Αγορά νέας τηλεόρασης Q80R,Q85R

yess

New member
31 January 2010
72
Γνωρίζει κάποιος αν η Samsung QE55Q80R έχει θέμα με ενοχλητικούς ήχους διαστολής-συστολής πριν, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της, αλλά και μετά το κλείσιμό της, όπως το μοντέλο Q60 της ίδιας εταιρίας;

Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει για ποιο λόγο ενώ μιλάμε για το ίδιο μοντέλο τηλεόρασης το συναντάμε με δύο διαφορετικές βάσεις στήριξης;

https://h-m-entertainment.com/samsung-q80r-review

https://raba.gr/el/eikona-hchos/τηλ...ash-55-4k-uhd-qled-qe55q80ratxxh-samsung.html

Γνωρίζει κάποιος αν η Samsung QE55Q80R έχει θέμα με ενοχλητικούς ήχους διαστολής-συστολής πριν, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της, αλλά και μετά το κλείσιμό της, όπως το μοντέλο Q60 της ίδιας εταιρίας;

Last edited by a moderator:
Re: Samsung QE Q80RA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει για ποιο λόγο ενώ μιλάμε για το ίδιο μοντέλο τηλεόρασης το συναντάμε με δύο διαφορετικές βάσεις στήριξης;

https://h-m-entertainment.com/samsung-q80r-review

https://raba.gr/el/eikona-hchos/τηλ...ash-55-4k-uhd-qled-qe55q80ratxxh-samsung.html

Δεν είναι το ίδιο μοντέλο.

US Model QN55Q80RA το πρώτο,η QN55Q80RA αντιστοιχεί στην QE55Q85RA (EU Model) και όχι στην QE55Q80RA.

EU Model QE55Q80RA το δεύτερο

Προσέχετε τι διαβάζετε.

Δεν είναι το ίδιο μοντέλο.

US Model QN55Q80RA το πρώτο,η QN55Q80RA αντιστοιχεί στην QE55Q85RA (EU Model) και όχι στην QE55Q80RA.

EU Model QE55Q80RA το δεύτερο

Προσέχετε τι διαβάζετε.

Σ' ευχαριστώ πολύ!

:grinning-smiley-043

Re: Samsung QE Q85RA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Γνωρίζει κάποιος αν η Samsung QE55Q80R ή και σε αυτή του τίτλου την Samsung QE Q85RA έχουν θέμα με ενοχλητικούς ήχους διαστολής-συστολής πριν, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της, αλλά και μετά το κλείσιμό της, όπως το μοντέλο Q60 της ίδιας εταιρίας;

Γνωρίζει κάποιος αν η Samsung QE55Q80R ή και σε αυτή του τίτλου την Samsung QE Q85RA έχουν θέμα με ενοχλητικούς ήχους διαστολής-συστολής πριν, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της, αλλά και μετά το κλείσιμό της, όπως το μοντέλο Q60 της ίδιας εταιρίας;

Η 80R που έχω δεν έχει κανένα θέμα.

Re: Απάντηση: Αγορά νέας τηλεόρασης Q80R,Q85R

Η 80R που έχω δεν έχει κανένα θέμα.

Καλησπέρα φίλε μου. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω κι εγώ την Q80R και θέλω να σ' ευχαριστήσω για την απάντησή σου στο ότι δεν έχει θέμα η συγκεκριμένη τηλεόραση με ήχους συστολής-διαστολής στα πλαστικά της. Γενικά είσαι ικανοποιημένος; Τα αξίζει τα 1000 ευρώ;

Καλησπέρα φίλε μου. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω κι εγώ την Q80R και θέλω να σ' ευχαριστήσω για την απάντησή σου στο ότι δεν έχει θέμα η συγκεκριμένη τηλεόραση με ήχους συστολής-διαστολής στα πλαστικά της. Γενικά είσαι ικανοποιημένος; Τα αξίζει τα 1000 ευρώ;

Εγώ σου απάντησα. Θα πήγαινα στην 85R που πολύ ανώτερη αλλά και η 80R παραμένει εντυπωσιακή. Όχι T γιατί είναι υποβάθμιση στην πραγματικότητα.

