Αγορα νεας τηλεορασης SONY KDL 46EX720

Geogi

New member
6 March 2011
16
Καλησπέρα παιδιά και συγχαρητήρια για το forum. Ενδιαφέρομαι για αγορά τηλεόρασης λόγο αντικατάστασης της LG 47SL8000 (1.150E)που μου χάλασε το κατάστημα που θα μου την αντικατάσταση μου επιτρέπει να αγοράσω ότι θέλω. Η απόσταση θέασης είναι περίπου 3,2 μέτρα. Θα παρακολουθώ κυρίως ταινίες-σειρές Divx σε ποσοστό 60%,τηλεόραση 40%,Pc δεν έχω σκεφτεί να συνδέσω για παιχνίδια, ίσως για μεταφορά αρχείων μέσω wifi. Σκεφτόμουν πολύ σοβαρά την LG47LE8500 αλλά μετά τα όσα διάβασα στο αντίστοιχο θέμα για αυτή, άλλαξα γνώμη. Έχω μία φοβία σχετικά με τις plasma και την προσοχή που χρειάζονται. Διάβασα και για κάποιες άλλες τηλεοράσεις που αναφέρθηκαν στο forum. Π.χ. Samsung 46C6500 (1.350E),Sony kdl 46ex720 (1.400E)έχω μπερδευτεί με όλες τις επιλογές που υπάρχουν, τα διάφορα προβλήματα που βγάζουν αρκετές και δεν μπορώ να καταλήξω. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ

Το καλυτερο θα ηταν να ξεπερασεις την φοβια σου για τις πλασμα.

Τηλεορασεις ειναι και αυτες και οχι πυρηνικοι αντιδραστηρες.

Εγω μετα απο 3 lcd εκανα το βημα και δεν το μετανιωσα στιγμη.

Αντι για μια απο τις δυο μετριες LCD που αναφερεις παιρνεις μια 50αρα τηλεοραση πλασμα με αριστη εικονα...

http://www.skroutz.gr/s/323180/Panasonic-TX-P50G30E-50.html?keyphrase=50G30

Μονο που θα περιμενεις μερικες ημερες γιατι το συγκεκριμενο μοντελο ειναι εντελως νεο και δεν ειναι διαθεσιμο σε ολα τα καταστηματα ακομη.

Το κατάστημα που θα αντικατάσταση την τηλεόραση δεν συνεργάζεται με την Panasonic

Αν έχεις δει σε οικειακό περιβάλλον Plasma και πραγματικά παραδέχεσαι την ανωτερότητα των Plasma στην εικόνα, κι είναι απλά θέμα φοβίας... Καλύτερα να την ξεπεράσεις.

Τώρα το ότι δεν έχει Panasonic το κατάστημα που θα σου κάνει την αντικατάσταση, είναι ένα θέμα.. Άλλά υπάρχουν αξιόλογες Plasma και από τις LG-Samsung..

Το σαλόνι που θα μπει η τηλεόραση είναι πόλη φετινό έχω 2 μπαλκόνια και το βραδύ βλέπουμε τηλεόραση με τα φώτα ανάμενα και φοβάμαι ότι με της πλάσμα θα έχω πρόβλημα.

Τελικά πια προτείνετε να αγοράσω.

Ευχάριστω

Γιώργος

Το σαλόνι που θα μπει η τηλεόραση είναι πόλη φωτινό έχω 2 μπαλκόνια και το βραδύ βλέπουμε τηλεόραση με τα φώτα ανάμενα και φοβάμαι ότι με της πλάσμα θα έχω πρόβλημα.
δηλαδή στο ίδιο σαλόνι με την SL8000 πώς έβλεπες;
ρωτώ διοτι θεωρείται η τηλεοραση με τη χειρότερη απο πλευράς αντανακλάσεων επιφάνεια που έχει βγεί.
Οπότε οι νέες πλάσμα θα έχουν λογικά λιγότερες ανατανακλάσεις στο φωτεινό σαλόνι.
Αλλιώς κοιτάς για τηλεόραση χωρίς κρύσταλλο μπροστά και με matte επιφάνεια. (σειρά LG LD απο τις περυσινές, ή τη νέα 47LW570S)

Καλησπέρα παιδιά και συγχαρητήρια για το forum. Ενδιαφέρομαι για αγορά τηλεόρασης λόγο αντικατάστασης της LG 47SL8000 (1.150E)που μου χάλασε το κατάστημα που θα μου την αντικατάσταση μου επιτρέπει να αγοράσω ότι θέλω. Η απόσταση θέασης είναι περίπου 3,2 μέτρα. Θα παρακολουθώ κυρίως ταινίες-σειρές Divx σε ποσοστό 60%,τηλεόραση 40%,Pc δεν έχω σκεφτεί να συνδέσω για παιχνίδια, ίσως για μεταφορά αρχείων μέσω wifi. Σκεφτόμουν πολύ σοβαρά την LG47LE8500 αλλά μετά τα όσα διάβασα στο αντίστοιχο θέμα για αυτή, άλλαξα γνώμη. Έχω μία φοβία σχετικά με τις plasma και την προσοχή που χρειάζονται. Διάβασα και για κάποιες άλλες τηλεοράσεις που αναφέρθηκαν στο forum. Π.χ. Samsung 46C6500 (1.350E),Sony kdl 46ex720 (1.400E)έχω μπερδευτεί με όλες τις επιλογές που υπάρχουν, τα διάφορα προβλήματα που βγάζουν αρκετές και δεν μπορώ να καταλήξω. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ

Για την EX-720 εχω διαβασει καλα σχολια αλλα δεν εχει ερθει ακομα
Αλλα λογια δεν παιζει mkv ουτε απο σκληρο δισκο ntfs
Βεβαια η sony βγαζει και τα λιγοτερα προβλημτα αλλα μιλαμε
για ενα μοντελο που δεν εχει δοκιμαστει ακομα

Που θα μαθό αν η SONY KDL 46EX720 είναι καλή τηλεόραση ?

Κάποιος έγραψε ότι είναι σαν την SONY KDL 46ΗΧ800 ?

Edge LED ειναι οποτε μην περιμενεις πολλα πραγματα.

Θα εχει ολα τα κουσουρια της τεχνολογιας οπως μετρια αντιθεση , ανομοιομορφια (clouding κτλ) , μικρη γωνια θεασης κτλ.

Αν την κρινουμε βεβαια σε σχεση με αλλες edge LED μπορει να ειναι καλυτερη απο αυτες αλλα σε γενικα πλαισια μια μετριοτητα.

Yperion ευχαριστώ για τα σχόλια

Εχεις γράψει ότι σε ενδιάφερε πόλη η συγκεκριμένη τηλεόραση ?

Και το ερώτημα είναι Sony η Samsung ?

Ναι με ενδιεφερε γιατι θα μου εκανε αλλαγη η Sony στην 46W4000 που ειχα και μου εβγαλε πρασινη γραμμη.

Δυστυχως ομως κατα την μεταφορα μου επεσε και εσπασε.

Μιλαμε ομως παντα για δευτερη τηλεοραση με κυρια χρηση για gaming XBOX/PC γιατι εχω και την Panasonic 50U10 πλασμα για πρωτη.

Τωρα σκεφτομαι την Panasonic 42U30 για δευτερη. LCD ειναι δυσκολο να ξαναγορασω γιατι δεν αξιζει τον κοπο. Απο οτι βλεπεις και εσυ για την αγορα μιας μετριας τηλεορασης πρεπει να πας στα 1500 ευρω ενω τα καλα υποτειθεται μοντελα ειναι ακομη πιο ακριβα και εχουν και αυτα τα κουσουρια τους που περιγραψα παραπανω εκτος απο την αντιθεση που βελτιωνεται σε οσες εχουν local dimming.

Ούτε στον εχθρό μου αυτό που έπαθες.

Ευτυχώς εγώ με την LG την παρέλαβε το σέρβις για την αντικατάσταση.

Θα προχωρήσω με την Sony και ο θεός βοηθός.

Με βαση την δικη μου εμπειρια (3 Sony LCD ειχα , 32S2010-40D3000-46W4000) εκτος απο την τελευταια που εβγαλε πρασινη γραμμη στα 2.5 χρονια δεν ειχα καποιο αλλο προβλημα. Ουτε καν καμενο Pixel δεν ειχε καμια απο τις τρεις. Οι δυο πρωτες παιζουν ακομη κανονικα απλως τις εχω δωσει σε συγγενεις.

Απο εδω και περα ομως για κυρια τηλεοραση μονο πλασμα.

λοιπον φιλε εγω εχω ενα μηνα την 40c8000 που εχει σχεδον την ιδια εικονα με την 6000, kαι τα συμπερασματα ειναι τα εξης:

α)στα φωτηνα σκιζει στα σκοτηνα καποιες φορες προβληματιζει.
B)καποιες φορες εχω την εντυπωση οτι καθε ταινια, καθε εκπομπη, καθε περιπτωση δηλ κλπ θελει τη δικη της ρυθμιση......μεσος ορος δυσκολα να βρεθει.

Δηλαδη εχουμε ναι μεν πανευκολα μενου αλλα καπως δυστροπη τηλεοραση.
δεν εχει στανταρντ στις ρυθμισεις!

θα δουμε δεκα ταινιες θα κανουμε σχεδον δεκα ρυθμισεις ποσο μαλλον εαν οι ταινιες ειναι διαφορετικης ποιοτητας.

Για να μην νομιζεις οτι τα βγαζω απο το κεφαλι μου.

(Εγω το τηλεκοντρολ για να αλλαξω ρυθμισεις δεν ξερω αν το εχω πιασει πανω απο 2-3 φορες σε εναμιση χρονο.)

REVIEWS για την SONY KDL 46EX720 που θα βρω?

Sony UWABR100AEP Wi-Fi USB Adapter υπαρχή κάτι ανάλογο και φτηνότερο?

Yperion said:
Τωρα σκεφτομαι την Panasonic 42U30 για δευτερη
θα βγεί U30; νόμιζα οτι φέτος ξεκινάνε απο την S...