ΑΓΟΡΑ ΝΕΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ (40-42")

Nickman!

New member
22 March 2011
2
Την καλησπέρα μου σε όλους/ες και συγχαρητήρια για το υπέροχο αυτό ενημερωτικό forum.
Ενδιαφέρομαι για αγορά τηλεόρασης (40-42") με Budget περίπου 600ευρώ με σκοπό την απλή θέαση καναλιών και DVD (έχω DVD player με ηχεία 5.1 αλλά θα ήθελα να ξέρω αν μπορώ να παίξω κατευθείαν ταινείες περασμένες σε USB stick με ελληνικούς υπότιτλους χωρίς τη χρήση του player) καθώς και περιστασιακού gaming με ενα Wii. Ίσως λίγο αργότερα να πάρω και PS3 για Blue Ray αλλά προς το παρόν αυτά.
Θα ήθελα την συμβουλή σας όσον αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξω (απο αυτά τα λίγα που γνωρίζω ψάχνω για Refresh rate 100HZ minimum και Full HD), και αν μπορείτε να μου προτείνετε κάποια μοντέλα τα οποία να έχουν οικανοποιητικό δείκτη τιμής/εικόνας.
Προσωπικά μετά απο ψάξιμο τιμών κυρίως και λαμβάνοντας υπόψην τα παραπάνω (100HZ και Full HD) κατέληξα στην LG 42LD550 42" την οποία βρήκα γύρω στα 565ευρώ. Αναμένω την άποψη σας! Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Last edited:
Εφόσον θα τη χρησιμοποιείς περιστασιακά για gaming κοίταξε και για επιλογές από plasma μεριά, όπως αυτή που αναμένεται μέσα στο μήνα. Δεν είμαι σίγουρος κατά πόσον εμφανίζει υποτίτλους ο ενσωματωμένος media player της, αλλά είναι πολύ καλή επιλογή στα χρήματα που διαθέτεις.

μακρυά απο LG, καλύτερα samsung.. περίμενε λίγο, για τα νέα μοντέλα των εταιρειών αν δεν βιάζεσαι φίλε:BDGBGDB55: μου..

@Michalis: Σευχαριστώ για τη συμβουλή φίλε μου αλλά έχω μια ερώτηση. Όπως είπα δεν γνωρίζω για τις πλάσμα σχεδόν τπτ οπότε..
α)Γιατί είναι ανασταλτικός παράγοντας το gaming σε μια πλάσμα? Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση συγκριτικά με μία LCD που απόσο γνωρίζω είναι περίπου 5ms? Και αν ναι είναι τόσο αισθητή που αποτρέπει το casual gaming παιχνιδιών τύπου Wii games ή είναι μόνο αισθητή αν παίζεις FPS-Strategy-MMORPG κτλ μέσω PC και ίντερνετ?
β)Η διαφορά σε ποιότητα εικόνας (βάθος χρώματος, αντίθεση, φωτεινότητα, μαύρο χρώμα, γωνία θέασης, κτλ) ποιά είναι ανάμεσα σε μια ίδιων χαρακτηριστικών/τιμής LCD και μία Plasma (πχ και οι δυο Full HD 40-42") Δηλαδή υπερυσχίει η μία ή η άλλη τεχνολογία σε κάποιους/όλους τους τομείς ξεκάθαρα? (διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά απόσο ξέρω το θέμα ενεργειακής κατανάλωσης δεν υφίσταται πιά)

@Zacharis: Σευχαριστώ φίλε για την απάντησή σου. Έχω μια ερώτηση όμως:
Γιατί όχι LG? Λόγω aftersale service ή υστερεί σε σχέση με τα αντίστοιχων χρημάτων μοντέλα άλλων εταιριών όπως Samsung? Μάλλον θα ακολουθήσω και τι δικιά σου συμβουλή γιατί προς το παρόν η παλιά μου CRT 29" Tauras δουλεύει και θα περιμένω για τα καινούργια μοντέλα, απλά θέλω να ξέρω που να βαδίσω όταν έρθει η στιγμή να αγοράσω και άν συμφέρουν οι τωρινές τιμές σε σχέση με τα μοντέλα ή αν ε (όπως πχ η LG LD550 για 565ευρώ)

Και μιά τελευταία γενικότερη απορία γιατί έχω εντύπωση οτι σας ζάλισα με τα α) β) γ).. Εαν περιμένω την έλευση νέων μοντέλων και δεν αγοράσω τηλεόραση τώρα οι τιμές θα κυμανθούν στο ίδιο πνεύμα της αγοράς όπως τα τελευταία 2-3 χρόνια (καθοδικά κατα κύριο λόγο) ή λόγω κατάρευσης της ιαπωνικής αγοράς και ζημιών σε εργοστάσια όπως η sony και άλλες εταιρίες θα έχουμε διαφορετική αντιμετώπιση? Σχετικά δημοσιεύματα έχω διαβάσει απο διάφορες πηγές στο internet απλά φαντάζομαι οτι εσείς θα είστε πιο ενημερωμένοι γιαυτό και ρωτάω τους ειδικούς :P . Γιατί σε περίπτωση που γνωρίζετε/πιστεύετε οτι θα γίνει κάτι τέτοιο δεν έχει νόημα να περιμένω για κάτι καλύτερο (πάντα για τα λεφτά που θέλω να ξοδέψω)...

Λοιπόν, σου παραθέτω τα πιο κάτω links για περισσότερες πληροφορίες: Επιλογή τηλεόρασης για gaming , LCD vs. Plasma TVs .
Το lag σε μια τηλεόραση δεν έχει να κάνει με τον τύπο της, αλλά κυρίως με την επεξεργασία που γίνεται στην εικόνα της. Τώρα για το Wii συγκεκριμένα, επειδή το ίδιο το χειριστήριο έχει το δικό του lag, θα ήταν προτιμότερο να κοιτάξεις για τηλεόραση με σχετικά χαμηλό lag εκτός αν δεν σου γίνεται αντιληπτό. Για τις τιμές σε Plasma και LCD, με ένα πρόχειρο ψάξιμο μπορείς να δεις και μόνος σου πως η επιλογή μιας LCD με παρόμοια χαρακτηριστικά και ποιότητα εικόνας μιας αντίστοιχης Plasma, είναι συνήθως η ακριβότερη επιλογή. Φυσικά αυτό εξαρτάται από τη χρήση που επιζητάς και τις τις δικές σου ανάγκες.