Ενδιαφέρον για νέα τηλεόραση
Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα που ήμουν έτοιμος να κάνω... Είμαι και εγώ στη ίδια φάση ακριβώς με εσένα.
Την τελευταία εβδομάδα έχω κάνει πολύ έρευνα στο χώρο των τηλεοράσεων και έχω μείνει με ένα θέμα αναπάντητο
Είμαι έτοιμος να κάνω μία αγορά μέσα στον Νοέμβρη-Δεκέμβρη.
Απόσταση από καναπέ και τοίχο και εγώ στα 3-3,5 μέτρα άρα θα πάω σε 65''
-Xωρίς να υπάρχει γωνία θέασης οπότε αποφάσισα να πάω σε VA panel
Βλέποντας συγκρίσεις και διάφορα review σε rtings.com κτλ κτλ κατέληξα σε QLED με βάση τις προτιμήσεις μου.
Τις είδα και από κοντά δίπλα στις νέες NANOCELL που είναι περίπου στα ίδια χρήματα
Έχω ένα πρόβλημα που δεν έχω καταλάβει σχετικά με το blooming effect που παρουσιάζεται στις τηλεοράσεις με Full Aray φωτισμό.
Είδα μερικά βιντεάκια που συγκρίνουν την νέα Sony XH9505 με την Q80t για παράδειγμα και φαίνεται γύρω από τους υπότιτλους μία γκρι περιοχή.
Στην Sony περισσότερο και στη Samsung κάπως μαζεμένο. Με λίγο περισσότερο ψάξιμο κατάλαβα ότι συμβαίνει με διαφορετικό τρόπο σε κάθε μάρκα τηλεόρασης (με Full Aray, Direct led κτλ) και είναι κάπως ενοχλητικό.
Εκεί που θέλω να καταλήξω και χρειάζομαι τη βοήθεια σας είναι στο εξής ερώτημα.
Να προτιμήσω αρχικά να δώσω γύρω στα 400-500 ευρώ περισσότερα για παράδειγμα για να πάω από την Q70T στην Q80T που έχει Local Dimming? το αξίζει? Γνωρίζω ότι στο HDR θα έχει διαφορά όσον αφορά το peak φωτεινότητας αλλά αξίζουν αυτά τα χρήματα μόνο για αυτό (και μερικά έξτρα που ξέρω ότι υπάρχουν βέβαια)? Και αν αξίζουν είναι τόσο έντονο το θέμα με τους υπότιτλους και το blooming effect? Γιατί αν αγοράσω μία τηλεόραση στα 1500 και όταν βλέπω ειδικά στην Ελλάδα όλες τις ταινίες με υπότιτλους θα μου σπάσει τον νευρικό μου σύστημα.
Επίσης βλέπω πως χωρίς το local dimming η Q70t έχει καλύτερο Contrast από την Q80T.
Αναφέρω τις QLED σαν παράδειγμα γιατί κλείνω προς τα εκεί (όπως ο φίλος από πάνω) λόγω του καλού μαύρου αν και φοβάμαι τη Samsung όσον αφορά την αξιοπιστία και το after sale support...
Φυσικά κάθε άλλη τηλεόραση γύρω στα 1000 το πολύ στα 1400 αν μου προτείνεται είμαι θετικός.
ΥΓ. Σας παραθέτω σχετική εικόνα και το βίντεο που φαίνεται το σχετικό πρόβλημα που με κάνει να πάω σε Q70T και όχι σε Q80T
https://drive.google.com/file/d/11iZNZlzumhvv2lEpOfGDGRelqIXuPmOA/view?usp=sharing
https://www.youtube.com/watch?v=2DaZE_VGytQ&ab_channel=HDTVTest
Καλημέρα σε όλους
ήρθε επιτέλους η ώρα για αλλαγή τηλεόρασης και κοιτάω προς 65αρα αν και ο χώρος παίρνει οριακά και 75. Δεν καίγομαι για άμεση αγορά και μπορώ να περιμένω καμιά καλή προσφορά
απόσταση θέασης : περίπου 3.2μ
Θέση θέασης (απέναντι σχετικά,πλάι): κέντρο
Συνθήκες φωτισμού (φως ημέρας,χαμηλός,σκοτεινός,καθόλου): Στην πλάτη του καναπέ υπάρχει παράθυρο, αλλά κατα 90% τηλεόραση βλέπουμε το βράδυ
Κύρια χρήση-περιεχόμενο (ταινίες,σειρές,αθλητικά,gaming,digea,) :1) netflix, 2) xbox x (μελλοντικα και series x), 3) ταινίες (zidoo x9s με ενισχυτή και 5.1) και 4) nickelodeon για τα παιδιά, σπάνια τα υπόλοιπα τηλεοπτικά και αθλητικά
Πηγές (sd,hd,HDR,streaming): απο όλες
Απαιτήσεις σε ποιότητα: οπωσδήποτε να είναι VA για τις ταινίες, αν θα έχει 100hz είναι συν, αν γίνεται να υποστηρίζει το hdmi 2.1 για το series X αν και μάλλον θα παίξει μόνο σε 60hz (και στο pc στα 60-75hz έπαιζα)
προϋπολογισμός : γύρω στα 1000 -1100 (max) ευρώ τελική ΜΕ την έκπτωση BF ή άλλες προσφορές με κάρτα πειραιώς και επέκταση εγγύησης καθώς τις κρατάω καμια 10ετια.
