Αγορά νέας ψηφιακής μηχανής

πάντως η χειροκίνητη εστίαση με τις σημερινές dslr, ειδικά τις μηχανές της εισαγωγικής κατηγορίας που δεν έχουν πεντάπρισμα αλλά σύστημα καθρεπτών, είναι μπελάς. Σε πολύ ανοικτά διαφράγματα όπου το βάθος πεδίου είναι πολύ ρηχό (λιγοτερο από εκατοστό πολλές φορές), είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί ακριβής εστίαση. Έχω παραγγείλει και ήδη αναμένω (καθώς χρησιμοποιώ ως επί το πλείστον φακούς χειροκίνητης εστίασης) οθόνη εστίασης split screen για την 350D μου. Νισάφι πια, βαρέθηκα!

Απάντηση: Re: Αγορά νέας ψηφιακής μηχανής

πάντως η χειροκίνητη εστίαση με τις σημερινές dslr, ειδικά τις μηχανές της εισαγωγικής κατηγορίας που δεν έχουν πεντάπρισμα αλλά σύστημα καθρεπτών, είναι μπελάς. Σε πολύ ανοικτά διαφράγματα όπου το βάθος πεδίου είναι πολύ ρηχό (λιγοτερο από εκατοστό πολλές φορές), είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί ακριβής εστίαση. Έχω παραγγείλει και ήδη αναμένω (καθώς χρησιμοποιώ ως επί το πλείστον φακούς χειροκίνητης εστίασης) οθόνη εστίασης split screen για την 350D μου. Νισάφι πια, βαρέθηκα!

Γιατί δεν αλλάζεις μηχανή ρε φιλαράκ? Τι κάθεσαι και παιδεύεσαι?

γιατί να αλλάξω? Θεωρώ την 350D πολύ καλή μηχανή. Κατ' αρχάς δεν μπορώ να πάω σε άλλο στρατόπεδο, γιατί έχω αρκετό εξοπλισμό Canon. Θα την ξεσκίσω την 350, και όταν βγάλει η Canon κάτι πραγματικά αξιόλογο για αντικαταστάτη της 30D (με την εικόνα της οποίας είναι ισοδύναμη η εικόνα της 350D, η εικόνα μόνο, επαναλαμβάνω), θα αρχίσω να το σκέφτομαι.