Αγορά music streaming player - προτάσεις

δεν εχει wifi το συγκεκριμενο,οποτε δεν μπορω να σου απαντησω. Τα περισσοτερα που εχουν ασυρματο βεβαια μπορουν και μεταφερουν hd αρχεια δεν θα εχουν προβλημα με τα 320 των καλων δικτυακων σταθμων. Προσωπικα ειναι κατα του wifi βεβαια,κανεις πιο καλα την δουλεια σου με ενα powerline. Υπαρχει φυσικα εξτρα ανταπτορας (as-wl300) που μπαινει στην πισω πλευρα, αυτο ανεβαζει το κοστος 100 ευρω αλλα και παλι ειναι πιο προσιτο απο το αμεσως πιο προσιτο (μιλαω παντα για την χωρα μας,τιμες και συσκευες που ερχονται).Ενα powerline κανει τα μισα ομως και ειναι πολυ πιο γρηγορο. Στο denon 720 που ειχα πριν για μερικους μηνες που ηταν ασυρματο δεν θυμαμαι και παλι να ειχα καποιο θεμα με τους δικτυακους σταθμους,αλλα ενα γενικοτερο θεμα με την ασυρματη συνδεση με το ρουτερ-σερβερ.Απλα δεν το εψαξα πολυ γιατι δεν με καλυψε απο ηχο,ενω ηθελα να εχει και ομοαξονικη ψηφιακη εξοδο και το εδωσα γρηγορα.Σαφως καιε δω βεβαια ισχυει το τοι πληρωνεις παιρνεις,αρα προφανως οι συσκευες στο χιλιαρικο θα ειναι αρκετα καλυτερες σε ολες τις δυνατοτητες απο αυτες στα 300 ευρω (αλιμονο αν δεν ηταν).

Οσο για το bbc 6 που ανεφερες πιο πανω στην ελευθερη εκδοση εχει πολυ χαμηλο bitrate (48 αλλα σε μορφη wma οχι mp3),τα 320 τα δινει στην premium εκδοση που μαλλον ειναι συνδρομητικη.

Αγαπητε γιατι πηρες το N30 και οχι Ν50??? Πιστευω οτι ηχητικα το Ν50 ειναι λιγο καλυτερο

Το bbc iplayer μαζί με τους σταθμούς της linn θεωρούνται αυτή την στιγμή οι κορυφαίοι ποιοτικά σταθμοί που παίζουν μέσω διαδυκτίου όπως και μια άλλη υπηρεσία που όμως διαφεύγει αυτή την στιγμή το όνομα της. Το iplayer του bbc μόνο το cambridge audio stream magic το έχω δει να είναι διαθέσιμο ενώ τα υπόλοιπα παίζουν τους σταθμούς του σε χαμηλό birate μέσω vtuner.
Νομίζω πρέπει να περιμένω κάποια νέα έκδοση αυτών των μηχανημάτων που θα έχει περισσότερες δυνατότητες. Μια τελευταία ερώτηση το pioneer παίζει και spotify και σε τι ανάλυση αναπαράγει την μουσική? Πάντως το n50 για τα χρήματα του είναι η ποιο ενδιαφέρων συσκευή και ποιότητα κατασκευής ενώ το onkyo 4070 κάνει τα πάντα αλλά θα έχει και αυτό το τίμημα του μάλλον στον ήχο.

Αγαπητε γιατι πηρες το N30 και οχι Ν50??? Πιστευω οτι ηχητικα το Ν50 ειναι λιγο καλυτερο

γιατι αγοραστηκε με την προοπτικη να συνδεθει σε dac ανωτερης κατηγοριας.

Νομίζω πρέπει να περιμένω κάποια νέα έκδοση αυτών των μηχανημάτων που θα έχει περισσότερες δυνατότητες.Μια τελευταία ερώτηση το pioneer παίζει και spotify και σε τι ανάλυση αναπαράγει την μουσική?

