Αγορα νεας 3d τηλεορασης

fits79

Banned
22 January 2008
2,389
Παιδιά επειδή σκέφτομαι να αγοράσω άλλη μια τηλεόραση ποια από τις τρεις παρακάτω είναι καλύτερη και γιατί?

01. Samsung ue40es6100 -> την έχω ήδη.
02. Samsung ue42eh6030
03. Lg 42lm640s

Κάποια κριτήρια που με ενδιαφέρουν να έχει η νέα τηλεόραση είναι τα εξής:
01. Γρήγορο πάνελ(Λίγα ms)
02. Εννοείτε full hd
03. Καλό 3d(Δεν με απασχολεί να έχει δυνατότητα μετατροπής 2d σε 3d) αν γίνεται να μπορεί να παίξει 3d υπότιτλους(idx/sub ή idx/sup) με τον ενσωματωμένο media player
04. Αν είναι δυνατόν να έχει pip(Picture in picture) δυνατότητα

Αν θυμηθώ κι άλλα θα σας πω.

Επίσης αν έχετε να προτείνετε καμιά άλλη 42 - 46 ίντσες και σε τιμή μέχρι 650 ευρώ τότε ελεύθερα.
Απλά αναφέρω ότι συμπαθώ πολύ τις μάρκες samsung, philips και λίγο την lg.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Last edited:
Κατα σειρα οπως τις εβαλες σε 2d εικονα ειναι οι καλυτερες κατα την γνωμη μου.Οι 2 πρωτες εχουν ενεργητικο 3d που συνεπαγετε με πραγματικα 100hz στα πανελ τους που σημαινει πιο ομαλη κινηση στα σπορτ ειδικα και σε αλλους τομεις και 50hz η LG παθητικο 3d αλλα πολυ πιο ξεκουραστο απο το ενεργητικο.Η LG και η es6100 ειναι smart tv ενω η 6030 οχι.Value for money της χρονιας για μενα η 6030 μαζι με την ΕΗ5000.Η 6030 δεν εχει ΡΙΡ.Καλυτερη εικονα απο οσες ανεφερες σε λογικη τιμη εχει η sony HX 750 αλλα χανει απο τι ξερω σε 3d.Για να μην το κουραζω στα λεφτα που δινεις δεν υπαρχει περιπτωση να πας σε κατι καλυτερο σε LED μονο σε plasma.Αν καταληξεις σε plasma τα πιο εμπειρα παιδια θα σου προτεινουν λυσεις.Αποσταση θεασης πες μας και για τι χρηση προοριζετε.

Οπως ηδη ειπα την es6100 την εχω ηδη.

Η eh6030 παιζει mkv αρχεια αν ναι τοτε δεν με απασχολει που ΔΕΝ ειναι smartv.

Re: Απάντηση: Αγορα νεας 3d τηλεορασης

Οπως ηδη ειπα την es6100 την εχω ηδη.

Η eh6030 παιζει mkv αρχεια αν ναι τοτε δεν με απασχολει που ΔΕΝ ειναι smartv.

Παιζει ακριβως οτι και η 6100.

Απλα δεν ειναι smartv κοινως δεν εχει τα apps της samsung οπως youtube κ.τ.λ. σωστα?

Εσυ εχεις να προτεινεις καμια καλυτερη σε αυτο το ευρως τιμης?

Απλα δεν ειναι smartv κοινως δεν εχει τα apps της samsung οπως youtube κ.τ.λ. σωστα?

Με λιγα λογια ειναι οπως η 6100 απλα δεν εχει smart tv.Ισως η εικονα της σου φανει και καλυτερη τουλαχιστον σε Ηd υλικο που τις εχω δει μου εκανε ελαχιστα βεβαια αλλα πιο καλη εντυπωση.