Απάντηση: Αγορά νέας τηλεόρασης Q80R, Q85R

Η Q70R έχει μεγαλύτερη αντίθεση από την Q80R. Επιπλέον, η Q85R στοιχίζει περίπου όσο μια OLED... Σε LCD, η Sony XF9005 είναι επίσης καλή λύση.

Η Q70R έχει μεγαλύτερη αντίθεση από την Q80R. Επιπλέον, η Q85R στοιχίζει περίπου όσο μια OLED... Σε LCD, η Sony XF9005 είναι επίσης καλή λύση.

Η συνολική διαφορά είναι μεγάλη υπέρ της Q80R.
Δεν ξέρω αν έχει επιστροφή από την τράπεζα η Q85R. Κάποια στιγμή η διαφορά ήταν στα 100 ευρώ διαφορά.

Η συνολική διαφορά είναι μεγάλη υπέρ της Q80R.

Αμφιβάλλω για αυτό, ειδικά με επιπρόσθετο κόστος, για τις 55", 200 περίπου ευρώ...

Η καλύτερη διαχείριση ανακλάσεων δεν καθιστά μια τηλεόραση πολύ καλύτερη από κάποιαν άλλη. Για τοποθέτηση σε χώρο με ελεγχόμενο φωτισμό δε, το πλεονέκτημα αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Τέλος, σύμφωνα με το προαναφερθέν συγκριτικό, η Q70R έχει περίπου διπλάσια αντίθεση από την Q80R...

Re: Απάντηση: Αγορά νέας τηλεόρασης Q80R,Q85R

Η 80R διαθέτει ένα φίλτρο για τις αντανακλάσεις το οποίο όμως ρίχνει την αντίθεση. Στην ποιότητα εικόνας είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό αν δεν κάνω λάθος. Για αυτό και movies και hdr movies έχει καλύτερη βαθμολογία. Αν δεις στα ερωτηματικά που έχει δίπλα σε κάθε κατηγορία αναλύει τον τρόπο με τον οποίο βαθμολογεί. Στο movies ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι το contrast με 22%. Στα tv shows και sports ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι το reflections me 30% και 26% αντίστοιχα, οπότε και βγαίνει χαμηλότερη βαθμολογία. Έχει όμως περισσότερες ζώνες φωτισμού (local dimming zones) οπότε συνολικά είναι αρκετά κοντά και εξαρτάται από τα χρήματα και από τις ιδιαίτερες συνθήκες του κάθε αγοραστή. Διορθώστε με οι πιο έμπειροι αν κάτι δεν έχω καταλάβει καλά.

https://www.rtings.com/tv/tools/compare/samsung-q70r-vs-samsung-q80r/782/807
Σε ένα περνάει η Q70 αλλά γενικά φαίνεται πως η 80R είναι σαφώς καλύτερη. Δες την αντανάκλαση.

Η 80R διαθέτει ένα φίλτρο για τις αντανακλάσεις το οποίο όμως ρίχνει την αντίθεση. Στην ποιότητα εικόνας είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό αν δεν κάνω λάθος. Για αυτό και movies και hdr movies έχει καλύτερη βαθμολογία. Αν δεις στα ερωτηματικά που έχει δίπλα σε κάθε κατηγορία αναλύει τον τρόπο με τον οποίο βαθμολογεί. Στο movies ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι το contrast με 22%. Στα tv shows και sports ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι το reflections me 30% και 26% αντίστοιχα, οπότε και βγαίνει χαμηλότερη βαθμολογία. Έχει όμως περισσότερες ζώνες φωτισμού (local dimming zones) οπότε συνολικά είναι αρκετά κοντά και εξαρτάται από τα χρήματα και από τις ιδιαίτερες συνθήκες του κάθε αγοραστή. Διορθώστε με οι πιο έμπειροι αν κάτι δεν έχω καταλάβει καλά.

H αμερικάνικη QN55Q80R είναι η αντίστοιχη ευρωπαϊκή QE55Q85R και όχι η QE55Q80R.Η QE55Q70R με την QE55Q80R έχουν το ίδιο αριθμό ζωνών ελέγχου οπίσθιου φωτισμού.

Ασφαλέστερο συμπέρασμα για την QE55Q80R θα βγάλεις από τον Vincent στο παρακάτω video από το χρονικό σημείο 2:54 και μετά.

https://www.youtube.com/watch?v=TaowrfAUIzo
source:[hdtvtest.co.uk]