ΑΓΟΡΑ ΜΕΓΑΦΩΝΩΝ

χαχαχααχ
ετσι ηταν και μια σειρα Peerless!!
η λαστιχενιες αναρτησεις ηταν κολλημενες με κατι σαν χαρτοταινια διπλης οψεως. δενξεκολουσαν απο την κολλα , αλλα σχιζοταν το χαρτι στη μεση!!
πολυ γελιο...

Πολλές παρτίδες είχαν πρόβλημα ξεκολλήματος του κώνου από το λάστιχο της εξωτερικής ανάρτησης και φυσικά ήθελε εκ νέου κόλλημα - για 100% σωστή δουλειά έπρεπε να αφαιρεθεί το dust-cup, να σταθεροποιηθεί κεντραρισμένο το πηνίο και σε αυτή την θέση να ξανακολληθεί η ανάρτηση...

Α! Τόσο απλή δουλεία!!!:Banane0:
:flipout: :flipout:

χαχαχααχ
ετσι ηταν και μια σειρα Peerless!!
η λαστιχενιες αναρτησεις ηταν κολλημενες με κατι σαν χαρτοταινια διπλης οψεως. δενξεκολουσαν απο την κολλα , αλλα σχιζοταν το χαρτι στη μεση!!
πολυ γελιο...

Μήπως εννοείς το Foam? Η κάπως έτσι δεν θυμάμαι πως ακριβώς το λένε, είναι κάτι αφρώδες !

ντεν ηταν αφρωντες.
ηνταν λαστιχο.
επισης κλασσικη περιπτωση βλαβης σε εκεινα τα μεγαφωνα ηταν το οτι το λαστιχο που ηταν κολλημενο στο σασι καλυπτε κατα το ημισυ τις τρυπες. για αυτο το λογο εδιναν και κατι πλαστικα ανταπτορακια για να βιδωνει η βιδα χωρις να ξεκολλαει το λαστιχο (απο το στριψιμο της βιδας)

αυτη η περιπτωση ηταν στα σασι αυτοκινητου τωρα που το θυμαμαι

Μάλιστα ,τώρα το κατάλαβα ,είχα σκεφτεί άλλο.

Πάντως για να επανέρθουμε στο αρχικό ερώτημα ,δεν έχουν μείνει και πολλές επιλογές για αγορά καλών μεγαφώνων μια – δυο εταιρίες π.χ. Seas η οποία έχει παραμείνει original Norway ,από κινεζικό όμως….

εγω παντως που εχω μεγαφωνα PEERLES ειναι φοβερα σε αντοχη και ηχο ....

οτι πληρωσεις θα παρεις απο ολες τις μαρκες .........

κατι VIFA 8 ιντζα που ειχα με σασι μαγνησιου το ενα ελιωσε το πηνιο του και ακουμπαγε ......
το αλλο εσπασε το σασι του ......

κατι 8ιντζα CELESTION που ειχα πριν απο τα VIFA καηκαν ΚΑΙ ΤΑ 2 ΜΑΖΙ σε ακουσμα ραδιοφωνικης εκπομπης στο 3 περιπου ενω ...... ξυριζουμουνα !!!!!!!!
γυρισα και δουλευαν μονο τα τουιτερ ......
ωσπου μετα απο δοκιμες εβαλα αλλα γουφερ απο αλλα ηχεια και παιζανε ..

μετα πηρα τα VIFA που ειπα πιο πανω .........

τα τελευταια που εχω ειναι τα ΠΕΕΡΛΕΣ 8 ιντζα 2χ8 Ωμ το καθενα διπλα πηνια και τα οποια με εχουν βγαλει ασπροπροσωπο κυριολεκτικα !!!!!!!!
τα εχω 5 χρονια .....

μεγαλος μαγνητης διπλο πηνιο αντοχη και ηχο διπλασιας τιμης .....

εχω κι εγω ενα ζευγος P13 της vifa περισευμα αλλά ειναι 4ohm.. και το Fs τους ειναι 110Ηz και βάλε. Για midbass σε μικρό δίδρομο το μπασο είναι απλα απογοητευτικό. Θα εκαναν ενα πολύ καλό midrange ομως τωρα που το σκεφτομαι ε.... χμμμ.... μηπως να παρω και 2 δεκαιντσα τονσιλ... τουιτερ ολο και κατι θα βρουμε στο συρταρι... μου εχουν περισεψει και ξυλα απο τα ντουλαπια της κουζινας που εφτιαξα πρόσφατα... ουουουου και γκαμώ τα 3δρομα θα γινει ναουμ.... καλά για τα ξύλα πλακα κανω... αλλα και που να τα βαλω τετοια γομαρια μετα? μην το πειτε...

