Αγορά νέας τηλεόρασης

Re: Απάντηση: Re: Αγορά νέας τηλεόρασης

Κανενα προβλημα δεν υπαρχει η ομοιομορφια ειναι η ιδια σε οποιοδηποτε μεγεθος σε αντιθεση με τις LCD που στις μεγαλες διαστασεις αρχιζουν να φαινονται εντονα τα clouding κτλ.

σε ευχαριστω για την ταχυτατη απαντηση Yperion.
στο διλλημα ομως δεν μου απαντησες.
LG50PQ3000 ή Panasonic TX-P50U10E
η διαφορα ειναι μονο 200
ποια ειναι η αποψη σου βεβαια εσυ νομιζω οτι εισαι κατοχος της U10 αλλά σαν γνωστης της εικονας νομιζω οτι η αποψη σου ειναι σημαντικοτατη
η αποσταση τελικα θα ειναι 4,5 με 4,7 μετρα μιας και η γυναικα αντιδρα στα 2 μετρα και η θεαση της θα αφορα τηλεοπτικα καναλια & ποδοσφαιρο 80% - ταινιες 20%
θα χρειαστω και player ? μιας και τις αποθηκευω σε pc

υ.σ σε οτι αλλο χρειαστω μετα την αγορα της θα μπορουσα να βασιστω στην βοηθεια σου ?

Να στραβωθεις κινδυνευεις οταν καθεσαι στα 3 μετρα απο 32" και προσπαθεις να διαβασεις υποτιτλους σε ταινια...

Οπως εχει γραψει και καποιος....

Οι περισσότεροι έχουμε την εντύπωση ότι πρέπει να βλέπουμε τηλεόραση από μία σχετικά μακρινή απόσταση. Η εντύπωση αυτή είναι λανθασμένη.
Οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν πως πρέπει να βλέπουμε τηλεόραση από αρκετά κοντά ώστε να διακρίνουμε μικρά σε μέγεθος αντικείμενα χωρίς να κουράζουμε τα μάτια μας, αλλά και να αξιοποιούμε τις αναλύσεις που μας προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.

distance_chart.png

Υπαρχει και ο αντιστοιχος πινακας με βαση διαφορες μεθοδους υπολογισμου...

Οι αποστασεις ειναι σε ποδια (feet)...

Παιδιά, ερώτηση "θεωρίας", βέβαια, αλλά υπάρχουν και μαθητές που στην παρούσα, τουλάχιστον, φάση πάνε για τη "βάση".....!!!! Αν καταλαβαίνω καλά 480p σημαίνει SD αναλογική τηλεοπτική εκπομπή (η παρούσα δηλαδή), 720p σημαίνει σήμα από συσκευή DVD και 1080p σημαίνει σήμα HD από συσκευή blu-ray ή αντίστοιχη HD δορυφορική εκπομπή. H πολυαναμενόμενη ψηφιακή εκπομπή της DIGEA σε ποιά από τις παραπάνω κατηγορίες κατατάσσεται ;; Διότι, λαμβάνοντας υπ' όψη τον παρακάνω πίνακα, και με θέαση από τα 2,5-2,8 μέτρα, συμπεραίνω ότι ουσιαστικά χρειαζομαι δύο συσκευές. Μια LCD 40''-42'' για τηλεοπτικό(CCFL-DIRECT ή EDGE LED είναι προσωπική επιλογή μας) και άλλη μια PLASMA 46''-50'' για θέαση HD υλικού blu-ray κλπ. (Sorry για το off-topic, αλλά δεν θυμόμουν που είχα ξαναδεί τους παραπάνω πίνακες αποστάσεων) Ευχαριστώ.

Θα ήθελα κι εγώ τη γνώμη του Yperion και άλλων φίλων που έχουν κάποια από τις 2. Σύμφωνα με αυτό η PQ3000 παίζει απλό divx αλλά όχι HD από το USB, μετά από "πείραγμα".
Και τα 200 δεν είναι πολλά, αλλά σαν διαφορά είναι 30%.

Το 720p είναι και αυτό HD, το DVD, όπως και η "πολυαναμενόμενη ψηφιακή εκπομπή της DIGEA" ανήκουν στον χώρο της στάνταρ ευκρίνειας (SD) και συγκεκριμένα, για εμάς στην Ευρώπη, το σωστό νούμερο είναι 576i/p (το 480i/p ισχύει για ΗΠΑ και Ιαπωνία).

