Αγορά νέας τηλεόρασης: 600Ε, 3μ, ταινίες και άλλα

AlexTheodin

Supreme Member
25 December 2007
5,912
Athens, Thessaloniki, Köln
Καλησπέρα στην Κατηγορία!

Έχω εδώ και μερικούς μήνες μετακομίσει μόνος μου στην Γερμανία και αφού σιγά σιγά (μισθός μισθός δλδ :bigcry: χεχε) αγοράστηκαν τα βασικά (κρεβάτι, καναπές κουζίνα, πλυντήριο κλπ...) ήρθε η ώρα της τηλεόρασης.

Η αγορά σχεδιάζεται να γίνει μέσα στον Δεκέμβριο. Για την αγορά της διαθέτω έως 600Ε χωρίς την δυνατότητα υπέρβασης αυτού του ποσού. Αν έβρισκά κάτι και σε λιγότερα θα ήταν ακόμα καλύτερα αλλά μέχρι τόσα μπορώ να δώσω.

Θα μπεί στο σαλόνι με απόσταση θέασης περίπου 3-3,5μ.

Η χρήση της θα είναι κυρίως ταινίες, λίγη τηλεόραση και λίγα παιχνίδια (άμα έρχεται παρέα στο σπίτι πχ).

Με ενδιαφέρει να έχει καλή ποιότητα στις ταινίες. Δεν αντέχω αυτό το real look και καλά που έχουν κάποιες που φαίνονται όλα σαν ντοκυμαντές γυρισμένα με ψηφιακή... Και αυτό το υψηλό κόντραστ που δεν μπορείς να το φέρεις στα ίσα του όσο και αν τα ρυθμίζεις. Ταινίες προτιμάω να βλέπω στα σχετικά σκοτεινά, είμαι φαν της σκοτεινής αίθουσας.

Η αγορά θα γίνει πιθανών σε ένα απο τα MediaMarkt, Saturn, ProMarkt της περιοχής, αλλά αν υπάρχει πρόταση για κάποιο ιντερνετικό κατάστημα αξιόπιστο με καλύτερη τιμή την ακούω με ευχαρίστηση. Αρκεί η εγγύηση να ισχύει στην Γερμανία.

Από όσα πρόλαβα να διαβάσω κατευθύνομαι μάλλον για plasma. Μία που πήρε το μάτι μου είναι η Panasonic 42U20E, την οποία αν έχω καταλάβει καλά την έχουν πάρει πολλοί εδώ. Την βρίσκω στα 600 περίπου στο ProMarkt.
Αλλά θα ήθελα να ακούσω και καμια πρόταση παραπάνω μήπως υπάρχει κάτι που είναι πιό κατάλληλο για μένα.

Ευχαριστώ

3,5 μέτρα...Θα χρειαστείς το λιγότερο 42 ίντσες οπότε,πάμε σε plasma,Panasonic 42S20,θα την βρείς σε καλή τιμή (Εάν είναι διαθέσιμη).Η U20,δεν είναι και η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις...(η πιο βασική σειρά,λείπει μέχρι και το interpolation).Σε lcd...Samsung 40C650,πάλι οριακά στην τιμή βέβαια.+ της S20 είναι η καλύτερη κίνηση,το ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έχει clouding όπως και η πιο κινηματογραφική αίσθηση.Στην απέναντυ πλευρά η 650 έχει τον καλύτερο build in media player,internet@tv,dlna κτλπ.Οπότε ανάλογα με τις ανάγκες σου αποφασίζεις.Σε μεγαλύτερες ίντσες με πάλι περίπου ίδια τιμή(ανεβαίνει 20-50 ευρώ),μόνο σε LG plasma (όχι και ότι καλύτερο δηλαδή...) ή την PS50C450 της Samsung.

Last edited:
Καλή νέα αρχή καταρχήν! Εκεί την έχουν πολλοί την U20, εδώ προσπαθόυν να τη ξεφορτωθούν, η U10 θεωρείται καλύτερη να φανταστείς. Κατά τα άλλα συμφωνώ μ'αυτά που σου προτείνει ο Ανδρέας. Άσχετο, τί λέει η Γερμανία? Το σκέφτομαι κι εγώ να μετακομίσω προς τα εκεί πλάκα πλάκα.

Ευχαριστώ!
Η P42S20E φαίνεται να υπάρχει στο ProMarkt στα 650Ε. Βλέπω και στα 560 σε κάποια ιντερνετομάγαζα αλλά δεν τα ξέρω (redcoon κλπ).
Θα πάω μέσα στην εβδομάδα να την δώ αμα είναι.
Το σημαντικότερο είναι για μένα η καλή και κινηματογραφική εικόνα. Όλα τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Δεν αντέχω ειλικρινά αυτήν την ψευτορεαλιστική εικόνα που προβαλόταν και ώς θετικό... Δεν ξέρω αν έφταιγε η κίνηση ή το κόντραστ/χρώματα αλλά μου χάλαγε όλη την εμπειρία όποτε βλέπαμε σε LCD φίλων...

Γερμανία καλά είναι, εξαρτάται τί θα ρθείς να κάνεις και πόσο έχεις όρεξη να δουλεψεις.
Εγώ ήρθα για ειδικότητα (γιατρός) και ξεκινάω δουλειά στις 7 και τελιώνω κατα τις 17 αν είμαι τυχερός. Και μιλάμε για δουλειά, όχι χαλαρά πράγματα όπως κάναμε στην Ελλάδα. Αν δεν την τελιώσεις δεν πάς σπίτι σου.
Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα κακό. Αν έχεις διάθεση να μάθεις, να πάρεις εμπειρία και γνώση στον τομέα που θές να ασχοληθείς δεν υπάρχει καλύτερο μέρος. Οργάνωση, αυτοματισμοί, όλα δουλεύουν σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή που κάνει την δουλειά σου πολύ ευκολότερη. Αν θες να ρθείς να δουλεψεις δλδ και όχι να κάνεις διακοπές θα κερδίσεις πολλά.
Το βασικό επίσης είναι οτι υπάρχουν δουλειές. Ειδικά για Γιατρούς και μηχανικούς υπάρχουν πολλές θέσεις. Και πληρώνονται ικανοποιητικά.
Η ζωή διαφέρει πολύ αν μένεις σε μεγάλη πόλη η σε κάποια κωμόπολη/χωριό.
Κολωνία που είμαι εγώ είναι πολύ ωραία. Έχει πολύ ζωή, βγαίνεις δλδ το βράδυ έξω και έχει στα μπαράκια κόσμο που περνάει καλά. Ωραίο φαγητό και σε καλές τιμές Η αγορά της έχει πολύ μεγάλη ποικιλία σε αγαθά, αλλά απο τιμές δεν είναι και ιδιέτερα φθηνά. Αλλά βρίσκεις ότι θές.
Το σημαντικότερο είναι να έχεις παρέα. Να μην έρθεις τελείως μόνος σου. Να είσαι με γυναίκα, φίλη, κολλητό, με κάποιον τέλοσπάντων. Αλλά είναι τόσοι Έλληνες εδώ που δύσκολα θα βρεθείς χωρίς κανέναν γνωστό. Εμείς εδώ κάνουμε BBQ και μαζευόμαστε απο το πουθενά 30 άτομα.
Θα σου πρότεινα αν το σκέφτεσαι να κοιτάξεις για κάποια μεγάλη πόλη πάντως. Η Γερμανική κωμόπολη δεν παλεύεται, είναι ερημιά. Εκτός αν έχεις οικογένεια με 2 παιδιά αλλά εκεί είναι άλλη συζήτηση.

