Αγορα νεας 3d τηλεορασης

Δεν υπάρχει κανένα θέμα με την αναπαραγωγή 24p από εξωτερικό player......

Τέλεια αποτελέσματα ύστερα από τη σύναξη της Dream Team του AvClub :D
Περιμένουμε και το ''οπτικό'' μέρος της παρουσίασης στο αντίστοιχο νήμα

Είμαι σε παρόμοια θέση με σένα καθότι και εγώ κινήθηκα πρόσφατα προς αγορά τηλεόρασης (της sony 55hx750) αλλά όπου έψαξα (στα τοπικά μαγαζιά, λόγω και απόστασης απο Αθήνα δεν επιθυμώ να αγοράσω μέσω internet καθότι σε οποιοδήποτε πρόβλημα της tv θα έχω "μπλέξει") δεν την βρήκα...
Είναι μια περίεργη περίοδο τώρα, οι εισαγωγές πάγωσαν εν αναμονή των νέων σειρών.

Η sony hx850 είναι (πιθανώς) η καλύτερη led του 2012 (σε συνολική ματιά συμπεριλαμβανόμενου του παράγοντα κόστους/απόδοσης). Η αντικαταστάτρια της (η w900) θα είναι (σίγουρα) καλύτερη ΑΛΛΑ με πολύ "τσουχτερή τιμή" (πιστεύω πως θα κινείται αρκετά πάνω απο το κόστος της hx850 την προηγούμενη χρονιά). Επίσης έχε υπόψη οτι θα χρειαστεί να περιμένεις τουλάχιστον μήνα (υπολόγιζε δίμηνο) μέχρι να υπάρχει διαθεσιμότητα και παραπάνω αν περιμένεις μέχρι να πέσουν (σε λογικά επίπεδα) οι τιμές.

Τέλος, καλή τηλεόραση η sony hx850 (αλήθεια σε τι διάσταση; 40,46 ή 55; ) αλλά για τι απόσταση θέασης και τι χρήση; Μπορεί στα λεφτά που επιθυμείς να διαθέσεις να υπάρχει καλύτερη πρόταση για τα δικά σου δεδομένα!
Την θέλω για κρεβατοκάμαρα γιατί το σαλόνι δεν το πολυχρησιμοποιώ για πολλούς λόγους. Θα είναι 40 ίντσες. Η απόσταση θέασης θα είναι 1,5-3μέτρα κατά κύριο λόγο όμως 2-2,5μέτρα. Δε νομίζω ότι θα μπορούσα να αντέξω να βλέπω σε τέτοια απόσταση σε μεγαλύτερη οθόνη. Κυρίως για παρακολούθηση ταινιών, blu ray, gaming στο PS3 και τηλεοπτικό φυσικά. Σκεφτόμουν επίσης την Samsung ue40es7000 και την Sony hx750 (ενώ αρχικά σκεφτόμουν την samsung ue37es6100 ως μονόδρομο :P ) , μόλις όμως είδα την 850 από κοντά και διάβασα ατελείωτες κριτικές για πολλές τηλεοράσεις αποφάσισα πως μάλλον αυτήν θα έπρεπε να πάρω! Οι καινούριες σειρές είναι μεγάλος πειρασμός αλλά τα λεφτά είναι ένας σημαντικός παράγοντας όπως και το ότι ιδιαίτερο υλικό 4κ δεν υπάρχει κ ίσως στην 40 να μην έχει και μεγάλες διαφορές η ανάλυση που θα παρατηρούμε... Ελπίζω να μη σε κούρασα!

Την θέλω για κρεβατοκάμαρα γιατί το σαλόνι δεν το πολυχρησιμοποιώ για πολλούς λόγους. Θα είναι 40 ίντσες. Η απόσταση θέασης θα είναι 1,5-3μέτρα κατά κύριο λόγο όμως 2-2,5μέτρα. Δε νομίζω ότι θα μπορούσα να αντέξω να βλέπω σε τέτοια απόσταση σε μεγαλύτερη οθόνη. Κυρίως για παρακολούθηση ταινιών, blu ray, gaming στο PS3 και τηλεοπτικό φυσικά. Σκεφτόμουν επίσης την Samsung ue40es7000 και την Sony hx750 (ενώ αρχικά σκεφτόμουν την samsung ue37es6100 ως μονόδρομο :P ) , μόλις όμως είδα την 850 από κοντά και διάβασα ατελείωτες κριτικές για πολλές τηλεοράσεις αποφάσισα πως μάλλον αυτήν θα έπρεπε να πάρω! Οι καινούριες σειρές είναι μεγάλος πειρασμός αλλά τα λεφτά είναι ένας σημαντικός παράγοντας όπως και το ότι ιδιαίτερο υλικό 4κ δεν υπάρχει κ ίσως στην 40 να μην έχει και μεγάλες διαφορές η ανάλυση που θα παρατηρούμε... Ελπίζω να μη σε κούρασα!

