Αγορά νέας τηλεόρασης

Antonis-3

New member
Στο παρελθόν έχω αγοράσει την LCD τηλεόραση Samsung C750 (LE40C750). Είμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτή και προς το παρόν δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα με βλάβες (πλην ενός κολλημένου pixel που το θεωρώ μέσα στο πρόγραμμα).

Ο πατέρας μου χρειάζεται καινούρια τηλεόραση και σκέφτομαι να του δώσω την παραπάνω τηλεόραση και να αγοράσω εγώ καινούρια. Από ίντσες είμαι ευχαριστημένος άρα μένω στις 40'.

Θέλω να ρωτήσω το εξής τους ειδικούς του forum.. H Samsung UE40F6500 (650 ) θα με ικανοποιήσει με την ποιότητα εικόνας της ή η παλαιότερη και διαφορετικής τεχνολογίας τηλεόρασή μου (που την είχα αγοράσει τότε 1.100 ) είναι καλύτερη από αυτή σε ποιότητα εικόνας;

Λιγουρεύομαι βέβαια και την Panasonic TX-L42DT60 αλλά σκέφτομαι να μην ανοίγομαι ιδιαίτερα βάσει των τωρινών οικονομικών δεδομένων..

Η F6500 είναι αρκετά κοντά σε εικόνα με την C750, υστερεί κυρίως ως προς την ομοιομορφία και τη κατανομή φωτισμού στο panel. Εγώ θα έλεγα να κοίταζες και για μεγαλύτερη, μέσα στο budget πάντα. Η απόσταση θέασης πόση είναι ?

Δε νομίζω ότι χρειάζομαι μεγαλύτερη. Η τηλεόραση βρίσκεται πάνω σε τραπεζάκι με ρόδες το οποίο μπορώ να το μετακινώ μεταξύ 1,5 - 2,5 μέτρων. Επειδή έχω κόλλημα και με την κλίμακα των αντικειμένων στο χώρο και επειδή ο χώρος μου είναι λίγο περίεργος, νομίζω ότι οι 40 ίντσες είναι μία καλή ισορροπία, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα είμαι ικανοποιημένος με αυτές.

Εκ των υστέρων διάβασα στο νήμα της F6500 έναν χρήστη να αναφέρει ότι η F6500 έχει χειρότερη εικόνα από την Β650 που είχε παλιά, οπότε και εμένα μάλλον θα μου κακοφανεί η μετάβαση από C750 σε F6500..

Μάλλον θα πρέπει να τα σκάσω για F8000 ή DT60...

Σε 40"-42" δεν υπάρχει κανένας λόγος να δώσεις τόσο πολλα χρήματα...

Θέλω να ρωτήσω το εξής τους ειδικούς του forum.. H Samsung UE40F6500 (650 ) θα με ικανοποιήσει με την ποιότητα εικόνας της ή η παλαιότερη και διαφορετικής τεχνολογίας τηλεόρασή μου (που την είχα αγοράσει τότε 1.100 ) είναι καλύτερη από αυτή σε ποιότητα εικόνας;

Η F6500 είναι από τις καλύτερες τηλεοράσεις του 2013 , δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση με την C750 σε θέμα εικόνας.

Εκ των υστέρων διάβασα στο νήμα της F6500 έναν χρήστη να αναφέρει ότι η F6500 έχει χειρότερη εικόνα από την Β650 που είχε παλιά, οπότε και εμένα μάλλον θα μου κακοφανεί η μετάβαση από C750 σε F6500..

Σε τηλεοπτικο σιγουρα,η f6500 θα σου φανει θολη και λιγοτερο καθαρη μπροστα στην c750
αν εχεις καλομαθει στην επεξεργασια samsung,δυσκολα την αλλαζεις
κ γω περσι ημουν σε φαση αναβαθμισης απο b750 κ μονο στην es7000 κ es8000 βρηκα τη γνωριμη εικονα σε τηλεοπτικο(πηρα την es8000 τελικα)

Τελικά έβαλα χαρτί κ μολύβι και όντως με παίρνει άνετα να βάλω 46'. Οριακά μπαίνει και 47'. Ουσιαστικά οι εξωτερικές διαστάσεις της 40αρας C750 ισοδυναμούν πάνω κάτω με μία 46 LED. Οπότε είναι βλακεία να πάω πάλι σε 40 κ ας έχει ροδάκια το τραπέζι της TV.. Το θέμα είναι ότι τη φοβάμαι την F6500, όπως το επιβεβαιώνει και ο Αγαμέμνων.. Βλέπω αρκετές ώρες τηλεοπτικό πρόγραμμα. Δηλαδή για ισοδύναμη ποιότητα εικόνας πάω σε σειρά 7 και 8 από Samsung? Από Sony και Panasonic ποια είναι τα ας πούμε ισοδύναμα μοντέλα; Gaming δε με ενδιαφέρει καθόλου. Μόνο τηλεοπτικό, ταινίες και internet. Καλό είναι να έχει κ αξιοπρεπή ηχεία..

Γιατί δεν την βλέπεις ο ίδιος αν σου κάνει?

