Αγορά low budget προτζέκτορα

jimdominic

New member
17 January 2008
84
Καλημερα παιδια!Επειδη δεν εχω ιδεα απο προτζεκτορες θα ηθελα να με συμβουλεψεται κ να μου προτεινεται καποιο σχετικα καλο μοντελο κ οικονομικο (της ταξεως των 150 -200 ).Λογω low budget γνωριζεται αμα υπαρχει κανενα αλλο μοντελο στο εξωτερικο (Κινα ή Ευρωπη) με καπως καλυτερα specs απο'τι στην Ελλαδα?

Δυο μοντελα που πετυχα μεσω σκρουτζ ειναι τα παρακατω

http://www.specialprice.gr/el/elephas-portable-led-projector-eb-q3-b

https://www.easytechnology.gr/eikon...led-dlp-home-theater-me-hdmi-usb-sd-mauro-oem

Ποια η γνωμη σας για αυτα τα δυο?

Ξεχασα να αναφερω οτι η αποσταση θεασης θα ειναι 2-5 μετρα

Ευχαριστω εκ των προτερων

Last edited by a moderator:
Καλημέρα φίλε μου,
Προβολείς στα χρήματα που διαθέτεις δεν υπάρχουν. Ξεκινάνε από τα 300-350. Τα μοντέλα που αναφέρεις δεν είναι προβολείς, είναι κινέζικα παιχνίδια. Είναι σαν να θέλεις να διαλέξεις αυτοκίνητο και να βάζεις μέσα στις επιλογές σου και τα παιδικά, αυτά με τα πετάλια.

Και για να μην σου μεινουν τυχον αποριες για το ποστ του tegonik πιο πανω να σου πω απλα και εγω.
Κατασκευαστικα..παιχνιδι.
Φωτεινοτητα...αστο καλυτερα.
Ποιοτητα γενικα της εικονας...εδω αρχισε να γελας.
Αναλυση εικονας....840Χ480...εδω αρχισε να κλαις.

Αυτοι οι προβολεις δεν ειναι καν πεταμενα λεφτα, ανηκουν σε μια αλλη κλιμακα οπου δεν εχει ανακαλυφθει ορισμος ακομη. :flipout:

Re: Απάντηση: Αγορά low budget προτζέκτορα

αν ειναι για περιστασιακη χρηση , κανα παιδικο παρτακι με καρτουνσ η καμμια απλη ερασιτεχνικη παρουσιαση ισως να βολευτεις.
Να δεις ταινια η ματσακι για να χαρεις με την καμμια δεν θα στο προτεινα. Πηγαινε σε μεταχ απο το φορουμ η αλλου ολο και κατι πιο αξιολογο θα βρεις σε αυτα τα λευτα και αν γουσταρεις την φαση μετα αναβαθμιζεσαι με τον χρονο σου.

Δες και eba/alibaba

Βασικα το θελει η αδελφη μου για να αραζει με την παρεα της κ ειπα να μαθω περαιτερω πληροφοριες σχετικα με τους προτζεκτορες επειδη μεχρι στιγμης ειμαι πιο πολυ Tvgeek.Δεν θελει να εχει τρελες απαιτησεις απλα να βλεπει ταινιες.Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις παντως θα βρουμε καποια εναλλακτικη λυση για την ψυχαγωγια της!

χωρίς να ξέρω τίποτα από ποιότητα και δυνατότητες, στα λεφτά που λες ότι δίνεις δες εδω:
http://www.skroutz.gr/s/8412122/OEM-CVAFJ-E438.html ή εδώ: http://www.skroutz.gr/s/8392376/OEM-STA-Prohome-PH5.html?from=recommendations
Να ξέρεις ότι δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου!!!! το πρώτο λέει 3800 lumens. Ξέρω ότι κανένα δεν συγκρίνεται με "κανονικό" βιντεοπροβολέα.

