Αγορά νέας τηλεόρασης 42" ή 46"

Stefhctp

New member
14 June 2010
13
Καλησπέρα σε όλους και συγνώμη για την, πιθανότατα, επαναλαμβανόμενη ερώτηση. Αλλάζω σπίτι άρα και τηλεόραση.
θα βλέπω από τα 3-4 μέτρα περίπου και κατά κανόνα τηλεόραση και ταινίες (θα δω μήπως με βγάζουν τα λεφτά και για BlueRayDVD)
Αν αγοράζατε εσείς τηλεόραση ποια θα αγορά ως καλύτερη 42" ή 46"?
Παλιά θυμάμαι έπαιρνες ένα συγκριτικό τεστ ανάμεσα στις 42" ή ανάμεσα στις 46" και υπήρχε μια βαθμολογία. Διάβαζες 2-3 τέτοιες συγκρίσεις (γιατί κάποιες εταιρείες promotαραν τα δικά τους) και κατέληγες στο τι θα αγοράσεις. Τώρα?

Στις 50 ίντσες την σειρά S20 της Panasonic,μπορεί να σου φανούν λίγες οι 46''.

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση.
Δηλαδή μια από της δύο ε?
Panasonic TX P46G20E - 46" Plasma TV - FullHD - 600Hz sub-field driving
Panasonic TX P50S20E - 50" Plasma TV - FullHD - 600Hz sub-field driving

...
και ένας γνωστός (απο SEHOS) μου πρότεινε την Philips 40" led me ambilight
(http://www.consumer.philips.com/c/t...ull-hd-1080p-digital-tv-40pfl9904h_12/prd/gr/)
Τι λέτε ?

Μεγαλη επιτυχια... προσεξε μην τυχόν και χασεις το κελεπουρι...:worshippy:

Η αποσταση σου ειναι πολυ μεγαλη , δεν σε παιρνει για τιποτε λιγοτερο απο 50"...

Απάντηση: Re: Αγορά νέας τηλεόρασης 42" ή 46"

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση.
Δηλαδή μια από της δύο ε?
Panasonic TX P46G20E - 46" Plasma TV - FullHD - 600Hz sub-field driving
Panasonic TX P50S20E - 50" Plasma TV - FullHD - 600Hz sub-field driving

Το μοντέλο G20 είναι καλύτερο,διαφορές; media player και πρέπει να έχει και δορυφορικό δέκτη(ή δεν διατίθεται στην Ελληνική αγορά ο δορυφορικός;).
Στην θέση σου θα προτημούσα τις επιπλέον ίντσες (S20) τις οποίες θα εκτιμήσεις αρκετά παραπάνω από το media player της Panasonic το οποίο δεν είναι και καλό.Μπορείς να συνδέσεις εξωτερικό σε κάθε περίπτωση.Η επιλογή δικιά σου.

Άρα να πάρω Plasma και οχι Led? ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ !!!!!

Να συμπληρώσω ότι λέω να διαθέσω περίπου 1200 ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ 50S20 ΚΑΙ MEDIA PLAYER

και ένας γνωστός (απο SEHOS) μου πρότεινε την Philips 40" led me ambilight ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟΣ ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ !!!!!

(http://www.consumer.philips.com/c/t...ull-hd-1080p-digital-tv-40pfl9904h_12/prd/gr/)
Τι λέτε ?

Κοιτα οποια πλασμα αντεχεις στις 50" .
:ernaehrung004:

Η 50s20 είναι η καλύτερη τηλεόραση που μπορείς να αγοράσεις σε αυτά τα χρήματα.Και θα σου περισέψουνε και για media player.Η philips εάν την βάλεις δίπλα σε μία plasma μετά το στρώσιμο θα την πετάξεις έτσι όπως είναι.

παιδιά είστε λίγο υπερβολικοί σχετικά με τις διαφορές πλάσμα και lcd πλέον...μην απαξιώνετε τόσο εύκολα τη δυναμική της lcd...αν συγκρίνεται 2 lcd με διαφορά 2 χρόνων μόλις θα δείτε τεράστια διαφορά....

α και ξεκολλήστε λιγο από την πανασόνικ...βγάζουν και άλλες εταιρίες καλές και φτηνές πλάσμα....εκτός αν χαρήκατε που μάθατε επιτέλους τα μυστικά των ''kuro''....lolll

Δεν απαξιώνει κανένας την συγκεκριμένη τεχνολογία,και όσον αφορά την panasonic,νομίζω ότι βγάζει καλύτερες τηλεοράσεις από την Lg και την Samsung.

αα και συμφωνώ απολύτως με τον dermitzakis....τα 4 μέτρα είναι για να βλέπεις 120 ίντσες σε βιντεοπροβολέα....

ότι και αν επιλέξεις κοίτα όσο πιο μεγάλη οθόνη μπορείς και ας έχεις λιγάκι καλύτερο μάυρο ή αντιστοίχως λιγάκι περισσοτερα τεχνουργήματα την εικόνα...

δεν υπάρχει υποκατάστατο για τις ίντσες...λολ..

