Αγορά νέας τηλεόρασης 40"-42"

lordelesar

New member
27 July 2011
13
Γνωστός θέλει να αγοράσει νέα τηλεόραση. Τα δεδομένα έχουν ώς έξής:
  • Μέχρι το πολύ 42". Όσο και να προσπάθησα να τον πείσω, δεν θέλει να ανέβει παραπάνω.
  • Χρήση OTE TV, εκπομπές, ταινίες και αρκετά αθλητικά.
  • Θέλει Smart και 3D.
  • Να έχει αξιοπρεπή media player για να μπορεί να κατεβάζει και να παίζει από stickάκι. Δεν ασχολείται με το άθλημα οπότε ένα απροβλημάτιστο media player (codecs, filetypes, ελληνικοί υπότιτλοι κλπ) είναι must.
Διαβάζοντας την ενότητα αυτή καθώς και άλλα threads από κατόχους, έχω καταλήξει να του προτείνω τις Samsung 40F6500 (που από ότι διάβασα είναι ίδια με τις F6640-6670, σωστά?) και Sony 42W805.
Το άνω όριο budget είναι 700 ευρώ. Το ξέρω ότι είναι πολλά για 40άρα αλλά δεν ανεβαίνει με τίποτα σε ίντσες. Με τα παραπάνω δεδομένα, οι προτάσεις μου είναι καλές/τίμιες? Υπάρχει κάποια άλλη που δεν έχω σκεφτεί?

Αν θέλεις τον καλύτερο δυνατό media player δες είτε Samsung είτε LG. H Sony παίζει αρκετά αρχεία αλλά συνολικά δεν έχει τόσο κάλο.

Για το άλλο που ρωτάς οι διαφορές είναι καθαρά σχεδιαστικές...

For the past several weeks, Boulanger Aubervilliers has been letting us run TV tests in their store, and we would like to thank them for their help. This time we tested the Samsung F6650 series, specifically the UE46F6650, a copycat of the F6670. All that's different is the stand—the bezel, picture quality, features and accessories are all the same.

http://www.digitalversus.com/tv-television/tv-review-samsung-ue46f6650-n29258.html

After running our tests on the F6500, we realised it's the exact same TV as the F6650. A carbon copy. For more information about the F6500, please see our review of the Samsung F6650.

http://www.digitalversus.com/tv-television/samsung-ue40f6500-p15532/test.html

Αν θέλεις τον καλύτερο δυνατό media player δες είτε Samsung είτε LG. H Sony παίζει αρκετά αρχεία αλλά συνολικά δεν έχει τόσο κάλο.

Για το άλλο που ρωτάς οι διαφορές είναι καθαρά σχεδιαστικές...

For the past several weeks, Boulanger Aubervilliers has been letting us run TV tests in their store, and we would like to thank them for their help. This time we tested the Samsung F6650 series, specifically the UE46F6650, a copycat of the F6670. All that's different is the stand—the bezel, picture quality, features and accessories are all the same.

http://www.digitalversus.com/tv-television/tv-review-samsung-ue46f6650-n29258.html

After running our tests on the F6500, we realised it's the exact same TV as the F6650. A carbon copy. For more information about the F6500, please see our review of the Samsung F6650.

http://www.digitalversus.com/tv-television/samsung-ue40f6500-p15532/test.html

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Νομίζω δικό σου post μέσα στο forum με είχε καθοδηγήσει ακριβώς σε αυτά τα sites που λένε για τις Samsung.
Οπότε με αυτά τα δεδομένα πάει για την 6500. Διάβασα (πάλι εδώ) ότι οι Sony είναι καλές για gaming και αθλητικά. Επειδή θα βλέπει αρκετά αθλητικά, η διαφορά με την Samsung θα είναι αξιοπρόσεκτη? Τέλος ποια LG είναι στα δεδομένα της 6500?

Καλημερα και καλωςσας βρηκα!!για να μην ανοιγω αλλο θεμα,μια ερωτηση οσο αφορα την εικονα. Lg 42ln5400 or Philips 42pfl3208 ???yperion την απαντηση σου??

Διάβασα (πάλι εδώ) ότι οι Sony είναι καλές για gaming και αθλητικά. Επειδή θα βλέπει αρκετά αθλητικά, η διαφορά με την Samsung θα είναι αξιοπρόσεκτη? Τέλος ποια LG είναι στα δεδομένα της 6500?

Για να συγκρίνουμε δυο τηλεοράσεις πρέπει να δούμε πρώτα τον τύπο πάνελ που φοράνε , πχ. η Sony W805 έχει πάνελ IPS όπως και όλες οι LG , αυτό σημαίνει καλύτερη γωνία θέασης αλλά χειρότερο μαύρο και αντίθεση σε σκοτεινό χώρο από τηλεοράσεις με πάνελ τύπου VA (PVA/PSA) που έχουν οι Samsung.

Σε κίνηση έχουμε τις τηλεοράσεις με 100 Hz πραγματικά όπως Samsung F6xxx , Sony W805/7 , Panasonic ET60 , LG LA740 και με 200 πραγματικά όπως F8000 , W905 , DT60 , LA860. Για την κατηγορία της με τα 100 Hz η σειρά 6 είναι από τις καλύτερες θα έλεγα.

Ας πούμε λοιπόν ότι αντίστοιχη LG είναι η LA740 επειδή και αυτή είναι 100 Hz πραγματικά αν και λόγω διαφορετικής τεχνολογίας πάνελ αυτό δεν ισχύει απόλυτα.

@ks13 , κατα την άποψη μου προτίμησε την LG 42ln5400.

Για να συγκρίνουμε δυο τηλεοράσεις πρέπει να δούμε πρώτα τον τύπο πάνελ που φοράνε , πχ. η Sony W805 έχει πάνελ IPS όπως και όλες οι LG , αυτό σημαίνει καλύτερη γωνία θέασης αλλά χειρότερο μαύρο και αντίθεση σε σκοτεινό χώρο από τηλεοράσεις με πάνελ τύπου VA (PVA/PSA) που έχουν οι Samsung.

Σε κίνηση έχουμε τις τηλεοράσεις με 100 Hz πραγματικά όπως Samsung F6xxx , Sony W805/7 , Panasonic ET60 , LG LA740 και με 200 πραγματικά όπως F8000 , W905 , DT60 , LA860. Για την κατηγορία της με τα 100 Hz η σειρά 6 είναι από τις καλύτερες θα έλεγα.

Ας πούμε λοιπόν ότι αντίστοιχη LG είναι η LA740 επειδή και αυτή είναι 100 Hz πραγματικά αν και λόγω διαφορετικής τεχνολογίας πάνελ αυτό δεν ισχύει απόλυτα.

@ks13 , κατα την άποψη μου προτίμησε την LG 42ln5400.

Κατατοπιστικότατος, σε ευχαριστώ και πάλι.
Επειδή όμως η 42LA740S πάει 885 από ότι βλέπω στο skroutz και με τα δεδομένα που μου εξήγησες, πάει στην 40F6500.