Αγορά νέας τηλεόρασης C2 ,απορίες

klosnic

New member
19 January 2023
20
Καλησπέρα και εγώ για την c2 είμαι πάνω κάτω ίδια χρήση με τον φίλο thano.

μπορειτε να μου πείτε το compensation cycles πρεπει να έιναι αναμμένη τουλάχιστον 4 ώρες και γίνεται αυτόματα όταν την κλεινεις;
σε αυτό το διαστημα δεν πρέπει να ξαναανοιξει η τηλεόραση,και για πόση ώρα;
ξερω ότι έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες οι oled και το burn in το είχα στο μυαλό μου ότι είναι πιο πιθανόν να γίνει από τα λογότυπα τον καναλιών ή άμα το έχεις μόνιτορ για pc και αποτυπωθούν μετά από ατελείωτες ώρες χρήσης καποια εικονιδια κάνα λογότυπο από κανάλι κλπ.για χρήση ps5 που το θέλω εγώ θεωρούσα ότι είναι σχεδόν απίθανο να γίνει εφόσον δεν είναι στατική η εικόνα.λαθος;

.

Στις LG OLED(s), το compensation cycle εκτελείται όποτε τεθεί η τηλεόραση σε stand by, μετά από τη συμπλήρωση τουλάχιστον τεσσάρων ωρών συνολικής λειτουργίας (όχι απαραίτητα συνεχόμενης). Αν δεν ακουστεί ο ήχος κλεισίματος, έπειτα από μερικά δευτερόλεπτα από το σβήσιμο της οθόνης, σημαίνει ότι πραγματοποιείται η προαναφερθείσα διαδικασία για προστασία του OLED panel. Όταν αυτή ολοκληρωθεί, θα ακουστεί ο ήχος κλεισίματος, ενώ στα πιο πρόσφατα μοντέλα η διάρκειά της είναι κάτω από δέκα λεπτά.

Μετά από συγκεκριμένο (τετραψήφιο) αριθμό ωρών, θα εμφανιστεί σχετική ένδειξη για να πραγματοποιηθεί το... μεγάλο compensation cycle, με διάρκεια περίπου μια ώρα. Αν αυτό δεν ολοκληρωθεί κανονικά, θα επανεμφανιστεί η σχετική ένδειξη για να εκτελεστεί εκ νέου. Υπάρχει και η επιλογή πραγματοποίησής του, όποτε το επιθυμεί το κάθε άτομο, όμως δεν προτείνεται να γίνεται αυτό, παρά μόνο όταν υφίσταται κάποιο σοβαρό πρόβλημα (για παράδειγμα, καινούργιο panel το οποίο εμφανίζει... ανωμαλίες για πολλές ώρες).

Επιπλέον, στο gaming υπάρχουν στατικές εικόνες, εκτός αν αφαιρεθούν από τις επιλογές που προσφέρει το κάθε παιχνίδι. Γενικά, με τη φωτεινότητα (OLED light) μέχρι τη μέση περίπου, δεν υφίστανται σοβαροί κίνδυνοι. Αν η φωτεινότητα είναι συνέχεια στο μέγιστο, με SDR υλικό (και με λογότυπα), τότε μάλλον δεν έγινε σωστή επιλογή τηλεόρασης. Μέγιστη φωτεινότητα, μόνο με HDR περιεχόμενο.

• Like
Reactions: klosnic
Αν η φωτεινότητα είναι συνέχεια στο μέγιστο, με SDR υλικό (και με λογότυπα), τότε μάλλον δεν έγινε σωστή επιλογή τηλεόρασης. Μέγιστη φωτεινότητα, μόνο με HDR περιεχόμενο.

Μια διόρθωση εδώ, σε SDR υλικό, και με φωτεινότητα στο μέγιστο, πάλι οι πιθανότητες είναι μικρότερες για burn-in από ότι σε HDR με max φωτεινότητα.

