Αγορα νεας οθονης.

Πετρος

Senior Member
19 March 2008
336
Λάρισα
Γεια και χαρα σε ολους σας.

Μπαινω κατευθειαν στο θεμα.

Θελω να προβω στην αγορα μιας καινουργιας οθονης με τα εξης χακτηριστικα
ιντσες : 21.5
αναλυση : 1920 x 1080
και τιμη, περιπου στα 180 Ε.

Θα ηθελα να αναφερω πως ΔΕΝ παιζω καθολου παιχνιδια , βλεπω καμια ταινια που και που και γενικα θα ηθελα μια οθονη η οποια να ειναι ξεκουραστη διοτι καθομαι πολλες ωρες καθημερινα στο PC.

Ευχαριστω.

HDMI και DVI ειναι ουσιατικα ψηφιακες συνδεσεις. Αρα, ναι, θα εχεις καλυτερη εικονα (απο αναλογικες συνδεσεις εννοεις, μαλλον). Mονο που το HDMI εχει και ηχο - που στη συγκεκριμενη εφαρμογη δεν σε απασχολει - και υποτιθεται πιο πολλα χρωματα, αλλα στη φαση αυτη ουτε αυτο σε νοιάζει, μιας και μιλαμε για ταινιες.

Σε καθε περιπτωση, μην επιλεξεις συνδεση VGA, ειναι αναλογικη και εχει καποιες (λιγες, βεβαια, αλλα υπαρκτες) παρεμβολες.

Στη βιομηχανια αυτη, αλλα και σε αλλες, ο,τι πληρωσεις παιρνεις. Με 180 τελικη δυστυχως δεν θα εχεις το βελτιστο αποτελεσμα. Οι πραγματικα σοβαρες υλοποιησεις για επαγγελματιες, οπως θα δεις, ειναι πανακριβες.

Δες την οποια οθονη σε καποιο καταστημα, πριν αγορασεις. Παρατηρησε το φως να ειναι ομοιογενες, να μην εχει δηλαδη φωτεινα σημεια (συνηθως πανω και κατω), και τα χρωματα να μην ειναι πολυ κορεσμενα (εντυπωσιακο στην αρχη, κουραστικο και λαθος στην πραξη). Τσεκαρε και reviews online...

Μη σε αποκαρδιώνω, ομως, με ψηφιακη συνδεση θα κανεις δουλεια!

εγω θα πηγαινα για αυτη την dell που εχει IPS πανελ.. κανε μια ερευνα στο google για 23'' 24'' IPS Panels/monitors, εχει και αλλες.

επίσης σε κάτω από 23-24" το 1980x1080 είναι υπερβολικό για εμένα (δεν ξέρω αν θα σου είναι καλό στο μάτι).

Samsung SM-F2380 TFT-Monitor 23'' ειναι καλυτερη απο αυτη που διαλεξες
Τις εχεις δει και τις δυο? 'Η το συμπερασμα το εβγαλες απο τα χαρακτηριστικα τους? Εγω τις ειδα και τις δυο, αλλα, επειδη το σημα δεν ηταν καλο, δεν μπορεσα να βγαλω συμπερασματα.

Τις εχεις δει και τις δυο? 'Η το συμπερασμα το εβγαλες απο τα χαρακτηριστικα τους? Εγω τις ειδα και τις δυο, αλλα, επειδη το σημα δεν ηταν καλο, δεν μπορεσα να βγαλω συμπερασματα.
η μια εχει IPS panel η αλλη TN, δεν νομιζω οτι μπορει να υπαρξει TN panel που να ειναι καλυτερo απο IPS.

και κατι για την Dell

Last edited:
Η τιμη της Dell ειναι πραγματικη?
Μεταξυ απο Samsung SM-F2380 και Dell UltraSharp U2311H , ποια μου προτεινετε?

Last edited:
επίσης σε κάτω από 23-24" το 1980x1080 είναι υπερβολικό για εμένα (δεν ξέρω αν θα σου είναι καλό στο μάτι).
Τι ενοεις με το "σε κάτω από 23-24" το 1980x1080 είναι υπερβολικό", το διαβασα και αλλου, αλλα δεν καταλαβα τι σημαινει.