απο σενάρια είμαστε πρωτοι ομως ε ?

εχω κι εγω ενα ζευγος P13 της vifa περισευμα αλλά ειναι 4ohm.. και το Fs τους ειναι 110Ηz και βάλε. Για midbass σε μικρό δίδρομο το μπασο είναι απλα απογοητευτικό. Θα εκαναν ενα πολύ καλό midrange ομως τωρα που το σκεφτομαι ε.... χμμμ.... μηπως να παρω και 2 δεκαιντσα τονσιλ... τουιτερ ολο και κατι θα βρουμε στο συρταρι... μου εχουν περισεψει και ξυλα απο τα ντουλαπια της κουζινας που εφτιαξα πρόσφατα... ουουουου και γκαμώ τα 3δρομα θα γινει ναουμ.... καλά για τα ξύλα πλακα κανω... αλλα και που να τα βαλω τετοια γομαρια μετα? μην το πειτε...

....Εμ ..αυτή είναι η αλήθεια μάνα μου ......:grinning-smiley-043
...στα διάλα φτιάξε τίποτα .....
...θα πάτε εκεί στο σπίτι του ΘεοΘάν (που μόλις έφτιαξε ):slapface: ...θα απλώσετε:damnyou: τα εργαλεία , τα κοπτικά τα μεγάφωνα , τα μικρόφωνα , τούς ενισχυτές .....τα τσιρώτα , τίς γάζες , το ιώδιο , τούς νάρθηκες ...Ε και θα δουλέψετε με τή ησυχία σας ......:flipout: :flipout: :flipout:

ασε μόλις το συμμάζεψε το σπίτι του ο ανθρωπος, να το κανουμε χαλια?... αλλά οχι τσιρότα και γάζες ρε Μανολο, μας προσβάλς...

Μ.ΤΖ. : - πάλι τραυματιστήκατε ρε σεις? όταν λέμε αποκοπή, εννούμε του μεγαφώνου..!

Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΜΕΓΑΦΩΝΩΝ

To 4ωμο P13WH-04 μαζί με τον θάλαμο 1,8 λίτρων που δίνει η Vifa, είναι από τα καλύτερα μεγάφωνα για μεσαία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις...
Σε μπάφλα 28 εκατοστών έχει ευθεία απόκριση από τα 300 ΗΖ έως τα 5ΚΗΖ στα 91db/2,83V , ομαλότατο roll-of μετά τα 5ΚΗΖ, και με 100% fill στον θάλαμο παρουσιάζει μικρό peak της αντίστασης στα 160-170 ΗΖ...Με ένα πυκνωτή γύρω στα 150μF βγάζεις ένα θαυμάσιο υψιπερατό 2ης τάξης με -6db στα 250ΗΖ...KAI ΠΑΙΖΕΙ ΘΑΥΜΑΣΙΑ....
Το ίδιο ακριβώς είχα χρησιμοποιήσει μαζί με 2PL18 και τον θαυμάσιο ανεστραμμένο θόλο της Focal TC120Ti....κάπου έχω και τις μετρήσεις του αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θα τις βρώ γιατί με την ανακαίνηση πετάχτηκαν αρκετά παλιά πράγματα...

αν μάλιστα έβρισκες το P13MH που είναι η έκδοση midrange του ίδιου μεγαφώνου θα είχες συγκριτικά επιπλέον 2-3 ΚΗΖ παραπάνω έκταση στις ψηλές και +2db κέρδος σε ευαισθησία με πολύ μικρή μεταβολή του Fs...

κατι VIFA 8 ιντζα που ειχα με σασι μαγνησιου το ενα ελιωσε το πηνιο του και ακουμπαγε ......
το αλλο εσπασε το σασι του ......

κατι 8ιντζα CELESTION που ειχα πριν απο τα VIFA καηκαν ΚΑΙ ΤΑ 2 ΜΑΖΙ σε ακουσμα ραδιοφωνικης εκπομπης στο 3 περιπου ενω ...... ξυριζουμουνα !!!!!!!!
γυρισα και δουλευαν μονο τα τουιτερ ......

