Αγορά Νέας 47" ή 55"?? S.O.S

Οι διαφορές είναι έτσι απλά, μακριά από την 955 , βρες αν μπορείς 905.
Η 955 έχει ips πάνελ, που σημαίνει σχεδόν ανύπαρκτο μαύρο, χάλια αντίθεση, κερδίζεις λίγο μόνο σε μεγαλύτερη γωνία θέασης.

ακριβως....ελεγξε καλα το εκθεσιακο μοντελο παντως...μια αλλη επιλογη ειναι f6500 σε 55 ιντσες....

Αυτή η Lg είναι:
- Ultra HD και όχι Full HD , δηλαδή είναι μεγαλύτερης ανάλυσης από την 905.
- Η LG είναι 100 Hz πραγματικά από πάνελ ενώ η 905 200 Hz πραγματικά από πάνελ, που σημαίνει καλύτερη κίνηση σε ποδόσφαιρο και γενικώς σε σκηνές με δράση.
Προσωπική μου άποψη, ακόμα και καλύτερα να έπαιζε η LG από την 905 ( που δεν παίζει πουθενά παρά μόνο σε Ultra HD υλικό, αλλά που να το βρεις να το δεις αυτό το υλικό, μόνο από σκληρούς που άλλοι τα χαρίζουν και άλλοι τα χρεώνουν..... ) στο τηλεοπτικό ψηφιακό είναι σίγουρα πιο κάτω από οποιαδήποτε καλή full hd τηλεόραση.
Φαντάσου λοιπόν πόσο πίσω είναι από την 905, που είναι μία από τις καλύτερες αν όχι η καλύτερη σε αυτό το τομέα. Ο λόγος είναι διότι έχει πολλαπλάσια δουλειά να κάνει , οπότε αντιλαμβάνεσαι πόσο δύσκολο είναι και για αυτό εκεί χάνει πολύ.

Είσαι πολύ ωραίος και κατατοπιστικότατος!!

Ακόμη μία ερώτηση και τελειώσαμε!!

Την έχω βρει (55w905)

Με ενα καμμένο pixel (εκθεσιακή) στα 1450 και δωρεάν εγγύηση για επιπλέον 3 χρόνια, δλδ 5 χρόνια σύνολο

εκθεσιακή) στα 1570 και δωρεάν εγγύηση για επιπλέον 3 χρόνια, δλδ 5 χρόνια σύνολο

Κλειστή στα 1499 αλλά με 2 χρόνια εγγύηση!!!

Τι λέτε???

Last edited:
Κλειστη σαφως ρε φιλαρακι,να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.Ποιος ο λογος να αγορασεις καινουργια τηλεοραση με καμμενο πιξελ,ειναι δυνατον να γλιτωσεις τι???50 ευρω???

Εννοείται κλειστή και με 2 χρόνια εγγύηση, εξάλλου είναι και πολύ φτηνή, κάτι που μου κινεί υποψίες.
Αυτό γιατί και πουθενά δεν τη βρίσκουν φίλοι που ψάχνουν και η τιμή της έχει ανέβει τις τελευταίες μέρες από τα 1650 που την πήρα και εγώ πριν 1 μήνα και κάτι περίπου.
Πες σε αυτόν που σου τη δίνει σφραγισμένη, αν πραγματικά τη θέλεις, πριν τη πάρεις να την ανοίξει μπροστά σου, να τη στήσει να τη δεις να παίζει, έλεγξέ τη για καμμένα πίξελ ( μαθαίνω πως οτι έχει μείνει στη πιάτσα από 905 στις 55αρες είναι με καμμένα πίξελ από 1 έως και 3 ) και αν είναι εντάξει, είσαι πολύ τυχερός που τη βρήκες , χτύπα τη.... Βέβαια τη σφραγίζει πάλι μπροστά σου, τη παίρνεις και φεύγεις. Αν δε μπορείς βάλε σημάδια στα ανοίγματα του κουτιού μη την αλλάξει μέχρι να στη φέρει.
Γίνομαι καχύποπτος, αλλά ξέρω οτι υπάρχουν άτομα που τη ψάχνουν καινούργια και δίνουν παραπάνω για να τη ξεκλείσει από τον άλλον και να τη πάρουν αυτοί.

καμμενα πιξελ αν εχουν αυτες που εχουν απομεινει δηλωνουν καθαρα οτι εχουν πανελ σαμμυ

καμμενα πιξελ αν εχουν αυτες που εχουν απομεινει δηλωνουν καθαρα οτι εχουν πανελ σαμμυ
Αν θέλεις για εξήγησε λίγο αυτό που λες, γιατί η 905 είναι γνωστό ότι φορούσε από την αρχή πάνελ σαμμυ.
Τι θέλεις να πεις γιατί δε κατάλαβα, μου διαφεύγει κάτι;

Εγώ είχα 3 Sony και 2 Samsung με πάνελ Samsung και καμία δεν είχε καμμένα pixel. Τώρα αν όταν ρίχνουν τις τιμές αρχές της χρονιάς λίγο πριν κυκλοφορήσουν τα νέα μοντέλα και με την ευκαιρία ξεφορτώνονται και τις τηλεοράσεις που έχουν προβληματικά pixel το θεωρώ αρκετά πιθανό.

Ακόμη μία ερώτηση και τελειώσαμε!!

Την έχω βρει (55w905)

Με ενα καμμένο pixel (εκθεσιακή) στα 1450 και δωρεάν εγγύηση για επιπλέον 3 χρόνια, δλδ 5 χρόνια σύνολο

εκθεσιακή) στα 1570 και δωρεάν εγγύηση για επιπλέον 3 χρόνια, δλδ 5 χρόνια σύνολο

Κλειστή στα 1499 αλλά με 2 χρόνια εγγύηση!!!

