αγορα mini keyboard & mouse για HDPC

leventis

Established Member
27 May 2007
169
εχω φτιαξει ενα μετριο HDPC για να βλεπω ταινιες στην TV.
το μονο τωρα προβλημα ειναι οτι δεν μπορω να ελεγχω το PC απο αποσταση και ετσι καθε τοσο και λιγακη πρεπει να πηγαινω στο mouse..

η αποσταση απο το PC ειναι περιπου 3,5 μετρα
βλεπω στα e-shops διαφορα ασυρματα keyboard & mouse αλλα δεν ξερω αν θα δουλευουν σε αυτην την αποσταση.
τι αποστασεις δουλευουν τα ασυρματα περιπου και γενικα τι λυσης εχω σε αυτο το προβλημα??

Φίλε καλησπέρα.
Με οποιοδήποτε σετ αγοράσεις, δε θα έχεις πρόβλημα. Εγώ στη δουλειά έχω μια κεντρική μονάδα από πίσω μου, άρα δεν υπάρχει οπτική επαφή, αλλά το σετ logitech το φθηνό που έχω δουλεύει άψογα.
Για τα bluetooth δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα, κάποιος που έχει ήδη ίσως ξέρει καλύτερα.

Τα ασύρματα δουλέουν άνετα στα 3,5 μέτρα,δεν θα έχεις πρόβλημα.(έχω πληκτρολόγιο και ποντίκη της microsoft)Το όριο τους είναι νομίζω τα 10 μέτρα.

Aπο θέμα μπαταρίας τι γίνεται παιδιά?Όλα είναι επαναφορτιζόμενα?Εγω που ενδιαφέρομαι μόνο για ποντίκι, βλέπω κάτι φτηνιάρικα περίπου 10ευρώ, κάνουν δουλειά η να πάρω κάτι πιο ακριβό?

και εγω τα πιο πολλα που εχω βρει ειναι με ακτινα 1,5 μετρα.
μονο τα bluetooth ειναι για μεγαλες αποστασης?
βρηκα ενα ωραιο προγραμματακι για οσους θελουν μονο mouse ασυρματο αλλα αν θελουν να γραψουν κατι να μην πηγαινουν στο keyboard.(οπως ο φιλος boltsis)
νομιζω ειναι η καλητερη λυση.:ernaehrung004: http://www.jitbit.com/files/VirtualKeyboardSetup.zip

Έχω δει κάτι φτηνιάρικα και επαναφοριζόμενα, να πάρω ένα τέτοιο να κάνω τη δουλειά μου?Για κανα παιχνίδι το θέλω..

Eγω εχω ενα bluetooth Της ms το οποιο ειναι παρα πολυ καλο και δεν μου εχει δημιουργησει κανενα προβλημα μεχρι τωρα.

Για το 2ο πισι εχω αγορασει απο carefour ενα bluesky, ασυρματο το οποιο δοκιμασμενα πιανει στα 5,5 μετρα, με ακριβεια, και χωρις εμποδια στην μεση.

Της MS τα ασυρματα ειναι για τα μπαζα απο θεμα αποστασης αλλα και διαφορας υψους!!!!!!!Αν ο πομπος ειναι σε διαφορετικο υψος, δεν μπορει να μεταδωσει σωστα (στο ποντικι τουλαχιστον).

Re: Απάντηση: αγορα mini keyboard & mouse για HDPC

Της MS τα ασυρματα ειναι για τα μπαζα απο θεμα αποστασης αλλα και διαφορας υψους!!!!!!!Αν ο πομπος ειναι σε διαφορετικο υψος, δεν μπορει να μεταδωσει σωστα (στο ποντικι τουλαχιστον).

Ετσι οπως το λες ειναι.

Εγω θα προτεινα κατι σε logitech bluetooth

Γεια κι από μένα, (νέος στην κατηγορία)...
Έχω ένα RF microsoft set το οποίο δουλεύει άψογα σε αποστάσεις μέχρι 2μ. από τον πομποδέκτη, αλλά ειδικά μετά τα 3μ. δεν αποκρίνεται σε όλες τις κινήσεις του ποντικιού και τα πατήματα του πληκτρολογίου...
Πέρυσι σκεφτόμουν την αγορά ενός bluetooth της logitech (πολύ μουράτου) αλλά διάβασα σε forum χρηστών της logitech ότι σε ορισμένους windows χρήστες δεν δούλευε σωστά και ανέμεναν απεγνωσμένα νέους drivers!
Αν σήμερα αποφάσιζα θα ίσως να επέλεγα bluetooth της microsoft για λόγους συμβατότητας.

