Αγορά mini LED LCD Samsung QE85QN95B ή 83" OLED για αναβάθμιση της Samsung QE75Q90R

romeosr21

Senior Member
16 May 2010
332
Καλησπερα στη παρεα,

Σκεφτομαι να κανω αναβαθμιση από την QE75Q90R (2019) στα μοντελα που σας εγραψα, Samsung QE85QN95B (2022), διοτι βρισκω την 85QN95B στα 1800€ (εκθεσιακο κομματι).
Στην QE75Q90R που εχω τωρα ειμαι αρκετα ευχαρστημενος σε ολα της μπορω να πω.

Αποσταση θεασης εχω περιπου πανω απο 4 μετρα,
και βλεπω ταινιες σειρες,παιζω και Sony PlayStation 5 ,
ολα αυτα σε σαλονι με χαμηλο φωτισμο,
αν και η αληθεια ειναι οτι με τρωει να παω σε OLED 83" LG και οχι σε κατι μικροτερο,
αλλα ξεφευγει πολυ η τιμη τωρα ,να περιμω να λετε την black friday μηπως και δουμε τα περσινα μοντελα της κατω απο 3.000 € ;

Απλα να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη OLED (αν και σειρά G3) δεν είναι MLA.

Φυσικα παραμενει καλη επιλογή σε αυτά τα λεφτα.

Απλα να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη OLED (αν και σειρά G3) δεν είναι MLA.

Φυσικα παραμενει καλη επιλογή σε αυτά τα λεφτα.

ναι το ειδα οτι δεν εχεθ mla
ειναι τοσο αρνητικο αυτο η το προσπερναμε?

ναι το ειδα οτι δεν εχεθ mla
ειναι τοσο αρνητικο αυτο η το προσπερναμε?
Δίνει πολύ μεγαλύτερη φωτεινότητα.

Είναι σημαντικό.

Αλλα σε αυτά τα λεφτά παραμένει καλή επιλογή.

Μονο ερωτηματικό πόσο κοντά της μπορεί να φτάσει η G4 (που έχει mla) στο BF….

Δίνει πολύ μεγαλύτερη φωτεινότητα.

Είναι σημαντικό.

Αλλα σε αυτά τα λεφτά παραμένει καλή επιλογή.

Μονο ερωτηματικό πόσο κοντά της μπορεί να φτάσει η G4 (που έχει mla) στο BF….

Sony Triluminos XR-85X90L αυτη εδω αξιζει τιποτα?

Είχαμε κάνει ένα συγκριτικό με την X95K, μια χρονιά πίσω, μια κατηγορία πιο πάνω συγκριτικά με WOLED/QD OLED.

Ρίξε μια ματιά να δεις τις διαφορές.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Είχαμε κάνει ένα συγκριτικό με την X95K, μια χρονιά πίσω, μια κατηγορία πιο πάνω συγκριτικά με WOLED/QD OLED.

Ρίξε μια ματιά να δεις τις διαφορές.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

αξιζει γενικα κατα τη γνωμη σου η χ95κ?

Ήταν εντυπωσιακά καλή.
Ωστόσο εάν θυμάμαι σωστά ήταν στα ίδια χρήματα με την 83-άρα OLED αν όχι και ακριβότερη.

Παρα ταύτα, βλέπω πως η X90L έχει κατά πολύ λιγότερες ζώνες local dimming σε σχέση με την X95K.
Εκτός και εάν βλέπεις πολύ τηλεοπτικό σε εξαιρετικά φωτεινό δωμάτιο, στη θέση σου θα κοίταζα σε OLED.

Ήταν εντυπωσιακά καλή.
Ωστόσο εάν θυμάμαι σωστά ήταν στα ίδια χρήματα με την 83-άρα OLED αν όχι και ακριβότερη.

Παρα ταύτα, βλέπω πως η X90L έχει κατά πολύ λιγότερες ζώνες local dimming σε σχέση με την X95K.
Εκτός και εάν βλέπεις πολύ τηλεοπτικό σε εξαιρετικά φωτεινό δωμάτιο, στη θέση σου θα κοίταζα σε OLED.
μαλιστα και η Χ95Κ ειναι και μοντελο του 22 και πλεον δεν υπαρχει στην αγορα διαθεσιμη νομιζω κ
και για αυτο ειπα να παω στην X90L αλλα με προβληματισες τωρα

στο σαλονι βλεπω ταινιες και αθλητικα κυριως βραδινες ωρες,η αληθεια ειναι σε OLED θελω να παω αλλα ακομα δεν εχω δει καποια προσφορα που να αξιζει
και να ειναι κατω απο 3,000 ευρω. σε oled αυτη τη στιγμη τι προτεινεισ εσυ ανδρεα? να κοιταω τα μοντελα μηπως πεσει η τιμη.
επισης ειδα και αυτη εδω αλλα βγαινει στα 3800,
K-85XR90

Η μόνη OLED εντός budget πάνω από τις 80 ίντσες είναι η 83C3 της LG, η οποία από όσο βλέπω είναι στα 2450€ (Πλαίσιο).
Περσινό μοντέλο, γύρω στο 25% λιγότερο φωτεινή από την C4, ωστόσο κατά πολύ καλύτερη και πάλι σε σχέση με μια mini-led με 70-80-90 ζώνες.
Τα περισσότερα μοντέλα βγαίνουν μέχρι τις 77 ίντσες με αποτέλεσμα όσες λίγες υπάρχουν στις 83-85 να είναι εξαιρετικά ακριβές.