Σε LCD δεν υπαρχει κατι καλυτερο απο αυτες που ανεφερες μονο αν πας σε πλασμα αλλα εκει δεν μπορω να σε βοηθησω αλλα απο οτι ξερω ο YPERIΩΝΑΣ και οι πιο παλιοι θα σε βοηθησουν.Σε LCD ειμαι σιγουρος για αυτο που σου λεω παντως.Αν εχεις υπομονη περιμενε τα νεα μοντελα του 2013.Εγω αυτο θα εκανα.

Last edited:
Παιδιά τα μοντέλα του 2013 πότε περίπου βγαίνουν; Μιλάμε για αρχές Μαρτίου ή αργότερα;

Δεν είναι στάνταρ για κάθε μοντέλο και εταιρεία. Συνήθως πρώτα βλέπουμε τις Sony και Panasonic μέσα προς τέλος Μαρτίου και μετά Samsung και LG τον Απρίλιο.

Αυτά όμως χοντρικά ξαναλέω.

Παιδιά τα μοντέλα του 2013 πότε περίπου βγαίνουν; Μιλάμε για αρχές Μαρτίου ή αργότερα;

Αρχές Μαρτίου συνήθως αρχίζουν αν εμφανίζονται στην αγορά με απαγορευτικές στην αρχή τιμές μέχρι να τις φέρουν όλα τα μαγαζιά και να αρχίσει να λειτουργεί και ο ανταγωνισμός ώστε να πέσουν σε λογικά επίπεδα και οι τιμές (απο καλοκάιρι -Ιούνιο, συνήθως).

EDIT: με πρόλαβε ο Υπερίον.

Η 6030 είναι διαφορετική της es6100, καθότι είναι πιο "χοντρή" σχεδιαστικά αλλά direct led που σημαίνει λιγότερο clouding και χωρίς προβλήματα light bleeding στις γωνίες (που πάσχουν πολλές edge led τελεοράσεις -όπως και η 6100). Επίσης έχει άλλο επεξεργαστή εικόνας (Novatek ΝΤ558 η 6030 αντί Mstar X10P της 6100) με αποτέλεσμα καλύτερο (σύμφωνα με τον εδικό ;-]) upscaling (Κοίτα εδώ το σχόλιο του JL?).
Τέλος η sasmung 6030 όπως είπες δεν είναι smart TV, δεν έχει apps, youtube κλπ.

Απο media player είναι τα ίδια!

Για την 6030 υπάρχει ένα θέμα ανοιχτό αν υποστηρίζει 24p από εξωτερικό media player δίχως προσθήκη καρέ (οκ από τον ενσωματωμένο όλες 60 με pulldown παιζουν). Σήμερα μάλλον θα έχουμε την ευκαιρία να την δούμε στο σπίτι του kblachos που έχει την 32άρα και θα τρέξουμε διάφορα τεστ. Λέμε μάλιστα για πλάκα να την βάλουμε δίπλα στην κούρο των 176nits λευκό - 0φεύγα μαύρο (καλιμπραρισμένη).

Αναμένουμε τα Test...
Αν και θα επαναλάβω για άλλη μια φορά πως στην πραγματικότητα η 6030 δεν έχει προβλήματα στα 24p,έστω κι αν θεωρητικά φαίνεται να μην υποστηρίζει σωστή αναπαραγωγή 24p

Αν υποστηρίζει αναπαραγωγή με frame interpolation αυτό δεν αποτελεί κατ´ανάγκη πρόβλημα. Εκτός αν κάποιος προτιμάει να βλέπει judder για να γλιτώσει τα φαινόμενα soap opera. Αλλά αυτό είναι υποκειμενικό.

Last edited:
Οπα τωρα μας κολλησες.

Για εξηγησε λιγο περισσοτερο τι εστι judder & soap opera.

Και η 6030 ή η es6100 εχουν αυτα τα θεματα?

judder http://youtu.be/wXTsF_cScKA

soap opera effect ειναι όταν η ταινία που αναπαραγεται μοιάζει σαν να γυρίστηκε με απλή ψηφιακη κάμερα ή σαν σαπουνόπερα και χάνει την κινηματογραφικη της αισθηση.

