Αγορά νέας 40-42" τηλεόρασης με budget ως 600Ε

Dominick1978

New member
9 December 2007
17
Θα ήθελα τις προτάσεις σας παρακαλώ για αγορά τηλεόρασης 40-42" για τις εξής χρήσεις (κατά σειρά συχνότητας):
1) Θέαση videos από media player (αν έχει δυνατότητα αναπαραγωγής videos μέσω usb ακόμη καλύτερα, αλλά έχω και ένα wd media player συνδεδεμένο στην άλλη μου τηλεόραση).
2)Τηλεοπτικά κανάλια
3)Blue Ray ταινίες και PC games χωρίς υψηλές απαιτήσεις (adventure κυρίως).

Η τηλεόραση θα χρησιμοποιηθεί στο σαλόνι με απόσταση θέασης τα 3-4 μέτρα.
Το budget μέχρι 600Ε.

Η αγορά θα γίνει από τα καταστήματα του Ηρακλείου Κρήτης (αποφεύγω γενικά τα on line καταστήματα, πλην του e-shop, κυρίως λόγω απόστασης και τρόπου πληρωμής).

Αρχικά έψαξα για την Samsung 40c650, αλλά τη βρίσκω με ελάχιστη τιμή τα 800 ευρώ, οπότε μάλλον θα βολευτώ με κάτι φθηνότερο (και χειρότερο).

Σας ευχαριστώ πολύ.

Last edited:
Για κοίτα και σε τι τιμή μπορείς να βρεις αυτές τις δύο: Panasonic U30 , LG PJ550 . Πάντως στα 3-4 μέτρα ίσως είναι καλύτερα να ανέβεις λίγο στο μέγεθος και λίγο στο budget.

όπως θα έχει διαβάσει σε άλλα ποστς είναι η εποχή που οι εταιρίες αλλάζουν μοντέλα οπότε είναι πιθανόν να μην βρείς πολλά διαθέσιμα περσινά μοντέλα επειδή όλοι ξεστοκάρουν.

και οι 2 που προτάθηκαν παραπάνω είναι πλάσμα.

στην απόσταση και στο budget που έχεις 50pj550 είνα καλή περίπτωση και σχεδόν μονόδορομος. βέβαια είναι hd ready αλλά στα 3-4 μέτρα δεν θα δείς τρομερές διαφορές. για μένα είναι φτηνότερη αλλά όχι χειρότερη σε εικόνα από την 40c650.

σε λιγότερες κοίτα την lg 42ld550 και την samsung 40c530 αν θές sony και καλά lcd αν και στην απόσταση σου θα είναι μικρές.

Λοιπον, επειδη εχω τις ιδιες απαιτησεις (+ps3) για να να μην ανοιγω νεο θεμα ας εκμεταλλευτω το θεμα του Dominick1978 για να εκφρασω τη δικια μου απορια...Εγω εχω καταληξει στη samsung 40c650. Μερα με τη μερα η τιμη της πεφτει και σημερα τη βρισκω στο Pixmania τελικη τιμη με εξοδα αποστολης+συμβολαιο εγγυημενης αγορας(Σε περίπτωση βλάβης, η συσκευή σας αποζημιώνεται 100% ! Για ένα χρόνο μετά την αγορά της και σύμφωνα με τις νόμιμες εγγυήσεις, η PIXmania παίρνει την παλιά σας συσκευή στην αρχική τιμή της και σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα νέο προϊόν ανάμεσα στα χιλιάδες προϊόντα της για να το αντικαταστήσετε ! Χωρίς εκτιμήσεις κόστους επισκευής, ούτε επισκευές : απευθείας ένα ολοκαίνουργιο προϊόν !) στα 658 ευρω οταν στο πλαισιο την εχει ακομη 818! Αξιζει να κανω αγορα απο pixmania ή τιθεται θεμα αξιοπιστιας και εμπιστοσυνης;;;Εχει καποιος εμπειρια απο το καταστημα;

