αγορα μικρης (40") για το χωριο.

dimip

New member
26 October 2007
23
χαιρετω τους φιλους του avclub , απο τους οποιους θα χρειαστω και παλι την πολυτιμη βοηθεια τους.
καλοκαιρακι γαρ και σκεφτομαι να αλλαξω την παλια 20αρα crt philips που εχω στο χωριο με μια νεα τηλεοραση.

αποφασισα να παω στις 32" αλλα γρηγορα αλλαξα γνωμη και επελεξα τις 40" (οχι 42 η 43 γιατι ο χωρος ειναι μικρος, 40 οριακα το οριο)
επισης τεθηκε (βασει μιας ερευνας αγορας) ενα ανω οριο στα 500 ευρω (αυστηρα).

δεν με ενδιαφερει αν θα ειναι 3D η οχι
δεν με ενδιαφερει αν θα ειναι 4Κ (δε με χαλαει αλλα δεν ειναι στα "πρεπει")
η τηλεοραση θα χρησιμοπ. σχεδον αποκλειστικα για τηλεοπτικο σημα κ καποιες ταινιες που θα μπορω τωρα πια να παιζω απο usb stick
θα ηθελα να ειναι smart (συνδεση internet κλπ) ωστε σε μελλοντικη μεταφορα της σε αλλο χωρο να μπορει να διασυνδεθει
θα ηθελα να εχει ενα σχετικα γρηγορο επεξεργαστη (dual core, quad core) αν ειναι δυνατον
αυτο που με "καιει" ειναι να εχει την καλυτερη δυνατη εικονα - πλουσια χρωματα, καλη ευκρινια, πλουσια μαυρα κλπ (ειμαι fan της samsung και μου αρεσει η εικονα της αλλα δεχομαι καθε προταση)

βασει τον παραπανω και μετα απο μια συντομη ερευνα αγορας κατελειξα στα εξης:

(η σειρα ειναι τυχαια)

Sony KDL-40W705C
Sony KDL-40WD650
Samsung LED TV UE40J5100
Samsung LED TV UE40H6400
Samsung LED TV UE40K5500
Samsung LED TV UE40J6200
Samsung LED TV UE40JU6000
JVC LT40V953

δεν μπορεσα να βγαλω ακρη (ποιο μοντελο ειναι ποιας χρονιας , πιο εχει καταργηθει, ποιο ειναι το καλυτερο) καθως δεν βρηκα reviews για ολα και στα επισημα sites δεν υπαρχουν ολα τα παραπανω

μπορειτε να βοηθησετε ;
καθε αποψη δεκτη

Με φορα Sony KDL-40W705C σου προτεινω. Με διαφορα την καλυτερη επεξεργασια εικονας εχει συγκριτικα με τα μοντελα που παραθετεις. Το panel ειναι va που σημαινει αξιοπρεπεστατη αποδοση σε μαυρο χρωμα και μεγαλυτερη αντιθεση. Η sony διαθετει μεγαλυτερο ευρος χρωματων και εν τελει η εικονα στο τηλεοπτικο θα σε ικανοποιησει (για fullhd δε μιλαμε εκει πραγματικα απογειωνεται). Samsung δυστυχως ειναι απαραδεκτες οι απλες σειρες ιδιαιτερα σε τηλεοπτικο μαυρο χαλι... Samsung θα σοθυ προτεινα απο 7000 σειρα και πανω αλλα αυξανεται κοστος αρκετα

Με φορα Sony KDL-40W705C σου προτεινω. Με διαφορα την καλυτερη επεξεργασια εικονας εχει συγκριτικα με τα μοντελα που παραθετεις. Το panel ειναι va που σημαινει αξιοπρεπεστατη αποδοση σε μαυρο χρωμα και μεγαλυτερη αντιθεση. Η sony διαθετει μεγαλυτερο ευρος χρωματων και εν τελει η εικονα στο τηλεοπτικο θα σε ικανοποιησει (για fullhd δε μιλαμε εκει πραγματικα απογειωνεται). Samsung δυστυχως ειναι απαραδεκτες οι απλες σειρες ιδιαιτερα σε τηλεοπτικο μαυρο χαλι... Samsung θα σοθυ προτεινα απο 7000 σειρα και πανω αλλα αυξανεται κοστος αρκετα

κατ' αρχην σε ευχαριστω για την απαντηση
εχω μια 55αρα samsung της σειρας 8000 στο σπιτι για καθημερινη χρηση οποτε αν οντως οι μικρες σειρες ειναι "χαλια" θα αισθανθω οτι πεταξα τα λεφτα μου
απο την αλλη αυτο που λες για την 705 το διαπσιτωσα καπως κιεγω , οταν ειδα 2 sony 1 samsung και μια curved samsung διπλα διπλα και την καλυτερη εικονα την ειχε η 705 !