προηγούμενη τηλεόραση: 55αρα Samsung UE5D6400 νομίζω (1080p από το 2012)
Μέχρι τώρα έχω δει και προσανατολίζομαι για την QE65Q70T που είναι και το οικονομικό μου ταβάνι μαζί με επέκταση εγγύησης. Η TV θα συνδεθεί με εναν denon 1600 (που δεν θα αλλαχτεί καθόλου σύντομα), οπότε λογικά δεν θα γίνει χρήση των δυνατοτήτων του hdmi 2.1
Πάνω στον denon θα είναι όλα (zidoo, xbox, bluray)
Υπάρχει κάτι άλλο για να προτείνετε καθώς δεν είμαι πολύ σχετικός
Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα που ήμουν έτοιμος να κάνω... Είμαι και εγώ στη ίδια φάση ακριβώς με εσένα.
Την τελευταία εβδομάδα έχω κάνει πολύ έρευνα στο χώρο των τηλεοράσεων και έχω μείνει με ένα θέμα αναπάντητο
Είμαι έτοιμος να κάνω μία αγορά μέσα στον Νοέμβρη-Δεκέμβρη.
Απόσταση από καναπέ και τοίχο και εγώ στα 3-3,5 μέτρα άρα θα πάω σε 65''
-Xωρίς να υπάρχει γωνία θέασης οπότε αποφάσισα να πάω σε VA panel
Βλέποντας συγκρίσεις και διάφορα review σε rtings.com κτλ κτλ κατέληξα σε QLED με βάση τις προτιμήσεις μου.
Τις είδα και από κοντά δίπλα στις νέες NANOCELL που είναι περίπου στα ίδια χρήματα
Έχω ένα πρόβλημα που δεν έχω καταλάβει σχετικά με το blooming effect που παρουσιάζεται στις τηλεοράσεις με Full Aray φωτισμό.
Είδα μερικά βιντεάκια που συγκρίνουν την νέα Sony XH9505 με την Q80t για παράδειγμα και φαίνεται γύρω από τους υπότιτλους μία γκρι περιοχή.
Στην Sony περισσότερο και στη Samsung κάπως μαζεμένο. Με λίγο περισσότερο ψάξιμο κατάλαβα ότι συμβαίνει με διαφορετικό τρόπο σε κάθε μάρκα τηλεόρασης (με Full Aray, Direct led κτλ) και είναι κάπως ενοχλητικό.
Εκεί που θέλω να καταλήξω και χρειάζομαι τη βοήθεια σας είναι στο εξής ερώτημα.
Να προτιμήσω αρχικά να δώσω γύρω στα 400-500 ευρώ περισσότερα για παράδειγμα για να πάω από την Q70T στην Q80T που έχει Local Dimming? το αξίζει? Γνωρίζω ότι στο HDR θα έχει διαφορά όσον αφορά το peak φωτεινότητας αλλά αξίζουν αυτά τα χρήματα μόνο για αυτό (και μερικά έξτρα που ξέρω ότι υπάρχουν βέβαια)? Και αν αξίζουν είναι τόσο έντονο το θέμα με τους υπότιτλους και το blooming effect? Γιατί αν αγοράσω μία τηλεόραση στα 1500 και όταν βλέπω ειδικά στην Ελλάδα όλες τις ταινίες με υπότιτλους θα μου σπάσει τον νευρικό μου σύστημα.
Επίσης βλέπω πως χωρίς το local dimming η Q70t έχει καλύτερο Contrast από την Q80T.
Αναφέρω τις QLED σαν παράδειγμα γιατί κλείνω προς τα εκεί (όπως ο φίλος από πάνω) λόγω του καλού μαύρου αν και φοβάμαι τη Samsung όσον αφορά την αξιοπιστία και το after sale support...
Φυσικά κάθε άλλη τηλεόραση γύρω στα 1000 το πολύ στα 1400 αν μου προτείνεται είμαι θετικός.
ΥΓ. Σας παραθέτω σχετική εικόνα και το βίντεο που φαίνεται το σχετικό πρόβλημα που με κάνει να πάω σε Q70T και όχι σε Q80T
https://drive.google.com/file/d/11iZNZlzumhvv2lEpOfGDGRelqIXuPmOA/view?usp=sharing
https://www.youtube.com/watch?v=2DaZE_VGytQ&ab_channel=HDTVTest