Αγορά νέας τηλεόρασης και νέο set up

john731

New member
22 November 2011
8
Καλησπέρα σε όλους.

Fresh new here...και με πολλές απορίες. Δημοσίευσα εδώ αλλά αν νομίζουν οι admins ότι πρέπει να μετακινηθεί το θέμα, please do.
Λοιπόν, όντας εκτός αγοράς για πολλά χρόνια, αποφάσισα να αλλάξω τηλεόραση και με την ευκαιρία να ξαναδώ το θέμα multimedia entertainment. Αφού λοιπόν μεγάλωσαν τα παιδιά και ξεπεράστηκαν οι αναστολές της συζύγου πάμε σε αντικατάσταση της (κορυφαίας το 2000! :firstprize:) philips 29''. Τα στοιχεία είναι τα εξής :

• Απόσταση θέασης : 3,4 - 3,7 μέτρα
  • Μίγμα χρήσης :
    • Τηλεοπτικά κανάλια : 50-60%
    • Μοvies : 20-30%
    • Wii : 10-20%
    • Pc : 0-20% *
  • Budget : 1.000Ε
  • 3d : δεν με ενδιαφέρει
  • μέγιστο πλάτος (λόγω επίπλου) : 1,20 μέτρα
* Υπήρξε η σκέψη (και μάλλον εγκαταλείπεται λόγω επιλογής plasma) να φτιάξω και ένα htpc και να χρησιμοποιώ την tv και ως monitor.

Έχοντας διαβάσει αρκετά σε αυτό το forum (για το οποίο πρέπει να δώσω συγχαρητήρια για την ποιότητα των πληροφοριών και των συζητήσεων) καταλήγω σε plasma και πιο συγκεκριμένα στην Panasonic 50g30.:hmmmm2:

Περιμένοντας τις προτάσεις σας για την τηλεόραση, θέλω την βοήθειά σας για το set up που σκέφτομαι.
Όλες οι ταινίες που έχω είναι σε σκληρούς δίσκους. Κρίνεται σκόπιμη την αγορά media player ή blu ray player (υπόψη ότι σε περίπτωση ανάγκης παίζει και ένα laptop vaio)? ; Όλα αυτά σε σύνδεση ethernet (ethernet over powerline) με τον σταθερό υπολογιστή?

Συγνώμη για τις πολλές (και άσχετες μεταξύ τους) ερωτήσεις αλλά όσο σας διαβάζω τόσο με καταστρέφετε!!! :grinning-smiley-043

Αρχικά κατά τη γνώμη μου η επιλογή σου στη τηλεόραση είναι μια από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη στα χρήματα που λες.
Αν πάντως θες να βλέπεις ταινίες από σκληρό, τότε να πάρεις ένα πολύ καλό media player, γιατί οι Panasonic έχουν θέμα με τους media player τους.
Τώρα πάλι, κατα τη ταπεινή μου άποψη, αν θες να δεις πραγματικά όλες τις δυνατότητες της εικόνας αυτής της τηλεόρασης σε HD, τότε πάρε και ένα καλό blu ray player. Αν όμως δε σε παίρνει, τότε όπως σου πρότεινα ένα πολύ καλό media player, που θα έχει και blu ray disk, όπως τώρα ένα που βγάζει ή Asus. Σε αυτό το τομέα πάντως υπάρχουν άλλοι φίλοι που ξέρουν πολλά και θα σου πουν πιο πολλές λεπτομέρειες.

Νομίζω πως η επιλογή σου είναι η καλυτερη δυνατή. Μαζί και ένα εξωτερικό media player, για μεγαλύτερη ευχρηστία και είσαι κομπλέ. :guitarist:

Συμφωνώ με τα παιδιά από πάνω!
Αφού δεν σε ενδιαφέρει το 3d η g30 είναι καταπληκτική τηλεόραση.Βάζεις το THX στις ταινίες και ξένιασες.

Έχω μια μικρή παρατήρηση,έκανα ένα search στο σκρούτζ για τις διαστάσεις της τηλεόρασης και αλλού βγαίνει 120,4 και αλλού 121 εκ. Το έπιπλο έχει δεξιά-αριστερά ράφια κτλ. ;Γιατί χρειάζεται και χώρος για να μην ζεσταίνεται η τηλεόραση.

Όσο αφορά το htpc,αν είσαι προσεκτικός μπορείς να το κάνεις.Όχι στατικές εικόνες για ώρα,πλοήγηση στο διαδίκτυο με full screen στον οποιοδήποτε explorer χρησιμοποιείς(για να μην έχεις στατικά τα tabs για ώρα) και στα διαλείμματα σου βάζε κάποιο HD βιντεάκι σε loop να παίζει full screen για να "ξεπλένει" ότι στατικό είχε μείνει πριν...

