Αγορά νέας τηλεόρασης με κριτήριο το 3d

alfaromeo156

New member
5 October 2012
53
Άνοιξη
Καλημέρα σε όλα τα μέλη.Θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με την αγορά νέας τηλεόρασης.Κυρίως θα παίζει ταινίες blu ray και με ενδιαφέρει πολύ το 3d.Το budget που διαθέτω είναι μέχρι 700 ευρώ.Σκεφτόμουν για lg που έχει παθητικό 3d και είναι ξεκούραστο και έχει οικονομικά γυαλιά αλλά η ποιότητα εικόνας στο 3d μου φάνηκε χάλια.Επίσης κοίταξα για samsung 6100 40" και sony hx750 40' και μου φάνηκε πως η sony και σε 2d είχε καλύτερη εικόνα αλλα και το 3d της μου φάνηκε πιο ξεκόυραστο απο αυτό της samsung.Εκει που έμεινα άφωνος ήταν στην hx850 αλλα ανεβαίνει πολυ το κόστος οπότε την αποκλείουμε.Παρακαλώ βοηθήστε με.:bigcry:

Αντικειμενικά το παθητικό 3D είναι καλύτερο συνολικά και το μόνο που δεν κουράζει σε πολύωρη θέαση. Τώρα αν για τα δικά σου μάτια είναι καλύτερο το ενεργητικό πάρε την Samsung 46EH6030 , 40" είναι πάρα πολύ λίγες για θέαση HD πόσο μάλλον για 3D.

οι 47αρες και 55αρες θα είναι πολύ μεγάλες για τον χώρο μου.Δηλαδή λέτε πως καλύτερα είναι να πάω σε lg που έχει παθητικό 3d?Συμφωνώ οτι είναι πιο ξεκούραστο αλλα απο ανάλυση μου φάνηκε χάλια.Συγκεκριμένα είδα την 615 της lg και όταν ήμουν κοντά έκανε πολλές γραμμές ενώ αν απομακρυνόμουν έχανε σε βάθος(έτσι μου φάνηκε δηλαδή).Λέτε αν κοιτάξω για άλλο μοντέλο της lg πιο ακριβό να έχει καλύτερη ανάλυση?

Εφόσον σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα το 3D κοίτα να πάρεις τη μεγαλύτερη που σου επιτρέπει το budget σου. Για μια 46"-47", εφόσον θέλεις να βλέπεις ικανοποιητικά 3D, θα πρέπει να κάθεσαι στα δύο μέτρα περίπου. Τώρα, αν η χρήση είναι κυρίως για ταινίες, ας είναι και 50 Hz η τηλεόραση. Αν δε βλέπεις αθλητικά δε θα σε ενοχλήσει ιδαίτερα.

Δεν έχεις άδικο σε αυτό Yperion,άλλο giulietta,άλλο mito και άλλο competizione 8c:2thumb22sup:Δηλαδή για καλή θέαση 3d απο 47" και παθητικό.αρα μονόδρομος η lg και ας χάνει σε ποιότητα στο 3d?

Έχεις δίκιο Yperion,η panasonic είναι μια καλή επιλογή πιστεύω.Θα την δώ και αυτή απο κοντά.Οσο για την 6030 είχα ζητήσει στον κωτσόβολο να την βάλουν σε λειτουργία 3d αλλα δεν είχαν γυαλιά,οπότε δεν έχω γνώμη για το 3d της και για αυτό τον λόγο δεν την έχω βάλει στην λίστα μου

Yperion να σε ρωτήσω κάτι μιάς και βλέπω πως είσαι γνώστης,το 3d της 6030 είναι full hd η όχι?Ένα παιδί της lg που ήταν στον κωτσόβολο φυσικά για να μου προωθήσει την 615 μου ανέφερε πως η 6030 δεν έχει full hd 3d

Πολύ σε βλέπω να ασχολείσαι με το 3D και όταν θα το δεις από πρώτο χέρι θα απογοητευτείς. Δεν είναι και τίποτα σπουδαίο.

Τέλος πάντων ενεργητικό 3d με πλήρη ανάλυση έχει η 6030 , οι τηλεοράσεις με παθητικό δείχνουν την μισή ανάλυση αλλά τα γυαλιά δεν θέλουν φόρτισμα , είναι πιο άνετο για τα μάτια (χωρίς flicker από τα γυαλιά) και δεν πέφτει η φωτεινότητα.

Διαλέγεις και παίρνεις.

Το 3d είναι μιά τεχνολογία που εμένα προσωπικά με έχει εντυπωσιάσει.Εφόσον λές πως έχει πλήρη ανάλυση η 6030 θα μπεί στα υπόψιν γιατί πράγματι είναι value for money.Γιατί όμως λές πως θα απογοητευτώ?

Re: Απάντηση: Αγορά νέας τηλεόρασης με κριτήριο το 3d

Σε αυτό παιδιά έχετε δίκιο αλλα πιστεύω πως το μέλλον θα δούμε περισσότερες ταινίες σε 3d.Για την panasonic την ut50 τι έχετε να πείτε?Την είδα στο site του public στα 499 την 42αρα.Πιστεύω για κινηματογραφόφιλους σαν εμένα μια plasma είναι καλύτερη επιλογή συν οτί ξεχνάω και clouding που είχα μάλιστα πολύ έντονο στην b7000,συν πιο ξεκούραστο 3d(όχι σαν της lg βέβαια)Ψάχνω μήπως βρω και την 50αρα αλλα δεν βλέπω να την έχει κάποιος.Το ξέρω σας έχω πρήξει

Σε 3D η συγκεκριμένη τηλεόραση είναι κάτω του μέσου όρου.

We started our 3D tests by checking out resolution in 3D mode. Panasonic promotes its displays as “Full HD 3D”, although we’ve found that in reality, it’s not quite that simple. As usual, on our own custom-made 3D resolution test chart, the vertical resolution area appears as a single grey blur, when it would ideally show as individually identifiable black and grey lines.

This means that the Panasonic 3D Plasmas represent a strange case whereby SOME shades in the picture are represented with full resolution, and others aren’t.

http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p42st50b-p42st50-201203191731.htm?page=Performance

Το τέστ είναι απο την ST50 αλλά ισχύει και για την UT50.