Αγορά νέας Plasma 50"- 55"

hackertom

Established Member
11 November 2012
288
Καλώς η κακός και διαβάζοντας διάφορα πόστ εδω έχω καταλήξει σε αγορά plasma και όχι LED!
Με χρήματα απο 600 εώς 1100 ευρό έχετε να μου πείτε κάποια καλή πρόταση;

Επειδη και εγω ειμαι στο ιδιο σεναριο με τον φιλο απο πανω, να προσθεσω και μια απορια. Τα καινουργια μοντελα του 2013 ποτε θα βγουν, και αν αξιζει να αγορασω τωρα τηλεοραση η να περιμενω καποιο καιρο.

Στα 600 panasonic ut50 από πλαισιο στις 50 ίντσες αν υπάρχει ακόμα.
Αλλά αφού μπορείς να διαθέσεις μέχρι 1100, τότε Samsung E6500 στις 51 ίντσες.
Εγώ δε θα περίμενα να βγουν τα νέα μοντέλα γιατί μέχρι να δοκιμαστούν για προβλήματα κτλ θα πρέπει να περάσει λίγος καιρός.

Επειδη και εγω ειμαι στο ιδιο σεναριο με τον φιλο απο πανω, να προσθεσω και μια απορια. Τα καινουργια μοντελα του 2013 ποτε θα βγουν, και αν αξιζει να αγορασω τωρα τηλεοραση η να περιμενω καποιο καιρο.

Τα νέα μοντέλα ανακοινώνονται στην CES που θα γίνει αρχές Ιανουαρίου. Αφορούν την αμερικάνικη αγορά αλλά παίρνουμε μια ιδέα των σειρών. Τα ευρωπαικά μοντέλα ανακοινώνονται συνήθως αρχές / μέσα φλεβάρη και από τέλος μαρτίου - αρχές απριλίου κάνουν σιγά σιγά την εμφάνιση τους στα ελληνικά καταστήματα. Παράλληλα σιγά σιγά κάνουν την εμφάνιση τους και τα πρώτα reviews.

Συνήθως οι τιμές είναι υψηλότερες από τα μοντέλα που αντικαθιστούν και σιγά σιγά μειώνονται καθώς τα μοντέλα κάνουν τον κύκλο τους στην αγορά.

Καλώς η κακός και διαβάζοντας διάφορα πόστ εδω έχω καταλήξει σε αγορά plasma και όχι LED!
Με χρήματα απο 600 εώς 1100 ευρό έχετε να μου πείτε κάποια καλή πρόταση;

Φωτεινός χώρος , χρήση ως μόνιτορ ή/και ατελείωτο gaming -> LED LCD
Σκοτεινός χώρος , χρήση για ταινίες κυριώς-> πλασμα

Στα μόλις 600 ευρώ θα βρεις την 50UT50 μια και η Panasonic αποφάσισε να ξεστοκάρει ότι έχει μείνει στις αποθήκες , αν πας στα 1100 δες την Samsung 51E6500.

Στα 600 panasonic ut50 από πλαισιο στις 50 ίντσες αν υπάρχει ακόμα.
Αλλά αφού μπορείς να διαθέσεις μέχρι 1100, τότε Samsung E6500 στις 51 ίντσες.
Εγώ δε θα περίμενα να βγουν τα νέα μοντέλα γιατί μέχρι να δοκιμαστούν για προβλήματα κτλ θα πρέπει να περάσει λίγος καιρός.

Ποιά είναι καλύτερη και ποιές οι διαφορές ανάμεσα απο αυτές τις δυο; Εκτός απο τα 400-500 στην διάφορα αξίζει να τα δώσει κανείς;

Φωτεινός χώρος , χρήση ως μόνιτορ ή/και ατελείωτο gaming -> LED LCD
Σκοτεινός χώρος , χρήση για ταινίες κυριώς-> πλασμα

Στα μόλις 600 ευρώ θα βρεις την 50UT50 μια και η Panasonic αποφάσισε να ξεστοκάρει ότι έχει μείνει στις αποθήκες , αν πας στα 1100 δες την Samsung 51E6500.

1) Η χρήση θα είναι ποιό πολυ για τηλεόραση Degia / Nova

2) Μετά για PS3 (όχι τρελό κάψιμο) αλλά θα ήθελα την γνώμη σου πάνω σε αυτό γιατί προτείνεις εδώ LED; Δεν θα κάνει την δουλειά της η Plasma; Έχω ξενερώσει με τα σύννεφα στις LED και είχα σκοπό να δώσω πάνω απο 1500 για LED!

3) Αλλά και ταινίες BLUE RAY / MKV απο Internet το 3D δεν με τρελαίνει αλλά μια στο τόσο θα ήθελα να δω κάποια ταινία.

