Αγορά νέας 50αρας plasma, p50v20 vs 50c6900

Υ.Γ.: Πάντως δεν μου φανηκε τόσο μεγάλη η διαφορά στην ποιότητα χρωματος και μαύρου...υπάρχει μεν αλλά δεν είναι τόσο μεγαλη. Θα το κοιτάξω πάλι σημερα πειράζοντας το isf και θα αναφέρω. Τώρα αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι το ir της sammy...:BXVZCBXZ6:

Απαιτείται να υπάρξουν συνθήκες θέασης σαν του σπιτιού για να το δεις και όχι κατάστημα . Εκεί ξεπλένονται όλα.
Αν δεις την δική μου LCD στο φως τις ημέρας θα πέταγες την Kuro από το παράθυρο . Το βράδυ όμως όλα αλλάζουν . Το ίδιο ισχύει και εδώ .
Αν και εγώ στο Saturn Συγγρού που δεν είχε πυρακτώσεως πάνω από τις TV την είδα την διαφορά .

Ο καθενας λεει το κοντο του και το μακρυ του. Η ειρωνια ηταν προς αυτους που διαδιδουν ανακριβειες και οχι προς εσενα.

Τα firmware δεν μπορουν να παρακαμψουν τα ορια που υπαρχουν απο την κατασκευη. Πχ. το μαυρο της C6900 δεν θα φτασει ποτα αυτο της V20 γιατι ειναι θεμα πανελ και οδηγησης.

Ομως αφου ειδες την Samsung και σου αρεσε αυτη δεν εχει νοημα να προσπαθουμε να σε πεισουμε. Για το δικο σου ματι αυτη ειναι καλυτερη.

Δεν τίθεται θέμα να πείσει κάποιος καποιον, αλλά συλλογής πληροφοριών-εμπειριών,αποψεων και μερικές φορές προτιμήσεων. Απ' οτι με ενημέρωσαν μπορεί να φταίει το isf, το οποίο θα πάω να δω σήμερα.

Απαιτείται να υπάρξουν συνθήκες θέασης σαν του σπιτιού για να το δεις και όχι κατάστημα . Εκεί ξεπλένονται όλα.
Αν δεις την δική μου LCD στο φως τις ημέρας θα πέταγες την Kuro από το παράθυρο . Το βράδυ όμως όλα αλλάζουν . Το ίδιο ισχύει και εδώ .
Αν και εγώ στο Saturn Συγγρού που δεν είχε πυρακτώσεως πάνω από τις TV την είδα την διαφορά .

Την διαφορά μαυρου και χρωματων την είδακι εγω, απλα δεν μου φάνηκε πως ήταν σε μεγάλο βαθμο. Ισως όντως σε σκοτεινοτερο χωρο να φαινεται πιο πολυ. Εντύπωση μου έκανε μόνο η κίνηση της 6900 που φαινόταν καλύτερη και το 3d της που ήταν απλα καλο και αξιοπρόσεκτο (οχι οτι περιμενα κατι παραπάνω).

καλημέρα και καλό μήνα

Από χτες είμαι και γω κάτοχος της p50v20 με αγορά από το

public με την προσφορά.

Ευχαριστώ τους κυρίους του topic που συμμετέχουν και βγαίνουν οι

προσφορές προς τα έξω.

@mihalos + @mkimon

Άντε να γίνουμε πολλές :party: ..... Ευχομαι καλορίζικες και καλόπαιχτες :ADFADF1:

Για εμένα άλλο ένα στοιχείο είναι και η αξιοπρόσεκτα καλή απόδοση της τηλεόρασης OUT of the BOX , ελπίζω να ισχύει , δεν είναι εποχή για καλιμπράρισμα . lol

Αλλα για να πω μία αμαρτία μου ξέχασα να ρωτήσω ..... ,

1) Έξοδο ήχου έχει , σε τι μορφή , Οπτική , αναλογική , τι ?
2) Δίνει στην έξοδο DTS ?

Δυστυχώς δεν έχει HDMI o Yamaha μου και για να παίξουν όλες οι συσκευές ήχο τις περνάω μέσα από την TV

Last edited:
@mihalos + @mkimon

Άντε να γίνουμε πολλές :party: ..... Ευχομαι καλορίζικες και καλόπαιχτες :ADFADF1:

Για εμένα άλλο ένα στοιχείο είναι και η αξιοπρόσεκτα καλή απόδοση της τηλεόρασης OUT of the BOX , ελπίζω να ισχύει , δεν είναι εποχή για καλιμπράρισμα . lol

Αλλα για να πω μία αμαρτία μου ξέχασα να ρωτήσω ..... ,

1) Έξοδο ήχου έχει , σε τι μορφή , Οπτική , αναλογική , τι ?
2) Δίνει στην έξοδο DTS ?