Παιδιά, ερώτηση "θεωρίας", βέβαια, αλλά υπάρχουν και μαθητές που στην παρούσα, τουλάχιστον, φάση πάνε για τη "βάση".....!!!! Αν καταλαβαίνω καλά 480p σημαίνει SD αναλογική τηλεοπτική εκπομπή (η παρούσα δηλαδή), 720p σημαίνει σήμα από συσκευή DVD και 1080p σημαίνει σήμα HD από συσκευή blu-ray ή αντίστοιχη HD δορυφορική εκπομπή.

480i γραμμές είναι η συμβατική τηλεόραση, αυτή αποκαλούμε SD ανάλυση. ή μάλλον όπως έγραψε ο φίλος "το σωστό νούμερο είναι 576i/p (το 480i/p ισχύει για ΗΠΑ και Ιαπωνία)". (κοιτάμε τις οριζόντιες αναλύσεις)
Επίσης το DVD έχει τη δυνατότητα για 576p που βελτιώνει σημαντικά την εικόνα.
Η υψηλή ανάλυση HD μπορεί να είναι 720 ή 1080. Ενοείται ότι στις HD αναλύσεις, έχουμε Progressive σήμα.
Συσκευή αγοράζεις μία, αυτή που μπορεί να πετύχει την υψηλότερη ανάλυση που επιθυμείς, καθώς υπερκαλύπτει τις υπόλοιπες.
Η καινούρια τεχνολογία ψηφιακής τηλεόρασης έχει τη δυνατότητα της 1080 ανάλυσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι σταθμοί θα προβάλλουν σήμα σε αυτή την ανάλυση. Στην αρχή δεν ξέρουμε καν αν θα είναι 16:9 ή 4:3 όπως προβάλλουν αυτή τη στιγμή...

Last edited:

Για τηλεοπτικο σημα η LG ειναι καλυτερη , για ΗD η U10...

Παντως δεν θα το μετανιωσεις οποια και αν παρεις...

παω να τις δω και τις 2 στο saturn απο κοντα .

Σχετικά με το παρών "φτωχό" SD τηλεοπτικό σήμα (αλλά και για το αναμενόμενο της DIGEA) νομίζω πως, τελικά, ισχύει το: "Κάθε πέρυσι και καλύτερα...." Άλλωστε πολλοί που παρακολουθούν-κυρίως-αναλογικά τηλεοπτικά κανάλια "νοσταλγούν" την 1024 Χ 768 ανάλυση, των παλιών τους plasma......

JL, andre74: Σας ευχαριστώ για τις σύντομες απαντήσεις σας. Λίγη υπομονή, ακόμη λοιπόν, να "δούμε" το ψηφιακό της DIGEA, καταρχάς, σε συνδυασμό με το πως τα νέα μοντέλα 2010 θα το αποδόσουν.....

παω να τις δω και τις 2 στο saturn απο κοντα .

τελικά πηγα saturn (Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ) και τις ειδα απο κοντα.
θελω να συμφωνησω με τον anargyriotis και να πω και εγω οτι οι πανασονικ δεν παιζοντουσαν σε hd αλλα σε τηλεοπτικο προγραμμα ηταν λιγο θολες και μαλιστα σε αντιθεση με την 2000 που την ειχαν διπλα στην 50u10 και οχι με την 3000 που ηταν λιγο πιο μακρυα .
αληθεια φιλε Yperion γιατι αυτη η θολουρα ?
μάλλον για την 3000 ειμαι αλλα βοηθησε με υπαρχει νημα για το στρωσιμό της ?

Last edited:

Το "θολο" που λες μαλλον εχει σχεση με την αναλυση , στις πλασμα 1366x768 και 1024x768 τα pixel ειναι πολυ μεγαλυτερα σε μεγεθος και η εικονα θυμιζει αρκετα CRT...

Προσωπικα προτιμω περισσοτερο την ομοιογενεια των πανελ 1920x1080 αλλα για πολλους ισχυει το αναποδο....

Full%20HD.JPG

Το "θολο" που λες μαλλον εχει σχεση με την αναλυση , στις πλασμα 1366x768 και 1024x768 τα pixel ειναι πολυ μεγαλυτερα σε μεγεθος και η εικονα θυμιζει αρκετα CRT...

Προσωπικα προτιμω περισσοτερο την ομοιογενεια των πανελ 1920x1080 αλλα για πολλους ισχυει το αναποδο....