Last edited:
Μου αρεσει που μερικοι σφαζονται σημερα και γινονται τσακωμοι επι τσακωμων στις 5.5" οθονες κινητων.
1080 αναλυση φωναζει ο ενας. Οχι...Qhd φωναζει ο αλλος και ας ειναι ενεργοβορο..
4Κ φωναζει ενας αλλος, ειναι το μελλον.
Και ο πολεμος καλα κρατει. Βεβαια ολοι συμφωνουν οτι με τα σημερινα στανταρντς καλο ειναι η οθονη να εχει τουλαχιστον 1080 αναλυση.....στις 5 ιντσες.

Οταν ομως φτανουμε στους προσιτους προβολεις, ολο και καποιοι θα προτεινουν προβολεις με αναλυση...800Χ600 για τις...100 ιντσες. Οκ...δεν ειναι και κανενας σπουδαιος συμβιβασμος.

Αληθεια βρε παιδια, εσεις που προτεινετε προβολεις τετοιας αναλυσης, εχετε κατσει ποτε να δειτε το οτιδηποτε απο εναν τετοιον. ? Εχετε δηλαδη καποια εμπειρια προσωπικη. ?
Και δεν θα το πλατιασω περισσοτερο με υλικα/ποιοτητα/ τεχνολογια κατασκευης, επεξεργασια εικονας, φακους, ρυθμισεις και τελικο αποτελεσμα. (Φανταζεστε πιστευω τι συμβαινει και εκει)
Θα μεινω μονο στην αναλυση. Ουτε ποσο φως, ουτε αν το ονομαστικο φως ειναι ολο...πρασινο ή αλλο χρωμα πριν το καλιμπραρισμα (αν καλιμπραρονται) ουτε τιποτα.
Ειλικρινα....τωρα. 800Χ600 και 1024Χ768 στις 100+ ιντσες. ? Εχετε προσπαθησει να δειτε απο τετοιον προβολεα να δειτε τι πολιτισμικο σοκ θα φατε. ?

Οποτε η δικη μου συμβουλη προς τον φιλο που ενδιαφερεται για προσιτο προβολεα.
Μην πεταξεις τα χρηματα σου φιλε μου. Γιατι θα τα πεταξεις κυριολεκτικα.

Κανε λιγο υπομονη, μαζεψε λιγα ακομη και ειτε βρες καποιον μεταχειρισμενο ειτε στρεψου προν εναν σημερινο data προβολεα με αναλυση 1080.. (Optoma benq ακομα και acer)
Χιλιες φορες καλυτερα απο αυτα τα αχρηστα κινεζικα που θα τα παρεις και στο χερι καποια στιγμη.

Συνειδητά ψαχνω για μια πολυ απλη συσκευη για αυλή χωριού και πως επισης ισως τα ακουσω απο τους γνωστες.. Ψαχνοντας με ενα φιλο πεσαμε σε αυτό σε προσφορα στα 109 δολλάρια. Αποψεις;

Συνειδητά ψαχνω για μια πολυ απλη συσκευη για αυλή χωριού και πως επισης ισως τα ακουσω απο τους γνωστες.. Ψαχνοντας με ενα φιλο πεσαμε σε αυτό σε προσφορα στα 109 δολλάρια. Αποψεις;

https://www.youtube.com/watch?v=Z1eAYgfBRsY

Με 109 δολλάρια ούτε 23άρα τηλεόραση δεν παίρνεις. Πάντως με βάση το παραπάνω βίντεο δεν φαίνεται να είναι για πέταμα όπως αυτοί οι φορητοί τσέπης με τα 20 λούμενς. Για να κάνεις απλά χαβαλέ μια χαρά είναι, τώρα το πόσο θα αντέξει είναι άλλη ιστορία. Και εννοείται πως ποιότητα και ευκρίνεια δεν θα πρέπει να περιμένεις απο ένα τετοιο μηχάνημα

Mου αρεσει που εκαναν και βιντεακι για παρουσιαση. Και στο πρωτο βιντεακι που παει να φορτωσει, εμφανιζει το μυνημα " video resolution not supported"
Εμ βεβαια...θα πηγαν να του πεταξουν κανενα βιντεακι 1920Χ1080 και δεν το σηκωνε. Παντως για να ειμαι δικαιος, ο προβολεας ερχεται με δωρο σουιτα video editing για pc, ωστε να μετατρεπετε τις ματροσκες σας σε divx 1280X800.