Κάπου πρέπει να έχεις πρόβλημα συμπεριφοράς προς τα μεγάφωνα... :flipout: :flipout: :flipout:

προτείνω στον admin να κανει rename τον Θεοθαν σε D-S-T_live_database !! Ρε συ δεν παιζεσαι... σε λιγο θα μας πεις και τι νουμερο παπουτσι φοραει ο σχεδιαστής του PL18 ! :D

προτείνω στον admin να κανει rename τον Θεοθαν σε D-S-T_live_database !! Ρε συ δεν παιζεσαι... σε λιγο θα μας πεις και τι νουμερο παπουτσι φοραει ο σχεδιαστής του PL18 ! :D

Το ξέρω κι αυτό.... :flipout:

ρε μάνα μου... αφού αυτά τα μεγάφωνα (P17, P13, PL18, D27 κλπ) που γράφω, τα έχω μετρήσει-χρησιμοποιήσει στο παρελθόν...τι να κάνω....να μην γράψω σχετικά ??? :ernaehrung004:

το θέμα δεν ειναι οτι τα εχεις μετρήσει.. το θέμα είναι ότι θυμασαι τις λεπτομέριες απεξω !!

το θέμα δεν ειναι οτι τα εχεις μετρήσει.. το θέμα είναι ότι θυμασαι τις λεπτομέριες απεξω !!

αν είχες φάει το κ#%&@δάχτυλο της αρκούδας μετρώντας ξανά και ξανά και προσπαθώντας να το κάνεις να παίξει, να είσαι σίγουρος ότι και εσύ θα τα θυμόσουν απ' έξω... :flipout:

Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΜΕΓΑΦΩΝΩΝ

Το ξέρω κι αυτό.... :flipout:

ρε μάνα μου... αφού αυτά τα μεγάφωνα (P17, P13, PL18, D27 κλπ) που γράφω, τα έχω μετρήσει-χρησιμοποιήσει στο παρελθόν...τι να κάνω....να μην γράψω σχετικά ??? :ernaehrung004:

Πρόσεχε τι γράφεις γιατί θα με φορτωθείς άσχημα!!!:grinning-smiley-043

Καλά ,δεν έχω παρά να σου βγάλω το καπέλο και όπως πολύ σωστά λέει ο John John πρέπει να κάνεις rename!!!
:flipout: :flipout:
Ποιος είπε ότι τα Peerless είναι παρακατιανά?:ernaehrung004:

Δεν μπορώ να καταλάβω τι προσφέρουν τα διπλοπηνικα μεγάφωνα περισσότερο από τα μονά!!:chinscratch:

Πρόσεχε τι γράφεις γιατί θα με φορτωθείς άσχημα!!!:grinning-smiley-043

Φτιάξε με το καλό την καμπινούλα με βάση τις παραμέτρους του κατασκευαστή (όπως σου είπα δεν έχει νόημα να τις μετρήσω μιας και τα νούμερα που θα βρώ κατά 90% θα οδηγούν στο ίδιο κουτί...), άφησε τα καλώδια των μεγαφώνων να εξέχουν 1 μέτρο από τον σωλήνα, και δώς το μου να σου μετρήσω αποκρίσεις-εμπεδήσεις ώστε να παλέψεις το κροσσόβερ επί πραγματικής βάσης...

Να έχεις όμως λίγη υπομονή γιατί δεν είναι εύκολο να στήνεις-ξεστήνεις μετρητικό στο σαλόνι (μόνο ΣΚ μπορεί να γίνει...) και γιατί όπως λέει ο φίλος μου ΜΤΖ είμαι και λίγο....ξυνός....:flipout:

Δεν μπορώ να καταλάβω τι προσφέρουν τα διπλοπηνικα μεγάφωνα περισσότερο από τα μονά!!:chinscratch:

ΕΥΕΛΙΞΙΑ....

Φτιάξε με το καλό την καμπινούλα με βάση τις παραμέτρους του κατασκευαστή....

και με ρουταρισμένες ακμές και τα μεγαφωνα flush-mounted ..

1)Φτιάξε με το καλό την καμπινούλα με βάση τις παραμέτρους του κατασκευαστή

2)..... και γιατί όπως λέει ο φίλος μου ΜΤΖ είμαι και λίγο....ξυνός....:flipout:

1)Ε και μιά και θα γίνει η δουλειά ας γίνει καλά βάλτε ρε σείς κι έα LFA για τίς θέσεις τών μονάδων πάνω στην μπάφλα....

2) ....Βεβαίως ....μάνα μου :grinning-smiley-043 :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΜΕΓΑΦΩΝΩΝ

1)Ε και μιά και θα γίνει η δουλειά ας γίνει καλά βάλτε ρε σείς κι έα LFA για τίς θέσεις τών μονάδων πάνω στην μπάφλα....

Μεσιέ Τζωρτζάκ, αυτό να το αναλάβεις εσύ (ή-και) με τον Jomora...όλο την κορόιδα κάνετε...στα διάλα...ούτε ένα LFA δεν έχεις κάνει δώρο...:flipout:

και με ρουταρισμένες ακμές και τα μεγαφωνα flush-mounted ..

Ναι ρε μάνα μου...εννοείται... :ernaehrung004:

Last edited: