Αγορά Νέας Τηλεόρασης - Προτάσεις!

alextrax

New member
6 March 2010
4
Καλησπέρα.

Θα ήθελα να με βοηθήσετε να επιλέξω μία τηλεόραση:

1. Διαθέτω κοντά στα 1.000 εςυρώ.
2. Με ενδιαφέρει η τεχνολογία LED ( αλλά δεν αποκλείονται και άλλες προτάσεις)
3. Η απόσταση θέασης υπολογίζεται στα 2-3,5 μέτρα.
4. Συνήθως θα παρακολουθούνται αθλητικά και HD - DivX ταινίες (ξέρετε..)
5. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη προτίμηση σε μάρκες.
6. Προτιμάτε η ποιότητα από τις ιντσες (αλλά..με βαριά καρδιά τουλάχιστον 32" προτιμώ μεταξύ 37-40)

επίσης αν κρίνετε αναγκαίο την ύπαρξη MPEG-4, τηλεόραση με τους κατάλληλους decoders!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Last edited:
Καλωσηλθες

Τηλεορασεις τεχνολογιας LED δεν υπαρχουν , αυτο που υπαρχει ειναι τηλεορασεις LCD με φωτισμο απο LED...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1024291

H αποσταση θεασης ποσο θα ειναι? Γιατι οπως καταλαβαινεις αλλο 2 μετρα και αλλο 3.5...

Ταινιες παντως (και ειδικα HD) σε 32" ουτε απο τα 2 μετρα δεν συστήνεται να βλεπεις...διαβασε και εδω...

http://www.fullhd.gr/2008-03-25-10-47-10/2008-03-25-10-57-46/2825-a-.html

Η απόσταση Θέασης είναι από 2 στην ουσία το πολύ 3 μέτρα.
Επίσης ενδιαφέρομαι να συνδέσω εξωτερική πηγή( external disk) και να βλέπω απευθείας ταινία divx η HD.

Ευχαριστώ!

Η απόσταση Θέασης είναι από 2 στην ουσία το πολύ 3 μέτρα.

http://www.pioneercenter.gr/displayITM2.asp?ITMID=1122

Επίσης ενδιαφέρομαι να συνδέσω εξωτερική πηγή( external disk) και να βλέπω απευθείας ταινία divx η HD.

Ευχαριστώ!

Γι' αυτή τη δουλειά να πάρεις κάποιο media player απ' τα πολλά που κυκλοφορούν με κόστος από 100 - 300 ευρώ. Τα ενσωματωμένα των τηλεοράσεων είναι περιορισμένων δυνατοτήτων.

Για να δεις ταινιες θελεις μεγεθος...θα σου ελεγα να δεις τουλαχιστον 40" αν οχι 46"...

Το αν ειναι LED LCD η κανονικη LCD δεν πρεπει να παιζει ρολο κατα την αποψη μου...το μονο που θα κερδισεις ειναι η λιγο μικροτερη καταναλωση ρευματος και το design...

Να αγοράσω δηλαδή μοντέλο 2009 όπως Samsung LE40B650T2 LCD TV 40'' ή να πάω σε άλλες λύσεις όπως Sony KDL-40BX400 LCD TV 40'' ?
Μεταξύ των δύο είναι δυνατόν να γίνει σύγκριση?

Καλησπέρα κι από μένα.
Πριν γράψω την άποψή μου να διευκρινήσω ότι ούτε ειδικός είμαι και οι γνώσεις μου επί του θέματος είναι κάτω από τον μέσο όρο των χρηστών του συγκεκριμένου φόρουμ.

Γράφω διότι είμαι σε παρόμοια θέση με σένα. ( < 3 μέτρων απόσταση, θέαση αθλητικών και 720p κυρίως.) Πριν 15 μέρες δεν ήξερα την τύφλα μου από τη νέα τεχνολογία στις τηλεοράσεις, αλλά το τελευταίο διάστημα έχω βγάλει τα μάτια μου μπροστά στην οθόνη του pc και στις οθόνες των καταστημάτων ψάχνοντας και ρωτώντας.