Δηλαδη ειναι σαν να βλεπεις σε αργη κινηση κοινως σαν να κολλαει η ταινια.....

Αρχές Μαρτίου συνήθως αρχίζουν αν εμφανίζονται στην αγορά με απαγορευτικές στην αρχή τιμές μέχρι να τις φέρουν όλα τα μαγαζιά και να αρχίσει να λειτουργεί και ο ανταγωνισμός ώστε να πέσουν σε λογικά επίπεδα και οι τιμές (απο καλοκάιρι -Ιούνιο, συνήθως).

EDIT: με πρόλαβε ο Υπερίον.

Η 6030 είναι διαφορετική της es6100, καθότι είναι πιο "χοντρή" σχεδιαστικά αλλά direct led που σημαίνει λιγότερο clouding και χωρίς προβλήματα light bleeding στις γωνίες (που πάσχουν πολλές edge led τελεοράσεις -όπως και η 6100). Επίσης έχει άλλο επεξεργαστή εικόνας (Novatek ΝΤ558 η 6030 αντί Mstar X10P της 6100) με αποτέλεσμα καλύτερο (σύμφωνα με τον εδικό ;-]) upscaling (Κοίτα εδώ το σχόλιο του JL?).
Τέλος η sasmung 6030 όπως είπες δεν είναι smart TV, δεν έχει apps, youtube κλπ.

Απο media player είναι τα ίδια!
Πιστεύεις ότι θα αξίζει να περιμένουμε τα νέα μοντέλα ή να αγοράσω την kdl40 hx850; Λες να περιμένω την αντικαταστάτριά της;

Πιστεύεις ότι θα αξίζει να περιμένουμε τα νέα μοντέλα ή να αγοράσω την kdl40 hx850; Λες να περιμένω την αντικαταστάτριά της;

Είμαι σε παρόμοια θέση με σένα καθότι και εγώ κινήθηκα πρόσφατα προς αγορά τηλεόρασης (της sony 55hx750) αλλά όπου έψαξα (στα τοπικά μαγαζιά, λόγω και απόστασης απο Αθήνα δεν επιθυμώ να αγοράσω μέσω internet καθότι σε οποιοδήποτε πρόβλημα της tv θα έχω "μπλέξει") δεν την βρήκα...
Είναι μια περίεργη περίοδο τώρα, οι εισαγωγές πάγωσαν εν αναμονή των νέων σειρών.

Η sony hx850 είναι (πιθανώς) η καλύτερη led του 2012 (σε συνολική ματιά συμπεριλαμβανόμενου του παράγοντα κόστους/απόδοσης). Η αντικαταστάτρια της (η w900) θα είναι (σίγουρα) καλύτερη ΑΛΛΑ με πολύ "τσουχτερή τιμή" (πιστεύω πως θα κινείται αρκετά πάνω απο το κόστος της hx850 την προηγούμενη χρονιά). Επίσης έχε υπόψη οτι θα χρειαστεί να περιμένεις τουλάχιστον μήνα (υπολόγιζε δίμηνο) μέχρι να υπάρχει διαθεσιμότητα και παραπάνω αν περιμένεις μέχρι να πέσουν (σε λογικά επίπεδα) οι τιμές.

Τέλος, καλή τηλεόραση η sony hx850 (αλήθεια σε τι διάσταση; 40,46 ή 55; ) αλλά για τι απόσταση θέασης και τι χρήση; Μπορεί στα λεφτά που επιθυμείς να διαθέσεις να υπάρχει καλύτερη πρόταση για τα δικά σου δεδομένα!

Αναμένουμε τα Test...
Αν και θα επαναλάβω για άλλη μια φορά πως στην πραγματικότητα η 6030 δεν έχει προβλήματα στα 24p,έστω κι αν θεωρητικά φαίνεται να μην υποστηρίζει σωστή αναπαραγωγή 24p

Δεν υπάρχει κανένα θέμα με την αναπαραγωγή 24p από εξωτερικό player......