Tωρα μιας και την εχω ξανα ακουσει την εκφραση για τετοιους προβολεις: "ελα μωρε, για χαβαλε φθηνος ειναι" αναρωτιεμαι τι ειδους χαβαλε εννοειτε βρε παιδια. ? (Ρε γιωργο το ανεμιστηρακι σταματησε και βγαζει καπνους. Πιασε ρε το κατσαβιδι να παιξουμε τον bob τον μαστορα)

Παιδια εγω το ξαναλεω για τελευταια φορα. Μακρια απο τετοια προιοντα, ειναι πεταμενα λεφτα. Δεν θα ευχαριστηθειτε τιποτα, για να εχετε φως θα παιζετε σε καμια 60"ρια ιντσες, θα ψαχνετε να βρειτε βιντεο με υποστηριζομενη αναλυση, και θα γινετε φιλοι με τον παπα της ενοριας για να σας κανει ευχελαιο καθε μερα για να μην σας μεινει στα χερια.
Λετε με 100 ευρω να μπορουσαμε να εχουμε ΟΛΟΙ για ΧΑΒΑΛΕ ενα τετοιο μηχανακι να του πεταμε που και που κατι να βλεπουμε και να ειδαμε την ευκαιρια και να την πεταξαμε απο το παραθυρο. ?

Για οτι ποιο φθηνο ξεκινηστε να κοιταζετε απο αυτα και πανω. Θα κανετε τον χαβαλε σας τουλαχιστον. Δωστε τουλαχιστον απο 300+ για εναν dlp αν δεν μπορειτε ή δεν θελετε να ξοδευτειτε παρα πανω. Αυτα τα κινεζικα led projectors ξεχαστε τα.
Και αν δεν μπορειτε να τα διαθεσετε, καλυτερα ξοδεψτε αλλου τα χρηματα σας να πιασουν τουλαχιστον τοπο.

http://www.skroutz.gr/c/10/protzektores/f/264735/DLP.html?keyphrase=%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B6%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B1%CF%82&page=2

Ναι το γνωριζω, γι αυτο και ειπα συνειδητά τι ψαχνω. Ωστόσο εχει μαζεψει πολυ ενθαρυντικές κριτικες που δε το καθιστουν (πολυ) κακό, εφόσον ειναι για περιστασιακη χρηση. Βεβαια.. ειδα τα shippings μετα, 100 δολλαρια. Καληνυχτα δηλαδη..

Στις αγγελίες, με 230 ευρώ (αλλά χρήση 430 ώρες λάμπα, σε specs που είδα λέει μέχρι 1700 ώρες οπότε μάλλον δεν είναι πρόβλημα) μεταχειρισμένος τι λέει αυτός; (αν υπάρχει ακόμα βέβαια)
http://avclub.gr/forum/showthread.php/146949-Epson-TW700
θα βολέψει τον φίλο;

Εξαρταται. Μιλαμε για μεταχειρισμενο εκτος εγγυησης, μεταχ. λαμπα και δεν γνωριζω σε τι κατασταση βρισκεται. (απο θεμα σκονης, απο θεμα πανελ κλπ)
Σαν προβολεας ομως δεν εχει σχεση με τα κινεζικα που αναφερονται. Το αν αξιζει τα 100 ευρω περιπου λιγοτερα απο εναν καινουργιο data dlp θα πρεπει να το κρινει ο αγοραστης συμφωνα με το budget του, καθως και υστερα απο εναν ελεγχο στην λειτουργια του πως παιζει στον χωρο του πωλητη εαν αυτο ειναι εφικτο.