Οι 40'' θεωρούνται λίγες για την απόσταση σου και δεν θα τις πρότεινα. Αν παρ'ολα αυτά κινηθείς για 40'' θα πρότεινα να κινηθείς σε πιο χαμηλά επίπεδα τιμής κοιτάζοντας π.χ. την samsung eh6030 (καλύτερο value for money) ή απο sony την HX750 (πολύ καλή συνολικά). Είναι καλές τηλεοράσεις, ενώ και η απόσταση θέασης σημαίνει πως δεν θα καταλάβαινες ιδιαίτερη διαφορά μεταξύ των παραπάνω οπότε δεν αξίζει να δώσεις και τόσα χρήματα (1000+ για 40'' θεωρούνται πάρα πολλά).

Απο εκεί και πέρα για το 4Κ: Οι νέες τηλεοράσεις δεν θα είναι 4Κ, εκτός των κορυφαίων σειρών (πανάκριβων). Εκτός αυτού υλικό 4Κ θα αρχίσει σιγά σιγά να κυκλοφορεί αλλά και οι 4Κ είναι υπερβολικά μεγάλη ανάλυση για 40'' ή ακόμα και 46'' (τα μοντέλα 4Κ θα είναι 55' και πάνω) αφού σε μέση απόσταση θέασης δεν θα καταλάβεις διαφορά μεταξύ Full HD (1080p) με Ultra HD (4K).

Οι 40'' θεωρούνται λίγες για την απόσταση σου και δεν θα τις πρότεινα. Αν παρ'ολα αυτά κινηθείς για 40'' θα πρότεινα να κινηθείς σε πιο χαμηλά επίπεδα τιμής κοιτάζοντας π.χ. την samsung eh6030 (καλύτερο value for money) ή απο sony την HX750 (πολύ καλή συνολικά). Είναι καλές τηλεοράσεις, ενώ και η απόσταση θέασης σημαίνει πως δεν θα καταλάβαινες ιδιαίτερη διαφορά μεταξύ των παραπάνω οπότε δεν αξίζει να δώσεις και τόσα χρήματα (1000+ για 40'' θεωρούνται πάρα πολλά).

Απο εκεί και πέρα για το 4Κ: Οι νέες τηλεοράσεις δεν θα είναι 4Κ, εκτός των κορυφαίων σειρών (πανάκριβων). Εκτός αυτού υλικό 4Κ θα αρχίσει σιγά σιγά να κυκλοφορεί αλλά και οι 4Κ είναι υπερβολικά μεγάλη ανάλυση για 40'' ή ακόμα και 46'' (τα μοντέλα 4Κ θα είναι 55' και πάνω) αφού σε μέση απόσταση θέασης δεν θα καταλάβεις διαφορά μεταξύ Full HD (1080p) με Ultra HD (4K).

Μόλις είδα την 850 δίπλα σε es7000 και es8000 δεξιά και αριστερά στα media markt και λοιπόν σε ποιότητα εικόνας τόσο σε τηλεοπτικό σήμα όσο και σε full hd (με αφήσανε και τις άλλαξα όλες κανάλια κτλ...) η Sony ήτανε καλύτερη τόσο σε αντίθεση, χρώματα(η πιο μεγάλη διαφορά) όσο και σε απόδοση πιο έντονου κ καθαρού λευκού αλλά και σε πιο σκούρο βαθύ μαύρο! Η διαφορές μπορεί να είναι στην λεπτομέρεια αλλά ναι όντως αν τις παρατηρήσεις η Sony σίγουρα υπερτερεί στους παραπάνω τομείς έστω και για λίγο. (πάντως στα χρώματα και ειδικά στα έντονα ήταν αρκετά καλύτερη!!!)