Αγορά νέας τηλεόρασης 55"

mouris82

New member
29 March 2016
57
Παιδιά καλησπέρα!θέλω τη βοήθεια σας γτ είμαι στα σκαριά να πάρω μια νέα τηλεόραση. Λοιπόν η απόσταση θέασης είναι γύρω στα 2,5-3 μέτρα με πιθανές γωνίες θέασης. Τη θέλω για ταινίες τηλεοπτικό κ αθλητικά. Επίσης με ενδιαφέρει να έχει καλό ήχο γτ δεν θα βάλω άμεσα κάποιο εξωτερικό σύστημα. Ίσως να με αφορούσε κ το 3D αλλά όχι απόλυτα. Ξέρω ότι για γωνίες θέασης είναι κατάλληλες οι LG αλλά με προβληματιζει το panel κ το μαυρο. Παρακαλώ δώστε μου τα φώτα σας γτ δεν είμαι κ πολύ σχετικός. Αλλά θέλω όσο το δυνατό τη καλύτερη επιλογή. Budget έως 1000. Περιμένω!

Re: ΑΓΟΡΑ ΝΕΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 55"

Παιδιά καλησπέρα!θέλω τη βοήθεια σας γτ είμαι στα σκαριά να πάρω μια νέα τηλεόραση. Λοιπόν η απόσταση θέασης είναι γύρω στα 2,5-3 μέτρα με πιθανές γωνίες θέασης. Τη θέλω για ταινίες τηλεοπτικό κ αθλητικά. Επίσης με ενδιαφέρει να έχει καλό ήχο γτ δεν θα βάλω άμεσα κάποιο εξωτερικό σύστημα. Ίσως να με αφορούσε κ το 3D αλλά όχι απόλυτα. Ξέρω ότι για γωνίες θέασης είναι κατάλληλες οι LG αλλά με προβληματιζει το panel κ το μαυρο. Παρακαλώ δώστε μου τα φώτα σας γτ δεν είμαι κ πολύ σχετικός. Αλλά θέλω όσο το δυνατό τη καλύτερη επιλογή. Budget έως 1000. Περιμένω!

Καλώς ήρθες.

Σε πρώτη φάση πρέπει να καταλήξεις στο θέμα "γωνίες θέασης". Αν υπάρχουν, θα πρέπει να κινηθείς προς τηλεοράσεις με IPS panel, οπότε θα θυσιάσεις την αντίθεση και το μαύρο.

Η λύση που δεν θυσιάζει τίποτα είναι η OLED που ανέφερε και ο συμφορουμίτης απο πάνω, αλλά το κόστος είναι πολύ μεγαλύτερο.

Καλώς σας βρήκα!!! Παρ' ότι σας διαβάζω καιρό τωρα έκανα εγγραφη!
Αυτό για τις oled το ξερω. Έχω δθαβασει τα αντίστοιχα νήματα και προφανώς υπάρχει άλλο επίπεδο. Αλλά ανεβαίνω αρκετά. Όσον αφορά στις γωνίες θέασης δεν είμαι αρκετά σίγουρος γτ θα μετακομίσω σε κάποιους μήνες κ μάλλον η θέση που θα μπει η τηλεόραση δε θα έχει στην ακριβή ευθεία τους 2 καναπέδες. Το panel κάνει τόσο μεγάλη διαφορά ε? Τουλάχιστον προτείνετε μου μια για γωνίες κ μια για χωρίς. Και θα δω πως θα βγάλω άκρη 😂😂😂

Κάνεις???? Δώστε μου τα φώτα σας ρε παιδιά!!!!!!

Καλή αλλά τηλεόραση 2 ετών.

Εφόσον υπάρχει η 55J6200 στα 699 δεν υπάρχει λόγος να πάει κάποιος στην παλαιότερη.

Τώρα όσον αφορά τις γωνίες, τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο τα λένε τα reviews.
Δηλαδή αν πας σε ένα μαγαζί και δεις την εικόνα από τα πλάγια, θα δεις πως και στα VA Panel υπάρχει ένα λογικό περιθώριο.

Τώρα αν θα έχεις μεγάλη γωνία, τότε ή θα πας σε OLED, ή θα πας αναγκαστικά σε IPS, αλλιώς προτιμάς τα VA Panel για καλύτερο μαύρο.

Σε FHD 55J6200 ή Sony 55W75XC/80ΧC (755/756/805/808/809).

Σε 4Κ ανεβαίνει το budget και δεν μας το είπες...

Ναι ανεβαίνει σε 4k. Δε σας είπα αν με ενδιαφέρει εννοείς? Απλά έχω διαβάσει γενικά πώς δεν υπάρχει υλικό 4Κ κ δε ξέρω αν συμφέρει να προσανατολιστω προς αυτο

Δεν μας είπες τι ποσό διαθέτεις.

Σε 4Κ δεν υπάρχει τώρα υλικό, αλλά έχουν ξεκινήσει να κυκλοφορούν ήδη Blu Ray UHD και λίγο υλικό από streaming.
Σε 2 χρόνια να περιμένεις αρκετό υλικό σε 4Κ και λογικά θα έχουμε και σε 4Κ το μουντιάλ του 2018

Αν σκοπεύεις να αλλάξεις τηλεόραση σε 4 χρόνια, μπορείς να πάρεις μια FHD οικονομική τώρα για να πάρεις σε 4 χρόνια μια UHD Oled που λογικά θα είναι σε λογικές τιμές τότε.