οχι δεν παιζει spotify,μην ξεχνας οτι ειναι μοντελο δυο ετων σχεδον στην αγορα και λογικο να μην εχει νεες εφαρμογες. Συντομα θα εχουμε νεο μοντελο (απορω και πως δεν εχει ηδη βγει). Παντως δοκιμασα το spotify και απογοητευτηκα.Κατεβασα μια συλλογη (δεκαετια 1990) και εκτος απο τις τελειως ασχετες επιλογες, ειχε και πολλα τραγουδια που κυκλοφορησαν μετα το 2000.Για τους ψαγμενους μουσικα ειναι μαλλον αχρηστο,υπαρχουν απειρα δικτυακα ραδιοφωνα που μπορουν να σε καλυψουν πιο αποτελεσματικα.

Last edited:
Θα με ενδιέφερε και εμένα ένα player που να υποστηρίζει εκτός των άλλων spotify.
Απ´οτι έχω εχω δει μόνο η onkyo έχει αρκετά μεγάλη γκάμα απο συσκευές που το υποστηρίζουν, αυτός ο network ενισχυτης που ειπώθηκε και πιο πάνω αλλά και κάποια mini συστηματα της.
Κάτι σε φέτα δεν εχω δει.. Προσιτό...

Θα με ενδιέφερε και εμένα ένα player που να υποστηρίζει εκτός των άλλων spotify.

παντως το wdtv υποστηριζει spotify (με αγορα ή συνδρομη δεν θυμαμαι) ,αν εχεις και ενα dac με οπτικη εισοδο κανεις μια χαρα την δουλεια σου.

Στα onkyo για φέτα το 4070 είναι που παιζει και ραδιώφονο με dab. Νομίζω είναι η καλύτερη πρόταση αυτή την στιγμή σε γκάμα δυνατοτήτων αλλά είναι άγνωστο το πως ακούγεται αυτό το μηχάνημα.

γιατι αγοραστηκε με την προοπτικη να συνδεθει σε dac ανωτερης κατηγοριας.

Παντως δοκιμασα το spotify και απογοητευτηκα.Κατεβασα μια συλλογη (δεκαετια 1990) και εκτος απο τις τελειως ασχετες επιλογες, ειχε και πολλα τραγουδια που κυκλοφορησαν μετα το 2000.Για τους ψαγμενους μουσικα ειναι μαλλον αχρηστο,υπαρχουν απειρα δικτυακα ραδιοφωνα που μπορουν να σε καλυψουν πιο αποτελεσματικα.

το spotify δεν το κατεβασα ακομη αλλα απο φιλο μου ειπε τα καλυτερα. εχει κολλησει βασικα, παταει εναν καλλιτεχνη και το μετατρεπει σε radio δηλαδη κομματια του καλλιτεχνη και αλλων με το ιδιο υφος. το μονο θεμα ειναι οτι υπαρχουν διαφημισεις δεν θυμαμαι καθε ποτε.

το spotify δεν το κατεβασα ακομη αλλα απο φιλο μου ειπε τα καλυτερα. εχει κολλησει βασικα, παταει εναν καλλιτεχνη και το μετατρεπει σε radio δηλαδη κομματια του καλλιτεχνη και αλλων με το ιδιο υφος. το μονο θεμα ειναι οτι υπαρχουν διαφημισεις δεν θυμαμαι καθε ποτε.

Έτσι ακριβώς είναι.Και οι επιλογές του είναι πολύ καλές θα έλεγα!
Κάθε μισή ώρα αν δεν κάνω λάθος πέφτουν οι διαφημίσεις,είναι μικρές και μάλλον δεν ενοχλούν και πολύ.

Έτσι ακριβώς είναι.Και οι επιλογές του είναι πολύ καλές θα έλεγα!
Κάθε μισή ώρα αν δεν κάνω λάθος πέφτουν οι διαφημίσεις,είναι μικρές και μάλλον δεν ενοχλούν και πολύ.

μολις το κατεβασα και ακουω radio με βαση τον μπομπ ντυλαν. καλοοο:p

μολις το κατεβασα και ακουω radio με βαση τον μπομπ ντυλαν. καλοοο:p

Εγώ του έβαλα Case studies και μου έβγαλε και Dylan και Timesbold και,και...Πολύ ψαγμένο...
Μάλλον θα πάω για συνδρομή όπως το βλέπω.

