ΑΓΟΡΑ ΝΕΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 46''

stratos6

New member
20 January 2013
23
Καλημερα, εχω αποφασισει να αγορασω νεα tv, εχω κατασταλαξει στις 46'' για αποσταση γυρω στα 2,80 m. Η παλαιοτερη μου ηταν η philips 32 crt PW9528/12 με pixel plus με home cinema philips LX9000R ,δεκαετιας απο την οποια εμεινα πολυ ευχαριστημενος να πω την αληθεια απο την εικονα και τον ηχο (1650tv και 1500 το home cinema ευρω αγορα), αλλα πλεον θελω κατι αλλο.Το θεμα τηλεορασης το εχω εγκαταλειψει απο τοτε και εχω ξεκινησει να διαβαζω καποια πραγματα παλι την τελευταια εβδομαδα κυριως απο εδω.Αυριο ή μεθαυριο εχω αποφασισει να παω να αγορασω μια επιτελους αλλα για να πω την αληθεια δεν ξερω ακομα ποιο μοντελο... Γι'αυτο θα ηθελα την βοηθεια σας παρακαλω.Καταρχας να πω οτι η τηλεοραση θα χρησημοποιηθει για ολες τις χρησεις ,δηλαδη για TV,ποδοσφαιρο, ταινιες, gaming απο ps3,και ιντερνετ λιγο.Το 3D περιορισμενο γιατι διαβασα οτι να κανει ζημια και φοβαμαι κυριως για τα πιτσιρικια.Η χρηση του 3D θα ειναι μια -δυο φορες το μηνα το πολυ, εκτος αν εχω διαβασει λαθος. Επισης να αναφερω οτι δεν εχω προβλημα να συνδεσω το laptop μου sony vaio αν ειναι να γλυτωσω χρηματα και ευκολια χρησης ,αν νομιζετε οτι αυτο θα με βοηθησει σε κατι οσον αφορα τη χρηση της tv σε ορισμενα απο τα παραπανω και την επιλοφη μοντελου.Τα χρηματα που σκεφτομαι να δωσω ειναι περιπου στα 1000 ευρω, αλλα αν ειναι να παρω κατι που αξιζει να κανω καποια υπερβαση ειμαι διαθετιμενος να παω εως 1300 ευρω maxιmum περιπου.Να πω την αληθεια προβληματιζομαι επισης με το γεγονος οτι πριν 10 χρονια εδωσα 1650 ευρω για την philips και μεσα σε 2 χρονια ηταν ηδη παλια τεχνολογια και τωρα βεβαια ουτε ο παλιατζης δεν την παιρνει .... Αξιζει να δωσω τοσα χρηματα ή να παρω κατι μετριο, αξιοπρεπες,αλλα πιο φθηνο για να κανω την δουλεια μου, μιας και διαβαζω οτι σε λιγο καιρο βγαινουν οι OLED? Τελος παντων για να μην κουραζω σκεφτομαι αυτα τα μοντελα:
Πρωτα απο ολα σκεφτομαι την Sony KDL-46HX750
μετα με τυχαια σειρα Samsung UE46EH6030W,Samsung UE46ES6710,Samsung UE46ES6340,Panasonic TX-L47ET5E,LG 47LM640S,PHILIPS 47PFL6057H/12, και αν πιστευετε οτι αξιζει παω και στην Sony KDL-46HX850.Δεν ξερω αν ειναι παλια μοντελα πλεον ολα αυτα και αν θα τα βρω αλλα γι'αυτα διαβασα απο εδω μεσα.Αν εχετε κατι αλλο που δεν γνωριζω, ευπροσδεκτο.
Ευχαριστω πολυ και συγνωμη για το μακροσκελες post.

Καλωσόρισες. Η καλύτερη επιλογή θα είναι η Sony HX750 μαζί με κάποιο εξωτερικό media player. Περισσότερα χρήματα δεν αξίζει να δώσεις εκτός αν αποφασίσεις να κοιτάξεις για μεγαλύτερη.

Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΝΕΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 46''

Καλωσόρισες. Η καλύτερη επιλογή θα είναι η Sony HX750 μαζί με κάποιο εξωτερικό media player. Περισσότερα χρήματα δεν αξίζει να δώσεις εκτός αν αποφασίσεις να κοιτάξεις για μεγαλύτερη.

Σ'ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση σου, αυριο παω για την αγορα της.

Πάρε ένα τηλέφωνο πρώτα να εξακριβώσεις κατά πόσον υπάρχει διαθέσιμη στο κατάστημα που σε εξυπηρετεί καλύτερα. ;)

Sony KDL-46HX750
Λοιπον, πηγα σημερα , βρηκα σε τρια καταστηματα, ο ενας μου την αφηνε 930 ευρω με δυο χρονια εγγυηση sony, το αλλο 890 ευρω με 2 χρονια εγγυηση sony και ηταν στο ραφι ,επαιζε η τηλεοραση τελευταιο κομματι, και στο αλλο καταστημα που ηταν και αυτη στο ραφι τελευταιο μοντελο , μου την αφησε με το ζορι 800 ευρω και με 5 χρονια την extra εγγυηση που δινουν, εδωσα 20 ευρω προκαταβολη για να την δεσμευσω και θα την παρω αυριο για να την πακεταρουν.Η τηλεροραση μου ειπε ηταν 40 μερες στο ραφι .Εξωτερικα ηταν μια χαρα (ηταν κλειστη, δεν επαιζε εκεινη την ωρα).Ακουω γνωμες πριν σκασω και τα υπολοιπα χρηματα αυριο , να την παρω ή οχι τι λετε? Πως σας φαινεται?
Παντως επειδη πηγα σε 7 καταστηματα περιπου , δεν υπαρχει το μοντελο πουθενα, οτι βρηκα ηταν αυτα που σας περιγραφω παραπανω ,τελευταια μοντελα στο ραφι.Σε μερικα καταστηματα μου ειπαν οτι ουτε η sony εχει και περιμενουν κανα μηνα να τους στειλει το συγκεκριμενο μοντελο αλλα δεν....
Να πω την αληθεια εχω ενα φοβο μηπως εχει κανα προβληματακι, αλλα απο την αλλη μου φαινεται καλη περιπτωση μαζι με τα 5 χρονια εγγυηση (μου δινει και βαση τειχου δωρο).
Περιμενω γνωμες με αγωνια.....
Υ.Γ. Σε ενα καταστημα επειδη δεν την ειχε την sony σε 46" που του ζηταγα , μου προτεινε την Samsung UE46ES6100 σαν καλυτερη και οτι σαρωνει γυρω στα 830 ευρω.Αξιζει ? ειναι οντως καλυτερη απο την Sony KDL-46HX750?

Δεν είναι άσχημο deal στα 800 με πέντε χρόνια εγγύησης, έστω και σε εκθεσιακό μοντέλο. Αν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα σύντομα, απλά την επιστρέφεις πίσω.

ΟΚ σε ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια σου.Οποτε προχωραω.
Για την Samsung UE46ES6100 και αυτα που μου ειπε ο πωλητης , ποια ειναι η γνωμη σου? Επισης ποιια ειναι η γνωμη σου σε συγκριση με την Sony KDL-46HX750?
Ευχαριστω

Σ'ευχαριστω πολυ Μιχαλη, με εχεις καλυψει πληρως.Με την πρωτη ευκαιρια θα γραψω και τις εντυπωσεις μου απο την tv.

Εκθεσιακή τηλεόραση LED LCD πρακτικά δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος (εφόσον δεν έχει παίξει πολλές ώρες) αλλά αρκεί ένας οπτικός εξωτερικός έλεγχος να μην έχει γρατζουνιές κτλ.

