ΑΓΟΡΑ ΝΕΑΣ PLASMA... ΜΑΛΛΟΝ...?

kollimenos

New member
22 October 2011
21
Γεια σας και απο μενα... Διαβαζω το φορουμ κανα δυο μερουλες τωρα και εχει βοηθησει αρκετα... Λοιπον τα λεω οπως τα εχω καταλαβει μεχρι τωρα και εσεις αν θελετε διορθωνετε παλικαρια μου...
Τωρα εχω μια crt PHILIPS MATCHLINE 32" (ειχε eiso award το 2001-2002) και εχω μεινει πολυ πολυ ικανοποιημενος... αλλα λογω hd blue ray κλπ κλπ εφτασε η ωρα να αποχωριστουμε πιστευω...:bigcry:....

Anyway σας περιγραφω το χωρο.....Αποσταση 3,30μετρα, Γυρω χωρος μεγαλος θα ελεγα και φωτεινος ( οχι πολυ). Κυρια χρηση θα ειναι για ταινιες απο HDD και media player σε blue ray αναλυση και βεβαιως ΜΠΑΛΑ!!
Budget απο 500 αντε...600 λες για 700??.... καλα και 800+ αν ειναι με δοσεις και αξιζει το μοντελο... ε??
Οποτε με βαση τα λεγομενα σας μαλλον παω για πλασμα σωστα?? Σωστα...
Και τωρα οι ερωτησεις φιλοι μου...
1) Γι αυτη την αποσταση 42" ή 46"??
2) Να εχει 3D ή ειναι νωρις ακομα απο ολες τις αποψεις??
3) Κορυφαια plasma (οχι 3D) τωρα ειναι η 30GE?? Αξιζει η διαφορα σε κοστος?? Για παραδειγμα επιδοσεις σε σχεση με την 30ST σε 2D εικονα??
4) H 30G που υπαρχει στο site της panasonic ειναι η 30 GE η καποιο καινουριο μοντελο?? (ακυρη ερωτηση το ξερω αλλα μην βαρατε... ποτε δεν ξερεις..)
5)Σε σχεση με Panasonic να μην κοιταξω καν LG??

Καθε συμβουλη δεκτη φιλοι μου.. Σας ευχαριστω εκ των προτερων..

Μέχρι πριν από λίγους κορόιδευα τον κολλητό μου που αγόρασε 3D αλλά όταν έφτασε η ώρα να αρχίσω να ψάχνω και εγώ, σκέφτηκα ότι είναι θα είναι κρίμα να χτυπάω το κεφάλι μου, αμέσως μετά την αγορά μιας TV χωρίς 3D.

Αφού έχεις τον περιορισμό του budget, η λύση για μένα είναι η ST30 που είναι και value for money αυτή την εποχή. Σε κάθε περίπτωση, η Panasonic κρατάσει τα σκήπτρα, τουλάχιστον για φέτος, στις plasma.

Σε αυτή την απόσταση οι 50 ίντσες είναι ικανοποιητικές χωρίς να ξεφεύγεις πολύ σε χρήμα. Οι 46'' απαιτούν περισσότερο συμβιβασμό, θα έχεις τηλεόραση με θεωρητικά καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά για τα ίδια χρήματα, αλλά στην πράξη δεν θα δεις την "καλύτερη" εικόνα από 3μιση μέτρα απόσταση σε μικρότερη οθόνη.
Το skroutz στην αναζήτηση δίνει τα παρακάτω:
http://www.skroutz.gr/c/12/television/f/5374/50-και-άνω.html?keyphrase=τηλεόρασή

η γνώμη μου είναι πως και μικρότερη ανάλυση από 1080 να διαλέξεις, τα πιο φθηνά καινούρια μοντέλα, δεν θα χάσεις κάτι ενώ πολλά από αυτά τα μοντέλα έχουν ωραία σχεδίαση και μεγαλύτερη φωτεινότητα για να μην επηρεάζονται πολύ από φωτεινούς χώρους. Ίσως έχουν ένα θέμα όμως με τις αντανακλάσεις τα φθηνότερα αυτά μοντέλα.

Κατ αρχας ευχαριστω παιδες για τις αμεσες απαντησεις....

Οσο για το 3D εχει εφαρμογη τωρα?? Οι ταινιες με πραγματικο 3D ειναι ελαχιστες( avatar...) ετσι δεν ειναι?? Και απο την αλλη για να παιξει καλα το 3D δεν χρειαζονται και τα καταλληλα περιφερειακα?? Ασε που με τον ηχο νομιζω δεν μπορεις να "παρεις" αυτο που σου δινει το 3D... ετσι λεγαμε με εναν πωλητη....
Αντι λοιπον να πας σε 3D με ενα παραπανω κοστος (βλεπε ST30) δεν ειναι καλυτερο να πας στην G30 που εχει και καλυτερο επεξεργαστη εικονας
(νομιζω...)? Παντως στα Public που ειδα την G30 ειχε με διαφορα την καλυτερη εικονα απο τις υπολοιπες plasma στην κατηγορια...

Οσο για τις ιντσες 50????? Ουτε που το ειχα σκεφτει γι αυτη την αποσταση... Να φανταστειτε σκεφτομουνα 42" !!!! Και φοβομουνα οτι θα με κουραζε η 46αρα?? Χαχα.. Πω πω εχω μεινει πολυ πισω... Πω πω με αγχωσες τωρα....
Ενταξει το budget μαλλον αναθεωρειται.... :bigcry: Τι πρωτοτυπο ε??

Οποτε ειμαστε αναμεσα σε ST30 , ST30E (τι διαφορα εχει??) , G30, G20, S20E..... και τιμη γυρω στο 1000αρικο....

Αναμεσα σε αυτες τι λετε??

Last edited:
Για εμενα την πιο κοντινη εικονα σε CRT θα την δεις με plasma.

Στις 46" βγαινουν μονο Panasonic οποτε δες την 46G30 (σε 2D ειναι ισως και λιγο καλυτερη απο την ST30 επειδη εχει λιγο καλυτερο αντιανακλαστικο φιλτρο) εκτος και πας για την 50ST30 που εχει πολυ καλο value for money.

Tελος αν τα οικονομικα σου δεν επαρκουν υπαρχει και η LG 50PV350 με πολυ αξιοπρεπη εικονα και τιμη τζαμπα.

Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΝΕΑΣ PLASMA... ΜΑΛΛΟΝ...?

Οσο για τις ιντσες 50????? Ουτε που το ειχα σκεφτει γι αυτη την αποσταση... Να φανταστειτε σκεφτομουνα 42" !!!! Και φοβομουνα οτι θα με κουραζε η 46αρα?? Χαχα.. Πω πω εχω μεινει πολυ πισω... Πω πω με αγχωσες τωρα....

Κι´εγώ έτσι σκεπτόμουν μέχρι πριν από λίγο καιρό. Έλεγα πως στο χώρο μου ταιριάζουν οι 42" άντε το πολύ 46", μέχρι που σκέφτηκα να μετρήσω την απόσταση θέασης στην 50άρα samsung κολλητού μου ... και διαπίστωσα ότι την έβλεπα σε μικρότερη απόσταση (2,20-2,50) από τη δική μου (2,40-3,00).
Αναθεώρησα τις απόψεις μου και κατέληξα στην 50άρα και ... την απολαμβάνω (την Πέμπτη προχθές την εγκατέστησα). Στην αναθεώρηση της σκέψης μου συνέβαλαν και οι γνώμες των εμπειρότερων, όπως ο Yperion.
Στην αρχή αντέδρασε η γυναίκα μου για το μέγεθος αλλά μετά από 3 μέρες άρχισε να τη συνηθίζει ...

Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΝΕΑΣ PLASMA... ΜΑΛΛΟΝ...?

Tελος αν τα οικονομικα σου δεν επαρκουν υπαρχει και η LG 50PV350 με πολυ αξιοπρεπη εικονα και τιμη τζαμπα.

Το ότι το μαύρο των LG (plasma και μη) είναι χειρότερο από led lcd με s-pva δεν το λαμβάνουμε υπόψην;Μπορεί να έχει χαμηλή τιμή,αλλά,plasma αγοράζεις ώστε να έχεις καλύτερη εικόνα από μια αντίστοιχη lcd.

Το ότι το μαύρο των LG (plasma και μη) είναι χειρότερο από led lcd με s-pva δεν το λαμβάνουμε υπόψην;Μπορεί να έχει χαμηλή τιμή,αλλά,plasma αγοράζεις ώστε να έχεις καλύτερη εικόνα από μια αντίστοιχη lcd.

Δεν υπάρχει αντίστοιχη LCD για την PV350 ακόμα... :D

Δεν μπορουμε να λεμε γενικα οτι το μαυρο της ταδε τηλεορασης ειναι καλυτερο η χειροτερο απο μιας αλλης.

Καποιος που εχει το backlight ρυθμισμενο πολυ ψηλα σε μια Samsung LED LCD εχει πολυ χειροτερο μαυρο απο μια PV350.

Μια ματια στις ρυθμισεις που βλεπουμε συνηθως στα φορουμ θα σε πεισει οτι η πλεοψηφια το εχει πανω απο το μισο.

Γενικα παντως οσες πλασμα της LG εχω δει η εικονα ειναι πολυ πανω απο την τιμη τους και ειδικα σε τηλεοπτικο εχουν πολυ καλη αποδοση.

Δεν υπάρχει αντίστοιχη LCD για την PV350 ακόμα... :D

Απαντηση που επιδεχεται πολλες ερμηνιες. Ειμαι πολυ περιεργος να διαβασω την συνεχεια.:p

Last edited:

Για εμενα την πιο κοντινη εικονα σε CRT θα την δεις με plasma.

Στις 46" βγαινουν μονο Panasonic οποτε δες την 46G30 (σε 2D ειναι ισως και λιγο καλυτερη απο την ST30 επειδη εχει λιγο καλυτερο αντιανακλαστικο φιλτρο) εκτος και πας για την 50ST30 που εχει πολυ καλο value for money.

Φιλε yperion και στις 50'' ισχυει το ιδιο?? Δηλαδη σε 2D η 50G30 ειναι λιγο καλυτερη απο την 50ST30?? Η δικη σου γνωμη για αγορα τηλεορασης με 3D τωρα?? Αξιζει??

Δεν μπορουμε να λεμε γενικα οτι το μαυρο της ταδε τηλεορασης ειναι καλυτερο η χειροτερο απο μιας αλλης.

Καποιος που εχει το backlight ρυθμισμενο πολυ ψηλα σε μια Samsung LED LCD εχει πολυ χειροτερο μαυρο απο μια PV350.

Μια ματια στις ρυθμισεις που βλεπουμε συνηθως στα φορουμ θα σε πεισει οτι η πλεοψηφια το εχει πανω απο το μισο.

Γενικα παντως οσες πλασμα της LG εχω δει η εικονα ειναι πολυ πανω απο την τιμη τους και ειδικα σε τηλεοπτικο εχουν πολυ καλη αποδοση.

Απαντηση που επιδεχεται πολλες ερμηνιες. Ειμαι πολυ περιεργος να διαβασω την συνεχεια.:p

Δεν το υπολογίζεις σωστά.Πρέπει να πάρεις ανάλογες τιμές φωτεινότητας και μαύρου σε κάθε τηλεόραση.Και ξαναρωταω ποιος ο λόγος να πάρεις plasma εάν έχει χειρότερο scaling αλλά και χειρότερο μαύρο από μια lcd;Και είναι απόλυτα λογικό μιας και το κόστος της είναι ιδιεταιρα χαμηλό.
Posted via Mobile Device

ανδρέα έχεις δίκιο εν μέρει αλλά μιλάμε για μια περίπτωση με σφικτό budget 600-700 και απόσταση άνω των 3 m. από πλάσμα είναι η 50pv350. ρίξε στο τραπέζι μια lcd στα αντίστοιχα χρήματα και για τη συγκεκριμένη απόσταση????
ενδεχομένως μια 40άρα ή 37άρα lcd να έχει καλύτερα μαύρα αλλά είναι ενδεδειγμένη λυση???