Μέγιστη φωτεινότητα με SDR περιεχόμενο, σημαίνει ότι -κατά πάσα πιθανότητα- είναι πολύ φωτεινός ο χώρος τοποθέτησης. Για αυτό έγινε αναφορά για λανθασμένη επιλογή, πιθανώς. Η μέγιστη φωτεινότητα με HDR υλικό είναι μεν πιο ψηλή από τη φωτεινότητα με SDR, όμως ο κίνδυνος εξαρτάται από το περιεχόμενο, δηλαδή αν υπάρχουν στατικές εικόνες. Σε κάθε περίπτωση, η (μέγιστη) φωτεινότητα μιας OLED τηλεόρασης/οθόνης θα μειωθεί μετά από κάμποσες χιλιάδες ώρες λειτουργίας, ενώ ο αριθμός αυτός (των χιλιάδων ωρών) εξαρτάται από τη φωτεινότητα με την οποία χρησιμοποιείται η συσκευή και προβάλλεται το κάθε υλικό.

Τέλος, αν θυμάμαι σωστά και δεν προέκυψε διαφοροποίηση με firmware update(s), στα LG OLED μοντέλα 2022 (σε κάποια από αυτά, τουλάχιστον) υπάρχει η δυνατότητα για μέγιστη φωτεινότητα και στο SDR περιεχόμενο -στη σχετική λίστα που βρίσκεται στο κομμάτι με τις παραμετροποιήσεις για τη φωτεινότητα στην εικόνα- μια επιλογή που υπήρχε στις LG OLED τηλεοράσεις 2021 μόνο με HDR υλικό.

Μέγιστη φωτεινότητα με SDR περιεχόμενο, σημαίνει ότι -κατά πάσα πιθανότητα- είναι πολύ φωτεινός ο χώρος τοποθέτησης. Για αυτό έγινε αναφορά για λανθασμένη επιλογή, πιθανώς. Η μέγιστη φωτεινότητα με HDR υλικό είναι μεν πιο ψηλή από τη φωτεινότητα με SDR, όμως ο κίνδυνος εξαρτάται από το περιεχόμενο, δηλαδή αν υπάρχουν στατικές εικόνες. Σε κάθε περίπτωση, η (μέγιστη) φωτεινότητα μιας OLED τηλεόρασης/οθόνης θα μειωθεί μετά από κάμποσες χιλιάδες ώρες λειτουργίας, ενώ ο αριθμός αυτός (των χιλιάδων ωρών) εξαρτάται από τη φωτεινότητα με την οποία χρησιμοποιείται η συσκευή και προβάλλεται το κάθε υλικό.

Τέλος, αν θυμάμαι σωστά και δεν προέκυψε διαφοροποίηση με firmware update(s), στα LG OLED μοντέλα 2022 (σε κάποια από αυτά, τουλάχιστον) υπάρχει η δυνατότητα για μέγιστη φωτεινότητα και στο SDR περιεχόμενο -στη σχετική λίστα που βρίσκεται στο κομμάτι με τις παραμετροποιήσεις για τη φωτεινότητα στην εικόνα- μια επιλογή που υπήρχε στις LG OLED τηλεοράσεις 2021 μόνο με HDR υλικό.

Δεν απαγορεύεται να πάρεις OLED αν θες να βλέπεις και μεσημεράκι.
Υπάρχουν και αυτοί που πέραν από ταινίες στο σκοτάδι, μπορεί να δουν και κάτι το απόγευμα.
Μέγιστη φωτεινότητα στο SDR ανάλογα το κομμάτι μπορεί να πάει στα ~450nits... ουδεμία σχέση με τα αντίστοιχα 790nits σε HDR.