Εξωτερικα που την ειδα ηταν ολα ΟΚ. Τωρα κοιταγα την αποδειξη που μου εδωσε για την προκαταβολη που εδωσα και βλεπω εχει χρεωσει 650 την tv και 149,90 την 5ετη εγγυηση συν την βαση δωρο. 650 !! πολυ λιγα μου φαινονται σε σχεση με τις τιμες που κοιταγα!!! Ευχομαι να μην φαω καμια πατατα και ταλαιπωρουμε με επιστροφες κλπ. Εχω ψιλοαγωνια αλλα εφοσον μου λες και εσυ οτι πρακτικα δεν υπαρχει καποιος κινδυνος ωραια.Εγω το σκεφτομουν παντως πολυ να πω την αληθεια , η γυναικα μου επεμενε πιο πολυ και ειπα ας δωσω προκαταβολη 20 ευρω για να την δεσμευσω και το πολυ πολυ την ακυρωνω....
Ειδωμεν...
Ευχαριστω πολυ παντως για την βοηθεια σας.

Ο καταμερισμός του χρηματικού ποσού ειναι τυπικος , δεν σημαίνει πως αν τους πεις δεν θέλω την 5ετη , θα σου δώσουν την tv στα 650 ...

Ναι μαλλον εχεις δικιο, γιατι στην αρχη επειδη δεν την ηθελα επειδη ηταν στο ραφι και εκανα τον δυσκολο, μου ειπε "για να σου φυγει η ιδεα και να εχεις ησυχο το κεφαλι σου, θα σου δωσω στην ιδια τιμη και την 5 ετη εγγυηση" , οποτε τοτε με επεισε.Προφανως δεν θα μου την εδινε 650. 800 μου την εδινε, αλλα για να με πεισει μου εβαλε και την εγγυηση δωρο που ουσιαστικα ειναι παροχη υπηρεσιων.Εχεις δικιο.

Καλημερα, την πηρα εχθες το απογευμα και τωρα αρχιζω να την ψαχνω λιγο.Οι εντυπωσεις μεχρι στιγμης ειναι αριστες.Φοβερη εικονα.Ξερει κανεις που θα βρω που μπορω να βρω τις σωστες ρυθμισεις της τηλεορασης Sony KDL-46HX750? Επειδη δεν γνωριζω και πολλα πραγματα.
Επισης συνδεσα το ps3 με hdmi καλωδιο που ειναι και για 3d, πηγα στο μενου του ps3 για να αλλαξω την αναλυση που ειχε απο 576p σε 1080p, το εκανα και αυτοματα και χειροκινητα , αναβοσβηνε η οθονη για 30 sec περιπου κανοντας καποιες ρυθμισεις , αλλα παλι στο τελος μου εμφανιζει 576p.Μηπως ρυθμιζεται αυτοματα σε 1080p με το καλωδιο οποτε ειμαι οκ?
Και κατι τελευταιο , εβαλα να δω δοκιμαστικα ταινια στο ps3 εχθες που ειχα κατεβασει απο ιντερνετ και την ειχα γραψει σε dvd , αλλα μου εμφανιζε πανω και κατω 2 μαυρα πλαισια αλλα μεγαλα που περιοριζαν πολυ την εικονα στην μεση , ξερει κανεις τι πρεπει να ρυθμισω?
Ευχαριστω πολυ και μολις την μαθω λιγο θα σας πω και τις εντυπωσεις μου ολοκληρωτικα.

