Αγορά νέας τηλεόρασης (Local Dimming ή όχι?) Q70T vs Q80T

nickoskr

New member
9 November 2020
3
Ενδιαφέρον για νέα τηλεόραση

Καλημέρα σε όλους

ήρθε επιτέλους η ώρα για αλλαγή τηλεόρασης και κοιτάω προς 65αρα αν και ο χώρος παίρνει οριακά και 75. Δεν καίγομαι για άμεση αγορά και μπορώ να περιμένω καμιά καλή προσφορά

απόσταση θέασης : περίπου 3.2μ
Θέση θέασης (απέναντι σχετικά,πλάι): κέντρο
Συνθήκες φωτισμού (φως ημέρας,χαμηλός,σκοτεινός,καθόλου): Στην πλάτη του καναπέ υπάρχει παράθυρο, αλλά κατα 90% τηλεόραση βλέπουμε το βράδυ
Κύρια χρήση-περιεχόμενο (ταινίες,σειρές,αθλητικά,gaming,digea,) :1) netflix, 2) xbox x (μελλοντικα και series x), 3) ταινίες (zidoo x9s με ενισχυτή και 5.1) και 4) nickelodeon για τα παιδιά, σπάνια τα υπόλοιπα τηλεοπτικά και αθλητικά
Πηγές (sd,hd,HDR,streaming): απο όλες
Απαιτήσεις σε ποιότητα: οπωσδήποτε να είναι VA για τις ταινίες, αν θα έχει 100hz είναι συν, αν γίνεται να υποστηρίζει το hdmi 2.1 για το series X αν και μάλλον θα παίξει μόνο σε 60hz (και στο pc στα 60-75hz έπαιζα)
προϋπολογισμός : γύρω στα 1000 -1100 (max) ευρώ τελική ΜΕ την έκπτωση BF ή άλλες προσφορές με κάρτα πειραιώς και επέκταση εγγύησης καθώς τις κρατάω καμια 10ετια.
προηγούμενη τηλεόραση: 55αρα Samsung UE5D6400 νομίζω (1080p από το 2012)

Μέχρι τώρα έχω δει και προσανατολίζομαι για την QE65Q70T που είναι και το οικονομικό μου ταβάνι μαζί με επέκταση εγγύησης. Η TV θα συνδεθεί με εναν denon 1600 (που δεν θα αλλαχτεί καθόλου σύντομα), οπότε λογικά δεν θα γίνει χρήση των δυνατοτήτων του hdmi 2.1
Πάνω στον denon θα είναι όλα (zidoo, xbox, bluray)
Υπάρχει κάτι άλλο για να προτείνετε καθώς δεν είμαι πολύ σχετικός

Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα που ήμουν έτοιμος να κάνω... Είμαι και εγώ στη ίδια φάση ακριβώς με εσένα.

Την τελευταία εβδομάδα έχω κάνει πολύ έρευνα στο χώρο των τηλεοράσεων και έχω μείνει με ένα θέμα αναπάντητο
Είμαι έτοιμος να κάνω μία αγορά μέσα στον Νοέμβρη-Δεκέμβρη.
Απόσταση από καναπέ και τοίχο και εγώ στα 3-3,5 μέτρα άρα θα πάω σε 65''
-Xωρίς να υπάρχει γωνία θέασης οπότε αποφάσισα να πάω σε VA panel

Βλέποντας συγκρίσεις και διάφορα review σε rtings.com κτλ κτλ κατέληξα σε QLED με βάση τις προτιμήσεις μου.

Τις είδα και από κοντά δίπλα στις νέες NANOCELL που είναι περίπου στα ίδια χρήματα

Έχω ένα πρόβλημα που δεν έχω καταλάβει σχετικά με το blooming effect που παρουσιάζεται στις τηλεοράσεις με Full Aray φωτισμό.
Είδα μερικά βιντεάκια που συγκρίνουν την νέα Sony XH9505 με την Q80t για παράδειγμα και φαίνεται γύρω από τους υπότιτλους μία γκρι περιοχή.
Στην Sony περισσότερο και στη Samsung κάπως μαζεμένο. Με λίγο περισσότερο ψάξιμο κατάλαβα ότι συμβαίνει με διαφορετικό τρόπο σε κάθε μάρκα τηλεόρασης (με Full Aray, Direct led κτλ) και είναι κάπως ενοχλητικό.

Εκεί που θέλω να καταλήξω και χρειάζομαι τη βοήθεια σας είναι στο εξής ερώτημα.
Να προτιμήσω αρχικά να δώσω γύρω στα 400-500 ευρώ περισσότερα για παράδειγμα για να πάω από την Q70T στην Q80T που έχει Local Dimming? το αξίζει? Γνωρίζω ότι στο HDR θα έχει διαφορά όσον αφορά το peak φωτεινότητας αλλά αξίζουν αυτά τα χρήματα μόνο για αυτό (και μερικά έξτρα που ξέρω ότι υπάρχουν βέβαια)? Και αν αξίζουν είναι τόσο έντονο το θέμα με τους υπότιτλους και το blooming effect? Γιατί αν αγοράσω μία τηλεόραση στα 1500 και όταν βλέπω ειδικά στην Ελλάδα όλες τις ταινίες με υπότιτλους θα μου σπάσει τον νευρικό μου σύστημα.