Θα σου έλεγα πάντως σ' αυτή τη διάσταση, θα είναι κρίμα να μην έχει και δέκτη TV (άντε με 50 ευρώ παραπάνω = ένας δέκτης mpeg4).
Θα πρότεινα αυτή.
Και ξεμπερδεύεις και με κάρτες TV στο PC κλπ.

Τι ενοεις με το "σε κάτω από 23-24" το 1980x1080 είναι υπερβολικό", το διαβασα και αλλου, αλλα δεν καταλαβα τι σημαινει.

Σε μικρές οθόνες αν έχεις τόσο μεγάλη ανάλυση είναι κουραστική. Τα βλέπεις όλα πολύ μικρά.

Μπορείς να αλλάξεις τα dpi των γραματοσειρών ώστε τα γράμματα να είναι μεγαλύτερα, αλλά τα υπόλοιπα θα είναι αρκετά μικρά.

Πριν αγοράσεις καλύτερα να κάτσεις και να παίξεις με μία για 1-2 ώρες για να δεις αν σου κάνει.

Θα σου έλεγα πάντως σ' αυτή τη διάσταση, θα είναι κρίμα να μην έχει και δέκτη TV (άντε με 50 ευρώ παραπάνω = ένας δέκτης mpeg4).
Θα πρότεινα αυτή.
Και ξεμπερδεύεις και με κάρτες TV στο PC κλπ.
Ευχαριστω για την ιδεα, αλλα για TV πηγαινω στην TV (ασε που σπανια την ανοιγω). Θα ηθελα να διαθεσω ολο το ποσο αποκλειστικα στη ποιοτητα της οθονης.

Απάντηση: Re: Αγορα νεας οθονης.

Η τιμη της Dell ειναι πραγματικη?
Μεταξυ απο Samsung SM-F2380 και Dell UltraSharp U2311H , ποια μου προτεινετε?

Επειδή έτυχε να αγοράσω την Dell πριν 4-5 μέρες και τυγχάνει να έχω δει και την Samsung που την έχει εδώ και ένα μήνα ο κολλητός...

Οι οθόνες έρχονται περίπου στα ίδια χρήματα ~240 Ε.
Ανάλυση 1920χ1080 και οι δύο με διάσταση πλευρών 16:9.
Η Dell φοράει την καινούργια φουρνιά των IPS panels και η Samsung C-PVA που είναι η φθηνή έκδοση των PVA.
Και οι 2 είναι 23 ίντσες.
Για γενική χρήση είναι και οι 2 best buy, καμμία σχέση με TN panels (γωνίες, ΧΡΩΜΑΤΑ, κόντραστ)

Η Dell φαινεται λίγο πιο μασιφ σαν κατασκευή σε σχέση με τη Samsung.
Η Samsung έχει καλύτερο μαύρο και κόντραστ αλλά πάσχει στο ότι στις σκοτεινές σκηνές όταν κάθεσαι σε ελαφρά γωνία ''τρώει'' εξαφανίζει τις λεπτομέρειες. Η Dell έχει καλύτερο gamma, αλλά όχι καλύτερο κόντραστ. Το backlight bleeding και των δύο είναι γενικά αποδεκτό, αν και η δική μου η Dell πάνω δεξιά το έχει το συννεφάκι της, το οποίο όμως ενοχλεί μόνο σε σχεδόν πλήρη συσκότιση. Επίσης, το κακό της Dell είναι ότι με ψηφιακή-αναλογική σύνδεση δεν κλειδώνει παρά μονάχα στα 60Hz (μιλάω μόνο για ανάλυση 1920χ1080, στην 720 κλειδώνει και στα 50), ενώ η Samsung κλειδώνει και στα 24Hz για ταινίες. Γενικά, αν μπορέσεις να διαθέσεις αυτά τα λεφτά, πιστεύω, θα μείνεις ενθουσιασμένος όποια και να πάρεις σε σχέση μ' ένα ΤΝ πάνελ...-bye--bye-

Re: Απάντηση: Re: Αγορα νεας οθονης.

Επειδή έτυχε να αγοράσω την Dell πριν 4-5 μέρες και τυγχάνει να έχω δει και την Samsung που την έχει εδώ και ένα μήνα ο κολλητός...

