Αγορά νέας τηλεόρασης 42" ή 46"

Συγκρινεις αρχικα , διαφορετικα πραγματα σε σχεση μ'εμενα , οποτε για ποιο λογο να μην εχουμε διαφορετικα συμπερασματα ?

:nounder:

εχεις δικιο ... να σε πεισω προσπαθω...

αυτό ακριβώς αγαπητέ...
εγώ προσπαθώ να συγκρίνω 2 τεχνολογίες και εσύ 2 τυχαία μοντέλα από τα εκατοντάδες για να μην πω χιλιάδες που κυκλοφορούν

και εγώ φίλε μου θα σου πω ότι έχω 2 47αρες lcd και μια 50αρα πλάσμα και θα σου πω ότι οι διαφορές είναι μικρές ....
όπως και ότι 50αρα πλάσμα που έχω είναι της σάμσουνγκ και παρότι είναι entry level συγκρίνεται άνετα με το αντίστοιχο των entry level πανασόνικ...

Aν η διαφορα την βλεπεις μικρη τοτε η Samsung που εχεις δεν συγκρινεται με τις αντιστοιχες Panasonic...

YΓ. Επειδη γνωστος μου εχει την Samsung 50B550 και αλλος την LG 50PS3000 εχω ξαναγραψει οτι σε σχεση με την δικη μου 50U10 η LG την πλησιαζει αρκετα ενω με την Samsung υπαρχει μεγαλη διαφορα γιατι δεν εχει καλο μαυρο και αντιθεση και η εικονα ειναι τοσο flat που θυμιζει LCD...

αυτό ακριβώς αγαπητέ...
εγώ προσπαθώ να συγκρίνω 2 τεχνολογίες και εσύ 2 τυχαία μοντέλα από τα εκατοντάδες για να μην πω χιλιάδες που κυκλοφορούν

Ειμαστε σε νημα οπου καποιος φιλος ψαχνει τηλεοραση να βλεπει στα 3-4 μετρα , θελει καλη εικονα και διαθετει μεχρι 1200 ευρω...
Δεν κανουμε συγκριτικο τεχνολογιων , προτεινουμε τι θα καλυψει καλυτερα τις αναγκες του .
Εκτος και αν εχεις να προτεινεις καποια σουπερ φουλ εξτρα ντιμινγκ σε 50" τουλαχιστον κατω απο τα 1200 ευρω...
Οτι αλλο λεμε μεταξυ μας , νομιζω παει στη γενικη συζητηση περι τεχνολογιας... αν και εγω δεν ειχα προθεση να ανοιξω τετοια συζητηση

τελικά κανείς δεν μου έχει απαντήσει πόσο χρόνο ζωής δίνει ο κατασκευαστης χοντρικά σε plasma τελευταίας γενιάς και LCD τελευταίας γενιάς..Δηλαδή η χρωματική απόδοση της plasma απο πότε θα αρχίσει να φθήνει;στα 2 3 4 χρόνια ή αντέχει παραπάνω με μια μέτρια χρήση.Εγώ πχ τηλεόραση έχω ανοιχτή 2 ώρες /μέρα.

η lg μάλλον για το γκρι της φημίζεται αν και έχω στην κατοχή μου 2 47αρες lcd....ναι ξέρω οτι μιλάς για πλάσμα..αλλά στις πλάσμα είναι λίγο παράδοξο να μιλάμε για κακό μαύρο εε..τι λες;;;και επίσης μην κολλάτε στο μαύρο τόσο ...υπάρχουν τόσες πολλε´ς άλλες παράμετροι....χρώματα φωτεινότητα ευκολίες ποιότητα κατασκευής....

''Aν η διαφορα την βλεπεις μικρη τοτε η Samsung που εχεις δεν συγκρινεται με τις αντιστοιχες Panasonic...'''

εδώ δεν κατάλαβα τι θέλεις να πείς....

