Αγορα νεας τηλεορασης για ψηφιακα, gaming, ταινιες

ojosverdes

New member
14 March 2011
8
Καλησπερα, 1ο ποστ, και μολις σημερα μελος, αν και διαβαζω σαν επισκεπτης καμποσο καιρο τωρα.

Ενδιαφερομαι για νεα τηλεοραση για υπνοδωματιο.

Αποσταση θεασης: ~2 μετρα απο το γραφειο και ~3,5 μετρα απο κρεββατι
Χρηση: Απο ψηφιακα σε μεση ημερησια χρηση περιπου 3 ωρες, το βραδυ (Ραδιο Αρβυλα, Fringe etc),
Gaming σε ps3 περιπου 2 ωρες τη μερα (αν και δεν παιζω καθε μερα και τα σ/κ μπορει να παει κ 4 συνεχομενες σε Call Of Duty online), σε συνδεση με υπολογιστη μεσω HDMI κυριως για σειρες/ταινιες κλπ, χρησιμοποιουμενη ως επεκταση κ οχι σαν clone οθονη, και δεν τη χρησιμοποιω για να τρεξω προγραμματα με στατικες εικονες).

Απο ιντσες, εχω ηδη τη Sony W3000 (http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-kdl-40w3000-review-2007101789.htm) την οποια αγορασα το καλοκαιρι του 08, μετα απο μια sony CRT που ειχα κ ημουν κατενθουσιασμενος. Δεν εχω προβλημα για μεγαλυτερη, οπως εχετε πει πολλοι σε διαφορα νηματα, γινεσαι αχορταγος μολις συνηθησεις! Χωρος υπαρχει στο δωματιο και για 50αρα οπως εχω μετρησει. Δηλαδη υπολογιστε απο 40-50 ιντσες περιθωριο. Πιο μικρη θα μου κακοφανει στανταρ!:rifle:

Σε budget περιπου απο 600-900 .

Για τη χρηση που της κανω θα μου προτινατε plasma, γιατι διαβαζοντας τα διαφορα νηματα, αναθεωρησα αρκετα για τις plasma, αλλα μου δημουργηθηκε και η φοβια σχετικα με το burn-in κατα τη διαρκεια των παιχνιδιων.

Ειδα για την LG PK550 την οποια και προτεινετε αρκετοι, αλλα την εχει μονο το plaisio ή αλλα καταστηματα που πανε ειτε μετρητοις, ειτε με πιστωτικη και αυτη η επιλογη δεν παιζει στην παρουσα φαση. Απο κωτσοβολο, εχουν μονο εκθεσιακα κομματια, κ δε θελω.

Απαιτησεις για ενσωματωμενους players δεν εχω, καθοτι θα ειναι συνδεδεμενη με υπολογιστη οπως προανεφερα, αλλα full HD θα ηθελα να ειναι. (εκτος κ αν δεν υπαρχει επι της ουσιας διαφορα.)

Οσον αφορα τα χρωματα και την αντιθεση, να ειναι "πιστα" (οσο γινεται αυτο φυσικα)σε αυτο που προοριζοταν να δει το ματι μου.

Τελος, απο after-sale συμπεριφορα εταιριας και πιθανα προβληματα που συχνα παρουσιαζονται (πχ καμμενα πιξελ για lcd, κολλημενα υποεικονοστοιχεια σε plasma, "δουλεμα" απο εξυπηρετηση πελατων και καθυστερησεις απο καποια εταιρια κλπ)

Να σημειωσω οτι επι της ουσιας, δεν εχω προβλημα με την tv μου, απλα χαλασε η τηλεοραση που εχουμε στο σαλονι (επισης crt δεκαετιας) και ειπα να εκμεταλευτω την ευκαιρια για ανανεωση, πασαροντας τη δικη μου στο σαλονι!

Δε ζηταω πολλα ο αμοιρος! :a0210:

Κατ'αρχας σε ευχαριστω για την απαντηση σου! Το εχω ηδη διαβασει το εν λογω νημα, αλλα επειδη και εκεινο ειναι ακομα φρεσκο, δεν φαινεται να εχει καταληξει καπου.
Επιπλεον, αν και τα εχω δει τα μοντελα που προτεινει,(για τις 2 πρωτες lg σε plasma) απο οσο γνωριζω δεν ειναι full hd.
Κατα την αποψη σου, αξιζει για τη χρηση που του κανω το full hd, σε συνδιασμο παντα με τις προσφερομενες ιντσες και την αποσταση θεασης?

Εναλλακτικα να κανω αυτο που προτεινεται και στο αλλο νημα, δηλαδη να περιμενω να βγουν τα νεα μοντελα ή να κοιταξω στις αλλες επιλογες που δινονται(πχ: samsung 40c630 και lg 42ld550)?