Δυστυχώς δεν έχει HDMI o Yamaha μου και για να παίξουν όλες οι συσκευές ήχο τις περνάω μέσα από την TV

Γιατι ρε παιδιά, πόσο πάει το μαλλι στο calibration??? (είμαι λίγο offtopic, sorry...!)

παιδιά ποιες ρυθμίσεις είναι οι καλύτερες τελικά μετά το στρώσιμο για την 50V20 και τι πρέπει να κάνω με το ISF ? υπάρχει κάποιο firmware που πρέπει να εγκαταστήσω τώρα ?συγνώμη αλλά πρώτη φορά έχω plasma. Ευχαριστώ

Πριν λίγο ακύρωσα την παραγγελία και έχω μικτά συναισθήματα...:BXVZCBXZ6:​
Απο την μια χάνω το όντως καλύτερο μαυρο της v20 και το πολύ λιγοτερο ir και απο την αλλη δεν μπορουσα να συμβιβαστώ με την κίνηση της...χωρίς να υπερβάλλω, και πιστεψε με σημερα πειραξα σχεδόν τα παντα πανω της, η κίνηση που έβγαζε η 6900 που ηταν διπλα της ήταν -κατ' εμενα- ανώτερη. Όσο δλδ κερδιζε η v20 στο μαυρο τόσο έχανε στην κίνηση...​
Αυτό δεν σημαίνει βεβαια πως θα πάρω την 6900 (όχι τουλαχιστον για αυτα τα χρήματα). Το μαυρο που είδα στην v20 ήταν όντως κόλλημα, αλλα κόλλημα επίσης ήταν και η κίνηση της 6900...​
Παρατήρησα επίσης το ir στην 6900, αλλα έφυγε πολυ γρήγορα μόλις έβαλα zoom την εικόνα.​

Απο την στιγμή λοιπόν που δεν καίγομαι να πάρω εδω και τώρα τηλεόραση απλά είμαι στην αναμονή για κάποια προσφορά - πτώση τιμής - νέο μοντέλο θα κυκλοφορώ εδω για αρκετο καιρό ακόμα..και ναι, αυτο είναι απειλή!:aetsch:

Υ.Γ.: Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και την προθυμία που υπήρξε για να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου και τελικά να καταλήξω να...μην παρω τηλεόραση...ακομα! :laugh:

Και άλλος ένας "CASPER" εν αναμονή ....OLED !!!!
Φίλε Babis110,εύχομαι καλές μας (χαλαρές)αναμονές :turtle::turtle::turtle::turtle:

Re: Απάντηση: Αγορά νέας 50αρας plasma, p50v20 vs 50c6900

Και άλλος ένας "CASPER" εν αναμονή ....OLED !!!!
Φίλε Babis110,εύχομαι καλές μας (χαλαρές)αναμονές :turtle::turtle::turtle::turtle:

Εσύ τι περιμένεις? Το γλυκοχάραμα?:aetsch:
Δεν ξέρω αν διαθέτεις το budget για oled, αλλά εγω ξέρω πως δεν το διαθέτω..ειναι πολλά τα λεφτά αρη!!!!!:eek:

Για εμενα αφου σου αρεσε η C6900 κακως την ακυρωσες.

Και οι OLED εχουν τα θεματακια τους παντως.

Αν περιμενετε το τελειο θα χρειαστει να πατε στον Αγιο Πετρο για να το βρειτε.:p

Για εμενα αφου σου αρεσε η C6900 κακως την ακυρωσες.

Και οι OLED εχουν τα θεματακια τους παντως.

Αν περιμενετε το τελειο θα χρειαστει να πατε στον Αγιο Πετρο για να το βρειτε.:p

Ακύρωσα την v20, οχι την 6900. Αλλά δεν καίγομαι, αν την πετυχω αργοτερα σε χαμηλότερη τιμή θα την χτυπήσω!