Ευχαριστώ!
Η P42S20E φαίνεται να υπάρχει στο ProMarkt στα 650Ε. Βλέπω και στα 560 σε κάποια ιντερνετομάγαζα αλλά δεν τα ξέρω (redcoon κλπ).
Το σημαντικότερο είναι για μένα η καλή και κινηματογραφική εικόνα. Όλα τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Δεν αντέχω ειλικρινά αυτήν την ψευτορεαλιστική εικόνα που προβαλόταν και ώς θετικό... Δεν ξέρω αν έφταιγε η κίνηση ή το κόντραστ/χρώματα αλλά μου χάλαγε όλη την εμπειρία όποτε βλέπαμε σε LCD φίλων...

Γερμανία καλά είναι, εξαρτάται τί θα ρθείς να κάνεις και πόσο έχεις όρεξη να δουλεψεις.
Εγώ ήρθα για ειδικότητα (γιατρός) και ξεκινάω δουλειά στις 7 και τελιώνω κατα τις 17 αν είμαι τυχερός. Και μιλάμε για δουλειά, όχι χαλαρά πράγματα όπως κάναμε στην Ελλάδα. Αν δεν την τελιώσεις δεν πάς σπίτι σου.
Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα κακό. Αν έχεις διάθεση να μάθεις, να πάρεις εμπειρία και γνώση στον τομέα που θές να ασχοληθείς δεν υπάρχει καλύτερο μέρος. Οργάνωση, αυτοματισμοί, όλα δουλεύουν σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή που κάνει την δουλειά σου πολύ ευκολότερη. Αν θες να ρθείς να δουλεψεις δλδ και όχι να κάνεις διακοπές θα κερδίσεις πολλά.
Το βασικό επίσης είναι οτι υπάρχουν δουλειές. Ειδικά για Γιατρούς και μηχανικούς υπάρχουν πολλές θέσεις. Και πληρώνονται ικανοποιητικά.
Κολωνία που είμαι εγώ είναι πολύ ωραία. Έχει πολύ ζωή, βγαίνεις δλδ το βράδυ έξω και έχει στα μπαράκια κόσμο που περνάει καλά. Ωραίο φαγητό και σε καλές τιμές Η αγορά της έχει πολύ μεγάλη ποικιλία σε αγαθά, αλλά απο τιμές δεν είναι και ιδιέτερα φθηνά. Αλλά βρίσκεις ότι θές.
Το σημαντικότερο είναι να έχεις παρέα. Να μην έρθεις τελείως μόνος σου. Να είσαι με γυναίκα, φίλη, κολλητό, με κάποιον τέλοσπάντων. Αλλά είναι τόσοι Έλληνες εδώ που δύσκολα θα βρεθείς χωρίς κανέναν γνωστό. Εμείς εδώ κάνουμε BBQ και μαζευόμαστε απο το πουθενά 30 άτομα.
Θα σου πρότεινα αν το σκέφτεσαι να κοιτάξεις για κάποια μεγάλη πόλη πάντως. Η Γερμανική κωμόπολη δεν παλεύεται, είναι ερημιά. Εκτός αν έχεις οικογένεια με 2 παιδιά αλλά εκεί είναι άλλη συζήτηση.

Φίλε εγώ μεγάλωσα στη Γερμανία και μάλιστα εκεί κοντά που είσαι εσύ τώρα. Ελλάδα είμαι από το 1992. Δίκιο έχεις για την οργάνωση και τα υπόλοιπα και το ό,τι υπάρχουν δουλειές σε ορισμένους τομείς όμως και πολύ λίγες για ανειδίκευτους, όπως είμαι εγώ. Ιδιωτικός υπάλληλος είμαι εδώ. Αν θέλεις στείλε η θα στείλω κανένα private γιατί ξεφύγαμε από το topic. Χάρηκα πάντως.

Ευχαριστώ!

Κινηματογραφική αίσθηση προσφέρουν όλες οι Plasma,η S20 κατά την γνώμη μου τα καταφέρνει και με το παραπάνω.Μόνο με προβληματίζει ο παράγοντας του Gaming που είπες,ως plasma δεν ''θέλει'' στατικές εικόνες.