Αδικαιολόγητος για εμένα ο φόβος εφόσον μιλάμε για επεξεργαστή dual core στα 900 Mhz (η C750 δεν πρέπει να είχε πάνω από 600 Mhz και τo 2010 δεν υπήρχαν καν dual core).

Γιατί δεν την βλέπεις ο ίδιος αν σου κάνει?

Αδικαιολόγητος για εμένα ο φόβος εφόσον μιλάμε για επεξεργαστή dual core στα 900 Mhz (η C750 δεν πρέπει να είχε πάνω από 600 Mhz και τo 2010 δεν υπήρχαν καν dual core).

Το αν ειναι dualcore κ στα ποσα mhz ειναι,τι σχεση εχει με την εικονα?

Kαι για μενα επειδη εχω την c750 απο προσωπικη αποψη σε συγκριση με καποιων φιλων που εχουν τη σειρα 6
καλυτερα σε σειρα 7 και πανω, τουλαχιστον για τηλεοπτικο σημα.
Και απο οτι λενε (Samsung has included a dual-core processor for this series to improve the responsiveness of the smart TV functions)
ο dual core επεξεργαστης παιζει περισσοτερο ρολο για τις εφαρμογες smart.(Εχω μια 32F5500 και to βλεπω).

Το αν ειναι dualcore κ στα ποσα mhz ειναι,τι σχεση εχει με την εικονα?

Όλες οι λειτουργίες του επεξεργαστή εικόνας (scaling , deinterlacing , motion interpolation) εξαρτώνται από την υπολογιστική του ισχύ. Ακόμη καλύτερο θα ήταν να γνωρίζαμε την απόδοση σε MIPS η GFLOPS.

Έχει δίκιο ο Yperion ότι πρέπει να πάω κάπου να την δω και από κοντά πριν αρχίσω να κοιτάζω για τα πιο ακριβά μοντέλα. Αν και δεν ξέρω με τον φωτισμό των καταστημάτων αν θα μπορώ να καταλάβω πολλά πράγματα. Θα επανέλθω..

Γινε σπαστικος και πηγαινε στο κλεισιμο ,μολις σβησουν φωτα μπες μεσα και πες με χαμογελο ηρθα να δω τις tv

Γινε σπαστικος και πηγαινε στο κλεισιμο ,μολις σβησουν φωτα μπες μεσα και πες με χαμογελο ηρθα να δω τις tv

με τις καταρες που θα του ριξουν οι υπαλληλοι θα του τυχει τηλεοραση με banding clouding torching με θορυβο στο τροφοδοτικο και χαλασμενη βαση...

με τις καταρες που θα του ριξουν οι υπαλληλοι θα του τυχει τηλεοραση με banding clouding torching με θορυβο στο τροφοδοτικο και χαλασμενη βαση...

Oχι, μετά θα πάει να πάρει απο αλλού! :p

Είδα σήμερα στο Πλαίσιο Αλίμου φευγαλαία (για άλλο λόγο είχα πάει) την f6500 & f8000. Με τις κουκουρούκου ρυθμίσεις που είχαν, η αλήθεια είναι οτι η 8000 ήταν εμφανώς καλύτερη. Παρόλο που η τιμή της 6500 είναι πολύ δελεαστική και ειδικά η 60f6500, αν έπαιρνα πάλι την 8000 θα έπαιρνα ή την 7000 που αν δε κάνω λάθος μόνο στο design διαφέρει (έχω την C8000).

Αν σκόπευα να την κρατήσω πολλά χρόνια και εγώ την 55F8000 θα αγόραζα αλλά μια και σε 2-3 χρόνια σίγουρα θα την αλλάξω όταν θα κυκλοφορήσουν στις 55" UHD/4K σε τιμές ανάλογες με όσο έχουν οι σημερινές 55άρες μάλλον θα πάρω την 6500.

Αν σκόπευα να την κρατήσω πολλά χρόνια και εγώ την 55F8000 θα αγόραζα αλλά μια και σε 2-3 χρόνια σίγουρα θα την αλλάξω όταν θα κυκλοφορήσουν στις 55" UHD/4K σε τιμές ανάλογες με όσο έχουν οι σημερινές 55άρες μάλλον θα πάρω την 6500.

συμφωνω...παρολο που πηρα σειρα 7000...ολο πεφτουν οι τιμες και μου φαινεται οτι ειναι καλυτερες οι mid-high σειρες σε ευτο το θεμα

Γιαννη μoυ αρεσει που γραφεις 2-3 χρονια,πριν ενα χρονο δεν πηρες την πλασμα;

Και κινητό κάθε 6 μήνες το αλλάζω , γενικά μου αρέσει να έχω καινούργια πράγματα αλλά πιστεύω ότι μια διετία θα την κρατήσω σίγουρα γιατί η τεχνολογία στις LED LCD πλέον έχει φτάσει στο όριο της.

Οι OLED λογικά θα κάνουν 3-4 χρόνια να κατέβουν σε νορμάλ επίπεδα τιμών. Οι 4Κ θα είναι προσιτές μέσα στην επόμενη διετία.