Αγορα νεας τηλεορασης 55" ?

arma

AVClub Addicted Member
4 January 2012
1,827
Καλησπερα στην παρεα, ειμαι προς αναζητηση νεας τηλεορασης , βασικος στοχος ειναι να παρω κατι καλυτερο απο αυτην που εχω τωρα την Samsung F6500 48" , η αποσταση θεασης που εχω ειναι 1,8 μετρα, αν παω σε 55 θα εχω θεμα; θα προτιμουσα απο 500 εως 700 ευρω ,υπαρχει καποια προταση; Να περιμενω καποια εκπτωση σε καποιο μοντελο; τι να προσεξω; καθε προταση δεκτη.
Επισης η τηλεοραση ισως να παιζει και 14 ωρες την ημερα αν αυτο λεει κατι.

Οι Samsung Q70A και Sony X85J είναι περίπου αντίστοιχα μοντέλα με την υφιστάμενη τηλεόρασή σου. Ίσως χρειαστεί μερικούς μήνες υπομονή, για να πετύχεις κάποιο από τα πιο ακριβά μοντέλα -ήτοι, Q80A και X90J/X93J- κοντά στο budget σου. Τέλος, μια 55" μάλλον θα σου φανεί μεγάλη, αν θα προβάλλεται πολύ τηλεοπτικό.

• Like
Reactions: arma
Μαλιστα ,καλυτερα σε 50" ,η F6500 εκανα λαθος 46" ειναι ,απο 46 σε 55 μαλλον ειναι για την αποσταση μεγαλη. Οπως και ειπα θελω κατι καλυτερο απο αυτην που εχω τωρα, αρα θα περιμενω μια απο αυτες που αναφερεις αν και στον τσιγκουνι η 50αρα Q80A κυμαινετε στα 730 ,αν την βγαλουν και τα μεγαλα καταστηματα σε αυτες τις τιμες και δεν προκυψει καποια αλλη θα την χτυπησω ,ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου

Last edited:
Η 50" Q80A διαθέτει panel με 50 Hz ρυθμό ανανέωσης. Πάντως, για ταινίες και δη σε 4Κ ανάλυση, θα είναι εντάξει μια 55". Για τηλεοπτικό, πιθανώς μεγάλη.

• Like
Κάποια με 100hz υπάρχει; Όπως είπα δεν θέλω να κάνω υποβάθμιση, μπορείς να μου πεις δύο τρία μοντέλα για να τα παρακολουθώ; Καλύτερα να μην πάω σε 55" διότι παίζει πολύ τηλεοπτικό

edit Τωρα ειδα τον πινακα απο κατω φιλε, ερωτηση ,τις OLED τις αποκλειουμε για τοσες ωρες θεαση; υπαρχει θεμα σε αυτες Burn in;
την Q80A στον πινακα την εχεις στα 100/120 Hz

Η Q80A διαθέτει panel με 100 Hz ρυθμό ανανέωσης από τις 55" και άνω. OLED με 700 ευρώ και 100 Hz λίγο δύσκολο να βρεις, εκτός αν πετύχεις συνδυασμό προσφορών. Για το burn in, με πολύ τηλεοπτικό συνήθως δεν προτείνονται OLED τηλεοράσεις, ενώ πρέπει να γίνονται τακτικά compensation cycles, για αποφυγή προβλημάτων.

• Like
Ok φιλε ,την Oled την απορριπτω ,οπως και την 55' ,μη μας βγουν τα ματια :p, αν βγει καμια καλη προσφορα και εχεις χρονο ανεβασε την εδω να την δω ,ευχαριστω

• Haha
Reactions: chriskourou
Δοκιμασα να ειμαι μπροστα στην tv στο 1,5 μετρο και οντως μου φαινετε λιγο μεγαλη ,ισως ειναι και θεμα συνηθειας αλλα δεν θα ρισκαρω ,δεν εχω και πολλες επιλογες διαρρυθμισης στο χωρο αν και στο επιπλο χωραει και 65'

Δοκιμασα να ειμαι μπροστα στην tv στο 1,5 μετρο και οντως μου φαινετε λιγο μεγαλη ,ισως ειναι και θεμα συνηθειας αλλα δεν θα ρισκαρω ,δεν εχω και πολλες επιλογες διαρρυθμισης στο χωρο αν και στο επιπλο χωραει και 65'
55αρα καλύτερα φίλε μου όπως σου έγραψε ο Μιχάλης

• Like
Ο Μιχαλης φιλε αναφερει επειδη θα παιζει πολυ τηλεοπτικο καλυτερα 50' ,λες να παω 55; φοβαμαι μη με κουρασει

Ο Μιχαλης φιλε αναφερει επειδη θα παιζει πολυ τηλεοπτικο καλυτερα 50' ,λες να παω 55; φοβαμαι μη με κουρασει
Bigger is better. Σύμφωνα και με το εργαλείο υπολογισμού του field of view που ανέβασε ο Μιχάλης, ιδανική απόσταση θέασης για 55ρα είναι 1,5 με 1,8 m.