στο χιλιάρικο (budget reviewed) πιστεύεις ότι οι g30 - st30 είναι μια ενδεδειγμένη επιλογή ή έχεις να προτείνεις κάτι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα από lcd.

ναι θεωρώ ότι μια στάθμη μαύρου πάνω από 0.1cd/m2 είναι χειρότερη από πολλές lcd - και συμφωνώ επίσης για την κίνηση των lg γενικότερα αλλά σε μικρό budget και μεγάλη απόσταση >3m πρέπει να γίνουν παραχωρήσεις. και επειδή κακά τα ψέματα η τιβι χρησιμοποιείται για κυρίως θέαση τηλεοπτικού μπορεί κάποιος να κάνει και με χειρότερο μαύρο στα ελληνικά κανάλια. με μικρή τηλεόραση δεν νομίζω ότι μπορεί να κάνει.

Last edited:
Ναι αλλα εχει απεριοριστη γωνια θεασης , καλυτερη κινηση (χωρις φαινομενα fast forward που εισαγουν τα συστηματα interpolation) και χρωματα πιο κοντα σε CRT.

Ασε που οι πλασμα κρυβουν τις ατελειες του τηλεοπτικου σε αντιθεση με τις LCD που τις μεγενθυνουν.

Μια και ρωτηθηκα η αποψη μου εχει ειπωθει και παλιοτερα. Το 3D σε τηλεορασεις το βρισκω περιττο.

Βασίλη κάνουμε συζήτηση σε φιλολογικό επίπεδο.Εννοείται πως size does matter οπότε και είναι καλύτερη λύση.

Γιάννη,έχεις παρατηρήσει δηλαδή στον motionflow και motion plus αντίστοιχα φαινόμενο fast forward;
Posted via Mobile Device

Ασε που οι πλασμα κρυβουν τις ατελειες του τηλεοπτικου σε αντιθεση με τις LCD που τις μεγενθυνουν.

To να κρύβει ένα πάνελ πράγματα, δεν θα έλεγα ότι μετράει θετικά ως προς την ποιότητα του...

Θέμα ρυθμίσεων είναι αυτό, Γιάννη...

Απαντηση που επιδεχεται πολλες ερμηνιες. Ειμαι πολυ περιεργος να διαβασω την συνεχεια.

Ορίστε... :p

ανδρέα έχεις δίκιο εν μέρει αλλά μιλάμε για μια περίπτωση με σφικτό budget 600-700 και απόσταση άνω των 3 m. από πλάσμα είναι η 50pv350. ρίξε στο τραπέζι μια lcd στα αντίστοιχα χρήματα και για τη συγκεκριμένη απόσταση????

Aν υπήρχε 50άρα LCD με 500 ευρώ, πολύ ευχαρίστως να συγκρίναμε και τα μαύρα και τις ομοιομορφίες και τα πάντα... :D

Last edited:
Λοιπον παιδες... μετα και την βοηθεια σας εχω καταληξει για την G30 .... αλλα μου εχει μπει και στο μυαλο λιγο..... μηπως κανω την υπερβαση.... και παω για την VT30..
Κατα την γνωμη σας σε σχεση με την G30 αξιζει τα 600 ευρω παραπανω??? Ποσο καλυτερη εικονα εχει σε 2D??

To να κρύβει ένα πάνελ πράγματα, δεν θα έλεγα ότι μετράει θετικά ως προς την ποιότητα του...

Θυμαμαι οτι ειχε γινει και poll "ποια τεχνολογια εχει την πιο αναλογικη εικονα".