4) Χώρος ποιό πολυ σκοτάδι.

Απο ότι βλέπω στο skroutz την πουλάνε ποιό φτηνά και απο 600 την Panasonic ακόμη!

Βγάζουν έξοδο οπτικής ίνες και οι δύο;

Ξέρει κανείς κανένα μεγάλο κατάστημα να την έχει στημένες να τις δω και τις δύο; Π.χ μολ;

Η μια ειναι εισαγωγικο μοντελο (ut50) και η αλλη ειναι ''σχεδον'' το κορυφαιο.
Η τεραστια διαφορα ειναι το αντιανακλαστικο φιλτρο που εχει η σαμυ, με αποτελεσμα να μπορεις να δεις απροβληματιστα σε φωτεινο χωρο (ημερα ή με φως αναμενο). Αν τα διαθετεις παρε την Ε6500. Πολυ καλυτερη απο την UT.
Για το gaming προσοχη. Οχι παραπανω απο 2-3 ωρες συνεχομενο γιατι υπαρχει κινδυνος burn-in.
Εγω θα χτυπαγα τη σαμυ...

Η μια ειναι εισαγωγικο μοντελο (ut50) και η αλλη ειναι ''σχεδον'' το κορυφαιο.
Η τεραστια διαφορα ειναι το αντιανακλαστικο φιλτρο που εχει η σαμυ, με αποτελεσμα να μπορεις να δεις απροβληματιστα σε φωτεινο χωρο (ημερα ή με φως αναμενο). Αν τα διαθετεις παρε την Ε6500. Πολυ καλυτερη απο την UT.
Για το gaming προσοχη. Οχι παραπανω απο 2-3 ωρες συνεχομενο γιατι υπαρχει κινδυνος burn-in.
Εγω θα χτυπαγα τη σαμυ...

Καλή δεν λέω αλλά δεν βλέπω να βγάζουν καμία προσφορά έχει κολλήσει το θέμα πάνω απο τα 1000

Με καλό στρώσιμο πάλι υπάρχει τόσο θέμα για burn in? έχω διαβάσει δεν είναι για καθημερινή και normal χρήση εύκολο να γίνει.

παιδια δεν παρακολουθω ιδιαιτερα τις εξελιξεις αλλα αυτο που ξερω ειναι οτι η πανασονικ ειναι μαυρο σκυλι σε θεμα burn in /ir , και εξηγουμαι: εχω την 42'' u20 εδω και 2 χρονια οντως οταν εχει φως πολυ απο ηλιο λογω ελλειψης αντιανακλαστικου φιλτρου γιαλυζει αρκετα, αλλα πριν καμια βδομαδα επαιζα ps3 και πατησα pause για να κανω μια δουλιτσα τελικα ξεχαστηκα φυγαμε με την γυναικα απ το σπιτι και επιστρεψαμε μετα απο 4 ωρες , μπαινω μεσα και βλεπω το pause :furious3: λεω παει την τεντωσαμε την τιβι , βαζω ενα καναλι τηλεοπτικο να παιξει και ρε παιδια δε κανω πλακα οχι burn in δεν ειχε αλλα και το ir ζητημα να κρατησε πανω απο 2-3 δευτερολεπτα :worshippy:
Δεν ξερω σε τι βαθμο αντεχουν οι σαμσουνγκ αλλα εμενα καποια στιγμη η νεα μου τηλεοραση θα ειναι παλι πανασονικ στις 50'' αυτη τη φορα.

παιδια δεν παρακολουθω ιδιαιτερα τις εξελιξεις αλλα αυτο που ξερω ειναι οτι η πανασονικ ειναι μαυρο σκυλι σε θεμα burn in /ir ...

Απο μια τηλεόραση δεν μπορεις να κρίνεις το σύνολο , στην 50U10 που είχα μετα τις 5000 ώρες λειτουργιας άρχισα να έχω πρόβλημα με λογότυπο από κανάλι , μετά από πολλές ημέρες με χιόνια κτλ κατάφερα σχεδόν να το εξαφανίσω αλλά έτσι και αλλιώς την είχα για πώληση και την έδωσα μετά από λίγες ημέρες.

Στην 42C3E έχω εντονο πρόβλημα image retention και επειδή την έχω σκίσει στο XBOX έχω πάνω απο 10 "στάμπες".

Θα την σκοτώσω σε ένα φίλο μου (μου την ζητάει να την αγοράσει δεν ασχολείται/βλέπει το burn in) και θα πάρω μια LED LCD για gaming.

Kαλημερα,μην αγνοησεις να δεις την 50st50,για υποφωτισμενο και σκοτεινο περιβαλλον μακραν καλυτερη.Ειναι το VFM απο 850-1000 ε.Λιγη προσοχη στο gaming,αλλα εισαι υποψιασμενος.Η εικονα της ειναι για σεμιναριο.

Η μία λέει έχει 600 ( Panasonic ) καρέ άνα δευτερόλεπτο ενώ η άλλη 2000 ( Samsung )παίζει μεγάλο ρόλο αυτο;

Mάλλον ανάποδα τα διάβασες :smile: αλλά δεν παίζει κανένα ρόλο και έτσι. Στα 100Hz είναι και οι 2 με την πανασόνικ να έχει αλγόριθμο προσθήκης καρέ (IFC).

Mάλλον ανάποδα τα διάβασες :smile: αλλά δεν παίζει κανένα ρόλο και έτσι. Στα 100Hz είναι και οι 2 με την πανασόνικ να έχει αλγόριθμο προσθήκης καρέ (IFC).

Ούπς ναι δίκαιο έχεις... XD
ΟΤΑΝ λες έχει " αλγόριθμο προσθήκης καρέ αυτό είναι καλό η κακό ; Δηλ η Samsung αποδίδει φυσικά χωρίς προσθήκη αλγοριθμου;

Απο τις δύο αξίζει η διαφορά των 470 για το φίλτρο των αντανακλάσεων; Η ποιότητα στην εικόνα στα ίδια επίπεδα είναι;
Θα πάω να τις δω και απο κοντά σε κατάστημα αν και μέρα με φώτα κτλπ μπορώ να διακρίνω με το μάτι ποια είναι καλύτερη σε εικόνα;

Ακόμη στις plasma τα λογότυπα των καναλιών μετά το στρώσιμο είναι επίφοβα; Π.χ βλέποντας το ίδιο κανάλι για 3-4 ώρες;

Last edited:
Βέβαια το να λες "δίνω από 600 έως 1100 ευρώ" σαν λογική είναι τελείως λανθασμένο , μιλάμε για διπλάσια σχεδόν τιμή.

Στα 600 πάντως η 50UT50 αν και κάποια κουσούρια όπως παρωχημένο σχεδιασμό και πολύ εμφανές contouring (κυρίως σε κανάλια χαμηλής ποιότητας) είναι πολύ καλή αγορά.

Βέβαια το να λες "δίνω από 600 έως 1100 ευρώ" σαν λογική είναι τελείως λανθασμένο , μιλάμε για διπλάσια σχεδόν τιμή.

Στα 600 πάντως η 50UT50 αν και κάποια κουσούρια όπως παρωχημένο σχεδιασμό και πολύ εμφανές contouring (κυρίως σε κανάλια χαμηλής ποιότητας) είναι πολύ καλή αγορά.

Δικαιολογεί την διάφορα τιμής η Samsung απο την Panasonic; Αυτό θέλω να καταλάβω και για αυτό έβαλα και αυτό το εύρος τιμής. Ξέρει κάποιος να μας πει;

Τώρα για τα κουσούρια όλες έχουν απο ότι διαβάζω στα ανάλογα threads είναι και τι κομμάτι θα σου "κάτσει"

Οπως σου ειπε και ο yperion πιο πανω, δεν υπαρχει αυτη τη στιγμη καλυτερο value for money απο την UT. Αρκει να μη βλεπεις πολλες ωρες μερα ή με φωτα ανναμενα απεναντι απο την τηλεοραση. Καλα, για παραθυρο απεναντι απο την τηλεοραση δε το συζηταμε καν....
Σιγουρα η Ε6500 ειναι καλυτερη αλλα στοιχιζει σχεδον τα διπλα χρηματα. Αν θες να το δεις ετσι, τοτε σιγουρα 2 φορες καλυτερη εικονα δεν εχει... Ομως για την UT50 το μονο σιγουρο ειναι πως σε φωτεινο χωρο υποφερει. Πολυ εντονες ανακλασεις και ξεπλυμα χρωματων.
It's your choise...

Δικαιολογεί την διάφορα τιμής η Samsung απο την Panasonic; Αυτό θέλω να καταλάβω και για αυτό έβαλα και αυτό το εύρος τιμής. Ξέρει κάποιος να μας πει;

Στα 600 ευρώ είναι τιμή "γενικά εκκαθάριση λόγω κλεισίματος" , "το αφεντικό τρελάθηκε" κτλ. γιατί 50" Full HD 3D από την δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στις πλάσμα που είναι η Panasonic δεν είναι εύκολο να βρεις.

o kotsovolos μου δινει την 50UT50 στα 600 ευρω με 5ετη εγγυηση δωρο , ειναι κατι που αξιζει αυτη η 5ετη η σε δουλεια να βρισκομαστε ?