Αγορά νέας τηλεόρασης για απόσταση 4 m

Re: Απάντηση: Αγορά νέας τηλεόρασης για απόσταση 4 m

το σαλονι ειναι πολυ φωτεινο,και ετσι η led ειναι μονοδρομος.
εχω μπερδευτει σονυ η σαμσουγκ που εχει και πολυ καλο media player

Η προσφορά είναι και για τι δύο;

Προσωπικά, έχω εγκαταλείψει την ιδέα της Samsung UE55ES8000, γιατί θεωρώ ότι το επιπλέον κόστος δεν αντιστοιχεί σε καλύτερη εικόνα, αλλά σε τερτίπια αναγνώρισης φωνής, νοημάτων κλπ. Πέραν τούτου, με 2200, ειδικά στην περίπτωσή σου, μπορείς να πάρεις μια μεγάλη πλάσμα 60"+. Αν λοιπόν πάω σε LCD LED βλέπω να είναι η Sony 55HX850, αν και θέλω να την ξαναδώ. Εξάλλου, αρκετοί εδώ θεωρούν ότι η Sony έχει και λίγο καλύτερη εικόνα. Δεν έχω όμως εγκαταλείψει και την ιδέα της πλάσμα και θέλω να κοιτάξω την Samsung PS51E6500, που είναι πλάσμα 51" και βγάινει στα 1200 Ευρώ. Αν μπορείς να δώσεις τα 2000, μπορείς να πας στην ίδια σε 60". Προσωπικά, έχω πρόβλημα με την 60άρα για δύο λόγους: 1. ξεπερνάει τα όρια του WAF μου, 2. τελικά μου φαίνονται πολλά τα 2000 Ευρώ για TV less than perfect. Με όλα αυτά τα κουσούρια που διαβάζω εν έτει 2012 για DSE, vertical banding, clouding κλπ. θα πάω σε κάτι πιο οικονομικό μάλλον. Το κακό είναι ότι μεταξύ των 51" και 60" δεν υπάρχει ενδιάμεσο μοντέλο και η διαφορά είναι περίπου 900 Ευρώ!

Για τη συγκεκριμένη πλάσμα έχει γραφεί ότι έχει αμελητέο image retention και είναι και αρκετά φωτεινή, οπότε τα δύο ίσως κυριότερα μειονεκτήματα των πλάσμα δεν τα έχει. Ελπίζω μόνον να μην φλικάρει και αυτή...

αν εισαι ταινιακιας πας κατευθειαν για πλασμα,με την προϋπόθεση να την προσεχεις πολλη.
καταλαβαινεις να την στρωσεις και τετοια,εγω δεν θελω να μπω σε μια τετοια διαδικασια και επειδη το σαλονι ειναι φωτηνο παω σε led

για μενα παρε την 51'

Last edited:
Θα σου έλεγα τότε να πας να τις δεις και τις δύο να παίζουν, δηλαδή την UE55ES8000 και τν 55HX850. Αν τελικά σου αρέσει η Sony μην κολλάς στον media player. Με τη διαφορά τιμής που έχουν, μπορείς να πάρεις τον καλύτερο media player και θα σου περισσέψουν και λεφτά. Και μάλλον θα κάνεις και πιο καλή δουλειά.

Ναι, την έχω δει και δυστυχώς δε μου άρεσε. Θεωρώ ότι δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο, δηλαδή ούτε τον δυναμισμό της 8000, αλλά ούτε την πιο σινεφίλ εικόνα της HX850. Μέτρια δηλαδή. Μάλιστα θέλει να την πάρει ένας φίλος και προσπαθώ να τον γυρίσω στην HX850 (ή και σε πλάσμα... :-) )

η προσφορα ειναι 50 ατοκες

Η προσφορά δεν είναι 50 άτοκες στην τιμή μετρητοίς!!! Η τιμή στην οποία κάνουν τις δόσεις αυτές είναι μεγαλύτερη όπως καταλαβάνεις, η οποία τιμή, για κάποιο λόγο(?), πήρε άυξηση σε σχέση με αυτή που υπήρχε τον Αύγουστο για τηλεοράσεις. Εγώ μετά από ερωτήσεις για συγκεκριμένα μοντέλα αυτό κατάλαβα. Για κοίταξέ το λοιπόν...

Λοιπόν μόλις πήγα και είδα την Samsung PS51E6500. Ούτε φλικαρίσματα, ούτε τίποτα. Μια χαρά φωτεινή μου φάνηκε με τόσες λάμπες φθορίου στο ταβάνι, οπωσδήποτε πιο σκοτεινή από κάποιες LED LCD, αλλά όχι ότι έχει και πρόβλημα. Η εικόνα μου άρεσε πολύ. Σε φωτεινές σκηνές ήταν εντυπωσιακή και σε σκοτεινές είχε καλές διαβαθμίσεις. Όταν ρώτησα για image retention, μου είπαν ότι την έχουν αφήσει στο Google εδώ και κάποιους μήνες και ότι δεν έχουν καταλάβει κάτι. Βέβαια, μετά από υπόδειξη μου, φάνηκε ότι υπήρχε burn-in και μάλιστα διαβαζόταν και το λογότυπο του Google σε φωτεινές σκηνές. Κακή χρήση βέβαια εκ μέρους τους και δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να φύγει με σήμα θορύβου (χιόνια), αλλά δε φέρονται έτσι σε πλάσμα... :-) Δοκίμασα ακόμη και το Cinema mode, το οποίο βέβαια χρειάζεται πιο σκοτεινό περιβάλλον, αλλά τέλος πάντων βλεπόταν. Νομίζω ότι σε φυσιολογική χρήση τη μέρα στο "Κανονικό" θα είναι μια χαρά. Το βραδάκι σε Cinema θα είναι σούπερ. Η τιμή της είναι πολύ δελεαστική (1150 Ευρώ), έχει και όλα τα καλούδια των Smart TV της Samsung φέτος, media player κλπ. Νομίζω ότι είναι καλό πακέτο σα σύνολο και σκέφτομαι να πάω να την κλείσω.

