ΑΓΟΡΑ ΝΕΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 40-42 INCHS ΕΩΣ 700 EURO

dsnagnos

New member
16 October 2012
6
Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την πολυ καλή δουλειά που γίνεται εδώ.

Είμαι σε αναζήτηση αγοράς τηελεόρασης 40-42 inchs κι έχω πελαγώσει λίγο.
Κατ´αρχάς η απόσταση μου είναι 2,5μ max,το δωματίο είναι πολύ φωτεινό αλλά πριν απο το απόγευμα πολύ σπάνια ανοίγει η tv.
Η χρήση ειναι 30% ψηφιακά κανάλια .20% gaming και το υπόλοιπο hd movies-series από σκληρό δίσκο.
Έχω καταλήξει στις εξής τρεις και θα ήθελα τις γνώμες σας(υπέρ-κατά)μπας και μπορέσω τελικά ν' αποφασίσω

Είναι η
[h=2]Panasonic - TX-P42UT50E Plasma 3D TV 42'' + δώρο 3D Glass αξίας 69 [/h]η

Panasonic TX-L42ET5E

και η Samsung UE40ES6100

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Καλωσόρισες. Με 50 % της χρήσης για ταινίες/σειρές είναι καλύτερα να κοιτάξεις για 46"-47". Η Samsung EH6030 είναι μια καλή επιλογή.

Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΝΕΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 40-42 INCHS ΕΩΣ 700 EURO

Ευχαριστώ Μιχάλη.Μόλις έμπαινα στο Πλάισιό να τη δω!Πολύ φοβάμαι όμως ότι η γυναίκα μου θα γκρινιάζει(περισσότερο για τα παιδιά που θα βλέπουν από κοντά).
Αλήθεια ποια η διαφορά στα hz από την 6100?Έχουν και διαφορετικό panel?

Από κοντά βλέπουν τα παιδιά όσο μικρότερη είναι μια τηλεόραση.

Με βάση 20% gaming μάλλον την ΕΤ5 θα σου πρότεινα. Οι πλάσμα θέλουν αρκετή προσοχή με την συγκεκριμένη χρήση και δεν ξέρω αν θα έχεις υπομονή να τρέχεις "χιόνια" και λευκές μπάρες για να αποφύγεις το burn in.

Ευχαριστώ Μιχάλη.Μόλις έμπαινα στο Πλάισιό να τη δω!Πολύ φοβάμαι όμως ότι η γυναίκα μου θα γκρινιάζει(περισσότερο για τα παιδιά που θα βλέπουν από κοντά).
Αλήθεια ποια η διαφορά στα hz από την 6100?Έχουν και διαφορετικό panel?

Είναι και οι δύο στα 100 Hz, οι διαφορές στην εικόνα μεταξύ τους δεν είναι εύκολα αντιληπτές. Πάντως από κοντά άμα τη δεις δε φαίνεται τόσο μεγάλη. Σε σύγκριση με μια 42" είναι περίπου 10 εκατοστά μεγαλύτερα στο πλάτος.

Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΝΕΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 40-42 INCHS ΕΩΣ 700 EURO

Ευχαριστώ.Γνωρίζεις μήπως αν η διαφορά ειναι μονο στο wi-fi?

Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.Επειδή μόλις μπήκε στο παιχνίδι και η 46άρα 6030 μήπως να μου δίνες άλλη μια γνώμη?
Μήπως γνωρίζετε και ποιά έχει καλύτερη αντίθεση?

Την ημέρα (με συνθήκες φωτισμού) την καλύτερη αντίθεση την έχει όποια τηλεόραση έχει την μεγαλύτερη φωτεινότητα και το καλύτερο αντι ανακλαστικό φίλτρο άρα μια εκ των δυο LED LCD , το βράδυ (σε συνθήκες σκότους) την καλύτερη αντίθεση την έχει η τηλεόραση με το καλύτερο μαύρο άρα η πλάσμα.

Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΝΕΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 40-42 INCHS ΕΩΣ 700 EURO

Επειδη αυτες τις μερες εψαξα αρκετα τα μοντελα 6030,6100 ,HX750 και τη πανασονικ ΕΤ5 αλλα σε 46 '' καταληγω στην ΕΤ5 με διαφορα λογω ποιοτητας εικονας ειναι 300HZ και εχει πολυ γλυκα χρωματα ,απο υποδοχες πισω ειναι full με γερη κατασκευη (μεταλικη ολη η πλατη } αρκετα εμφανισιμη παθητικο ξεκουραστο 3d ,και στη σχεση αποδοσης -τιμης ο made in japan τους ξεφτιλιζει ολους γιατι μου την αφησαν σημερα 830 ευρω και επαναλαμβανω 46''...Υ.Σ. Οσον αφορα τις πλασμα θεωρω ειναι τεχνολογια ξεπερασμενη καινε πολυ ρευμα κ με αρκετα μικροτερο οριο ζωης ,αλλα το τελευταιο θα φανει πολυ αργοτερα...

Last edited:
Και για να εξηγούμαι... π.χ η ΕΤ5 είναι 100Hz σε σχέση με τα 200Hz της Sony.Αν θεωρείς τα 30-40 ευρώ/χρόνο μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση ρεύματος τότε πάω πάσο.Όσο για την διάρκεια ζωής δε νομίζω να υπάρχουν μεγάλες διαφορές.Το μόνο καλό είναι η τιμή που την βρήκες.Όπως κι αν έχει είναι μια πολύ καλή τηλεόραση,στα ίδια επίπεδα με τις υπόλοιπες που αναφέρεις

Re: Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ ΝΕΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 40-42 INCHS ΕΩΣ 700 EURO

Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.Επειδή μόλις μπήκε στο παιχνίδι και η 46άρα 6030 μήπως να μου δίνες άλλη μια γνώμη?
Μήπως γνωρίζετε και ποιά έχει καλύτερη αντίθεση?

Για τη χρήση που θές (ταινίες 50% και gaming 20%) πήγαινε στη μεγαλύτερη που σηκώνει η τσέπη σου. Η αντίθεση θα μπεί σε ζυγαριά όταν συγκρίνουμε τηλεοράσεις ίδιου μεγέθους. Σε περιεχόμενο hd και σε ταινίες 2.35 / 2.40:1 που με τις μπάρες θα χάσεις 3-4 ίντσες θα χαρείς περισσότερο την 46άρα. Το μέγεθος πάντα μετράει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Επειδη αυτες τις μερες εψαξα αρκετα τα μοντελα 6030,6100 ,HX750 και τη πανασονικ ΕΤ5 αλλα σε 46 '' καταληγω στην ΕΤ5 με διαφορα λογω ποιοτητας εικονας ειναι 300HZ και εχει πολυ γλυκα χρωματα ,απο υποδοχες πισω ειναι full με γερη κατασκευη (μεταλικη ολη η πλατη } αρκετα εμφανισιμη παθητικο ξεκουραστο 3d ,και στη σχεση αποδοσης -τιμης ο made in japan τους ξεφτιλιζει ολους γιατι μου την αφησαν σημερα 830 ευρω και επαναλαμβανω 46''...Υ.Σ. Οσον αφορα τις πλασμα θεωρω ειναι τεχνολογια ξεπερασμενη καινε πολυ ρευμα κ με αρκετα μικροτερο οριο ζωης ,αλλα το τελευταιο θα φανει πολυ αργοτερα...

Μην την αδικείς ειναι 47 :grinning-smiley-043 για τον απλούστατο λόγο ότι είσαι ο πρώτος κάτοχος που βλέπω το τελευταίο διάστημα που είναι τόσο ενθουσιασμένος με την αγορά του. Αυτό μετράει πάνω από όλα σε τέτοιες αγορές.

Δεν εχω σκοπο να μειωσω τις πλασμα αλλα οπως και να το κανουμε οι led επονται των πλασμα και tft και οσον αφορα τη σονυ σε 2d θεαση ,που ειναι το 98 τοις εκατο χρησης των περισσοτερων ,δεν παρατηρησα το παραμικρο.Οντως αυτες ανηκουν πραγματικα στην ιδια κατηγορια αλλα τις εποχες που διανυουμε τα σκηπτρα των ισων τα κερδιζει ο φθηνοτερος...Υ.Σ. οντως made in japan το διαβασα στην ηλεκτρονικη οταν πηγα.