Με το παραπάνω μπορείς να μπεις μόνος σου και σε κακό μπελά(burn in) αλλά σου λέω απλά ότι μπορεί να γίνει,γιατί το κάνω εγώ πάνω από 3 χρόνια σε μια πανασόνικ πλάσμα που έχω και όλα είναι οκ...(μάλιστα από εκεί σου γράφω τώρα..! )

Last edited:
Καλησπέρα σε όλους.

Επαναφέρω το θέμα διότι έλειψα για 20 μέρες εξωτερικό και ακόμα δεν έκανα την κίνησή μου.
Λοιπόν, πήγα σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας στον Πειραιά με σκοπό να δω από κοντά την G30. Πετυχαίνω πωλητή super :smash: που αρχίζει επιθετικά να μου λέει "τι την θέλεις αυτή αφού καταργείται", "δεν θα την βρεις πουθενά γιατί δεν υπάρχουν κομμάτια" και "δεν καταλαβαίνω γιατί δεν παίρνεις την ST30 που είναι και 3d"!

Όταν "τόλμησα" να του πω ότι την έχουν πολλοί άλλοι και μάλιστα του είπα και τιμή για ένα μαγαζί, έβγαλε σπίθες ο τύπος : "να προσέχεις, είναι παραεισαγωγές" κλπ.

Και ρωτάω τώρα εγώ : να πάω να την πάρω (σε super τιμή) και αν ναι πώς εξασφαλίζομαι ότι δεν είναι παραεισαγωγή ? (αν παίζει τελικά κανένα ρόλο!)

Και δεύτερη και τελευταία ερώτηση που ξέρω κατά βάθος ότι δεν πρέπει να την κάνω!!! : να ξαναδώ την 50ST30 ή να μείνω στη G30??

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας μέχρι τώρα. Και είμαι εντάξει με το έπιπλο kapoera (είμαι ελεύθερος αριστερά δεξιά). :2thumb22sup:

Last edited:
http://www.skroutz.gr/s/323180/Panasonic-TX-P50G30E-50.html?keyphrase=P50G30

Πήγαινε στο κοντινότερο electronet (έχει την χαμηλότερη τιμή στο σκρούτζ) και άσε τους "ζόρικους" πωλητές να ψάχνονται.

Αυτά που σου είπε για παρεισαγωγή κτλ. είναι απλώς προσπάθεια εκφοβισμού για να ψωνίσεις από εκεί.

καταργείται η gt30, πάει η st30 αντικαθίσταται από την ut30, πάει και η g30 παρασεισαγωγή - τελικά θα μείνει η vt30 και θα μας εμφανίσουν και την u20 σαν διάδοχο όλων.

με την άδεια των διαχειριστών είναι εύκολο να μας πείς το κατάστημα??. ρωτάω γιατί τρέχει - ετρεξε για miliseconds προσφορά από ένα συγκεκριμένο και θέλω να δώ που το πάνε (αν φυσικά είναι το ίδιο).

για την απάντηση στο ερώτημα σου ότι είπε ο γιάννης παραπάνω.

Re: Απάντηση: Αγορά νέας τηλεόρασης και νέο set up

καταργείται η gt30, πάει η st30 αντικαθίσταται από την ut30, πάει και η g30 παρασεισαγωγή - τελικά θα μείνει η vt30 και θα μας εμφανίσουν και την u20 σαν διάδοχο όλων.

με την άδεια των διαχειριστών είναι εύκολο να μας πείς το κατάστημα??. ρωτάω γιατί τρέχει - ετρεξε για miliseconds προσφορά από ένα συγκεκριμένο και θέλω να δώ που το πάνε (αν φυσικά είναι το ίδιο).

για την απάντηση στο ερώτημα σου ότι είπε ο γιάννης παραπάνω.

Καλημέρα.
Στο στέλνω με pm για να είμαστε οκ.

Στο ερώτημα g ή st ? Να πάω να πάρω την G να τελειώνουμε? :ears:

Εφόσον δεν ενδιαφέρεσαι άμεσα για το 3D, η G30 είναι καλύτερη στα σημεία. ;)

Η απόσταση θέασης σου δεν κάνει για 3D στις 50".Θέλεις μεγαλύτερη τηλεόραση ή να μπορείς να πας πιο κοντά.Καλού κακού ρώτα και τα παιδιά στο αντίστοιχο θέμα εδώ.Να φανταστείς ότι σε 60" πρέπει να πας στα 3 μέτρα για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Last edited:
για βέλτιστο 3d η απόσταση θέασης πρέπει να είναι 1.4 φορές το πλάτος της τηλεόρασης. στα 3.4 με 3.7 μιλάμε για προβόλι. στα 3.7 είμαι και βλέπω 2d σε 107 ίντσες και αν μπορούσα 120 πολύ ευχαρίστως αλλά δεν....

