Αγορα νεας τηλεορασης 60''-65''

Evil 13

AVClub Enthusiast
24 August 2008
909
Καλη χρονια σε ολους,

Ενδιαφερομαι για αγορα νεας τηλεορασης 60''-65'' στο αμεσο μελλον αφου για τεχνικους λογους(waf,μετατροπες στο σαλονι) απερριψα την λυση του προβολεα.Η χρηση της θα ειναι σχεδον εξ'ολοκληρου για blu-ray,ταινιες,3d(μονο παθητικο) και αργοτερα ισως για gaming(παιδια).Αδιαφορη η θεαση επιγειων αλλα πολυ μεγαλη σημασια δινω στις ιντσες και κυριως στην ποιοτητα της εικονας.Το μπατζετ μου θα ειναι γυρω στα 1500-1700 ευρω.Θα ηθελα να μου προτεινετε ορισμενες και κυριως ποια ειναι η καλυτερη εποχη για αγορα τηλεορασης(εκπτωσεις,προσφορες και αλλαγη μοντελων).

Καλη χρονια σε ολους,

Ενδιαφερομαι για αγορα νεας τηλεορασης 60''-65'' στο αμεσο μελλον αφου για τεχνικους λογους(waf,μετατροπες στο σαλονι) απερριψα την λυση του προβολεα.Η χρηση της θα ειναι σχεδον εξ'ολοκληρου για blu-ray,ταινιες,3d(μονο παθητικο) και αργοτερα ισως για gaming(παιδια).Αδιαφορη η θεαση επιγειων αλλα πολυ μεγαλη σημασια δινω στις ιντσες και κυριως στην ποιοτητα της εικονας.Το μπατζετ μου θα ειναι γυρω στα 1500-1700 ευρω.Θα ηθελα να μου προτεινετε ορισμενες και κυριως ποια ειναι η καλυτερη εποχη για αγορα τηλεορασης(εκπτωσεις,προσφορες και αλλαγη μοντελων).
Βάζεις μια προϋπόθεση που από μόνη της καταρρίπτει τη δυνατότητα για καλή και ποιοτική εικόνα. Το παθητικό 3D θα το βρεις μόνο σε IPS πάνελ ( είμαι σίγουρος κατά 99,9% για αυτό ) και αυτό σημαίνει ότι σε σχέση με ένα VA πάνελ θα έχεις κακή αντίθεση - μαύρο. Δες σε VA πάνελ στα χρήματα που λες τη sony 60W855 & samsung σε σειρά 6.... Πιστεύω ότι αυτές είναι αυτό που χρειάζεσαι σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που θέτεις. Το 3D βάλτο σε 2η ( μη σου πω και σε 4η μοίρα ) σε σύγκριση με τα υπόλοιπα ούτε το 5% της θέασή σου δε θα είναι και πολύ λέω.
Αυτή είναι μια πολύ καλή εποχή για αγορά και μέχρι τον επόμενο μήνα. Παίρνεις τα καλά μοντέλα του 2014 σε πολύ καλές τιμές και λόγω εκπτώσεων και λόγο ξεστοκαρίσματος επειδή έρχονται και τα καινούργια μοντέλα σύντομα.

Σ'ευχαριστω για την απαντηση.Οταν λες για σειρα 6 στην samsung,ποιες ακριβως εννοεις?Σ'αυτα χρηματα και με αυτα τα κριτηρια,υπαρχει καμια σε 65''?

Σ'ευχαριστω για την απαντηση.Οταν λες για σειρα 6 στην samsung,ποιες ακριβως εννοεις?Σ'αυτα χρηματα και με αυτα τα κριτηρια,υπαρχει καμια σε 65''?
Σε αυτά τα χρήματα 65αρα samsung δε νομίζω, αλλά δε γνωρίζω και σε άλλη μάρκα από τις αξιόλογες (π.χ. samsung, sony, panasonic) να υπάρχουν σε αυτά τα χρήματα και με VA panel, μόνο μέχρι 60αρες.