Ειμαστε σε νημα οπου καποιος φιλος ψαχνει τηλεοραση να βλεπει στα 3-4 μετρα , θελει καλη εικονα και διαθετει μεχρι 1200 ευρω...
Δεν κανουμε συγκριτικο τεχνολογιων , προτεινουμε τι θα καλυψει καλυτερα τις αναγκες του .
Εκτος και αν εχεις να προτεινεις καποια σουπερ φουλ εξτρα ντιμινγκ σε 50" τουλαχιστον κατω απο τα 1200 ευρω...
Οτι αλλο λεμε μεταξυ μας , νομιζω παει στη γενικη συζητηση περι τεχνολογιας... αν και εγω δεν ειχα προθεση να ανοιξω τετοια συζητηση

έχεις δίκιο και για αυτό σταματώ εδώ αν και στην διαδικασία της επιλογής πάντα μπαίνει το πρωταρχικό δίλλημα ......lcd or plasma

τελικά κανείς δεν μου έχει απαντήσει πόσο χρόνο ζωής δίνει ο κατασκευαστης χοντρικά σε plasma τελευταίας γενιάς και LCD τελευταίας γενιάς..Δηλαδή η χρωματική απόδοση της plasma απο πότε θα αρχίσει να φθήνει;στα 2 3 4 χρόνια ή αντέχει παραπάνω με μια μέτρια χρήση.Εγώ πχ τηλεόραση έχω ανοιχτή 2 ώρες /μέρα.

Για 2 ωρες την ημερα , υπολογισε καμια 80αρια χρονια !
:ernaehrung004:

και στις 2 τεχνολογίες τα πράγματα είναι περίπου τα ίδια ......

να είσαι σίγουρος ότι με 2 ώρες την ήμέρα δεν θα προλάβεις να εξάαντλήσεις το πάνελ....μάλλον θα αρχίσουν τα τροφοδοτικά ....οι πυκνωτές τα κυκλώματα εικόνας πρώτα....

απόλαυσε την τηλεόρασή σου και ασε ''αυτή να απόφασίσει πότε θα κλείσει οριστικά''...

τελικά κανείς δεν μου έχει απαντήσει πόσο χρόνο ζωής δίνει ο κατασκευαστης χοντρικά σε plasma τελευταίας γενιάς και LCD τελευταίας γενιάς...

Yperion said:
Oι πλασμα εχουν θεωρητικη διαρκεια ζωης 100,000 ωρες οταν οι LED LCD εχουν μολις 30,000-40,000 ωρες...

Συμφωνα με τους κατασκευαστες...
πλασμα -> 100,000 ωρες
LCD -> 60,000 ωρες
LED LCD -> 30,000 ωρες

....

Πρακτικα αχρηστο να εχει μια τηλεοραση πανω απο 100,000 ωρες διαρκεια ζωης οταν σε 2-3 χρονια το πολυ οποιαδηποτε απο τις σημερινες τηλεορασεις θα ειναι ξεπερασμενη...

πέτυχες απλώς περίοδο που έχει ανεβει ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ το προσδόκιμο της πλάσμα...που ήταν ίδιο με της lcd στις 60000...

πάντως λίγες τηλεοράσεις θα φτάσουν το απόλυτο όριο....εγώ παντως το εξάντλησα στις crt στη sony fd1e της απόλυτης καθοδικής που βγήκε ποτέ ....προσωπική γνωμη....αλλά και πολλών άλλων...

Πρακτικα αχρηστο να εχει μια τηλεοραση πανω απο 100,000 ωρες διαρκεια ζωης οταν σε 2-3 χρονια το πολυ οποιαδηποτε απο τις σημερινες τηλεορασεις θα ειναι ξεπερασμενη...
συμφωνώ απόλυτα μαζί σου....3δ με γυαλιά 3δ χωρίς γυαλιά ...ultra high definition...4k...8k...10k...laser oled απόλα θα έχει ο μπαχτ...ε η αγορά ήθελα να πω....