εγω στο σαλονι που ειναι η oled c1,εχω πλαινο παραθυρο-σε αυτο το δωματιο,ο ηλιος το καλοκαιρι ειναι καρφωμενος 4-5 ωρες.
μισο/κλεινω παραθυρο και τραβαω μια διαφανη λευκη κουρτινα.
κινηση που ετσι κι`αλλιως κανω ειτε η τηλεοραση ειναι κλειστη ειτε εινα ανοιχτη.
επιλεγμενο το Mode "expert φωτεινος χωρος",φωτεινοτητα 50,αντιθεση 50,οπισθιος φωτισμος 30 και μεγιστη φωτεινοτητα "μεσαιο" δεν εχω απολυτως κανενα προβλημα.
τωρα εαν καποιος θελει λαμπατερ για τον χωρο,προφανως και δεν του κανει μια oled τηλεοραση.

Στις LG OLED(s), το compensation cycle εκτελείται όποτε τεθεί η τηλεόραση σε stand by, μετά από τη συμπλήρωση τουλάχιστον τεσσάρων ωρών συνολικής λειτουργίας (όχι απαραίτητα συνεχόμενης). Αν δεν ακουστεί ο ήχος κλεισίματος, έπειτα από μερικά δευτερόλεπτα από το σβήσιμο της οθόνης, σημαίνει ότι πραγματοποιείται η προαναφερθείσα διαδικασία για προστασία του OLED panel. Όταν αυτή ολοκληρωθεί, θα ακουστεί ο ήχος κλεισίματος, ενώ στα πιο πρόσφατα μοντέλα η διάρκειά της είναι κάτω από δέκα λεπτά.

Μετά από συγκεκριμένο (τετραψήφιο) αριθμό ωρών, θα εμφανιστεί σχετική ένδειξη για να πραγματοποιηθεί το... μεγάλο compensation cycle, με διάρκεια περίπου μια ώρα. Αν αυτό δεν ολοκληρωθεί κανονικά, θα επανεμφανιστεί η σχετική ένδειξη για να εκτελεστεί εκ νέου. Υπάρχει και η επιλογή πραγματοποίησής του, όποτε το επιθυμεί το κάθε άτομο, όμως δεν προτείνεται να γίνεται αυτό, παρά μόνο όταν υφίσταται κάποιο σοβαρό πρόβλημα (για παράδειγμα, καινούργιο panel το οποίο εμφανίζει... ανωμαλίες για πολλές ώρες).

Επιπλέον, στο gaming υπάρχουν στατικές εικόνες, εκτός αν αφαιρεθούν από τις επιλογές που προσφέρει το κάθε παιχνίδι. Γενικά, με τη φωτεινότητα (OLED light) μέχρι τη μέση περίπου, δεν υφίστανται σοβαροί κίνδυνοι. Αν η φωτεινότητα είναι συνέχεια στο μέγιστο, με SDR υλικό (και με λογότυπα), τότε μάλλον δεν έγινε σωστή επιλογή τηλεόρασης. Μέγιστη φωτεινότητα, μόνο με HDR περιεχόμενο.
Ευχαριστώ πολύ φίλε ήσουν κατατοπιστικότατος.

Επειδή έχω διαβάσει διάφορα για το Auto Dimming της LG, είναι τελικά τόσο εμφανές;

σε μερικες σκηνες ειναι...
Και δεν ειναι μονο στην LG, αλλα και σε αλλες oled.

Μπορεις να μπεις στα κρυφα μενου και να αλλαξεις καποια πραγματα, αλλα δεν συνισταται, αναιρει και την εγγυηση, και παιζεις με τη φωτια .

Εγω το εκανα σε μια LG 42C2 , αλλα κατω απο ειδικες συνθηκες, ξεροντας οτι υπαρχουν κινδυνοι και μονο σε SDR περιοεχομενο .

Επειδή έχω διαβάσει διάφορα για το Auto Dimming της LG, είναι τελικά τόσο εμφανές;
σε μερικες σκηνες ειναι...
Και δεν ειναι μονο στην LG, αλλα και σε αλλες oled.

Μπορεις να μπεις στα κρυφα μενου και να αλλαξεις καποια πραγματα, αλλα δεν συνισταται, αναιρει και την εγγυηση, και παιζεις με τη φωτια .