Σε mini-led, για να πας σε μεγάλο αριθμό ζωνών, αναγκαστικά πρέπει να κοιτάξεις τις ναυαρχίδες των εταιριών που στις 80+ ίντσες είναι όλες εκτός budget. Την X95K την έχουν σε τιμή χώμα σε σχέση με την σουρεάλ αρχική τιμή της. Έχει 768 ζώνες local dimming στις 85 ίντσες. Αντίστοιχα πολλές ζώνες σε mini-led έχει και η 85QN90D της Samsung και είναι εντός budget (Κωτσόβολος 2999).

Αυτά για πάνω από 80 ίντσες. Σε 75-77 ίντσες με 3k πρακτικά αγοράζεις τις περισσότερες ναυαρχίδες της αγοράς.

• Like
Reactions: sosimple
Η μόνη OLED εντός budget πάνω από τις 80 ίντσες είναι η 83C3 της LG, η οποία από όσο βλέπω είναι στα 2450€ (Πλαίσιο).
Εξαντλήθηκε.
Τσάμπα για τετοια ποιότητα oled σε τοσες ιντσες..

ετσι όπως βλεπω τα πράματα αυτήν τη στιγμή συνοψίζουμαι

Τελικά θα αλλάξω την τηλεόραση που έχω την 75 Sony XF9005 που την έχω στο σαλόνι μου.

Αυτή τη στιγμή με την συγκεκριμένη τηλεόραση είμαι πολύ ευχαριστημένος δεν έχω κανένα θέμα (στα κανάλια νοβα κοσμοτε κτλπ η εικόνα είναι άψογη με πολύ ωραία καθαρά χρώματα φυσικά τελείως στο μάτι μου ) στα digea το ίδιο.

Ταινίες νετφλιξ κτλπ και πάλι απόλυτα ευχαριστημένος είμαι και στο ps5.
Η αλήθεια είναι ότι θέλω να αγοράσω κάτι ανάλογο και καλύτερη από την τβ αυτήν.

Αν δεν πάω σε 85 τελικά και παραμείνω σε 75 -77 ίντσες υπάρχουν επιλογές όπως μου λες ότι αγοράζω πολλές ναυαρχιδες

(Απλά φοβάμαι μην χαλάστω αρκετά από την εικόνα της X90L γιατί αυτήν έλεγα να πάρω , σε σχέση με αυτή που έχω τώρα την XF9005

Βλέπω αυτά τα μοντέλα OLED

LG 77G4 3.500€
LG 77Β4 2.100€
LG 77C4 2.600€
Sony Bravia 8 K-77XR80 3.000€

ετσι όπως βλεπω τα πράματα αυτήν τη στιγμή συνοψίζουμαι

Τελικά θα αλλάξω την τηλεόραση που έχω την 75 Sony XF9005 που την έχω στο σαλόνι μου.

Αυτή τη στιγμή με την συγκεκριμένη τηλεόραση είμαι πολύ ευχαριστημένος δεν έχω κανένα θέμα (στα κανάλια νοβα κοσμοτε κτλπ η εικόνα είναι άψογη με πολύ ωραία καθαρά χρώματα φυσικά τελείως στο μάτι μου ) στα digea το ίδιο.

Ταινίες νετφλιξ κτλπ και πάλι απόλυτα ευχαριστημένος είμαι και στο ps5.
Η αλήθεια είναι ότι θέλω να αγοράσω κάτι ανάλογο και καλύτερη από την τβ αυτήν.

Αν δεν πάω σε 85 τελικά και παραμείνω σε 75 -77 ίντσες υπάρχουν επιλογές όπως μου λες ότι αγοράζω πολλές ναυαρχιδες

(Απλά φοβάμαι μην χαλάστω αρκετά από την εικόνα της X90L γιατί αυτήν έλεγα να πάρω , σε σχέση με αυτή που έχω τώρα την XF9005

Βλέπω αυτά τα μοντέλα OLED

LG 77G4 3.500€
LG 77Β4 2.100€
LG 77C4 2.600€
Sony Bravia 8 K-77XR80 3.000€

Και με την X80L, δεν θα χαλαστείς.
Το θέμα είναι πως διαθέτεις ένα μεγάλο ποσό, οπότε καλό είναι να πάρεις ότι καλύτερο στα χρήματα αυτά. Εάν μπορεί να είναι OLED, η διαφορά, ειδικά σε ελεγχόμενο φωτισμό του χώρου είναι μεγάλη.

C4/Bravia 8 είναι σε παρόμοιο επίπεδο, σε κάθε περίπτωση με οποιαδήποτε από αυτές θα εντυπωσιαστείς θετικά σε σχέση με την XF9005. Εφόσον μπορείς να πας στη C4, θα τη προτιμούσα σε σχέση με την B4.

Τι απόσταση θέασης έχεις;

Η απόσταση είναι 4 μέτρα περίπου με φαίνεται μικρή η 75αρα πλέον , αλλά επειδή θα αλλάξω διαρρύθμιση του κάναμε μάλλον θα πέσω στα 3.5 μέτρα μάλλον.

Τώρα δεν ξέρω την επόμενη παρασκευή αν βγει κάτι σε προσφορά απο τι έχει τώρα.

Άρχισα να κοιτάω από σήμερα και την
Samsung oled qe83s90da

Δεν έχει Dolby vision από το είδα

Γενικά σαν επιλογή στα 3.000€ αξίζει ή να δω την lg oled c4?

Στις 83 ίντσες δεν έχουν QD-OLED panel οι OLED της Samsung αλλά WOLED από την LG, αυτά που η ίδια βάζει στη σειρά C.
Δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να τη προτιμήσεις έναντι της LG, εκτός και εάν είναι πιο οικονομική.

• Like
Reactions: sosimple