Κοίτα, εγώ έχω κάνει ξανά αγορές από το συγκεκριμένο κατάστημα, αλλά η αγορά μιας τηλεόρασης είναι μια εντελώς διαφορετική υπόθεση. Για την C650 που αναφέρεις, είναι μια πολύ καλή επιλογή, αλλά τα 40-45 ms lag που έχει ίσως σε ενοχλήσουνε στο gaming κομμάτι. Αν δεν παίζεις πολλές ώρες ίσως θα έπρεπε να κοιτάξεις και προς plasma μεριά. Πάντως σου συνιστώ να προβεις σε αγορά από ντόπιο κατάστημα, ηλεκτρονικό και μη, για πολλούς ευνόητους λόγους.

Αυτη τη στιγμη εχω μια Sony black trinitron 10ετιας οποτε οποια και να παρω πιστεψε με δεν νομιζω να με ενοχλησει...Παιζω γυρω στις 3 ωρες την ημερα...Να σου πω ξερω οτι η καλυτερη επιλογη ειναι το ντοπιο καταστημα αλλα οταν τη βλεπω στο Pixmania 200 ευρω κατω απο το ντοπιο καταστημα σκεφτομαι οτι με αυτα τα λεφτα μπορω να παρω ενα home cinema...thanks για τις συμβουλες παντως!

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις προτάσεις σας. Κοιτάω προς pj550 μεριά, αλλά δεν έχω ιδέα από plasma τηλεοράσεις. Πρέπει να φοβάμαι το image retention ειδικά σε lg μοντέλα? Αρκεί να κατεβάσω brightness και contrast κάτω από 50% για τους πρώτους μήνες λειτουργίας (στην αρχή μόνο κανάλια και media player θα χρησιμοποιώ)?

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις προτάσεις σας. Κοιτάω προς pj550 μεριά, αλλά δεν έχω ιδέα από plasma τηλεοράσεις. Πρέπει να φοβάμαι το image retention ειδικά σε lg μοντέλα? Αρκεί να κατεβάσω brightness και contrast κάτω από 50% για τους πρώτους μήνες λειτουργίας (στην αρχή μόνο κανάλια και media player θα χρησιμοποιώ)?

διάβασε εδώ
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=59452

στο ποστ #4 που λέει στρώσιμο. πάνω κάτω σε όλες τις πλάσμα ίδια είναι η διαδικασία.

επίσης διάβασε και εδώ τις εντυπώσεις των κατόχων της

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=61739

Plasma να πάρεις μην το σκέφτεσαι....
Τα έχουμε ξαναπεί χιλιάδες φορές όπως παίζουν οι plasma δεν παίζουν άλλες.
Μην παραμυθιάζεσαι από marketing κόλπα με led,med,sed κ.τ.λ. αυτή την στιγμή οι τα πλάσματα σκίζουν σε εικόνα ιδίως στο τηλεοπτικό σήμα και αν πάρεις και panasonic ακόμα καλύτερα.

Lg ld 550 42'
για αυτα που ζητας μια χαρα ειναι. εγω δεν το εχω μετανοιωσει .

Παίδες σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας. Τελικά ο <<φόβος>> του στρωσίματος και η εικόνα που είδα σε διάφορα καταστήματα όσον αφορά την pj με οδήγησε στην αγορά της lg 42ld550. Από πλαίσιο 569 E. Έφτασε σπίτι μετά από μιάμιση μέρα.
Αρχικές εντυπώσεις: Πολύ θετικές, ιδιαιτέρως για τον media player (όπου μπορώ και παίζω με το True Motion κατά το δοκούν με σαφή βελτίωση της κίνησης, δυνατότητα που δεν παρείχε το 2 ετών wd player που κατέχω), αλλά και το τηλεοπτικό σήμα. Για gaming δεν το δοκίμασα ακόμη.
Συμπέρασμα: Πολύ ικανοποιημένος.
Σας ευχαριστώ.