για βέλτιστο 3d η απόσταση θέασης πρέπει να είναι 1.4 φορές το πλάτος της τηλεόρασης. στα 3.4 με 3.7 μιλάμε για προβόλι. στα 3.7 είμαι και βλέπω 2d σε 107 ίντσες και αν μπορούσα 120 πολύ ευχαρίστως αλλά δεν....

Το πλάτος ή η διαγώνιος?

μιλάς απλώς για νέα σειρά - ή παίζει κάτι άλλο????

Αφού τον Ιανουάριο θα προαναγγελθούν τα νέα μοντέλα που θα κυκλοφορίσουν το Μάρτιο/Αρπίλιο και με δεδομένου ότι
1.) Οι οικονομικές συνθήκες είναι εποχής οβολού
2.) Πλέον το vfm παίζει πρωτεύων ρόλο

δεν θα ήταν κρίμα να δώσει 1000Ε και σε 4 μήνες η τηλεόραση να χάσει το 50% της αξίας της? Καλύτερα να πάρει το νέο μοντέλο τον Απρίλιο όπου θα κρατήσει την αξία του για κανα τετράμηνο.

Είναι μια σκέψη που με γυροφέρνει την τελευταία εβδομάδα

Συμφωνώ απόλυτα με το φίλο και μιας και οι εταιρίες κάνουν το κουνέλι για τα γνωστά προβλήματα "clouding, banding, ghosting" και δέν αναγνωρίζουν ούτε DOA ούτε τίποτα, ποιός ο λόγος να βιαστείς;
Ασε να ζορίσει λίγο ο κωλ#!@$% τους και μετά να δείς πώς θα σου συμπεριφέρονται, μαγαζάτορες και αντιπροσωπείες.

Το πλάτος ή η διαγώνιος?

εδώ

http://www.practical-home-theater-guide.com/3d-tv-viewing-distance.html

http://www.best-3dtvs.com/guides/best-screen-size-viewing-distance/

έχει περάσει σχεδόν 1.5 χρόνος που μπήκαμε στο λούκι. η αγορά δεν φαίνεται να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα αλλά πολλοί προσπαθούν να εξαπατήσουν τον καταναλωτή με αυξημένες τιμές και εικονικές προσφορές. δεν βλέπω να φτιάχνει η κατάσταση του χρόνου και δεν περιμένω κάτι δραματικό στη μείωση τιμών πέρα από την μείωση που έχουν κάθε χρόνο τα νέα μοντέλα λόγω εξέλιξης της τεχνολογίας.

σε χριστουγεννιάτικες προσφορές για την ώρα βλέπω πολλές σε χρέπια και όχι σε ακριβά hiend μοντέλα.

κατά τα άλλα η σκέψη του frangoulisnaval είναι σωστή αλλά όλα εξαρτώνται από το τι θα κάνει η πανασονικ στα νέα μοντέλα. παρουσίαση στην ces2012 το γενάρη και κυκλοφορία μοντέλων στην ευρώπη μαθαίνουμε περί τον φεβρουάριο.

Last edited:
Σας ευχαριστώ όλους για τις απόψεις σας!

Αφού δεν καίγομαι λοιπόν για το 3d, καταλήγουμε στην G30 και τέλος.

Τώρα για το 4μηνο, τα νέα μοντέλα και την πτώση των τιμών, πέρα από το γεγονός ότι μπορεί να έχουμε δραχμές τότε και να κάνουμε -bye- -bye- στα εισαγόμενα, θεωρώ (επειδή την έχω πατήσει και άλλη φορά με αυτό το τριπάκι) ότι πρέπει να παίρνεις την στιγμή ακριβώς που θέλεις αυτό που ικανοποιεί τις ανάγκες σου στην καλύτερη τιμή. Ειδικά σε θέματα τεχνολογίας, πάντα θα βγαίνει κάτι καλύτερο σε ίδια ή και καλύτερη τιμή στο μέλλον...οπότε το σημείο κλειδί είναι το timing. :)

Πάω λοιπόν στην electronet και την χτυπάω στα 899 ή να περιμένω κάτι καλύτερο μέχρι τέλος του χρόνου? Η Electronet σαν μαγαζί - αλυσίδα είναι οκ?