Επίσης βλέπω πως χωρίς το local dimming η Q70t έχει καλύτερο Contrast από την Q80T.
Αναφέρω τις QLED σαν παράδειγμα γιατί κλείνω προς τα εκεί (όπως ο φίλος από πάνω) λόγω του καλού μαύρου αν και φοβάμαι τη Samsung όσον αφορά την αξιοπιστία και το after sale support...
Φυσικά κάθε άλλη τηλεόραση γύρω στα 1000 το πολύ στα 1400 αν μου προτείνεται είμαι θετικός.

ΥΓ. Σας παραθέτω σχετική εικόνα και το βίντεο που φαίνεται το σχετικό πρόβλημα που με κάνει να πάω σε Q70T και όχι σε Q80T

https://drive.google.com/file/d/11iZNZlzumhvv2lEpOfGDGRelqIXuPmOA/view?usp=sharing

https://www.youtube.com/watch?v=2DaZE_VGytQ&ab_channel=HDTVTest

Re: Ενδιαφέρον για νέα τηλεόραση

Το "κλέβω" από τον billpeppas,

Παιδιά, αν σε ένα thread πάτε να παίξετε μπάλα ερωτήσεις τι TV να πάρετε, 3 διαφορετικά άτομα, δεν θα βγεί άκρη.

Ο καθένας ανοίγει το δικό του νήμα με τα στοιχεία του χώρου του και τις απαιτήσεις, budget, απόσταση θέασης, κλπ για να πάρετε σωστές εξατομικευμένες συμβουλές.

--------------------------------------------------

1.Όταν ανοίγω νήμα για αγορά τηλεόρασης ...

2.Καλό θα ήταν να έχει την παρακάτω μορφή για να είναι πιο ξεκάθαρο και ευανάγνωστο:

Απόσταση θέασης :

Θέση θέασης (απέναντι σχετικά,πλάι):

Συνθήκες φωτισμού (φως ημέρας,χαμηλός,σκοτεινός,καθόλου):

Κύρια χρήση-περιεχόμενο (ταινίες,σειρές,αθλητικά,gaming,digea,) :

Πηγές (sd,hd,HDR,streaming):

Απαιτήσεις σε ποιότητα:

προϋπολογισμός :

προηγούμενη/υπάρχουσες τηλεόρασεις:

Απάντηση: Re: Ενδιαφέρον για νέα τηλεόραση

Το "κλέβω" από τον billpeppas,

Παιδιά, αν σε ένα thread πάτε να παίξετε μπάλα ερωτήσεις τι TV να πάρετε, 3 διαφορετικά άτομα, δεν θα βγεί άκρη.

Ο καθένας ανοίγει το δικό του νήμα με τα στοιχεία του χώρου του και τις απαιτήσεις, budget, απόσταση θέασης, κλπ για να πάρετε σωστές εξατομικευμένες συμβουλές.

--------------------------------------------------

1.Όταν ανοίγω νήμα για αγορά τηλεόρασης ...

2.Καλό θα ήταν να έχει την παρακάτω μορφή για να είναι πιο ξεκάθαρο και ευανάγνωστο:

Απόσταση θέασης :

Θέση θέασης (απέναντι σχετικά,πλάι):

Συνθήκες φωτισμού (φως ημέρας,χαμηλός,σκοτεινός,καθόλου):

Κύρια χρήση-περιεχόμενο (ταινίες,σειρές,αθλητικά,gaming,digea,) :

Πηγές (sd,hd,HDR,streaming):

Απαιτήσεις σε ποιότητα:

προϋπολογισμός :

προηγούμενη/υπάρχουσες τηλεόρασεις:

Παιδιά είναι το πρώτο μου post και είμαι ακριβώς στην ίδια φάση με το παιδί που άνοιξε το θέμα. Αν είναι λάθος. Οκ να ανοίξω άλλο θέμα δεν έχω θέμα. Αλλά νομίζω ότι αυτά που έγραψε το παιδί με βρίσκουν και εμένα στα ίδια ενδιαφέροντα...

Απάντηση: Ενδιαφέρον για νέα τηλεόραση

Αν δε βιάζεσαι, ανεβάσεις λίγο το budget και φανείς (πολύ) τυχερός, μπορεί να πετύχεις κάποιαν (περσινή) OLED στις 65" κοντά στα 1500 ευρώ.

Re: Απάντηση: Re: Ενδιαφέρον για νέα τηλεόραση

Παιδιά είναι το πρώτο μου post και είμαι ακριβώς στην ίδια φάση με το παιδί που άνοιξε το θέμα. Αν είναι λάθος. Οκ να ανοίξω άλλο θέμα δεν έχω θέμα. Αλλά νομίζω ότι αυτά που έγραψε το παιδί με βρίσκουν και εμένα στα ίδια ενδιαφέροντα...