Τις μαύρες μπάρες δυστυχως δεν μπορείς να τις αποφύγεις, αφού πλέον οι περισσότερες ταινίες είναι γυρισμένες σε 2,35:1 ενώ το κάδρο των τηλεοράσεων είναι 16:9. Για το PS3 είναι πολύ απλά τα βήματα, δε νομίζω να αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα. Με γεια. :smile:

Καλημερα, την πηρα εχθες το απογευμα και τωρα αρχιζω να την ψαχνω λιγο.Οι εντυπωσεις μεχρι στιγμης ειναι αριστες.Φοβερη εικονα.Ξερει κανεις που θα βρω που μπορω να βρω τις σωστες ρυθμισεις της τηλεορασης Sony KDL-46HX750? Επειδη δεν γνωριζω και πολλα πραγματα.
Επισης συνδεσα το ps3 με hdmi καλωδιο που ειναι και για 3d, πηγα στο μενου του ps3 για να αλλαξω την αναλυση που ειχε απο 576p σε 1080p, το εκανα και αυτοματα και χειροκινητα , αναβοσβηνε η οθονη για 30 sec περιπου κανοντας καποιες ρυθμισεις , αλλα παλι στο τελος μου εμφανιζει 576p.Μηπως ρυθμιζεται αυτοματα σε 1080p με το καλωδιο οποτε ειμαι οκ?
Και κατι τελευταιο , εβαλα να δω δοκιμαστικα ταινια στο ps3 εχθες που ειχα κατεβασει απο ιντερνετ και την ειχα γραψει σε dvd , αλλα μου εμφανιζε πανω και κατω 2 μαυρα πλαισια αλλα μεγαλα που περιοριζαν πολυ την εικονα στην μεση , ξερει κανεις τι πρεπει να ρυθμισω?
Ευχαριστω πολυ και μολις την μαθω λιγο θα σας πω και τις εντυπωσεις μου ολοκληρωτικα.

Τελικα ολα καλα, αλλαξα το καλωδιο και εβαλα ενα πιο φθηνο που ειχα αγορασει 10 ευρω και επαιξε. Τα ακριβο καλωδιο που υποτιθεται εκανε και για 3d και δεν εκανε ,το ειχα παρει 25 ευρω....
Αυτα.

Λοιπον ,να πω τις πρωτες εντυπωσεις απο την εικονα της SONY KDL-46''HX750,αφου πλεον εχω ρυθμισει τα παντα στην τηλεοραση.Eχθες ειδα ταινια blue ray,επαιξα game σε 3d, και ειδα μπασκετ σε hd.Σε ολα η εικονα ηταν φανταστικη, ευχαριστημενος περισσοτερο απο αυτο που περιμενα.Επαθα πλακα οταν ειδα σε hd μπασκετ, νομιζα οτι ημουν στις κερκιδες κυριολεκτικα ,φοβερη λεπτομερεια,τελεια χρωματα,παθαμε πλακα ολοι. Στην ταινια επισης το ιδιο ,ολα αψογα. Στο game επαιξα το Grand tourismo5 και αφου επαιξα λιγο με τις ρυθμισεις του 3d, το αποτελεσμα ηταν και εκει εντυπωσιακο.Το μονο που μενει ειναι να δω και 3d ταινια για να τσεκαρω και εκει την εικονα.
Επισης το μενου ειναι πολυ ευκολο της τηλεορασης ,περισσοτερο ευκολο απο οτι περιμενα μπορω να πω ,και οι ρυθμισεις γινονται σε ολα ανετα χωρις να χρειαζεται να ξερει καποιος πολλα πραγματα. Επισης ευκολη η χρηση του ιντερνετ,εχει ολα οσα θελει καποιος να βρει.Επισης με το που συνδεθηκε στο οικιακο δικτυο,τη δοκιμασα να παιξει φωτο,video,μουσικη απο τις ασυρματες συσκευες που εβλεπε, χωρις κανενα προβλημα και εκει επισης.
Αυτα προς το παρον σαν πρωτη εντυπωση.Γενικα μπορω να πω οτι εχω μεινει παρα πολυ ευχαριστημενος και οτι η τηλεοραση ανταποκριθηκε στις απαιτησεις μου περισσοτερο απο οτι περιμενα.

Όντως για τα λεφτά της η συγκεκριμένη είναι πολύ καλή. Μετάνιωσα που δεν την πήρα σε 55" το καλοκαίρι (βέβαια τότε είχε 1500 ευρώ).