Και μιας και βλεπω οτι δεν γινεται η παραμικρη αναφορα, να σας υπενθυμισω οτι ο προβολεας δεν ειναι Tv.
Θα πρεπει πριν αγορασετε τον οποιοδηποτε προβολεα, να ασχοληθειτε με την τοποθετηση του. Ποσο ζουμ εχει, απο ποσα μετρα ανοιγει τις επιθυμητες μας ιντσες για να ξερουμε την αποσταση τοποθετησης απο τον τοιχο/οθονη, τι offset εχει ο φακος για να ξερουμε το υψος τοποθετησης. Στα ποσα μετρα θα καθομαστε ωστε να αποφασισουμε ποσες ιντσες ειναι οκ για θεαση, τι φακο φοραει (long/short throw) ωστε να μπορει να δινει μεγαλες ιντσες απο κοντα ή μακρια.

Το καθε μοντελο εχει τις δικες του προδιαγραφες σε zoom, offset, lens shift (μετατοπιση εικονας εαν τοποθετηθει παρακεντρα). Επισης, κοστος λαμπας με ή χωρις housing, τυχον εξτρα καλουδια που θελουμε ή δεν θελουμε (frame interpolation, lens shift, δυναμικη ιριδα, εισοδοι/εξοδοι εικονας κλπ)
Συνηθως σε κοστη κατω απο χιλιαρικο προτιμουνται οι dlp. Μειονεκτημα τους η ενοχληση του χρωματικου τροχου απο το rainbow και οι μικροτερες δυνατοτητες σε σχεση με τους lcd σε zoom, lens shift κλπ

Αν καθισετε και τα υπολογισετε ολα αυτα, θα διαπιστωσετε οτι ο προβολεας δεν ειναι γουρουνι στο σακι. Αν ολα τα παραπανω που ανεφερα τα ακουτε για πρωτη φορα, υπαρχει πιθανοτητα να βρεθειτε με προβολεα που δεν ταιριαζει ευκολα στο χωρο σας και δεν εχει σημασια το αν θα εχετε δωσει 150 ή 1500 ευρω.

Καταλαβαινετε λοιπον πως ο ορος "τον πηρα για χαβαλε" ακομα και οταν μιλαμε για ενα σχετικα φθηνο προιον, μπορει να καταληξει σε απογοητευση λογω αστοχης αγορας. Αυτος ειναι και ο λογος οπου πρωτα ξερουμε καποια δεδομενα για τον χωρο μας (αποσταση προβολης, αποσταση θεασης, υψος ταβανιου, τυχον επιπλα, φωτιστικα κλπ κλπ) και μετα ψαχνουμε για εναν προβολεα οπου μπορει ευκολα ή με τους λιγοτερους συμβιβασμους απο πλευρας μας να μας δωσει την εικονα που θελουμε σε εναν συγκεκριμενο χωρο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν μπορει λοιπον ο οποιοσδηποτε να προτεινει σε οποιονδηποτε καποιον συγκεκριμενο προβολεα, αν δεν του γνωστοποιηθουν οι απαιτησεις θεασης ωστε να υπολογιστουν αποστασεις, τοποθετησεις κλπ

Και για να μην σας μπερδεψω, οι προβολεις κατηγοριας ΑΠΟ 350 ευρω που προταθηκαν, προταθηκαν ΜΟΝΟ απο αποψη ως χαμηλοτερου budget. Στη συνεχεια ειναι θεμα του υποψηφιου αγοραστη να ψαξει τα χαρακτηριστικα στις προδιαγραφες του καθε προβολεα για να διαπιστωσει εαν δυναται ο προβολεας στον συγκεκριμενο χωρο να στηθει ευκολα ή οχι. Οι entry level προβολεις π.χ. δεν εχουν lens shift (μετατοπιση καδρου) ωστε να μπορει να τοποθετηθει πιο δεξια ή αριστερα απο το κεντρο της οθονης. Ορισμενοι εχουν βεβαια ενα υποτυπωδες καθετο lens shift λιγων μοιρων, ωστε να ειναι λιγακι πιο ευκολη η τοποθετηση του ως προς το υψος (ειτε καθησουν σε τραπεζι/ραφι, ειτε μπουν σε ταβανι)