Τελικά αποφάσισα να περιμένω γιατί έχω την αίσθηση ότι μέσα στο 14 θα κυκλοφορήσουν καινουργια μηχανήματα με νέα chipset που θα μπορούν να στριμάρουν υψηλής ποιότητας αρχεία και θα έχουν περισσότερες δυνατότητες.

το είδα το pioneer και δείχνει αρκετά καλό με πλήθος από δυνατότητες.Για να δουμε..

Πλέον προσανατολίζομαι πάρα πολύ στην δημιουργία ενός htpc με linux πάνω και με κάποιο κουτί silevrstone που έχει και panel οθόνη ρυθμίσεων. Νομίζω είναι η καλήτερη λύση και σε ποιότητα ήχου και σε δυνατότητες. Με ένα xbmc έχει τα πάντα από ραδιώφονο μέχρι spotify και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.

Last edited by a moderator:
Τελικά πήρα ένα squeezebox σε πολύ καλή τιμή από ebay και πήρα και ένα κομμάτι ραδιώφονο ένα cambridge audio azur και αυτό σε καλή τιμή. (ξαναγύρισα :P)

Καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω τι να προτιμήσω music player ή squeezebox?
Θα χρησιμοποιηθεί μόνο για μουσική και θα συνδεθεί με καλό dac.
To player νομίζω ότι δεν θα έχει προβλήματα με τον σκληρό δίσκο να κολλάει, αλλά η οθόνη τους είναι μικρή, σε αντίθεση με το squeezebox που η οθόνη του είναι μεγάλη αλλά φοβάμαι μήπως έχει προβλήματα με τον σκληρό.

Απάντηση: Re: Αγορά music streaming player - προτάσεις

Τελικά αποφάσισα να περιμένω γιατί έχω την αίσθηση ότι μέσα στο 14 θα κυκλοφορήσουν καινουργια μηχανήματα με νέα chipset που θα μπορούν να στριμάρουν υψηλής ποιότητας αρχεία και θα έχουν περισσότερες δυνατότητες.

Τελικά πήρα ένα squeezebox σε πολύ καλή τιμή από ebay και πήρα και ένα κομμάτι ραδιώφονο ένα cambridge audio azur και αυτό σε καλή τιμή. (ξαναγύρισα :P)

Αν και το ερώτημά μου έρχεται καθυστερημένα, αυτά που ζητούσες δεν στα πρόσφερε το λογισμικό του Qnap NAS που διαθέτεις;
Πρόσφατα αγόρασα ένα NAS της Synology και είδα ότι το 90% αυτών που ζητάς το προσφέρει το λογισμικό της (streaming, απευθείας σύνδεση σε usb dac, internet radio, custom radio και εφαρμογές για όλες τις κινητές συσκευές).
Προσωπικά έλυσα το θέμα μου με την αναπαραγωγή της άυλης μουσικής συλλογής που είχα με απευθείας σύνδεση του NAS πάνω στο usb-dac και χειρισμό μέσω wi-fi με όποια συσκευή πέφτει πάνω στο δίκτυο μου.

Και σε μένα στο qnap το έχει αν και δεν είναι και τόσο ευέλικτο και γρήγοροα όσο θα ήθελα αλλά δεν έχω βρει χρόνο να το ψάξω ακόμα. Πάντως δεν έχω εγκαταλήψει την ιδέα στο να φτιάξω ένα media player για μουσική.
Για μητρική κατέληξα σε αυτήν εδώ

http://www.guru3d.com/news_story/msi_z87i_gaming_ac_and_gtx760_gaming_itx_available.html

τώρα θέλω να δω για κουτάκι. Για το squeezebox δεν ξέρω αν μπορείς να του βάλεις server πάνω.
Δυστηχώς το qnap ενώ έχει music player πάνω του είναι σε τελείως άλλο σημείο από το στερεωφονικό συν ότι έιναι και το 219 ts που όπως είπα κάνει ώρα στο να διαχειριστής την μουσική κτλ. Πάντως το ήθελα και για άλλα πράγματα όπως το να παίζει internet radio