Full%20HD.JPG

ναι εχεις δικιο ηταν 1366x768
και η διαφορα της απο την 6000 ειναι μονο 75 και divx τι λες αξιζουν ?
δεν μου ειπες για το νημα στρωσιματος

Όσον αφορά το στρώσιμο, σε γενικές γραμμές ισχύουν τα ίδια για όλες τις Plasma. Ρίξε μια ματιά στις σχετικές ενότητες στις πρώτες σελίδες των νημάτων των PX80, G10 και U10...

Δεν ασχοληθηκα με στρωσιμο γιατι εχω γυναικα και δυο μικρα ζουζουνια (τα παιδια μου) σπιτι που θελουν να βλεπουν τηλεοραση και οχι καρτελες και "χιονια"...

Απλως την εβαζα καπου καπου στο zoom για να μην φαινονται τα λογοτυπα απο τα καναλια τις πρωτες 100-150 ωρες και δεν εβλεπα DVD αν ειχαν μαυρες μπαρες...

Τιποτε αλλο δεν χρειαστηκε...

Απάντηση: Re: Αγορά νέας τηλεόρασης

Δεν ασχοληθηκα με στρωσιμο γιατι εχω γυναικα και δυο μικρα ζουζουνια (τα παιδια μου) σπιτι που θελουν να βλεπουν τηλεοραση και οχι καρτελες και "χιονια"...

Απλως την εβαζα καπου καπου στο zoom για να μην φαινονται τα λογοτυπα απο τα καναλια τις πρωτες 100-150 ωρες και δεν εβλεπα DVD αν ειχαν μαυρες μπαρες...

Τιποτε αλλο δεν χρειαστηκε...

αυτο θα ηθελα να ξερω γιατι και εγω εχω 2 ζουζουνακια που θελουν να βλεπουν κατα τυχη τα ζουζουνια ... οποτε τι λες να κανω ?
για τηλεοπτικο προγρ. να κανω zoom ωστε να μην φαινεται το λογοτυπο ?
και οι μαυρες μπαρες που λες στο dvd ποιες ειναι ?

και μια φωτο απο αυτες που δεν εχουν μπαρες για να δω την διαφορα σε παρακαλώ ( πρεπει να ειναι αποτι καταλαβαινω ολη η οθονη χωρις σημειο μαυρο )
και αλλη μια ερωτηση φιλε Yperion
αν βαλεις την πανασονικ να παιζει σε τηλεοπτικο με πανελ 1366x768 αντι 1920x1080 θα ειναι πιο καλά ?

Re: Απάντηση: Αγορά νέας τηλεόρασης

Η αναλυση της οθονης ειναι φιξ , δηλαδη ειτε ειναι 1024x768 ειτε 1366x768 ειτε 1920x1080 , αν μιλαμε για πλασμα...

Οτι τηλεοπτικο σημα και να δωσεις , η DVD γινεται απο τον επεξεργαστη της εκάστοτε τηλεορασης μια διαδικασια που λεγεται upscaling και γεμιζει ολη την οθονη...

Μαυρες μπαρες εχουν οι ταινιες που ειναι γυρισμενες σε κινηματογραφικη αναλογια (2.35:1 αναλογια πλευρων)...

Πολλα DVD ειναι ειτε σε 4:3 ειτε 16:9 , τα 16:9 "γεμιζουν" ακριβως την οθονη αφου ολες οι τηλεορασεις αυτη την αναλογια πλευρων εχουν...

α μαλιστα δεν ειναι οπως το pc που μπορεις να αλλαξεις την αναλυση της οθονης απο τις ρυθμισεις ..
τωρα μου εκανες την καρδια μαυρη μιας και ερωτευτηκα την πανασονικ και σκεφτομουν να αλλαξω τις ρυθμισεις για να βλεπω tv οπως στην 3000 , τελικα μαλλον καταληγω στην 6000 με +74

αλλα με τρωει ακομα γιατι με 100 πας στην http://www.shopcenter.gr/pegasus/products01/show00.php?code=307344&pcode=SHOW_PROD307344

Σήμερα είδα στο σκρουτζ και την Samsung PS50B450 με πολύ πεσμένη τιμή ( 700) και αναρωτιέμαι τι να λέει σε σχέση με την PQ3000, την έχει δει κανένας?
Αυτό που είδα, είναι ότι δεν έχει USB.