Sony 60W855 και Samsung 60H6240...

https://www.skroutz.gr/s/5749735/Samsung-UE60H6240.html

https://www.skroutz.gr/s/4782295/Sony-KDL-60W855B.html

Sony >> μικρότερο lag για gaming , πιο καλό ήχο και πιο "ευκρινές" τηλεοπτικό , Samsung >> καλύτερο 3D , smart tv και media player.

Για 65" δεν νομίζω ότι επαρκεί το budget σου.

Γιατί δεν του προτείνεις και την SHARP LC60LE652V που έχει ίδιο πάνελ με την SONY? και είναι και φθηνότερη?

Καλη χρονια σε ολους,

Αν δε σε ενδιαφέρουν τα επίγεια κανάλια και σε ενδιαφέρουν οι ταινίες-smart tv-3D κτλ καλύτερα να πας σε Samsung.Είναι καλύτερη σε αυτούς τους τομείς.To παθητικό 3D είναι άθλιο,δεν ξέρω ποιος σου το πρότεινε....εκτός κι αν το επιλέγεις λόγω βάρους γυαλιών.Αν επιμένεις σε παθητικό να πας σε LG

Αν δε σε ενδιαφέρουν τα επίγεια κανάλια και σε ενδιαφέρουν οι ταινίες-smart tv-3D κτλ καλύτερα να πας σε Samsung.Είναι καλύτερη σε αυτούς τους τομείς.To παθητικό 3D είναι άθλιο,δεν ξέρω ποιος σου το πρότεινε....εκτός κι αν το επιλέγεις λόγω βάρους γυαλιών.Αν επιμένεις σε παθητικό να πας σε LG
Εχει τοση μεγαλη διαφορα το παθητικο 3d απο το ενεργητικο?Το ειχα απορριψει λογω της κουρασης των ματιων αλλα και του κοστους.

Εχει τοση μεγαλη διαφορα το παθητικο 3d απο το ενεργητικο?Το ειχα απορριψει λογω της κουρασης των ματιων αλλα και του κοστους.
Δεν είναι μόνο η διαφορά της μισής ανάλυσης που έχει το παθητικό 3D σε σύγκριση με το ενεργητικό, το σπουδαιότερο είναι αυτά που σου λέω εδώ στο ποστ Νο2 περί IPS & VA panels.

Ειμαι ανάμεσα σε SAMSUNG 60H6240 και SONY 60W605B
εσεις τι θα διαλέγατε; και γιατί;

πια έχει καλύτερο μαύρο;

Αφού έχουν το ίδιο πάνελ η αντίθεση θα είναι παρόμοια (για να μην πω ότι ταυτίζεται) , γιατί δεν κάνεις ένα κόπο να πας να τις δεις από κοντά? Πρόσφατα στις γιορτές τις είδα και τις δύο σε μια γύρα που έκανα σε κάποια μαγαζιά στην Αθήνα (για την ακρίβεια είδα την 60H6200 αλλά η ίδια είναι με την 6240 σε εικόνα).

ΥΓ. Όταν με 16 ευρώ αγοράζει κάποιος 2 ζευγάρια γυαλιά το αρνητικό του κόστους στο ενεργητικό 3D δεν υφίσταται.

Η χρήση που τη θέλεις επιβάλλει Samsung.Πολύ δυνατές στο smart κομμάτι είναι και τετραπύρηνες βλέπεις!Πολύ καλό 3D [active] . Κρυστάλλινη εικόνα σε fullHD ειδικά στη σειρά 7,αλλά και στην 6 τα πάνε επίσης καλά.
Να κάνω μια παρένθεση και εγώ [μέσα στο θέμα του τοπικ όμως],ξέρουμε μέχρι πότε περίπου θα υπάρχουν στα καταστήματα οι σειρές W8XX και οι Samsung series H6XXX-H7XXX που παρουσιάστηκαν φέτος;

Last edited:
Οι περσινές σειρές υπήρχαν μέχρι Μάρτιο-Απρίλιο. Μετά μόνο απομεινάρια λίγων μοντέλων σε στοκ. Λογικά το ίδιο θα γίνει και φέτος.