δεν ξερω μονο για την Samsung LED TV UE40H6400 μηπως πλησιαζει.

την JVC να την βγαλω απο τις επιλογες λες ;

Καλημερα φιλε. Απαντω ετεροχρονισμενα γιατι δεν εχω αμεση προσβαση στο ιντερνετ. Jvc οχι. Samsung h6400 μακρια... Χαλια τηλεοπτικο μετριο hd. Προσωπικα θα σου προτεινα sony 43w755c αλλα και η 705 ειναι value for money.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Υγ οι απλες σειρες samsung εχουν εντονο dirty screen effect και τα χρωματα οτι ναναι...

Καλημερα φιλε. Απαντω ετεροχρονισμενα γιατι δεν εχω αμεση προσβαση στο ιντερνετ. Jvc οχι. Samsung h6400 μακρια... Χαλια τηλεοπτικο μετριο hd. Προσωπικα θα σου προτεινα sony 43w755c αλλα και η 705 ειναι value for money.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Υγ οι απλες σειρες samsung εχουν εντονο dirty screen effect και τα χρωματα οτι ναναι...

περιεργο για την H6400 γιατι τη θεωρουν (reviews) πολυ καλη παντως - αναλογα την κατηγορια της φυσικα

μαλλον θα διαλεξω μια εκ των Samsung LED TV UE40H6400 κ Sony KDL-40W705C απο οτι φαινεται

Τα reviews για την h6400 ειναι θετικα για hd υλικο, το sd ειναι χαλια μαυρα.. Και παλι συγκριτικα με την sony υστερει σε ολα. Ο καλυτερος κριτης το ματι σου σε καθε περιπτωση αλλα επειδη τις εχω δοκιμασει sony...

Τα reviews για την h6400 ειναι θετικα για hd υλικο, το sd ειναι χαλια μαυρα.. Και παλι συγκριτικα με την sony υστερει σε ολα. Ο καλυτερος κριτης το ματι σου σε καθε περιπτωση αλλα επειδη τις εχω δοκιμασει sony...

μηπως ξερεις τοτε τι cpu εχει η sony w705 ; single/dual/quad core ??

επελεξα τη SONY w705 τελικα με την προοπτικη να δοκιμασω κατι αλλο (εκτος samsung) και γιατι τα reviews ηταν θετικα

δεν ξερω αν εφταιγε το συγκεκριμενο ελατωματικο μοντελο η απλα αν συνηθησεις μια samsung δυσκολα την αποχωριζεσαι παντως η sony επεστραφει με συνοπτικες διαδικασιες

το κουτι ηταν ταλαιπωρημενο και τα φελιζολ μεσα σπασμενα. αν και η συσκευη ειχε ολα τα προστατευτικα (ζελατινες κλπ) μαλλον καποιο γερο τρακο θα ειχε φαει
παρουσιαζε πολυ θαμπη και ατονη εικονα αλλα κυριως ενα εντονο λευκο φως στην δεξια πλευρα με αποκορυφωμα την κατω δεξια γωνια που δεν ειναι δυνατον να ηταν απλα λογω edge led.
στις σκοτεινες σκηνες φυσικα δεν εμφανιζονταν παρα μονο οταν υπηρχε φωτισμος στην οθονη
η αλλη πλευρα η αριστερη ηταν φυσιολογικη
δειτε φωτο

οσο κιαν προσπαθησα να τη ρυθμισω , δεν ακουμπησε ποτε τη samsung αφου οσο κιαν κατεβαζα τη samsung και τσιτωνα τη sony η διαφορα ηταν χαωδης !

επειδη ξερω τι σκεφτεστε , και για να ειμαι σιγουρος πως δεν κανουν τα ματια μου πουλακια την αποσυνδεσα και την πηγα να τη συγκρινω με αλλη sony (πιο παλιο μοντελο 5ετιας)
βαζοντας τες διπλα διπλα , και παλι υπηρχε διαφορα. οχι οπως πριν αλλα και παλι η w705 επασχε απο φωτεινοτητα και ζωντανια . τα χρωματα της ηταν μαλλον καλα (συγκρινοντας με την αλλη sony) αλλα πιο σκοτεινα
το πιο σπαστικο βεβαια ηταν η δεξια πλευρα και το φως που εβγαινε και μου εσπαγε τα νευρα

την επομενη μερα λοιπον επεστραφει και επειδη οπως λεει και μια παλια διαφημιση <<...αυτην ξερω, αυτην εμπιστευομαι...>> πηρα την Samsung UE40JU6400
και ησυχασα.