Έχει όμως 300 ευρώ διαφορά από την E550. Με αυτά τα χρήματα μπορείς να αγοράσεις ένα netbook (ή ένα φθηνό laptop) και να κάνεις τη δουλειά σου πιο εύκολα. ;)

Έχει όμως 300 ευρώ διαφορά από την E550. Με αυτά τα χρήματα μπορείς να αγοράσεις ένα netbook (ή ένα φθηνό laptop) και να κάνεις τη δουλειά σου πιο εύκολα. ;)

Κάπου την έχω ξαναδεί αυτήν την κουβέντα ή μου φαίνεται; :FSGSFGS4: Κάποια στιγμή όμως πρέπει να ισορροπήσει κανείς κάπου ! Πάντα θα υπάρχει κάτι πιο φθηνό ή πιο ακριβό. Το θέμα είναι ότι μου άρεσε και θεωρώ ότι η τιμή είναι δίκαιη. Αν δεν υπάρχει κάποια ένσταση επί της εικόνας ή άλλου είδους θέμα, λέω να προχωρήσω.

Σε εικόνα πάντως, είναι πρακτικά ίδιες οι δύο συγκεκριμένες. Αν κρίνεις πως η τιμή είναι σωστή για αυτά που σου προσφέρει η τηλεόραση τότε προχώρα. ;)

http://www.samsung.com/gr/consumer/tv-audio-video/television/productcompare?prda=PS51E550D1WXXH&prdb=PS51E6500ESXXH

Οι διαφορές που εντοπίζω είναι οι εξής:

1. Real Black vs Real Black Pro
2. Διαφορετικές εξωτερικές διαστάσεις. Άρα θα διαφέρουν μάλλον και εμφανισιακά;
3. Η 550 δεν έχει WiFi ενσωματομένο.
4. Η 550 δεν έχει δορυφορικό δέκτη.

Η 550 είναι περσυνό μοντέλο; Ξέρεις μήπως τι σημαίνουν τα γράμματα ESXXH στο τέλος της 6500;

Αναφερόμουν στην φετινή E550 (μάλλον δεν το πρόσεξες :smile:). Τα γράμματα στο τέλος διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα διάθεσης αν δεν κάνω λάθος, αλλά δεν είναι κάτι που έχει σημασία.

Αναφερόμουν στην φετινή E550 (μάλλον δεν το πρόσεξες :smile:). Τα γράμματα στο τέλος διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα διάθεσης αν δεν κάνω λάθος, αλλά δεν είναι κάτι που έχει σημασία.

Τώρα με μπέρδεψες ! Βγάλανε το ίδιο μοντέλο με το ίδιο όνομα σε δύο διαδοχικές χρονιές; Το λινκ που παραθέτω παραπάνω είναι για την PS51E550D1WXXH. Ε550, το λέει ξεκάθαρα. Μπορείς να με παραπέμψεις στο σχετικό λινκ της Samsung;

Δικό μου λάθος. Είδα το D και μπερδεύτηκα εγώ. Φετινές είναι και οι δύο εν πάση περιπτώσει.

Α, ΟΚ ! Επομένως οι διαφορές είναι αυτές που ανέφερα πριν. Δεν ξέρω αν το Real Black Pro κάνει μεγάλη διαφορά, πάντως ίδιες δεν είναι τελικά. Και ο δορυφορικός δέκτης φαίνεται πολύ βολικός (αν και έχω έναν HD, αλλά είναι πολύ αργά τα μενού του και δεν έχει και PVR). Οπότε σαν πακέτο μου φαίνεται τίμια πρόταση.

H 6500 εχει αλλο φιλτρο με αποτελεσμα λιγοτερες αντανακλασεις. Στην 550 που την εχω, οι αντανακλασεις ειναι εντονες παρολο το φιλτρο που και αυτη εχει.
Ο λογος που δεν πηρα την 6500 ηταν το γκρι χρωμα της. Αν το εχεις δει και δε σε χαλαει παρε αυτη.

H 6500 εχει αλλο φιλτρο με αποτελεσμα λιγοτερες αντανακλασεις. Στην 550 που την εχω, οι αντανακλασεις ειναι εντονες παρολο το φιλτρο που και αυτη εχει.
Ο λογος που δεν πηρα την 6500 ηταν το γκρι χρωμα της. Αν το εχεις δει και δε σε χαλαει παρε αυτη.

Κάτι τέτοια έκανε και η Panasonic μου φαίνεται και γκριζάρισαν τα πάνελ της !

Μιλαω για το χρωμα του πλαισιου και της βασης της tv, ετσι!

Κοίτα να δεις, παρεξήγηση που θα γινότανε !!! :2thumb22sup: Για το πλαίσιο μιλάς !!! Χα, χα. Αισθητικά προτιμώ το γκρι, από το μαύρο. Αν υπήρχε και σε λευκό, ακόμη καλύτερα !