Αλλιώς ανεβαίνεις και παίρνεις 4Κ τώρα.

Είπα μέχρι 1000 το budget... Κ εγώ πάντως κάπως έτσι το σκέφτομαι.να πάρω μια τώρα κ σε κάνα 3-4 χρόνια να χτυπήσω μια oled. Εσύ από LG ποια θα πρότεινες?

Παιδιά τελικά πρέπει να πάρω κινηθώ για τηλεόραση με γωνίες θέασης καθώς θα μπει γωνιακος καναπες.προς τα που να πάω? LG, Sony?

Όχι δυστυχώς δε μππρω να φτάσω τόσο ψηλά οικονομικά.μεχρι τα 1000 θα ηθελα κατι

http://www.skroutz.gr/s/7411879/Sony-KD-55X8005C.html?keyphrase=55+8005+C
Την εχω εδω και 1,5 μηνα . Καταπληκτικη τηλεοραση , το 4 k κανει διαφορα μην ακους αλλα, εικονα σε netflix απιστευτη , βλεπω απο τα 2,8 μετρα , το android πολυ χρησιμο (kodi κλπ ) , πανελ VA με κοντραστ και μαυρο παρα πολυ καλο (ερχομαι απο panasonic plasma ) , τιμη για ολα αυτα απιστευτη δεν υπαρχει ανταγωνισμος σε αυτα τα λεφτα.
Στα μειον δεν εχει 3d (καταργειται ηδη ,γιατι να το πληρωσεις ? ) και η γωνια θεασης ειναι καλη , απλα οταν τη συγκρινεις με την απο μπροστα θεαση ξενερωνεις λιγο , οχι ομως οτι δεν βλεπεται .Η κινηση της ειναι νερο στο 24 hz και ακομα και ο αλγοριθμος κινησης ειναι συμπαθητικος στα βιντεο του youtube.Ο δε επεξεργαστης εικονας θεωρειται ο κορυφαιος αυτη τη στιγμη , ενω υποστηριζει και hdr αναπαραγωγη ( εικονα wow !!! ).
Εν ολιγης τι αλλο υπαρχει μεχρι 1000 αρικο ?

Να προσθεσω και κατι που παρατηρησα στην κινηση , οταν η πηγη ειναι 4k το juder μειωνεται αισθητα και το παναρισμα ειναι νερο , μαλλον λογω του μικρου μεγεθους των pixel , ακομα ενας λογoς να πας σε 4k ...

Last edited:
Για τον ηχο να πω οτι ειναι αρκετα καλος και με πολλες ρυθμισεις και ικανοποιητικη ενταση.

Μάλιστα.... Σ ευχαριστώ πολύ για την ανάλυση σου.θα πάω να τη δω κ από κοντά γτ δε σου κρύβω πώς δεν είμαι κ τοσο φαν των τηλεοράσεων της Sony...

Νομίζω ότι VA Panels αφού μιλάμε για αρκετά μεγάλες γωνίες θέασης έχουν αποκλειστεί.

Τώρα η παρατήρηση σου για το 4Κ Judder, δεν έχει να κάνει με το Panel, όσο περισσότερο με τον Scaler λογικά και δεν είναι φυσικά αυτός λόγος για να προτιμήση κάποιος 4Κ, αφού σε FHD Native Panel, υλικό FHD λογικά θα έχει εξίσου καλό αποτέλεσμα στην κίνηση.
Φυσικά σε 55ρα, ναι έχει μεγάλο νόημα να πας σε 4Κ.

Για μένα οι 50 ίντσες είναι το όριο του 4Κ και στις 55 θα δεις διαφορά αν δεν κάθεσαι τραγικά μακρυά.

@mouris82 :

Κοίτα σε IPS Panel, υπάρχουν και ορισμένες Sony και Panasonic.

Θα κοιτούσα και την Panasonic CX-740 που στο Πλάισιο την έχει 950 Ευρώ τώρα.
Τίμια επιλογή για τα λεφτά της.

Από LG θα έβλεπα την 55UF850V / 55UF8507 (η ίδια τηλεόραση είναι) με τιμή λίγο πάνω από τα 1000

Ουτε εγω ημουνα , αλλα , απο φιλο τεχνικο μαθαινω οτι σε ποιοτητα κατασκευης τα τελευταια 2-3 χρονια η sony ειναι μακραν ποιοτικοτερη σε πλακετες - τροφοδοτικα κλπ , εκει που μετραει δηλαδη ενω για την panasonic που ειμαι φαν μου λεει τα χειροτερα .Μαλλον καποιοι εβαλαν μυαλο , ενω καποιοι αλλοι εκμεταλευονται την προσωρινη καλη φημη τους . Θα φανει ...

Η Καλύτερη λύση είναι να πάρει κάποιος 5ετη επέκταση εγγύησης από το κατάστημα, γιατί πολλά προβλήματα έχουν τα Panel