Οι κινεζικοι που βαζατε πριν, απο οσο προσεξα δεν εδιναν καμια αναφορα στα ουσιωδη χαρακτηριστικα που αφορουν την τοποθετηση τους. Οποτε πρωτα θα τον αγοραζατε και μετα θα ψαχνατε να βρειτε σε ποιο σημειο θα πρεπει να τοποθετηθει για να στοχευσει σωστα την οθονη/τοιχο. (γυναικα κρατα τον στον ωμο σου στα 3 μετρα να δω euro. ρατσιστικο λιγακι, αλλα ηθελα να δωσω μια εμφαση στα της τοποθετησης) :flipout:

Πρεπει καποια στιγμη να φτιαξουμε εναν οδηγο για (αρχαριους) ναυτιλομενους. Και χρειαζεται αυτος ο οδηγος ακριβως για την κατηγορια ειδικα των low budget προβολεων, οπου καποιος μη μυημενος θα σπευσει να προβει σε αγορα χωρις να γνωριζει καποια βασικα πραγματα για τους προβολεις, οπως τοποθετηση, ρυθμιστικα που αφορουν την τοποθετηση, τι σημαινουν lens shift, zoum, offset, f.i., long.short throw, δυναμικη ιριδα αλλα και τεχνολογιες προβολεων υπερ και κατα καθε τεχνολογιας και γενικα τι πρεπει να προσεχουν πριν την αγορα .

Επιασε και καλοκαιρι και ο χατζηγεωργιου ειναι στις πισινες.(να τον εφτιαχνε αυτος τον οδηγο) :laugh:

Last edited:
Το κάνανε ξανά το θαύμα τους οι φίλοι μου οι Κινέζοι .

Προβολέας Led για να βλέπεις λεπτομέρειες και τα κάλη της Μαριάννας Ντούβλη ...Κλαίω !

ολα έχουν το σκοπό τους. ειναι βολικοί να τους πετάξεις καμμιά 10άρια παρουσιάσεις από φλασάκι και να τις προβάλεις σε 50-60 ιντσες. Για οικιακή, εστω και περιστασιακή χρήση, έχουν πολλά θέματα ανάλυσης, φωτεινότητας για μεγάλο κάδρο, ήχου κλπ.

Ναι το γνωριζω, γι αυτο και ειπα συνειδητά τι ψαχνω. Ωστόσο εχει μαζεψει πολυ ενθαρυντικές κριτικες που δε το καθιστουν (πολυ) κακό, εφόσον ειναι για περιστασιακη χρηση. Βεβαια.. ειδα τα shippings μετα, 100 δολλαρια. Καληνυχτα δηλαδη..

Αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα φίλε μου να γράφουνε μάλλον πιτσιρίκια κριτικές που δεν έχουνε δει έστω σωστό απο τεχνικής πλευράς προβολέα και άντε μετά να το μαζέψεις ...Βέβαια ο καθένας απο εμάς είναι υπεύθυνος για την τσέπη του .

Αλλά τουλάχιστον να μην είμαστε αναξιόπιστοι εμείς ...

Ωπ, ο vas.
Να ποιος θα φτιαξει τον οδηγο για αρχαριους. 

Ετοιμος

Κατω απο 500 πάρε μια 50αρα τηλεοραση καλυτερα και βάλτην στο 1.5 μέτρο
Στα 500 οι χαμηλές σειρές της οπτομα
Στο χιλιάρικο benq
Στο διχιλιαρο επσον σονυ
Παραπανω jvc 4κ της σονυ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά low budget προτζέκτορα

Ετοιμος

Κατω απο 500 πάρε μια 50αρα τηλεοραση καλυτερα και βάλτην στο 1.5 μέτρο...

Tο red bull δινει φτερα.
Ο vas στα κοβει.