Απάντηση: Re: Αγορά νέας τηλεόρασης 42" ή 46"

αα και συμφωνώ απολύτως με τον dermitzakis....τα 4 μέτρα είναι για να βλέπεις 120 ίντσες σε βιντεοπροβολέα....

ότι και αν επιλέξεις κοίτα όσο πιο μεγάλη οθόνη μπορείς και ας έχεις λιγάκι καλύτερο μάυρο ή αντιστοίχως λιγάκι περισσοτερα τεχνουργήματα την εικόνα...

δεν υπάρχει υποκατάστατο για τις ίντσες...λολ..

Καλύτερες τηλεοράσεις ενοώ σε Plasma πάντα,στις lcd-led υπερισχύουν οι Sony-Samsung-Panasonic.Όντως διαφορετική αίσθηση έχει ο βιντεοπροβολέας,αλλά δεν είναι να τον έχεις αναμένο συνέχεια όπως την τηλεόραση.

παιδιά είστε λίγο υπερβολικοί σχετικά με τις διαφορές πλάσμα και lcd πλέον...μην απαξιώνετε τόσο εύκολα τη δυναμική της lcd...αν συγκρίνεται 2 lcd με διαφορά 2 χρόνων μόλις θα δείτε τεράστια διαφορά....

α και ξεκολλήστε λιγο από την πανασόνικ...βγάζουν και άλλες εταιρίες καλές και φτηνές πλάσμα....εκτός αν χαρήκατε που μάθατε επιτέλους τα μυστικά των ''kuro''....lolll

Δεν απαξιωνουμε τιποτα . Απλα τυχαινει να εχω μια απο τις πολυ καλες περσινες lcd και την περσινη entry level ουσιαστικα πλασμα της πανασονικ σπιτι μου , συνεπως βλεπω και τι βελτιωσεις εχει η lcd σε σχεση με μοντελο 3ετιας που εχω στον υπολογιστη (τεραστια διαφορα) , αλλα και ποσο ακομα υπολειπεται συνολικα απο μια πολυ φθηνοτερη της πλασμα...
:ernaehrung004:

Ότι οι plasma έχουν καλύτερη συνολικά εικόνα,αυτό είναι γεγονός,καλύτερα χρώματα και μαύρο.Οι lcd υπερτερούν αλλού,όπως στην φωτεινότητα και στο ότι τα πάνελ μπορούν να έχουν μεγαλύτερο αριθμό ανανέωσης απ ότι οι plasma.

και εγώ φίλε μου θα σου πω ότι έχω 2 47αρες lcd και μια 50αρα πλάσμα και θα σου πω ότι οι διαφορές είναι μικρές ....
όπως και ότι 50αρα πλάσμα που έχω είναι της σάμσουνγκ και παρότι είναι entry level συγκρίνεται άνετα με το αντίστοιχο των entry level πανασόνικ...

και εγώ φίλε μου θα σου πω ότι έχω 2 47αρες lcd και μια 50αρα πλάσμα και θα σου πω ότι οι διαφορές είναι μικρές ....
όπως και ότι 50αρα πλάσμα που έχω είναι της σάμσουνγκ και παρότι είναι entry level συγκρίνεται άνετα με το αντίστοιχο των entry level πανασόνικ...

Αυτα ειναι τα συμπερασματα απο τη δικη σου συγκριση .
Συγκρινεις αρχικα , διαφορετικα πραγματα σε σχεση μ'εμενα , οποτε για ποιο λογο να μην εχουμε διαφορετικα συμπερασματα ?
Τωρα το αν οι πλασμα της samsung συγκρινονται ανετα με τις αντιστοιχες της πανασονικ , αυτο προσωπικα δεν το εχω διαπιστωσει ... διαβαζω ομως εντυπωσεις , μετρησεις και αποψεις που στη συντριπτικη πλειοψηφια , συμφωνουν πως σε τεχνολογια πλασμα η πανασονικ εχει προβαδισμα .
Επισης το πως χαρακτηριζει καποιος τις διαφορες "μικρες" , ειναι παλι υποκειμενικο και αναλογο των απαιτησεων που εχει σε αυτο που βλεπει .
Εγω για παραδειγμα σε υλικο τραβηγμενο απο εμενα με την βιντεοκαμερα , τις λεπτομερειες που ημουν σε θεση να δω στη crt , μονο στην πλασμα τις ειδα . Στις lcd μου , επρεπε να δυναμωσω τοσο τη φωτεινοτητα που "ξεπλενε" την εικονα ...

δεν μίλησα για καλύτερες χειρότερες...αυτό που είπα είναι οτι η τεχνολογία lcd είτε με τα led local dimming -edgedimming είτε με τους προσεσορες της εικόνας είτε με τις συχνότητες ανανέωσης είτε με πιο φρέσκα πάνελ είτε με τα κτενωτά φίλτρα έχουν φτάσει σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο σε σχέση με τις πλάσμα....δεν ειναι τόσο χαοτική η διαφορά με το παρελθόν όσο και αν προσπαθείς να με πείσεις για το αντίθετο....