Αγορά νεας τηλεόρασης

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

ultimatum

Established Member
21 February 2011
276
Από φίλο στο εξωτερικό (Γερμανία) μου ζητήθηκε να βοηθήσω στην αγορά μιας νέας τηλεόρασης η οποία βρέθηκε σε προσφορά στο αμαζον.
Συγκεκριμένα πρόκειται για την LG 47LM649S (680 ) και την LG 42LM649S (550 ) και από design τουλάχιστον φαίνονται μια χαρά...

Πρόκειται να τοποθετηθεί σε σαλόνι με απόσταση θέασης 2,00-3,00 m. και κατά κύριο λόγο θα χρησιμοποιείται για τηλεοπτικό σήμα (το οποίο όμως δε γνωρίζω κατά πόσο διαφέρει από το ελληνικό...)
Επειδή λοιπόν δε γνωρίζω και πολλά, πιστεύετε πως είναι καλή η συγκεκριμένη πρόταση ή υπάρχει κάτι καλύτερο στα χρήματα αυτά ?

Michalis3

Supreme Member
25 February 2011
8,018
Αν μπορεί να βρει κάποια 46"-47" στα ίδια περίπου χρήματα θα είναι καλύτερα. Samsung EH6030 και Toshiba TL938 είναι καλές λύσεις.

ultimatum

Established Member
21 February 2011
276
Re: Απάντηση: Αγορά νεας τηλεόρασης

Αν μπορεί να βρει κάποια 46"-47" στα ίδια περίπου χρήματα θα είναι καλύτερα. Samsung EH6030 και Toshiba TL938 είναι καλές λύσεις.

μα η LG 47LM649S είναι 47''...! απλά η φθηνότερη είναι στις 42''.
Αυτές που προανέφερες, σε ποιούς τομείς πιστεύεις πως είναι καλύτερες σε σχέση με τις LG ?

Michalis3

Supreme Member
25 February 2011
8,018
Πραγματικά 100 Hz. Καλύτερο μαύρο και αντίθεση, υστερουν στη γωνία θέασης.

ultimatum

Established Member
21 February 2011
276
To σίγουρο είναι ότι πρέπει να πάρει το μεγαλύτερο μέγεθος γιατί 42" είναι πολύ μικρή για 3 μέτρα.
Μετά από αυτά που του είπα κατά πάσα πιθανότητα θα στραφεί στην 47'',
διότι πρόκειται και άτομο το οποίο πέρασε τα πρώτα (και πάει για τα δεύτερα) -ήντα,
οπότε μάλλον το μεγαλύτερο μέγεθος θα τον βοηθήσει....

Απο 'κεί και πέρα έχουμε ένα θέμα με το μοντέλο...

ultimatum

Established Member
21 February 2011
276
Re: Απάντηση: Αγορά νεας τηλεόρασης

Πραγματικά 100 Hz. Καλύτερο μαύρο και αντίθεση, υστερουν στη γωνία θέασης.

Απ'´ότι είδα οι LG αναφέρουν 400Hz ! είναι ..."μούφα" ?
Επίσης, οι samsung & toshiba έχουν όλες τις σύγχρονες ευκολίες που έχει η LG ?

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,475
BVR (Beyond Visual Range)
Δες και την Samsung 46F6100 που είναι λίγο πιο πάνω σε τιμή (δεν είναι smart tv όμως). Αλλιώς και η LM649 για ένα μέσο καταναλωτή χωρίς πολλές απαιτήσεις είναι οκ.

click

AVClub Addicted Member
27 July 2007
2,367
Κάτι που θα πρέπει ίσως να προσέξει ο φίλος σου στη αγορά τηλεόρασης είναι να έχει και καλωδιακό δέκτη DVB-C εκτός από τον επίγειο δέκτη DVB-T. Στη Γερμανία τα περισσότερα σπίτια έχουν εγκατάστηση καλωδιακή και με τον καλωδιακό δέκτη πιάνεις πολλαπλάσια κανάλια σε σχεση με την κεραία και σε HD. Φίλος που έφερε τηλεόραση από Eλλάδα σχετικά πρόσφατα αγορασμένη την πάτησε με αυτό το θέμα. Δεν ξέρω ίσως τα πολύ τελευταία μοντέλα να έχουν όλα DVB-C αλλά για σιγουριά να το ψάξει.