Άνοιξε νέο θέμα φίλε μου, και να ταυτίζεστε πάνω κάτω στο τι ζητάτε, μπορεί μισή διαφορά να έχετε σε κάτι ( π.χ. πιο φωτεινό χώρο ο ένας ) μπορεί να κάνει τρομερή διαφορά στις προτάσεις μας.
Επίσης... είναι... ΔΩΡΕΑΝ τα νέα θέματα, και δεν μας ενοχλούν :)

Είμαι έτοιμος να κάνω μία αγορά μέσα στον Νοέμβρη-Δεκέμβρη.

Απόσταση θέασης : 3-3.5 μέτρα

Θέση θέασης (απέναντι σχετικά,πλάι): Απέναντι

Συνθήκες φωτισμού (φως ημέρας,χαμηλός,σκοτεινός,καθόλου): 1 Παράθυρο στο πλάι. Όχι πίσω και μπροστά

Κύρια χρήση-περιεχόμενο (ταινίες,σειρές,αθλητικά,gaming,digea,) : Ταινίες, Σειρές, Πολύ λίγο Ελληνικά κανάλια και μπορεί μελλοντικά αγορά ps5

Πηγές (sd,hd,HDR,streaming): Streaming κυρίως και HDR

Απαιτήσεις σε ποιότητα: Φωτεινή εικόνα & Καλά μαύρα όχι θολή γκρι εικόνα

προϋπολογισμός : 1000 +- 200 (περιμένοντας τιμή Black Friday)

προηγούμενη/υπάρχουσες τηλεόρασεις: Μόνο τηλεοράσεις LG LED 50'' και 55" τα τελευταία χρόνια

Βλέποντας συγκρίσεις και διάφορα review σε rtings.com κτλ κτλ κατέληξα σε QLED με βάση τις προτιμήσεις μου.

Τις είδα και από κοντά δίπλα στις νέες NANOCELL που είναι περίπου στα ίδια χρήματα

Έχω ένα πρόβλημα που δεν έχω καταλάβει σχετικά με το blooming effect που παρουσιάζεται στις τηλεοράσεις με Full Aray φωτισμό.
Είδα μερικά βιντεάκια που συγκρίνουν την νέα Sony XH9505 με την Q80t για παράδειγμα και φαίνεται γύρω από τους υπότιτλους μία γκρι περιοχή.
Στην Sony περισσότερο και στη Samsung κάπως μαζεμένο. Με λίγο περισσότερο ψάξιμο κατάλαβα ότι συμβαίνει με διαφορετικό τρόπο σε κάθε μάρκα τηλεόρασης (με Full Aray, Direct led κτλ) και είναι κάπως ενοχλητικό.

Εκεί που θέλω να καταλήξω και χρειάζομαι τη βοήθεια σας είναι στο εξής ερώτημα.
Να προτιμήσω αρχικά να δώσω γύρω στα 400-500 ευρώ περισσότερα για παράδειγμα για να πάω από την Q70T στην Q80T που έχει Local Dimming? το αξίζει? Γνωρίζω ότι στο HDR θα έχει διαφορά όσον αφορά το peak φωτεινότητας αλλά αξίζουν αυτά τα χρήματα μόνο για αυτό (και μερικά έξτρα που ξέρω ότι υπάρχουν βέβαια)? Και αν αξίζουν είναι τόσο έντονο το θέμα με τους υπότιτλους και το blooming effect? Έχει κάποιος στην κατοχή του την Q80Τ να μου πει αν υπάρχει το συγκεκριμένο πρόβλημα?
Γιατί αν αγοράσω μία τηλεόραση στα 1500 και όταν βλέπω ειδικά στην Ελλάδα όλες τις ταινίες με υπότιτλους θα μου σπάσει τον νευρικό μου σύστημα.

Επίσης βλέπω πως χωρίς το local dimming η Q70t έχει καλύτερο Contrast από την Q80T.
Αναφέρω τις QLED σαν παράδειγμα γιατί κλείνω προς τα εκεί λόγω του καλού μαύρου αν και φοβάμαι τη Samsung όσον αφορά την αξιοπιστία και το after sale support...
Φυσικά κάθε άλλη τηλεόραση γύρω στα 1000 το πολύ στα 1400 (ελπίζοντας χαμηλότερα λόγω Black Friday) αν μου προτείνεται είμαι θετικός.

ΥΓ. Σας παραθέτω σχετική εικόνα και το βίντεο που φαίνεται το σχετικό πρόβλημα που με κάνει να πάω σε Q70T και όχι σε Q80Thttps://drive.google.com/file/d/11iZNZlzumhvv2lEpOfGDGRelqIXuPmOA/view?usp=sharing

https://youtu.be/2DaZE_VGytQ?t=201