Αγορα Macbook Air 13" ..βοηθεια!

emperorgr

AVClub Addicted Member
10 June 2010
1,448
Σκεφτομαι να προβω σε αγορα Macbook air 13"... Λογω του οτι δεν εχω εμπειρια σε Mac γενικα θα ηθελα τις αποψεις σας. Σκεφτομαι να παω σε μεταχειρισμενο να γλυτωσω μερικα Ευρω...

Καταρχην σκεφτομαι να παω σε μοντελο του 2013 / 2014 οχι πιο πριν (2012...).

Αναλογα την τιμη βρισκω διαφορα μοντελα, απο ι5/4GB/128GB μεχρι i7/8GB/256GB...

H χρηση που θελω να κανω...προφανως τα γνωστα (web/video/music), επεξεργασια εικονας (lightroom) και dj use (virtualdj/traktor). Ισως και χρηση windows για Autocad (με Parallels??) το bootcamp λενε οτι ριχνει πολυ τις επιδοσεις..

Προσπαθω να βρω τον "τελειο" συνδυασμο χρηματων/επεξεργαστη/μνημης ωστε το μηχανακι να με παει 2-3 χρονια (και παραπανω) ακομα...

Μερικες ερωτησεις:
1) i5 ή i7? Ενταξει προφανως i7 αλλα και με τον i5 γινεται δουλεια?

2) 4GB ή 8GB? Προφανως 8GB αλλα παρα πολλα μοντελα πωλουνται με 4GB...θα ειναι futureproof με 4GB?

3) 128GB vs 256GB... ειναι αρκετα τα 128GB για καθημερινη χρηση σε MacOSX?

4) Εγγυηση ή οχι? Χαλανε αρκετα συχνα τα air?

Και παλι περιμενω τις αποψεις σας...οι τιμες που εχω βρει ειναι απο i5/4GB/128Gb/Late 2013 στα 775 Ευρω (ebay), i5/4GB/256GB/Late 2013 (830 Ελληνικο), μεχρι sealed i7/8GB/256GB/Middle 2014 με επεκταση εγγυησης στα 1330 Ευρω (ebay UK)

Στην τελικη..αξιζει η διαφορα των 500 Ευρω για τον παραπανω i7/4GB RAM και την επεκταση εγγυησης μεχρι το 2017? Please help! :bigcry:

Το Air το αγοράζεις για την φορητότητά του καταρχήν...είναι το πιο ελαφρύ και λεπτό

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

λαπτοπ που υπάρχει με τεράστια μπαταρία...

αυτά είναι τα δυνατά του σημεία...εγώ έχω το i7/8GB/256GB(late 2013) και είναι ακαριαίος...πύραυλος!!!

Δεν υπάρχει καλύτερος φορητός από το Macbook Air... (τονίζω το φορητός... δεν μιλάω για desktop replacement.. ούτε για φορητή παιχνιδομηχανή :) )

Πανάλαφρος (μαζί με το ελαφρύ τροφοδοτικό του), μπαταρία πολλών ωρών - που δε δείχνει σημάδια μείωσης μετά από λίγη χρήση..

(Έβαλα το Parallels αναγκαστικά καθόσον ήταν αναγκαίο να δουλέψω ελληνικό office - και όχι τη μ$@!@!α που αποκαλείται Office για MAC.. )...

(αγόρασα τον ι5/ 4gb/ 256 - και δεν το μετάνιωσα... αλλά δουλεύω office )

Εχω τό air 11 τού 2013 μέ 128 δίσκο καί 4 μνήμη ,μπαταρία πάνω από 7 ώρες ,φορητότητα απίστευτη
Μού έχουν μπεί ιδέες γιά τον pro 13.3 retina ,αλλά υπήρξαν πληροφορίες γιά macbook air 12 retina

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις, δεν υπαρχει θεμα να παρω το Pro, με ενδιαφερει η μεγαλη μπαταρια και φορητοτητα...

>Το ξερω για το 12αιρ retina αλλα μαλλον θα ερθει καλοκαιρι του 2015...Δε μπορω να περιμενω μεχρι τοτε..

>Το βασικοτερο ειναι η μνημη.... Και δε μπορεις να την αυξησεις.
Τα περισσοτερα ερχονται με 4GB και μερικα με 8GB

Κανενας δεν ασχοληθηκε με το i5 vs i7...λογικα θα εχει κανενα 15% περισσοτερη αποδοση.

Εχω βρει απο Ελλαδα ενα ι5/4GB/256GB/Late 2013 χωρις εγγυηση σε αριστη κατασταση στα 800-830 (με 2 ανταπτορες για HDMI, DP)

Το θεμα μου ειναι να παρω αυτο η να δωσω πολλα παραπανω (+500) για μηχανημα κουτας (i7/8GB/256GB/Middle 2014 με επεκταση εγγυησης στα 1330 Ευρω απο ebay.co.uk, Ελλαδα το αντιστοιχο παει 1600+ Ευρω.)

Ακομα και στο ebay δεν υπαρχουν και πολλες επιλογες σε μοντελα...

Σαν μηχανηματα τα air ειναι σκυλια η να φοβαμαι για τυχον προβληματα αν παρω χωρις εγγυηση? Δεν ειναι και λιγα τα 830 να μου μεινουν στα χερια...

Λοιπόν...τα μηχανήματα είναι σκυλιά!!!....το λέει και η δική μου εμπειρία και γνωστών μου...
εγώ θα έδινα τα +500 ευρώ λόγω της "κούτας" και όχι για τα 8GB....τα 4GB πιστεύω ότι σου είναι αρκετά....
νομίζω είμαι σαφής....

...εννοείται από Ελλάδα ΔΕΝ αγοράζεις μηχάνημα...

Για τσέκαρε εδω,αυτη η version πιστεύω αξίζει αρκετά.
http://skinflint.co.uk/eu/apple-macbook-air-13-3-core-i5-4260u-a1112038.html
Το πρώτο κατάστημα στη λίστα είναι πολύ αξιόπιστο και πολύ καλό after sales support(2 κινητά πήρα σε διάστημα 3 μηνών το ένα ελαττωματικό μου προέκυψε,το επέστρεψα με δικά τους έξοδα αποστολής και μου κάνανε full refund)
Με PayPal γίνονται οι πληρωμές και η αποστολή με ups standard και παραλαβή στο σπίτι σου.