Σχετικά με το μέγεθος εγώ βλέπω σε 50αρα στα 2,5 μέτρα και την θεωρώ ιδανική. Σε καμία περίπτωση να μην πέσει κάτω από τις 47 ίντσες.

ultimatum

Established Member
21 February 2011
276
Δες και την Samsung 46F6100 που είναι λίγο πιο πάνω σε τιμή (δεν είναι smart tv όμως). Αλλιώς και η LM649 για ένα μέσο καταναλωτή χωρίς πολλές απαιτήσεις είναι οκ.

Απ'όσο γνωρίζω δεν είναι και πολύ απαιτητικός, όμως νομίζω πως θα του καλοαρέσει η ιδέα της δυνατότητας να συνδέεται η τηλεόραση με το διαδίκτυο.
Απλά δε γνωρίζω τις επιπλέον υπηρεσίες που παρέχει η γερμανική τηλεόραση και θα ήθελα να του προτείνω κάποια που να μπορεί να τις εκμεταλλευθεί όσο το δυνατόν καλύτερα.

Οπότε έχοντας κατά νου πως μιλάμε για smart tv τί να του προτείνω ?
Δε θέλω να πάρει κάποια η οποία να "μοιάζει" προσφορά, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι...

Κάτι που θα πρέπει ίσως να προσέξει ο φίλος σου στη αγορά τηλεόρασης είναι να έχει και καλωδιακό δέκτη DVB-C εκτός από τον επίγειο δέκτη DVB-T. Στη Γερμανία τα περισσότερα σπίτια έχουν εγκατάστηση καλωδιακή και με τον καλωδιακό δέκτη πιάνεις πολλαπλάσια κανάλια σε σχεση με την κεραία και σε HD. Φίλος που έφερε τηλεόραση από Eλλάδα σχετικά πρόσφατα αγορασμένη την πάτησε με αυτό το θέμα. Δεν ξέρω ίσως τα πολύ τελευταία μοντέλα να έχουν όλα DVB-C αλλά για σιγουριά να το ψάξει.

Σχετικά με το μέγεθος εγώ βλέπω σε 50αρα στα 2,5 μέτρα και την θεωρώ ιδανική. Σε καμία περίπτωση να μην πέσει κάτω από τις 47 ίντσες.

Απ'όσο γνωρίζω νομίζω πως έχει την καλωδιακή σύνδεση που αναφέρεις, οπότε πρέπει να κοιτάμε και για τη σύνδεση DVB-C...
Με μια πρόχειρη ματιά βλέπω πως η LG αναφέρει "DVB-T/C-/S-Tuner", οπότε από αυτό το θέμα είμαστε καλυμμένοι ?

Last edited by a moderator:

ultimatum

Established Member
21 February 2011
276
Αφού η Samsung EH6030 δεν είναι αρκούντως..."smart" και η Toshiba TL938 δεν φάνηκε να τον πείθει (έως τώρα τουλάχιστον),
υπάρχουν κάποιες άλλες προτάσεις στο budget αυτό (~700 ) ?

ultimatum

Established Member
21 February 2011
276
Samsung 46F6400 (40,46 κλπ αντιπροσωπεύουν τις ίντσες, το ίδιο ισχύει σχεδόν με την "ονοματολογία" όλων των εταιριών).
σαφώς, απλά κατι δεν πήγε καλά στην αρχική αναζήτηση που έκανα... :a0210:

Η Samsung UE46F6470 τί διαφορές έχει σε σχέση με την Samsung UE46F6400 ?

Στο άμαζον που ενδεχομένως να τον ενδιαφέρει, βρίσκω μόνο την πρώτη