Αγορά media player(new user)

Status
Not open for further replies.

thanosl2

New member
11 October 2010
3
Γειά χαρα σε ολους, ειμαι καινουργιος στο forum και είπα να αγοράσω και εγο ενα media player με απαραίτητες προυποθεσεις:

1) θελω να αναπαραγει .mkv 1080 χωρις κανενα κωλυμα
2)θελω να εχει εσωτερικο σκληρο δισκο(είτε περιλαμβανετε είτε οχι)
3)μέχρι 200 euro

εχω δει στο pc magazine ενα συκριτικό και κατελειξα σε ενα που δεν εχο δει στο φορυμ να κυκλοφορει το fantec MM+FHDL+wifi
εχετε να προτεινετε καποιο αλλο?επειδη θα παρω μια φορα δεν θελω να παρω κατι που θα κολαει..

Γειά χαρα σε ολους, ειμαι καινουργιος στο forum και είπα να αγοράσω και εγο ενα media player με απαραίτητες προυποθεσεις:

1) θελω να αναπαραγει .mkv 1080 χωρις κανενα κωλυμα
2)θελω να εχει εσωτερικο σκληρο δισκο(είτε περιλαμβανετε είτε οχι)
3)μέχρι 200 euro

εχω δει στο pc magazine ενα συκριτικό και κατελειξα σε ενα που δεν εχο δει στο φορυμ να κυκλοφορει το fantec MM+FHDL+wifi
εχετε να προτεινετε καποιο αλλο?επειδη θα παρω μια φορα δεν θελω να παρω κατι που θα κολαει..

Εγώ θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στα threads της κατηγορίας Media players (με έμφαση σε αυτά που έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα) και στο Μεγάλο Συγκριτικό . Το PC Magazine δεν έχει ακόμα μεγάλη εμπειρία σε αυτό το θέμα.

Εγώ θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στα threads της κατηγορίας Media players (με έμφαση σε αυτά που έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα) και στο Μεγάλο Συγκριτικό . Το PC Magazine δεν έχει ακόμα μεγάλη εμπειρία σε αυτό το θέμα.

Δεν θα διαφωνήσω αλλα απο οτι ειδα στα λεφτα που θελω(<200) και με εσωτερικο σκληρω δισκο μονο το xtreamer ειναι απο αυτα του Μεγάλου στο Συκριτικού αντε και το Popcorn Hour A-200 τα οποια δυσκολα τα βρισκεις σε ελληνικά καταστήματα.

Αμα ειχε καπιος δοκιμασει το fantec MM-FHDL θα παρακαλουσα να μου πει την αποψη του

το xtreamer το απλο μπορεις να το βρεις στο public η στα multirama.
Μεχρι τα 200ε στην θεση σου θα επαιρνα το extreamer sidewinder/pro απο το εξωτερικο.

Βάλε κάτι ακόμα και πάρε ένα nettop
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912751

Ξεκίνησα για αγορά media player.. μετά είδα ότι το laptop μου με έξοδο hdmi είναι το καλύτερο media player...

μετά είδα ότι με 350 ευρώ παίρνεις υπέροχα nettop με άπειρες λειτουργίες, φορτώνεις ότι θές επάνω,, έχεις το απόλυτο UI (και χρήση ποντίκι) και καθαρίζεις..

Καλη η ιδεα σου δεν λεω,,αλλα ρε συ εχο 2 λαπτοπ και 2 στατηερουσ υπολογιστες δεν θελω εναν ακομα...Παο η για την εσχατη λυση του wd hd live η το AC ryan playon!hd απο ελλαδα παντα/

κατι που δεν εχω ρωτισει αν και μαλλον δεν παιζει προβλημα, επειδη η τηλεωραση δεν εχει HDMI αλλα εχει DVI μπορω να συνδεσω ενα media player χωρις διαφορα με εναν μετατροπεα πχ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.751929

Απάντηση: Re: Αγορά media player(new user)

Βάλε κάτι ακόμα και πάρε ένα nettop
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912751

Ξεκίνησα για αγορά media player.. μετά είδα ότι το laptop μου με έξοδο hdmi είναι το καλύτερο media player...

μετά είδα ότι με 350 ευρώ παίρνεις υπέροχα nettop με άπειρες λειτουργίες, φορτώνεις ότι θές επάνω,, έχεις το απόλυτο UI (και χρήση ποντίκι) και καθαρίζεις..

Φίλε μου καλησπέρα.
Το αγόρασες; Έχεις να μας πεις περισσότερα στοιχεία; Το σκεπτικό σου πάντως φαίνεται σωστό, ειδικά στο customization, UI κλπ... Ενδιαφέρον θά 'χει επίσης μία σύγκριση μεταξύ ενός τέτοιου μηχανήματος και ενός media player αντίστοιχης τιμής.

Ουσιαστικα ειναι ενα htpc.
Λογω ion και 1.6 απαιτει σωστο στησιμο απο αποψη προγραμματων και οδηγων ετσι ωστε να μπορεσει να παιξει αψεγαδιαστα 1080p και blu ray rips.
Ακομα, ουτε λογος για hd audio σε net tops.