Κινηματογραφική αίσθηση προσφέρουν όλες οι Plasma,η S20 κατά την γνώμη μου τα καταφέρνει και με το παραπάνω.Μόνο με προβληματίζει ο παράγοντας του Gaming που είπες,ως plasma δεν ''θέλει'' στατικές εικόνες.

Για λίγα παιχνίδια όπως αναφέρει δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα, ειδικά μετά το στρώσιμο που καλού κακού πρέπει να γίνει. Αν την έχει και για πολύωρη πλοήγηση στο web και με το στατικό desktop, τότε ίσως να υπάρχει θέμα.

Θα στείλω πμ..

Για gaming δεν σκοπεύω να παίζω με τις ώρες, αλλά πού και πού αν έρχεται παρέα ένα fifa θα το παίζουμε. Η κανένα Σου-Κού που εξω κάνει κρύο να παίξω κανα Grand Theft Auto, αλλά δεν είμαι ο τύπος που θα λιώσει με τις ώρες στο gaming.

Ιντερνετ και desktop δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Δεν σκοπεύω να την έχω για υπολογιστή. Αν την συνδέσω με έξοδο απο υπολογιστή θα είναι μόνο και μόνο για να δω ταινία.
Για πόσο στατικές εικόνες μιλάμε?

Πχ στα παιχνίδια εάν έχει χάρτες,μπάρες ενέργειας κτλπ και παίζεις συνεχόμενα για 5 ώρες μπορεί να δημιουργηθεί λίγο IR....με λίγα λόγια καλό είναι μετά από πολύωρη τέτοια χρήση να παίζει και λίγο τηλεοπτικό ωστε να μην υπάρξει πρόβλημα.Ανθεκτικότερες σε αυτόν τον τομέα είναι οι Panasonic plasma πάντως.

Last edited:
Τα πεντάωρα τα χτυπάω στο PS3 με μικρά διαλείμματα τηλεοπτικού
Με σωστή χρήση η Panasonic είναι κορυφαία επιλογή στα games λόγω input lag

Panasonic S20 και από εμένα

Ευχαριστώ!

Τώρα που είπες redcoon, μπες στο idealo.de αν δεν το'χεις κάνει ήδη. Αυτά με τις υψηλές αξιολογήσεις πρέπει να είναι OK. Επίσης δες και τους τρόπους πληρωμής.

Έφτασε η ώρα σχεδόν της αγοράς λοιπόν.

Αρχικά να πω οτι μετά απο ώριμη σκέψη αντιλήφθηκα οτι η χρήση για παιχνίδια θα ειναι μεγαλύτερη απο όσο είχα δηλώσει. Και απο εμένα αλλα σημαντικό και απο την κοπέλα μου. Και αν τα δικά μου παιχνίδια με τις γρήγορες εναλλαγες εικόνας δεν τα φοβάμαι ιδιέτερα, κάτι singstar, και λοιπά χαρούμενα που θέλει να παίζει αυτή είναι λίγο επικίνδυνα. Συν το οτι δεν εμπιστεύομαι οτι δεν θα πατήσει κανα pause και θα το ξεχάσει για κανα 2ωρο...

Οπότε θα έλεγα οτι καλύτερα να μην το ρισκάρω και να κάνω τον συμβιβασμο και να πάρω LCD.

Την αντίστοιχη LCD της Panasonic την TXL 42s20 την βρίσκω στα 699 στο Saturn.
Στο MediaMarkt που έκανα μια βόλτα είδα οτι είχαν σε προσφορά την Sony 46EX700 899E ενω στο ProMarkt (παρόμοιο μαγαζι με τα παραπάνω) απο αυτές που είχε καλή φάνηκε η Samsung LE 46C530

Δεδομένου της ευκολίας πληρωμής (το μόνο που δέχεται mastercard) θα με βόλευε η αγορά απο το ProMarkt. Αλλά ήθελα να ρωτησω πρωτα τους ειδικούς μήπως υπάρχει κάτι καλύτερο η κάτι να αποφύγω!!!