Οι οθόνες έρχονται περίπου στα ίδια χρήματα ~240 Ε.
Ανάλυση 1920χ1080 και οι δύο με διάσταση πλευρών 16:9.
Η Dell φοράει την καινούργια φουρνιά των IPS panels και η Samsung C-PVA που είναι η φθηνή έκδοση των PVA.
Και οι 2 είναι 23 ίντσες.
Για γενική χρήση είναι και οι 2 best buy, καμμία σχέση με TN panels (γωνίες, ΧΡΩΜΑΤΑ, κόντραστ)

Η Dell φαινεται λίγο πιο μασιφ σαν κατασκευή σε σχέση με τη Samsung.
Η Samsung έχει καλύτερο μαύρο και κόντραστ αλλά πάσχει στο ότι στις σκοτεινές σκηνές όταν κάθεσαι σε ελαφρά γωνία ''τρώει'' εξαφανίζει τις λεπτομέρειες. Η Dell έχει καλύτερο gamma, αλλά όχι καλύτερο κόντραστ. Το backlight bleeding και των δύο είναι γενικά αποδεκτό, αν και η δική μου η Dell πάνω δεξιά το έχει το συννεφάκι της, το οποίο όμως ενοχλεί μόνο σε σχεδόν πλήρη συσκότιση. Επίσης, το κακό της Dell είναι ότι με ψηφιακή-αναλογική σύνδεση δεν κλειδώνει παρά μονάχα στα 60Hz (μιλάω μόνο για ανάλυση 1920χ1080, στην 720 κλειδώνει και στα 50), ενώ η Samsung κλειδώνει και στα 24Hz για ταινίες. Γενικά, αν μπορέσεις να διαθέσεις αυτά τα λεφτά, πιστεύω, θα μείνεις ενθουσιασμένος όποια και να πάρεις σε σχέση μ' ένα ΤΝ πάνελ...-bye--bye-
:worshippy: :worshippy:

και ενα δυσκολο ερωτημα...αμα επρεπε να παρεις μια τωρα που τις εχεις δει και τις δυο ποια θα ηταν και γιατι;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορα νεας οθονης.

:worshippy: :worshippy:

και ενα δυσκολο ερωτημα...αμα επρεπε να παρεις μια τωρα που τις εχεις δει και τις δυο ποια θα ηταν και γιατι;

Με το χέρι στην καρδιά, πραγματικά θα το έπαιζα κορώνα-γράμματα. Πάντως, θα έλεγα ότι η Samsung είναι πιο κινηματογραφική και με πιο πλούσιο μενού για πειράγματα. Η Dell πολύ καλή σε όλα + το αξιόπιστο όνομά της.....πραγματικά θα το έπαιζα κορώνα γράμματα, εκτός και αν με ενδιέφεραν περισσότερο κάποια χαρακτηριστικά από αυτά που ανέφερα παραπάνω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορα νεας οθονης.

Με το χέρι στην καρδιά, πραγματικά θα το έπαιζα κορώνα-γράμματα. Πάντως, θα έλεγα ότι η Samsung είναι πιο κινηματογραφική και με πιο πλούσιο μενού για πειράγματα. Η Dell πολύ καλή σε όλα + το αξιόπιστο όνομά της.....πραγματικά θα το έπαιζα κορώνα γράμματα, εκτός και αν με ενδιέφεραν περισσότερο κάποια χαρακτηριστικά από αυτά που ανέφερα παραπάνω.
Η απαντηση σου, περιμενα να ειναι καθοριστικη για την αποφαση μου. Τωρα ομως..... εγω θα το παιξω κορωνα γραμματα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορα νεας οθονης.

Η απαντηση σου, περιμενα να ειναι καθοριστικη για την αποφαση μου. Τωρα ομως..... εγω θα το παιξω κορωνα γραμματα.

Φίλε μου, πιστεύω να μείνεις ευχαριστημένος όποια και να επιλέξεις. Βασικά, ζαχάρωνα για πολύ καιρό την NEC αλλά η τιμή της είναι καρφωμένη στα 350 και δεν λέει να πέσει. Δυστυχώς, την NEC δεν την έχω δει για να πω αν έκανα σωστή κίνηση. Πάντως, και 110 Ε διαφορά είναι ένα αξιοσέβαστο ποσό...