αγορα μεγαφωνων

Re: Απάντηση: αγορα μεγαφωνων

ναι για μια απλη ιδιοκατασκευη τα θελω
δηλαδη δυο μεγαφωνα

Το απλό είναι δυο έτοιμα …
Τουλάχιστο σχεδίασε το … χώρος … λίτρα … συχνότητες … xover με το υπόλοιπο σύστημα … απαιτίσεις … ένταση … τι ψάχνεις δηλαδή …
Και φυσικά το budget!

κοιτα να δεις θελω δυο απλα να φτιαξω θα ηθελα να ειναι 10 η 12 αλλα και κατι αλλο να ειναι δε λεω οχι
ενταση αφου θα ειναι για παρτυ θελω να βγαζει ακρκετη
και χρηματα ας πουμε και 25 ευρω πχ δε θα με χαλαγε αλλα σε καμια περιπτωση δεν θελω να παρασω το 50ρικο και φυσικα μιλαμε για το ενα

Έχεις τα midrange και κόρνες/tweeter και θες να προσθέσεις 2 woofer?
Και πώς θα τα παίξεις? Σε τί κουτιά και με τί ενισχυτή και crossover?

Δώσε λίγο παραπάνω πληροφορίες. Το σκέτο "θέλω 2 woofer για πάρτυ" είναι πολύ γενικό.

καταρχην θελω να μου πειτε το παραπανω αν ειναι καλο
τωρα θα βαλω ενα woofer και θα βρω μια καλη κορνα που να κατεβαινει οσο χρειαζεται ωστε να τεροιαζει με woofer
και τα κουτια θα φτιαχτουν με βαση τα χαρακτηρηστικα του μεγαφωνου
αα και ενισχυτη αναλογα με το ηχειο που θα φτιαξω θα παρω και ενισχυτη

αυτο που με απασχολει ειναι οτι ειναι 80rms αλλα εχει ευαισθησια 101db
και αναρωτιεμαι αν θα παιζει δυνατα

Re: Απάντηση: αγορα μεγαφωνων

αυτο που με απασχολει ειναι οτι ειναι 80rms αλλα εχει ευαισθησια 101db
και αναρωτιεμαι αν θα παιζει δυνατα

To 101db τι σου λεει?!!

Εξαρταται ποσο μεγαλος θα ειναι ο χωρος σου.....σε τι καμπινα θα μπει.....πως θα συνεργαστει με τις υπολοιπες μοναδες!Τα 80watt RMS,για χαμηλο μου φαινονται επαρκεστατα.Εκτος και αν θες να γκρεμισεις τιποτε...και θες κατι παραπανω!

καταρχην θελω για παρτυ τα ηχεια οποτε αρκετα ατομα και οσο να ναι ο χωρος θα ειναι οσο ενα σπιτι περιπου (σαλονι)
καμπινα θα υπολοιγω με βαση τα χαρακτηρηστικα του μεγαφωνου
απλα θα ειναι μονο για παρτυ και δεν τα θελω για τιποτα αλλο αρκει μονο να βαρανε δυνατα
και λεω λιγα οτι ειναι τα 80 γιατι εχω woofer που ειναι 250rms αλλα ειναι με ευαισθησια 98 db( αν παιζει μεγαλο ρολο)
τελικα να το παρω;
ααα και για της υπολοιπες μοναδες θα μπει κορνα και σχεφτομαι για super bullet tweeter μιας και εχουν μεγαλη ευαισθησια ωστε να ταιριαξουν με το woofer
οτιδηποτε αλλο ευσπροδεκτο

Αμα εχεις μεγαφωνο 250watt-98db....γιατι ψαχνεσαι?!!!(Τα watt ειναι η προσληψη ισχυος που μπορει να δεχτει 1 μεγαφωνο-ηχειο.Τα db-ευαισθησια,ειναι το ποσο πιο δυνατα μπορει να ακουστει-παιξει 1 ηχειο,ασχετα με τα watt!) Σκεψου μονο οτι ενα τυπικο ηχειο βασης....πχ 100watt με 90db,με 1 τουιτερ θολου και 1 γουφερ 6,5αρι μεγαφωνο....θα παιξει επαρκεστατα σε 1 χωρο στα μετρα του....οποτε μπορεις να καταλαβεις!