To φτηνιάρικο το είδα στο carefour γύρω στα 14 ευρώ αν θυμάμαι καλά(bluesky πρέπει να ήταν).Είχε και βάση για φόρτιση.Αλλά το ψιλοφοβάμαι λιγάκι.Πάντως κανά δυο προιόντα που πήρα απο το carefour δουλεύουν απροβλημάτιστα..

Αν μπορείς να δώσεις ~100 που έχει το MS 7000 είναι μία πολύ καλή λύση (Bluetooth).

Εφοσον προκειται για HTPC επιτρεψτε μου να προτεινω αυτο

119287410_small.jpg

Μικρο, βολικο και δοκιμασμενο. Πιανει περιπου στα 10μ ακομα και απο αλλο δωματιο και πισω απο κλειστη πορτα! Το touchpad θελει λιγη συνηθεια, αλλα γενικα παιρνει ανετα ενα 9/10 απο εμενα, μετα απο 3+ μηνες καθημερινης χρησης.

Last edited:
Μετα απο δεκα λεπτα χωρις χρηση μπαινει σε stand-by οπου πρακτικα δεν "καιει" τιποτα. Οπως ειπα το χρησιμοποιω εδω και ενα τριμηνο, δεν εχω ασχοληθει ακομα καθολου με τις μπαταριες. Απ'οτι θυμαμαι (!) παιρνει δυο ή τρεις ΑΑΑ αλκαλικες ή εξωτερικα επαναφορτιζομενες (δεν εχει βεβαια φορτιστη ενσωματωμενο)

Εγώ χρησιμοποιώ το Logitech diNovo Edge. Ακριβό μεν αλλά πανέμορφο (το δέχθηκε και η γυναίκα μου) και είναι keyboard + trackball. Κανένα πρόβλημα με την μπαταρία και με το βεληνεκές...

νομιζω η καλυτερη λυση για HDPC ειναι αυτη του φιλου supacoopa.
τυχαια εχθες βρηκα αυτο.(εχει και trackball)
http://www.incarpc.gr/cgi-bin/products?product_id=76
εχει 52 ευρο,Εμβελεια λειτουργιας 10 μέτρα και μεγεθος 315x155x38 mm
και σε συνδιαζμο και με ενα ασυρματο gamepad οπως αυτο.
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.580169
τα κανεις ολα!!

Last edited:
Εφοσον προκειται για HTPC επιτρεψτε μου να προτεινω αυτο

119287410_small.jpg

Μικρο, βολικο και δοκιμασμενο. Πιανει περιπου στα 10μ ακομα και απο αλλο δωματιο και πισω απο κλειστη πορτα! Το touchpad θελει λιγη συνηθεια, αλλα γενικα παιρνει ανετα ενα 9/10 απο εμενα, μετα απο 3+ μηνες καθημερινης χρησης.

+++++1!!

Το ίδιο έχω και εγώ, και είναι άψογο (για τα χρήματα που ζητάει..).

Μετά από 3 μήνες δεν έχει βγάλει το παραμικρό πρόβλημα, ούτε μπαταρίες δεν έχει χρειαστεί να αλλάξω.

νομιζω η καλυτερη λυση για HDPC ειναι αυτη του φιλου supacoopa.
τυχαια εχθες βρηκα αυτο.(εχει και trackball)
http://www.incarpc.gr/cgi-bin/products?product_id=76
εχει 52 ευρο,Εμβελεια λειτουργιας 10 μέτρα και μεγεθος 315x155x38 mm
και σε συνδιαζμο και με ενα ασυρματο gamepad οπως αυτο.
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.580169
τα κανεις ολα!!

το συγκεκριμένο το εχω αγοράσει απο γερμανία εδώ και κανενα χρόνο περίπου.. Η εμβέλειά του δεν είναι με τίποτα 10 μέτρα, βάλτε 2 βία 3 να είστε μέσα.
Επίσης δεν έχει trackball αλλά ένα joystic το οποίο δεν είναι και το πιο εύχρηστο.
Τέλος, έχω την εντύπωση οτι δέχεται παρεμβολές από άλλα περιφερειακά στα 2.4, πχ av senders, wifi κτλ...