Αγορά νέας τηλεόρασης μέχρι 2000 ευρώ

Σήμερα γύρισα αρκετά καταστήματα με τηλεωράσεις για να τις δώ από κόντά. Μου κάναν φοβερή εντύπωση καταρχήν η sony 750 η 55' με το mat panel γιατί από τι είδα η 850 κάπως καθρευτίζει αν και εκεί η εικόνα της είναι απίστευτη και με μεγάλη διαφορά από τις samsung ακόμα και από καρυφαία της μοντέλα όπως το 8000.
Πάρα πολύ καλή εντύπωση μου κάναν και τα panel της phillips. Μιλάμε από ποιότητα εικονας ξεπερνάει ακόμα και τις sony πάντα φυσικά με τα δικά μου κριτίρια. Από samsung με εντυπωσίασε η plasma 6500. Στο media markt είχαν βάλει ένα hd video να παίζει και έμεινα εντυπωσιασμένος από την καθαρότητα της εικόνας, από την απόδοση του μαύρου αλλά και των χρωμάτων και από την κίνηση. Παρά τα πάρα πολά φώτα στον χώρο δεν φεύγγιζε καθόλου για plasma τηλεώραση συν ότι την είχε σε πάρα πολύ καλή τιμή στα 1100 ευρώ. Το μόνο αρνητικό της ήταν ότι δεν είναι τόσο φωτεινή όπως οι led αν και όχι τπτ τραγικό.
Στον κοτσόβολο είδα μερικές panasonic plasma τα φτηνά τους panel st και ένα άλλο δεν το θυμάμαι. Δεν μου άρεσαν καθόλου. Το panel φαινόταν αρκετά ξεφαμένο συν ότι φευγγιζε πολύ. Δεν ξέρω τι συμβαίνει με τα κορυφαία μοντέλα της panasonic αλλά αυτά τα δύο που ανέφερα δεν μου άρεσαν καθόλου.
Πλέον είμαι ανάμεσα σε αυτές τις τρεις. Sony 750 55', samsung 6500 plasma η πάω σε phillips.
 
Επειδή το μέγεθος είναι σαν ναρκωτικό (που έγραψε και άλλο μέλος) πήγαινε για την 55HX750. Philips αφού σου άρεσε να πας και γι' αυτή 55" αν είναι.

Έχω την μικρή αδερφή της Ε6500 την Ε530 (δεν έχει 3d βέβαια , smart TV και άλλα περιττά σε εμένα gadget) και όντως η εικόνα είναι πολύ καλή έως εξαιρετική.
 
Αν ισχύουν αυτά που διαβάζω στα ξένα φόρουμς πως η 60αρα έχει πολύ καλύτερο μαύρο από την αντίστοιχη 51" , θα πω κι εγώ +2 .
Ουσιαστικά , θυσιάζεις κάποια σημεία από την υπεροχή στην εικόνα των Panasonic , αλλά δεν μπαίνεις στη διαδικασία να τρέχεις αν σου τύχει κάποιο πάνελ με θέμα .
Όπως έχω πει κι εγώ προς αυτήν καταλήγω , αλλά δεν υπάρχει πουθενά να την δω .
 
Πολύ καλύτερο μαύρο το 0.02 με το 0.03 δεν θα το έλεγα , και γενικά μην ψάχνουμε και ψύλλους στα άχυρα.

Και όμως όλοι οι κάτοχοι 51" στο νήμα της 6500 στο avforoum , μιλάνε για σαφώς υποδεέστερο μαύρο απο τις panasonic που επίσης έχουν .
Αν λοιπόν μιλάνε για τα 0.017 σε σχέση με το 0.03 και βρίσκουν προφανή διαφορά , ίσως το 0.02 να έχει προφανή διαφορά προς το καλύτερο στο μάτι .
 
Last edited:
Κυκλοφορούν διάφοροι "κάτοχοι" γενικά στο avforum.

Γενικά σε αυτά τα μεγέθη 0.01-0.03 για εμένα όποιος λέει ότι βλέπει σημαντική διαφορά είναι υπερβολικός.
 
Eσυ ειχες αναθερθει για 0.01 και 0.001 μεγαλυτερη διαφορα αλλα το ματι δεν καταλαβαινει τιποτα

Εκτος και αν καποιος εβγαλε το ματι του και εβαλε την βεντουζα του πεταση
 
Last edited by a moderator:
Αν ισχύουν αυτά που διαβάζω στα ξένα φόρουμς πως η 60αρα έχει πολύ καλύτερο μαύρο από την αντίστοιχη 51" , θα πω κι εγώ +2 .
Ουσιαστικά , θυσιάζεις κάποια σημεία από την υπεροχή στην εικόνα των Panasonic , αλλά δεν μπαίνεις στη διαδικασία να τρέχεις αν σου τύχει κάποιο πάνελ με θέμα .
Όπως έχω πει κι εγώ προς αυτήν καταλήγω , αλλά δεν υπάρχει πουθενά να την δω .

Σύμφωνα με μετρήσεις κάποιων κατόχων στο γερμανικό φόρουμ που διαθέτουν καλούς αισθητήρες (DTP94, i1 display 3 και KM CS200), oι 60άρες, φαίνεται να έχουν οδήγηση αλά Panasonic, με καλύτερο μαύρο στα 96Hz (~0,015 cd/m2) και χειρότερο στα 60Hz (~0,02 cd/m2), ενώ οι 51άρες έχουν την κλασική οδήγηση Samsung, με καλύτερο μαύρο στα 60Hz (~0,04 cd/m2) και χειρότερο στα 100Hz (~0,06 cd/m2).

Αναμένουμε κάποιο αξιόπιστο review 51άρας, ώστε να διασταυρωθούν αυτές οι μετρήσεις...
 
Aπο την c7000 μοντελο 2010 και μετα, οι "μεγαλες" πλασμα (59-60,63-64) της samsung εχουν καλυτερο "μαυρο" απο τις 50-51αρες.
 
Eσυ ειχες αναθερθει για 0.01 και 0.001 μεγαλυτερη διαφορα αλλα το ματι δεν καταλαβαινει τιποτα

Εκτος και αν καποιος εβγαλε το ματι του και εβαλε την βεντουζα του πεταση

Προτιμώ το λίγο χειρότερο μαύρο και να βλέπω ποδόσφαιρο χωρίς γραμμή για ελέγχο του offside που έχει βάλει η Panasonic στον στάνταρ εξοπλισμό.
 
Γιάννη....στα χαρακτηριστικά της είναι...3D graphics on screen αναφέρεται στο service manual.
 
Σε δυο πρόσφατες δοκιμές που είδα η 51E450 είχε μαύρο 0.027 και η 64Ε8000 στα 0.022 , τιμές που είναι καλύτερες από τις περυσινές Panasonic...

http://hdtelevizija.com/

Και έχεις και την εγγύηση του ονόματος Samsung , No1 στον κόσμο σε πωλήσεις στις LCD και στις πλάσμα.
 
Και έχεις και την εγγύηση του ονόματος Samsung , No1 στον κόσμο σε πωλήσεις στις LCD και στις πλάσμα.

Σοβαρό επιχείρημα για αγορά τηλεόρασης η εγγύηση του ονόματος samsung.
 
Και ακόμη κράζω την Samsung. Για παράδειγμα είναι απαράδεκτο η περυσινή σειρά D6000/D6100 να είχε ultra clear panel και φέτος να το βγάλουν από την ES6000/6300/6800.

Ακόμη είναι απαράδεκτο να πουλάνε 100 Hz CMR και να είναι 50.

Άλλο το ένα και άλλο το άλλο όμως.