με τα fantec όμως που ρωτάει ο άνθρωπος κανείς δεν ξέρει κάτι παραπάνω; δεν λέω κορυφαία μηχανάκια (xtremer,egreat,popcorn,wdtv etc) όλα αυτά που ασχολείται η κοινότητα εδώ μέσα, αλλά απ´την άλλη τα fantec αξίζουν τόσο πολύ φτύσιμο; δυνατότητα εγγραφής, καλή κατασκευή δείχνουν να έχουν, και οι τιμές τους ικανοποιητικές. Κανένας δεν γράφει γιαυτά και όποτε κάποιος ρωτήσει δεν παίρνει απάντηση. Ακόμα κιαν κάποιος ρωτάει συγκεκριμένα για κάποιο μοντέλο του απαντάμε για ένα άλλο! μήπως είμαστε όλοι λιγάκι κολλημένοι και στέλνουμε άθελα μας ο ένας τον άλλον στις "SOS" επιλογές;
Φιλικά πάντα... (διαβάζω χρόνια τα σχόλια εδώ μέσα και έχω μάθει πολλά πράγματα από εσάς... και προς θεού δεν υποτιμώ την ωφέλεια του να έχει κάποιος ένα μηχανάκι όπου μπορεί να βρει τόσες απαντήσεις από τόσους ομοιοπαθούντες χρήστες)

Δεν τα έχει κανείς για φτυσιμο.
Απλά μετράνε και αλλά πράγματα όπως πωλήσεις και υποστηριξη.

με τα fantec όμως που ρωτάει ο άνθρωπος κανείς δεν ξέρει κάτι παραπάνω; δεν λέω κορυφαία μηχανάκια (xtremer,egreat,popcorn,wdtv etc) όλα αυτά που ασχολείται η κοινότητα εδώ μέσα, αλλά απ´την άλλη τα fantec αξίζουν τόσο πολύ φτύσιμο; δυνατότητα εγγραφής, καλή κατασκευή δείχνουν να έχουν, και οι τιμές τους ικανοποιητικές. Κανένας δεν γράφει γιαυτά και όποτε κάποιος ρωτήσει δεν παίρνει απάντηση. Ακόμα κιαν κάποιος ρωτάει συγκεκριμένα για κάποιο μοντέλο του απαντάμε για ένα άλλο! μήπως είμαστε όλοι λιγάκι κολλημένοι και στέλνουμε άθελα μας ο ένας τον άλλον στις "SOS" επιλογές;
Φιλικά πάντα... (διαβάζω χρόνια τα σχόλια εδώ μέσα και έχω μάθει πολλά πράγματα από εσάς... και προς θεού δεν υποτιμώ την ωφέλεια του να έχει κάποιος ένα μηχανάκι όπου μπορεί να βρει τόσες απαντήσεις από τόσους ομοιοπαθούντες χρήστες)
Υποθέτω ότι κάποιος για να δώσει απαντήσεις πρέπει και να το έχει στην κατοχή του.

Και δεν είναι θέμα κολλήματος αλλά θέμα προτροπής σε κάτι που είναι δοκιμασμένος και ώριμο.

Στο συγκεκριμένο fantec, από τα specifications που τους έριξα μία ματιά, δεν γράφει τι chip έχει (δεν το είδα κάπου), γράφει ότι υποστηρίζει wifi N αλλά παρακάτω δε το λέει και μάλλον δεν υποστηρίζει, δε βγάζει HD audio αλλά κάνει DTS downmix.

Από εκεί και πέρα, ανάλογα με τις απαιτήσεις του καθενός.

Γιατί μήπως τα Media Players δεν είναι ... μικροί υπολογιστές; Έχουν κεντρική μονάδα, λειτουργικό σύστημα, οθόνη και μονάδα εισόδου (τηλεκοντρόλ)

Τα nettop είναι λίγο πιο μεγάλα από μισή σελίδα Α4 και συγκρίσιμα σε μέγεθος με μεγάλα media player όπως αυτό του πλαισίου ας πούμε.

Χώρια που τον χειρισμό μπορείς να τον κάνεις από το ένα σου laptop με remote desktop ας πούμε και να χαρείς όλες τις ευκολίες ενός πλήρους λειτουργικού συστήματος.

Όχι, δεν αγόρασα...´δεν πήρα nettop, δεν πήρα media player, πήρα ένα 10 μετρο καλώδιο HDMI και το πέρασα τοίχο τοίχο από την τηλεόραση στον καναπέ που στο πλάι του έχω μόνιμα ένα laptop. Έχω και ένα NAS στο δίκτυο για αποθηκευτικό χώρο και αυτό ήταν.

Ζητούσα να βλέπω εύκολα βίντεο και να επιλέγω εύκολα την μουσική που θα παίξω.. ε το πέτυχα καλύτερα από το media player στο οποίο να σε δω πώς θα φτιάξεις playlist ;)

Απάντηση: Re: Αγορά media player(new user)

Όχι, δεν αγόρασα...´δεν πήρα nettop, δεν πήρα media player, πήρα ένα 10 μετρο καλώδιο HDMI και το πέρασα τοίχο τοίχο από την τηλεόραση στον καναπέ που στο πλάι του έχω μόνιμα ένα laptop. Έχω και ένα NAS στο δίκτυο για αποθηκευτικό χώρο και αυτό ήταν.

Ζητούσα να βλέπω εύκολα βίντεο και να επιλέγω εύκολα την μουσική που θα παίξω.. ε το πέτυχα καλύτερα από το media player στο οποίο να σε δω πώς θα φτιάξεις playlist ;)

Μου φαίνονται λογικά όσα αναφέρει ο φίλος μας. Ειδικά αυτό για τις playlists. Εδώ είμαστε λοιπόν, ας ανοίξει μια συζήτηση για το πού υπερτερούν τα media players σε σχέση με τα laptops.

Δε νομίζω ότι μπορούν να συγκριθούν δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.
Το καθένα έχει διαφορετικό σκοπό.

Status
Not open for further replies.