Εγω το εκανα σε μια LG 42C2, αλλα κατω απο ειδικες συνθηκες, ξεροντας οτι υπαρχουν κινδυνοι και μονο σε SDR περιοεχομενο .

Υπάρχει auto dimming σε διαφορετικά επίπεδα, κάποια από τα οποία μπορείς να τα απενεργοποιήσεις στα 'δημόσια' settings. Για μένα αυτό έκανε αρκετή διαφορά. Έκτοτε δεν με ενόχλησε (παρά το ότι παρέμεινε αυτό που δεν απενεργοποιείται). Βέβαια, βλέπω σε σκοτάδι.

Καλησπέρα,

ψάχνω να βρω ένα σχόλιο για το τι είναι καλό να κάνεις σε καινούργια oled για να την στρώσεις και δεν το βρίσκω με τπτ.
ενας χρήστης έλεγε ότι καλό είναι να την βάλεις να παίξει για κάνα πεντάωρο σε ΖΟΟΜ mode για να πιάνει όλη η οθόνη και χωρίς υπότιτλους και logo ,κάποια άλλη οδηγία η διευκρίνιση.

ευχαριστω

Καλησπέρα ψάχνω να βρω ένα σχόλιο για το τι είναι καλό να κάνεις σε καινούργια oled για να την στρώσεις και δεν το βρίσκω με τπτ.ενας χρήστης έλεγε ότι καλό είναι να την βάλεις να παίξει για κάνα πεντάωρο σε ΖΟΟΜ mode για να πιάνει όλη η οθόνη και χωρίς υπότιτλους και logo ,κάποια άλλη οδηγία η διευκρίνιση.ευχαριστω
Καλή ερώτηση .
Στους προβολείς αυτό που γνωρίζω είναι ότι χρειάζονται τουλάχιστον 100 με 150 ώρες για καλιπράρισμα από επαγγελματία γιατί να μην ακολουθήσεις και εδώ αυτήν την διαδικασία .
Τι θα έκανα προσωπικά .
Θα επέλεγα το cinema 🎦 στις ρυθμίσεις και θα επέλεγα διαφορετικό υλικό αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα άφηνα το logo στα τηλεοπτικά κανάλια για ώρες ενδιάμεσα θα άλλαζα και κανένα κανάλι σε όλες τις περιπτώσεις δεν θα αγχωνόμουν όλα θέλουν μέτρο και υπομονή .
Επειδή όμως υπάρχουν διαφοροποιήσεις στα πάνελ λόγο καθαρά προδιαγραφών από εταιρία σε εταιρία θα ακολουθούσα πιστά και το εγχειρίδιο χρήσης του κατασκευαστή ,όλα αυτά περί CC.

Καλησπέρα ψάχνω να βρω ένα σχόλιο για το τι είναι καλό να κάνεις σε καινούργια oled για να την στρώσεις και δεν το βρίσκω με τπτ.ενας χρήστης έλεγε ότι καλό είναι να την βάλεις να παίξει για κάνα πεντάωρο σε ΖΟΟΜ mode για να πιάνει όλη η οθόνη και χωρίς υπότιτλους και logo ,κάποια άλλη οδηγία η διευκρίνιση.ευχαριστω

Δεν χρειάζονται κάποιου είδους στρώσιμο οι OLED...

Δεν χρειάζονται κάποιου είδους στρώσιμο οι OLED...
Δεν ξέρω φίλε μου πολλά έχω διαβάσει σε σημείο που κουράστηκα.μια τηλεόραση ήθελα με καλή ποιότητα εικόνας για το play και να βλέπουμε κάνα νετφλιξ.την πήρα τελικά σήμερα,την ρύθμισα όσο μπορούσα στα χρώματα και την εφερα εκεί που ήθελα πάνω κάτω. τώρα αν έκανα καλά η όχι θα δείξει.δεν θα σκάσω.