Απάντηση: Re: Αγορά νέας τηλεόρασης: 600Ε, 3μ, ταινίες και άλλα

Αρχικά να πω οτι μετά απο ώριμη σκέψη αντιλήφθηκα οτι η χρήση για παιχνίδια θα ειναι μεγαλύτερη απο όσο είχα δηλώσει. Και απο εμένα αλλα σημαντικό και απο την κοπέλα μου. Και αν τα δικά μου παιχνίδια με τις γρήγορες εναλλαγες εικόνας δεν τα φοβάμαι ιδιέτερα, κάτι singstar, και λοιπά χαρούμενα που θέλει να παίζει αυτή είναι λίγο επικίνδυνα. Συν το οτι δεν εμπιστεύομαι οτι δεν θα πατήσει κανα pause και θα το ξεχάσει για κανα 2ωρο...

Οπότε θα έλεγα οτι καλύτερα να μην το ρισκάρω και να κάνω τον συμβιβασμο και να πάρω LCD.

Στο MediaMarkt που έκανα μια βόλτα είδα οτι είχαν σε προσφορά την Sony 46EX700 899E ενω στο ProMarkt (παρόμοιο μαγαζι με τα παραπάνω) απο αυτές που είχε καλή φάνηκε η Samsung LE 46C530

Δεδομένου της ευκολίας πληρωμής (το μόνο που δέχεται mastercard) θα με βόλευε η αγορά απο το ProMarkt. Αλλά ήθελα να ρωτησω πρωτα τους ειδικούς μήπως υπάρχει κάτι καλύτερο η κάτι να αποφύγω!!!

Δες εάν έχει στο promarkt την 46C650.Η εικόνα της είναι παρόμοια (έστω λίγο καλύτερη)από την Sony.

Έλα φίλε, χρόνια πολλά! Που χάθηκες? Ελπίζω να περνάς καλά στη Γερμανία, αν και κρύα φαντάζομαι! Το γύρισες τελικά σε LCD? Η C530 ενδείκνυται για gaming και αν δεν έχεις τρομερές απαιτήσεις σε εικόνα στις ταινίες είναι ό,τι πρέπει. Για τα τηλεοπτικά δε ξέρω, θα μας πείς εσύ αφού εξαρτάται και απ'το σήμα που έχει η Γερμανία, δε νομίζω να είναι χειρότερο από εδώ πάντως. Έριξα μια ματιά στο Promarkt, δε μου φάνηκε ιδιαίτερα φθηνό πάντως σε μετρητοίς. Κάποια μοντέλα είναι φθηνότερα Ελλάδα.

Καλησπέρα! Έπηξα λίγο τον τελευταίο μηνα...
Το θέμα είναι οτι δεν ήθελα να τα δώσω μετρητά και τα media markt/saturn δεν δέχονται εδώ Mastercard.
Τελικά πήρα την 46C530. Είχε την 630 στις 40' στα 650 αλλά τελικά προτίμησα τις 46. Το τηλεοπτικό δεν με πολυενδιαφέρει μιας και ταινίες μεταγλωτισμένες στα γερμανικά αρνούμαι να δω... Ταινίες και παιχνίδια. Με την πλάσμα ταλαντευμόμουν μέχρι τελευταία στιγμή αλλά τελικά το ρίσκο που αναφέρω πιο πάνω δεν μου έφευγε απο το μυαλό.
Την έχω συνδέσει εδώ και καμια ώρα και χαίρομαι. Για μένα που ποτέ δεν είχα ιδιέτερα μεγάλη τηλεόραση οι 46' φαίνονται χορταστικές. Θα πάω μια βόλτα απο το βιντεοκλαμπ να νοικιάσω κανα BR να δούμε τί λέει και στις ταινίες.

Να ευχαριστήσω όλους τους φίλους για τις συμβουλές τους. Χρόνια πολλά και καλή πρωτοχρονιά σε όλους!

Mεγειά και καλοθέατη, Alex !!! :ernaehrung004:

Πέρνα και μια βόλτα από εδώ για καταγραφή εντυπωσεων... :D