Εγώ έχω 77αρα στα 2,75m.

• Like
Bigger is better. Σύμφωνα και με το εργαλείο υπολογισμού του field of view που ανέβασε ο Μιχάλης, ιδανική απόσταση θέασης για 55ρα είναι 1,5 με 1,8 m.

Εγώ έχω 77αρα στα 2,75m.
Όχι ακριβώς. Είναι η προκαθορισμένη τιμή στις 45 μοίρες, στη σελίδα. Για 30 μοίρες field of view είναι πιο μεγάλη η ιδανική (ή το εύρος) απόσταση.

Στην περίπτωση αυτή (επιλογής 55") -και όχι μόνο- θα πρέπει να προσέξεις, μεταξύ άλλων, το ύψος τοποθέτησης και τη φωτεινότητα της τηλεόρασης.

• Like
Και για τα digea ας πουμε; ή μονο για ταινιες ;
Μια χαρά θα είναι σε ότι και να δεις. Σε μια εβδομάδα θα έχεις συνηθίσει.

Όχι ακριβώς. Είναι η προκαθορισμένη τιμή στις 45 μοίρες. Για 30 μοίρες field of view είναι πιο μεγάλη η ιδανική (ή το εύρος) απόσταση.
1,53 m είναι η ιδανική απόσταση για 55αρα σύμφωνα με το εργαλείο υπολογισμού που ανέβασες.

Μη μπερδεύουμε με μοίρες τον φίλτατο συμφορουμίτη.

• Like
Όχι ακριβώς. Είναι η προκαθορισμένη τιμή στις 45 μοίρες, στη σελίδα. Για 30 μοίρες field of view είναι πιο μεγάλη η ιδανική (ή το εύρος) απόσταση.

Στην περίπτωση αυτή (επιλογής 55") -και όχι μόνο- θα πρέπει να προσέξεις, μεταξύ άλλων, το ύψος τοποθέτησης και τη φωτεινότητα της τηλεόρασης.
Το έπιπλο είναι σχεδιασμένο για 50 πόντους ύψος όπου και έχω τώρα την 46αρα, με μια κίνηση πηγαίνει και στους 30, ποιο ύψος είναι ιδανικό για 55;

1,53 m είναι η ιδανική απόσταση για 55αρα σύμφωνα με το εργαλείο υπολογισμού που ανέβασες.

Μη μπερδεύουμε με μοίρες τον φίλτατο συμφορουμίτη.
Επαναλαμβάνω, ιδανική απόσταση για 45 μοίρες field of view. Αν αλλάξει η (προκαθορισμένη αυτή) τιμή, η οποία είναι αρκετά μεγάλη, αλλάζει η απόσταση.

Το έπιπλο είναι σχεδιασμένο για 50 πόντους ύψος όπου και έχω τώρα την 46αρα, με μια κίνηση πηγαίνει και στους 30, ποιο ύψος είναι ιδανικό για 55;
Μπορείς να τοποθετήσεις και πιο ψηλά από 50 εκατοστά μιαν 55" τηλεόραση. Το κέντρο της, περίπου στο ύψος των ματιών σε καθήμενη θέση ή λίγο πιο πάνω.

• Like
Κάποια με 100hz υπάρχει; Όπως είπα δεν θέλω να κάνω υποβάθμιση, μπορείς να μου πεις δύο τρία μοντέλα για να τα παρακολουθώ; Καλύτερα να μην πάω σε 55" διότι παίζει πολύ τηλεοπτικό

LG 50NANO886PB : VA panel,120Hz
Sony KD-50X85J : VA panel ,120Hz
Sony XR-50X90J/X93J : VA panel,FALD,120Hz
Samsung QE50QN90A : VA panel,mini LED FALD,120Hz

• Like
Επανερχομαι παλι μιας και το καταστημα mediamarkt εχει βγαλει προσφορες , ειμαι αναμεσα στις παρακατω και θα παω τελικα σε 55αρα για να δω διαφορα αλλαγης

Samsung QLED 55 4K QE55Q70A 798Ε
Samsung QLED 55" 4K QE55Q80A 898Ε
Sony LED 55" 4K KD55X80J 768Ε
Sony LED 55 4K XR55X90J 948Ε
SAMSUNG QE55Q95TD 998Ε

Το θεμα μου ειναι το εξης ,αν παρω την Sony 80J δεν θα ειναι μια καλη επιλογη; εχει να ζηλεψει πολλα απο την 90J; ποια ειναι η αποψη σας; αξιζει η υπερβαση για την Samsung 95ΤD;

Ακυρο για την 80J ,βλεπω ειναι 50Hz κατι που δεν θελω ,μια αποψη για τις υπολοιπες;