Συμπέρασμα:
1) Ανέβα λίγο σε ίντσες. Κι εγώ νόμιζα ότι 37-40 είναι καλά, όμως τώρα θεωρώ οριακά αποδεκτές τις 42. (Αν το δικό σου βαλάντιο φτάνει για 46 ακόμη καλύτερα.)

2) Μην κολάς στις LED LCD. Μας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου με τις Β6000 και Β7000. Ωραίο design δεν λέω και εικόνα πολύ καλή, αλλά προς Θεού δεν είναι μονόδρομος.

3) Τσέκαρε και τις πλάσμα, ειδικά αν σε ενδιαφέρει να βλέπεις στα σκοτάδια.
Στις ίδιες ίντσες με τις lcd, λογικά το πορτοφόλι σου θα είναι κερδισμένο.

4) Πέρα από τα κλασσικά (τιμή, ίντσες, contrast) θα σου πρότεινα να δώσεις βάση και στο χρόνο απόκρισης που απ' οτι έχω καταλάβει παίζει σημαντικό ρόλο ειδικά σε ταινίες με γρήγορες εναλλαγές σκηνών και αγώνες που πάει πάνω κάτω η μπάλα. Αν βέβαια βλέπεις ελληνικό πρωτάθλημα δεν υπάρχει πρόβλημα. :aetsch:
Πέρα από την πλάκα, καλό είναι να δεις από 3ms και κάτω.

Δεν σου προτείνω συγκεκριμένα μοντέλα. Ούτε εγώ έχω καταλήξει ακόμα.
Πάω καθε τρεις κ λίγο στα μαγαζιά με ένα μέτρο, μετράω απόσταση σχεδόν 3 μέτρα και παρατηρώ τις οθόνες μέχρι να βγάλω κάποια στιγμή άκρη!!:flipout:
Καλή μας δύναμη.

4) Πέρα από τα κλασσικά (τιμή, ίντσες, contrast) θα σου πρότεινα να δώσεις βάση και στο χρόνο απόκρισης που απ' οτι έχω καταλάβει παίζει σημαντικό ρόλο ειδικά σε ταινίες με γρήγορες εναλλαγές σκηνών και αγώνες που πάει πάνω κάτω η μπάλα. Αν βέβαια βλέπεις ελληνικό πρωτάθλημα δεν υπάρχει πρόβλημα.
Πέρα από την πλάκα, καλό είναι να δεις από 3ms και κάτω.

Ο χρονος αποκρισης ειναι ενα τυπικο νουμερο το οποιο δηλωνει ο καθε κατασκευαστης οσο θελει αφου δεν υπαρχει κοινη μεθοδος μετρησης...

Το πραγματικο response time σε μερικα συγχρονα μοντελα...

latency_42LH7000.gif

latency_42PFL9664H.gif

latency_40Z5500.gif

latency_40B7000.gif

latency_40B8000.gif

Οποιος βρει τα 2 και 3 msec που δηλωνουν οι κατασκευαστες παρακαλειται να μας το πει...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=27385&page=5

Οπότε επιστρέφουμε στο τελευταίο που λέω, ότι ο πιο αξιόπιστος κριτής είναι το μάτι του καθενός.

Ο καθενας μας κρινει υποκειμενικα με το ματι του αρα οχι και αξιοπιστα...

Αντικειμενικο ειναι μονο αυτο που ειναι ευρεως αποδεκτο...

Παντως στα υπολοιπα που γραφεις παραπανω....

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1133780&postcount=11

...λιγο εως πολυ με βρισκεις σύμφωνο...

Last edited:
δες lg42sl9000 . ειναι στα λεφτα σου και dixv παιζει απο εξωτερικο δισκο και 2,5μ εως 3,0 εχω και εγω και ειναι και λεπτη lcd-led τεχνολογια!!