Υ.Γ.: Μεγάλη η χάρη του! :angel:

Πριν λίγο ακύρωσα την παραγγελία και έχω μικτά συναισθήματα...:BXVZCBXZ6:
Απο την μια χάνω το όντως καλύτερο μαυρο της v20 και το πολύ λιγοτερο ir και απο την αλλη δεν μπορουσα να συμβιβαστώ με την κίνηση της...χωρίς να υπερβάλλω, και πιστεψε με σημερα πειραξα σχεδόν τα παντα πανω της, η κίνηση που έβγαζε η 6900 που ηταν διπλα της ήταν -κατ' εμενα- ανώτερη. Όσο δλδ κερδιζε η v20 στο μαυρο τόσο έχανε στην κίνηση...
Αυτό δεν σημαίνει βεβαια πως θα πάρω την 6900 (όχι τουλαχιστον για αυτα τα χρήματα). Το μαυρο που είδα στην v20 ήταν όντως κόλλημα, αλλα κόλλημα επίσης ήταν και η κίνηση της 6900...
Παρατήρησα επίσης το ir στην 6900, αλλα έφυγε πολυ γρήγορα μόλις έβαλα zoom την εικόνα.

Και εδώ πάνω κάτω το ίδιο είδαν. Άσχημο μαύρο αλλά καλύτερη κίνηση για την 6900.

Calibrated black level (black screen)0.12 cd/m2 (24p/50hz), 0.07 cd/m2 (60hz)
Calibrated black level (ANSI checkerboard)
0.15 cd/m2 (24p/50hz), 0.09 cd/m2 (60hz)

Motion Resolution

To cut right to the chase, the motion clarity of the Samsung PS50C6900 is superior to Panasonicʼs PDP efforts this year. On the FPD Benchmark Software test disc, the Samsung PS50C6900 reproduces 900 lines of resolution, compared to the 1080 of Panasonicʼs 3D-enabled screens. However, unlike the recently reviewed Panasonic TX-P42GT20 and VT20 displays, Samsung manages to do so without any fuzzy “double images” around moving objects. On the Samsung plasma 3D TV, the entire screen is covered with a light coating of noise, whereas on the Panasonics, the noise would only appear in areas where motion was expected on the next video frame. Samsungʼs approach is generally superior, since there are no double images.
http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ps50c6900-plasma-3d-tv-20101130940.htm

Και εδώ πάνω κάτω το ίδιο είδαν. Άσχημο μαύρο αλλά καλύτερη κίνηση για την 6900.

Calibrated black level (black screen)0.12 cd/m2 (24p/50hz), 0.07 cd/m2 (60hz)
Calibrated black level (ANSI checkerboard)
0.15 cd/m2 (24p/50hz), 0.09 cd/m2 (60hz)

Motion Resolution

To cut right to the chase, the motion clarity of the Samsung PS50C6900 is superior to Panasonicʼs PDP efforts this year. On the FPD Benchmark Software test disc, the Samsung PS50C6900 reproduces 900 lines of resolution, compared to the 1080 of Panasonicʼs 3D-enabled screens. However, unlike the recently reviewed Panasonic TX-P42GT20 and VT20 displays, Samsung manages to do so without any fuzzy “double images” around moving objects. On the Samsung plasma 3D TV, the entire screen is covered with a light coating of noise, whereas on the Panasonics, the noise would only appear in areas where motion was expected on the next video frame. Samsungʼs approach is generally superior, since there are no double images.
http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ps50c6900-plasma-3d-tv-20101130940.htm

Πάλι καλά, γιατί είχα αρχίζει να νομίζω πως ήμουν ο μόνος που το έβλεπα και τα ματακια μου έκαναν πουλακια!!!!!:D

Εκανα και εγω παραγκελεια απο το public για την V20 μεσα της αλλης εβδομμαδας θα μου ερθει...Τους ρωτησα αν ειναι εκθεσης και μου ειπαν οχι ειναι κουτας.

Εκανα και εγω παραγκελεια απο το public για την V20 μεσα της αλλης εβδομμαδας θα μου ερθει...Τους ρωτησα αν ειναι εκθεσης και μου ειπαν οχι ειναι κουτας.

Όσον αφορά τα προιόντα του public θεωρώ πως είναι αξιόπιστα, τους ειχα κανει κι εγω την ίδια ερώτηση και μου είχαν απαντήσει το ίδιο. Άντε καλώς να σου έρθει!

Όσον αφορά τα προιόντα του public θεωρώ πως είναι αξιόπιστα, τους ειχα κανει κι εγω την ίδια ερώτηση και μου είχαν απαντήσει το ίδιο. Άντε καλώς να σου έρθει!

Eυχαριστω πολυ και εσενα που το εγραψες και με τα λευτα που γλυτωσα πηρα καλυτερα ηχεια....