Last edited:
Πέραν από τη Sharp αμφιβάλλω κατά πόσον υπάρχει άλλη εταιρεία που έχει εργοστάσιο κατασκευής τηλεοράσεων στην Ιαπωνία. Το γεγονός πως οι LED LCD έχουν παρουσιαστεί πιο πρόφατα στην αγορά δεν τις κάνει αυτομάτως καλύτερες από τις plasma.

θα το ξαναδω μη κανανε κανα λαθος στο ταμπελακι για σιγουρα αν και τους ρωτησα...αλλα την εχω ξαναπατησει οποτε ...

Το αν θα πάθει κάποιος burn in σε plasma δεν μπορεί να εξαχθεί ως συμπέρασμα μόνο από την γενικότητα του 20% της συνολικής χρήσης της τηλέορασης, μιας και δεν είναι ένας αριθμός χωρίς μονάδα μέτρησης... το 20% είναι χρόνος.

Εξαρτάται από το πόσο συνεχόμενο είναι αυτό το 20% και από το πόσο παραμένουν οι ίδιες στατικές εικόνες σε αυτό τον χρόνο.

Όσο πιο "αδιάκοπο" είναι αυτό το 20% με το ίδιο παιχνίδι και τις ίδιες στατικές εικόνες, τόσο οι πιθανότητες αυξάνονται.

π.χ. ....

Σε 20ωρη καθημερινή χρήση της συσκευής με 20% παιχνίδι, παίζεις 4 ώρες, αν αυτές οι 4 ώρες είναι συνεχόμενες με το ίδιο παιχνίδι και κατ' επέκταση με τις ίδιες στατικές εικόνες, οι πιθανότητες είναι μεγάλες.

Σε 10ωρη καθημερινή χρήση με 20% παιχνίδι, παίζεις 2 ώρες, αν αυτές οι 2 ώρες είναι συνεχόμενες με το ίδιο παιχνίδι και κατ' επέκταση με τις ίδιες στατικές εικόνες, οι πιθανότητες είναι λίγες (μιας και έχεις "ξέπλυμα" τις υπόλοιπες 8 ώρες).

Σε 5ωρη καθημερινή χρήση με 20% παιχνίδι, παίζεις 1 ώρα, αν αυτή η 1 ώρα είναι συνεχόμενη με το ίδιο παιχνίδι και κατ' επέκταση με τις ίδιες στατικές εικόνες, οι πιθανότητες είναι σχεδόν μηδενικές (μιας και έχεις "ξέπλυμα" τις υπόλοιπες 5μιση ώρες).

Τα παραπάνω αφορούν συνεχόμενες ώρες με τις ίδιες στατικές εικόνες από το ίδιο παιχνίδι, είναι αυτονόητο ότι όταν αυτές οι ώρες μοιράζονται μέσα στο συνολικό χρόνο λειτουργίας, σε διαφορετικά παιχνίδια και σε διαφορετικούς χρόνους οι πιθανότητες μικραίνουν ανάλογα.

Με την πρώτη ευκαιρία θα μαζέψω και σχετικά post με πληροφορίες που έχουν κατατεθεί και θα βοηθήσουν όσους έχουν ανάλογες απορίες'

Υ.Γ. : Θυμάμαι και κάποια post που έγραφαν ότι είναι καλύτερες οι plasma στο gaming, εφόσον αυτό δεν είναι πολύωρο σε σχέση με την υπόλοιπη χρήση της τηλεόρασης, θα τα βρω κι αυτά και θα τα παραθέσω....

EDIT

Σχετικά με το παράδειγμα των 2 ωρών....

Υπάρχει κανένας φίλος που να βλέπει κάθε μέρα μια ταινία διάρκειας 1,5 -2 ωρών 16:9 (δηλαδή με μαύρες μπάρες πάνω κάτω) σε plasma; ....κι ας ανοίγει την τηλεόραση του μόνο για να δει μόνο αυτή την ταινία και όχι για 10 ώρες.

Οι extreme gamers ξεχάστε ό,τι έχω γράψει δεν σας κάνει plasma.

Last edited: