Αγορά νέας τηλεόρασης

Sotiris17

New member
21 October 2008
2
Καλησπερα.. θελω λιγο τα φωτα σας για νεα τηελοραση στο σαλονι μιας και χαλασε η παλια LOEWE 28'' που ειχαμε.. απο LCD,PLASMA και τετια δεν εχω καμια εμπειρια..

η θεαση ειναι απο τα 2,5-3 μετρα.. λεω να παω σε 37-40'' πανω κατω LCD-TV ( HD ) τι λετε? θελω να ειναι γυρω στα 600 ( το πολυ 700 ) ευρω.. και μιας και θα παρουμε τετοια tv λεω να βλεπω και εγω καμια ταινια.. ( μπορω να συνδεσω εξωτερικο σκληρο πανω σε καποια τηλεοραση και να βλεπω απο εκει? η αμα ειναι να παρω το WD HD Media Player, καπως ετσι.. αν δεν γινεται υπαρχει και το dvd player!

τι μου προτεινεται?

http://www.skroutz.gr/s/91932/Panasonic-TX-P42U10E.html

Ακούγονται πολύ καλά λόγια για την εν'λόγο τηλεόραση..Η 50άρα κάνει 900ε.Αν μπορείς να τα δώσεις να τα δώσεις..Αλλιώς και η 42άρα καλή είναι...Δέν έχει media player πάνω..αλλά με έναν εξωτερικό κάνεις την δουλειά σου μιάς και είναι καλύτερος απο τους ενσωματωμένους.

Το σαλόνι σας έχει πολύ φώς?
Επίσεις,παίζεις παιχνίδια?

εχει αρκετο φως ναι. παιχνιδια δεν παιζω.. πηγα παντως την ειδα την U10 την 42αρα αλλα ειναι αρκετα μεγαλη για 2,5-3 μετρα θεασης.. 32'' ειναι σχετικα μικρη οποτε θα παω σε 37 με 40 ιντσες το πολυ και απο οτι μου ειπαν για plasma θα πρεπει να παω απο 42 και πανω οποτε δεν με συμφερει

Αφού δεν είσαι gamer πάρε την u10. Έτσι κι αλλιώς την ημέρα δουλεύουμε... το βράδυ βλέπουμε ταινίες.
Για το τηλεοπτικό έτσι κι αλλιώς χάλια είναι... τι να σε πειράξουν οι αντανακλάσεις...

550Ε η U10, δώσε και κάτι για media player ή το LG BD390 ή το Samsung BD4600 που παίζουν και .mkv και με 700-850Ε είσαι μια χαρά!

:ernaehrung004:

ΥΓ Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομύριο να μετανοιώσεις για το μέγεθος.
Πιο πιθανό είναι να ζητάς μεγαλύτερη μετά από ένα μήνα!!! Μη το φοβάσαι...

Last edited:
εχει αρκετο φως ναι. παιχνιδια δεν παιζω.. πηγα παντως την ειδα την U10 την 42αρα αλλα ειναι αρκετα μεγαλη για 2,5-3 μετρα θεασης.. 32'' ειναι σχετικα μικρη οποτε θα παω σε 37 με 40 ιντσες το πολυ και απο οτι μου ειπαν για plasma θα πρεπει να παω απο 42 και πανω οποτε δεν με συμφερει

Στα 2,5-3 μέτρα η 42άρα είναι υπερβολικά μικρή. Χρειάζεσαι τουλάχιστον 46άρα, αν και ιδανική διάσταση για την συγκεκριμένη απόσταση είναι οι 50".....

Οπως σου έγραψε και ο Νίκος παραπάνω μην φοβάσαι το μέγεθος. Οι τηλεοράσεις συνήθως μετά από μερικές μέρες "μπαίνουν". :D

Το σίγουρο είναι ότι αν πάρεις 37"-40" σε λίγο καιρό θα το μετανοιώσεις, στο υπογράφω.

Οχι απλα δεν ειναι μεγαλη αλλα για θεαση HD ειναι και μικρη για τη αποσταση αυτη....

distance.jpg

http://www.fullhd.gr/2008-03-25-10-47-10/2008-03-25-10-57-46/2825-a-.html

Οχι απλα δεν ειναι μεγαλη αλλα για θεαση HD ειναι και μικρη για τη αποσταση αυτη....

distance.jpg

http://www.fullhd.gr/2008-03-25-10-47-10/2008-03-25-10-57-46/2825-a-.html
Αυτές είναι οι ιδανικές αποστάσεις για να βλέπεις TV;
Απλά Θα στραβωθούμε. (Απο που προκύπτουν αυτά τα στοιχεία μήπως απο τις εταιρείες για να πάρουμε 100'').

Να στραβωθεις κινδυνευεις οταν καθεσαι στα 3 μετρα απο 32" και προσπαθεις να διαβασεις υποτιτλους σε ταινια...

Οπως εχει γραψει και καποιος....

Οι περισσότεροι έχουμε την εντύπωση ότι πρέπει να βλέπουμε τηλεόραση από μία σχετικά μακρινή απόσταση. Η εντύπωση αυτή είναι λανθασμένη.
Οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν πως πρέπει να βλέπουμε τηλεόραση από αρκετά κοντά ώστε να διακρίνουμε μικρά σε μέγεθος αντικείμενα χωρίς να κουράζουμε τα μάτια μας, αλλά και να αξιοποιούμε τις αναλύσεις που μας προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.

distance_chart.png

Υπαρχει και ο αντιστοιχος πινακας με βαση διαφορες μεθοδους υπολογισμου...

Οι αποστασεις ειναι σε ποδια (feet)...

Αν προσέξεις στο πάνω σημείο του πίνακα αναφέρει HD υλικό.
Aν βλέπεις SD τα μέτρα αυξάνονται...
Αν δε, βάλεις τηλεοπτικό σήμα η απόσταση σχεδόν διπλασσιάζεται!

Μια χαρά είναι τα νούμερα και ακόμα καλύτερη η προσωπική μας ευχαρίστηση.
Καλό είναι για παράδειγμα να συνυπολογίζουμε την γωνία θέασης. Για μένα η ιδανική έιναι γύρω στις 30 μοίρες, για άλλον οι 20, οι 40 κοκ.

:ernaehrung004:

edit: Γιάννη μαζί γράφαμε... (πιάσε πράσινο!!!)

Φίλε να εμπιστευτείς όσα λένε τα παιδιά για θέμα μεγέθους. Προκύπτουν από μελέτες και τους επιστήμονες που δημιούργησαν τις νέες οθόνες. Είναι τελείως διαφορετική τεχνολογία, το μεγαλύτερο μέγεθος μόνο πλεονεκτήματα έχει.
Αν δεν ήταν έτσι, οι εταιρίες δεν είχαν κανένα λόγο να βγάζουν όλο και μεγαλύτερες, θα μπορούσαν να σου πουλάνε το "μισό" προϊόν στα ίδια λεφτά και να κερδίζουν διπλά. Το έχουμε πει και ξαναπεί δεκάδες φορές προσπαθώντας να μην κάνει το λάθος κάποιος και αγοράσει κάτω από 40-42''. Πάρε τη μεγαλύτερη που αντέχει η τσέπη σου και ο χώρος τοποθέτησης.
Ένα οικονομικό μοντέλο plasma σε 50'' που μου αρέσει η εικόνα της είναι η LG-PQ3000, την βρήκα ελάχιστα πάνω από 700 , αν δεν μπορείς να αγοράσεις κάποια ακριβότερη που σου πρότειναν πριν.

Re: Απάντηση: Αγορά νέας τηλεόρασης

Ένα οικονομικό μοντέλο plasma σε 50'' που μου αρέσει η εικόνα της είναι η LG-PQ3000, την βρήκα ελάχιστα πάνω από 700 , αν δεν μπορείς να αγοράσεις κάποια ακριβότερη που σου πρότειναν πριν.

Το εχω αναφερει και παλι , ειναι πολυ καλη σε τηλεοπτικο σημα (καλυτερη απο ολες τις LCD LG στον τομεα αυτο) και σε τιμη "χωμα"....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά νέας τηλεόρασης

Το εχω αναφερει και παλι , ειναι πολυ καλη σε τηλεοπτικο σημα (καλυτερη απο ολες τις LCD LG στον τομεα αυτο) και σε τιμη "χωμα"....

Μήπως ξέρουμε αν η PQ3000 παίζει και όλα τα βίντεο, mkv κ.λ.π από το usb μετά από πείραγμα; Αν αγόραζα τώρα τηλεόραση θα την έπαιρνα. Στο παραλίγο συγκρατήθηκα να μην αλλάξω την παλιά. Την ξαναείδα χθες σε μαγαζί 728 και 750 σε άλλο, περιλαμβανομένων των δόσεων. Και με 2 χρόνια 0 pixel εγγύηση από την LG. Η εικόνα της μου αρέσει περισσότερο κι από άλλες "οικονομικές" όπως η U10 που κοστίζουν παραπάνω.
Τι άλλο να πούμε...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά νέας τηλεόρασης

Σε τηλεοπτικο σημα μαλλον δειχνει λιγο καλυτερα απο την U10 απο οτι ειδα στα καταστηματα , σε HD ομως υπαρχει μεγαλη διαφορα υπερ της U10...

Την 50PQ300 την είδα στο Saturn Γέρακα και είχε πολύ καθαρή εικόνα (όπως και όπου αλλού την έχω δει). Έπαιζε Τζειμς Μποντ και οι περισσότερες LCD είχαν εικόνα θολή σαν ψεύτικη εκτός από μερικές Samsung πάνω από 1500. Είδα και τις 42V10 και 42G10 οι οποίες εκτός από το καλύτερο μαύρο είχαν θολή εικόνα και δεν μου άρεσαν καθόλου (το ίδιο και στη γυναίκα μου χωρίς να της πω τίποτα). Η PQ3000 μπορεί να μην είχε το μαύρο της Panasonic αλλά είχε σαφώς πιο καθαρή εικόνα με λεπτομέρειες.
Δεν ξέρω τι σήμα έπαιζε αλλά σας λέω αυτό που είδαμε.
Πιστεύω ότι κακώς την έχετε παραμελημένη και ασχολείστε μόνο με τις Panasonic γιατί για το 90% των χρηστών που θέλουν να βλέπουν τηλεόραση με λίγα DVD ή BR, είναι καλύτερη (και λόγω τιμής) από τις Panasonic.:cool:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά νέας τηλεόρασης

Σε τηλεοπτικο σημα μαλλον δειχνει λιγο καλυτερα απο την U10 απο οτι ειδα στα καταστηματα , σε HD ομως υπαρχει μεγαλη διαφορα υπερ της U10...

μιας και ήμουν ετοιμος για την 42G10 μόλις ειδα την LG και ερωτω?
δίλλημα : LG 50PQ3000 στα 696
http://www.limnaios.gr/view.asp?productID=8461

ή

Panasonic 42G10 στα 770
http://www.kalogeropoulos.gr/displayITM2.asp?ITMID=9125&BRANDID=7

επίσης , διαβασα τα γραφομενα στο φορουμ που λενε οτι αν παρω plasma πρεπει να στρωσω την εικονα σε καποιες ωρες λειτουργιας οπως κανουνε στα αυτοκινητα ?

Απάντηση: Re: Αγορά νέας τηλεόρασης

Thn Lg...ektos kai an mporeis na pareis thn u10 50''...

Nai prepei na thn strwseis tis prwtes 200 wres leitourgias ths...

υπαρχει στα 899 http://www.skroutz.gr/s/93363/Panasonic-TX-P50U10E.html?keyphrase=50u10

υπαρχει ομως καποιο προβλημα στις plasma οταν ανεβαινουμε σε ιντσες π.χ 50 ?
και σε τι υπερτερει η panas 50 σε σχεση με την lg ?

Re: Απάντηση: Re: Αγορά νέας τηλεόρασης

υπαρχει ομως καποιο προβλημα στις plasma οταν ανεβαινουμε σε ιντσες π.χ 50 ?
και σε τι υπερτερει η panas 50 σε σχεση με την lg ?

Κανενα προβλημα δεν υπαρχει η ομοιομορφια ειναι η ιδια σε οποιοδηποτε μεγεθος σε αντιθεση με τις LCD που στις μεγαλες διαστασεις αρχιζουν να φαινονται εντονα τα clouding κτλ.