Τι λέτε???
Εγώ θα έλεγα την εκθεσιακή!Για 2 λόγους. Έπαιξε αρκετές ώρες και έβγαλε ότι ήταν να βγάλει!1 καμένο πιξελ. Ποιος σου εγγυατε οτι η σφραγιστή στις πρώτες 10-50 ώρες λειτουργίας δεν θα κάψει κάτι?Και μετα τρέχα για αντικαταστασεις που δεν θα βρίσκεις w905 μιας και τέλειωσε η παραγωγή και σε βλέπω να καταλήγεις με καμιά w955 (άλλαξα 2 τηλεοράσεις που η μια σε 5 μέρες έκαψε 1 πιξελ και η άλλη σε 20 μέρες έκαψε 5) Και 2ον πέντε χρόνια εγγύηση!Οτι και αν συμβεί δωρεάν επισκευή η αντικατασταση για επιπλέον 3 χρόνια!!!

Last edited:
το πανeλ της σονυ ειναι auo γιατι λετε συνεχεια για σαμυ psa
Το πάνελ της 905 είναι σαμυ , σίγουρα.

@Λεωνιδα ειρωνικα το γραψα,πειδη σαμμυ και καμμενα πανε μαζι
Πάντως εγώ στο σπίτι μου έχω 2 σαμυ μία 46C8000 & μία 26LE... δε θυμάμαι τώρα τύπο την έχω 6 χρόνια, αλλά τότε ήταν από τις καλύτερες και μία στους γονείς μου που τους τη πήρα πριν 1,5 χρόνο 40C650 και τώρα εδώ και 1,5 μήνα έχω σπίτι και τη sony 55W905 και λειτουργούν όλες σε όλα άψογα. Τυχαίο; ίσως . Αλλά σε τέσσερα πάνελ και τα τέσσερα απροβλημάτιστα + φίλων που ξέρω, δεν νομίζω.
Τυχαίνουν και αστοχίες, αλλά δεν νομίζω ότι είναι κανόνας ειδικά στη σάμυ.
Απλά εδώ , και καλά κάνουν όλοι, αναφέρουν πιο πολύ τα προβλήματα και έτσι φαίνονται μαζεμένα και μοιάζουν να είναι κανόνας, αυτό πιστεύω κατά την ταπεινή μου άποψη.

Last edited by a moderator:
το πανeλ της σονυ ειναι auo γιατι λετε συνεχεια για σαμυ psa

Δες εδώ Πάνο...

Είχαν βγάλει φωτογραφίες από το πάνελ? Εδώ πάντως που είχαν βγάλει ήταν Samsung...

http://www.digitalversus.com/tv-television/sony-kdl-55w900a-p15221/test.html

Επίσης το μέγεθος πάνελ (40"-46") δείχνει Samsung , στις 55" βγάζουν και άλλοι κατασκευαστές.

Edit. Είδα και το review του fullhd.gr , και σε αυτό η φωτογραφία (που είναι "στραβή") "δείχνει" Samsung PSA...

Still0019.jpg

40W905 -> Samsung PSA Ref: DQ3Y400LN0101
46W905 -> Samsung PSA Ref: DQ3Y460LN0101
55W905 -> Samsung PSA Ref: DQ3Y550LN0101

http://uhdtv.ro/tech/101-ghid-specificatii-tv-led-sony-generatia-2013

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/116081-sony-w706b-vs-sony-w805b/page4

σε μια συζητηση παντως που διαβασα με τον David Mackenzie ελεγε για auo panel σε 55αρα,ο Μανος παλι εγραφε για τριτο κατασκευαστη απο taiwan οτι ειναι το πανελ και εχει φωτο απο σαμσουνκ πανελ;Δεν ξερω τι να πω.

Εδώ έβαλε την φωτογραφία από το PSA πλάγια , και έβαλε σε μια Sony με IPS 9/10 σε εικόνα (ανάμεσα στα άλλα). Αν το διαβάζει το fullhd κάποιος κινδυνεύει να ξεχάσει και όσα ξέρει.

σε μια συζητηση παντως που διαβασα με τον David Mackenzie ελεγε για auo panel σε 55αρα,ο Μανος παλι εγραφε για τριτο κατασκευαστη απο taiwan οτι ειναι το πανελ και εχει φωτο απο σαμσουνκ πανελ;Δεν ξερω τι να πω.
Για ποιο Μάνο μιλάς, τον Καστρουνή;

To λοιπόν παιδιά το αποφάσισα.

Έκλεισα και την Δευτέρα το πρωί μου την στέλνουν απο το Sony Center με το 1 καμμένο pixel αλλά και την εγγύηση των 5 χρόνων.

Καταλυτικό ρόλο έπαιξε η τιμή (με πολύ παζάρι 1400) και η εγγύηση η οποία κανονικά στοιχίζει κανα 400αρι ???

Επίσης αναλογίστηκα πως κλειστη-κλειστη δεν υπάρχει πουθενά.

Για όποιον θέλει, 2 εκθεσιακές έχει το plasio στο Μall αλλα και σε κάποια άλλα καταστήματα(αλλα μονο με παραλαβή επι τόπου) και η Ηλεκτρονική στη Κηφισιά.

Όλοι τους την δίνουν 1499.

Για πείτε τώρα.

Ποια βάση να πάρω για τοίχο..χαχα

Α. και θέλω και Home Cinema αλλα χωρις blueray γιατι έχω το ps3 και θέλω να συνδέονται και τα 3 μεταξύ τους.

Αν είναι δυνατόν να είναι δυνατό με τουλάχιστον 800 rms.