οι pk350 και pk550 είναι full hd. το ρεζουμέ του post είναι αν επείγεσε ή όχι. σε λίγο κυκλοφορούν τα νέα μοντέλα και μπορείς να έχεις περισσότερες επιλογές.
από λάθος μου (και ζητάω συγγνώμη γι αυτό) κατάλαβα ότι θές sony και καλά 50 ίντσες ενώ εσύ λές 42-50.

αν μιλάμε για πλάσμα σε 42

http://www.skroutz.gr/s/323181/Panasonic-TX-P42G30E-42.html?keyphrase=Panasonic+TX-P42G30E+42
νεο μοντέλο 2011

υπόψην και τα παιχνίδια έχουν στατικές εικόνες (μπάρες ζωής- κλπ) που είναι πρόβλημα για τις πλάσμα.

Last edited:
Εχεις δικιο, ειναι full hd, δικο μου λαθος, απο κεκτημενη, νομιζα οτι αναφεροσουν στις pj! Δεν εχω προτιμηση σε μαρκα για να ειμαι ειλικρινης.
Καλη περιπτωση φαινεται αυτη που μου προτεινεις!

Μιας κ την ξαναειδα την PK350, ειναι μεσα στο budget μου, αλλα ως plasma, με τις συνθηκες χρησης που περιεγραψα, εχω να φοβαμαι burn-in?

Παντως, δε βιαζομαι ιδιαιτερα, κανα 2μηνο το εχω μπροστα μου, εχω ουσιαστικα 3-4 μερες που μου μπηκε το μικροβιο και ξεκινησα το ψαξιμο!

Σε συγκριση με τη δικια μου που εκανα λινκ, επειδη δεν εχω εμπειρια με αλλες (μονογαμικος γαρ!), υπαρχει βελτιωση σε εικονα, αποδοση κλπ σε σχεση με την PK350?

Βεβαιως και υπαρχει. Εγω θα σου προτεινα να εχεις στα υποψην και αυτην...

http://www.skroutz.gr/s/326906/Panasonic-TX-P46U30-46.html?keyphrase=46U30

Εντελως νεο μοντελο 2011 (η PK ειναι μοντελο 2010) οποτε μολις εμφανιστει και σε αλλα καταστηματα θα την βρεις και σε καλυτερη τιμη.

τότε θα έχεις όλο το χρόνο να δεις σχεδον όλα τα καινούργια μοντέλα και λογικά θα είναι πεσμένες (έστω και κατά λίγο) και οι τιμές που βλέπεις τώρα (εκτός αν μας έρθει κανένα γιαπωνεζικο τσουνάμι τιμών).

για παράδειγμα η 42g30 που σου ανέφερα παραπάνω ξεκίνησε στα 899 πριν 2-3 εβδομάδες περίπου. τωρα που έχουν πάρει τιμές περισσότερα καταστήματα τη βρίσκεις και 880. τσάκα - τσακα έπεσε ένα 20ρικο με δεδομένο ότι είναι καινούργιο μοντέλο που δεν έχει έρθει ακόμα.

για 2 και 4ωρες και εαν το σκ δε νομίζω να έχεις πρόβλημα αλλά καλύτερα να σου απαντήσει σε αυτό κάποιος χρήστης πλάσμα.

Last edited:
Ευχαρισττω πολυ παιδια για τις απαντησεις και τις προτασεις σας!!

Ενδιαφερον κομματι αυτο που προτεινεις Yperion. Για να μου προτεινεις plasma να υποθεσω συμφωνεις με τον vas_papavas στο οτι δε θα μου παρουσιασει προβλημα με τη χρηση που θα κανω και συγκεκριμενα με το gaming, σωστα?

Απο εκει και περα, για την ωρα, δεν αγοραζω κατι, περιμενω να βγουν νεα μοντελα, να δω τις τασεις της αγορας, να διαβασω και 5-10 πραγματα παραπανω απο εδω και βλεπω!

Ευχαριστω ξανα για ολα!

Διαβασε τα ποστ εδω και ειδικα το #19...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=53970&page=2

Για εμενα ειναι ξεκαθαρο οτι αν δωσεις Α λεφτα για πλασμα και τα ιδια για LCD θα παρεις πολυ καλυτερη τηλεοραση στην πρωτη περιπτωση.

Το gaming δεν αποτελει κινδυνο αρκει να εφαρμοσεις αυτα που πρεπει. Πχ. στο call of Duty προσεξε οτι αν βαλεις να παιξεις Hardcore τοτε εξαφανιζονται ολα τα heads up display και μαζι με αυτα και ο κινδυνος burn in.