Αγορά νέας τηλεόρασης

lordelesar

New member
27 July 2011
13
Καλησπέρα και από εμένα. Ακόμα ένα thread από τα πολλά με το ίδιο θέμα.
Τα δεδομένα είναι τα παρακάτω:

απόσταση: 3.5 μέτρα
χρήση: ταινίες MKV σε 720p και 1080p από laptop, bluray από PS3 και gaming με PS3. TV εξαιρετικά σπάνια έως καθόλου.
budget: μέχρι 900 ευρώ εκτός αν είναι κάτι εξαιρετικό και αξίζει να δώσεις μέχρι 100-150 ευρώ παραπάνω για σημαντική διαφορά
προηγούμενη TV: Samsung 40άρα, αν θυμάμαι καλά μοντέλο 558 ή κάτι τέτοιο.

Μέχρι τώρα έχω βρει στα λεφτά αυτά:
Samsung 46C750 (με προβληματίζει ότι είναι παλιότερο μοντέλο)
Samsung 46D5500 (με προβληματίζει η κίνηση που διάβασα μέσα στο φόρουμ ότι είναι κακή)
Sony KDL-46EX402
Panasonic TX-P46G30E (με προβληματίζει το θέμα του burn in, το στρώσιμο κλπ καθότι δεν είχα ποτέ στο παρελθόν πλάσμα και δεν ξέρω τα κουσούρια τους) - αν τελικά καταλήξω να κολυμπήσω στα βαθιά και να πάρω πλάσμα, αξίζει να δώσω κάποια χρήμματα παραπάνω και να πάρω την 50άρα
- επίσης πάω σε 50άρα είναι πολύ κοντά σε τιμή η G30E με την ST30E
Philips 46PFL7605H

Έχω πελαγώσει...Όποια βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη και θα είμαι ευγνώμων.

Οι καλύτερες επιλογές από τις παραπάνω είναι η 50G30 και η 46C750 της Samsung.Που αν και περσινό μοντέλο έχει εξαιρετική εικόνα.

Οι καλύτερες επιλογές από τις παραπάνω είναι η 50G30 και η 46C750 της Samsung.Που αν και περσινό μοντέλο έχει εξαιρετική εικόνα.

Αρχικα σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση.
Απο οτι διαβασα σε αλλα θεματα γιαυτη την αποσταση ειναι μονοδρομος οι 46+ ιντσες. Αρα σωστα εχω επιλεξει αυτο το μεγεθος υποθετω?

Ξεχασα να προσθεσω στο πρωτο ποστ οτι θα με ενδιεφερε ενας καλος media player να παιζω mkv με dts και optional οι ελληνικοι υποτιτλοι σε srt. Θα ηταν ιδανικο να μπορεσω να αποδεσμευσω το λαπτοπ απο την θεαση μιας ταινιας.

Σε αυτο οι δυο που προτεινεις πως τα πανε?

Επισης τα μοντελα που παραθετω ειναι ενδεικτικα. Δεν λεω οχι αν υπαρχει κατι καλυτερο που δεν εχει παρει το ματι μου...

Η Samsung παίρνει άριστα στις multimedia δυνατότητες...η Panasonic πάλι μένει μετεξεταστέα!Δεν μπορεί να αναπαραγάγεις .srt υπότιτλους ούτε να αποκωδικοποιήσει dts ήχο.Η Samsung παίζει τα πάντα.
Το μέγεθος είναι σωστό.Δες εκτός αυτών την Samsung 51D6900,στην ίδια τιμή περίπου με την 50G30 και έχει και επιπλέον δυνατότητες,βέβαια χάνεις ελάχιστα σε ποιότητα εικόνας.

Μπορεί υπό συνθήκες.Πρέπει κάθε φορά να τους επεξεργάζεσαι στον υπολογιστή ή να τους ενσωματώνεις στην ταινία.

Άρα ως 2 ανεξάρτητα αρχεία μέσα σε ένα φάκελο είναι αδυνατο. Θα πρέπει να τους ενσωματωσεις με κάποιο codec πχ vlc? σωστά τα λεω?

vlc είναι media player,υπάρχουν προγράμματα που μπορούν να το κάνουν.Στα μεγάλα αρχεία πάντως είναι και αρκετά χρονοβόρο.Γίνεται και ως ανεξάρτητο αρχείο...αλλά πρέπει να τους ανοίξεις με το Notebook και να αλλάξεις την κωδικοποίηση του αρχείου.

Ναι,αλλά υστερεί σε multimedia δυνατότητες σε σχέση με την Samsung.Η μέση λύση είναι η D6900.

+ 1 πλασμα Πανασόνικ 50G30 σε αυτη την απόσταση.
χρήση: ταινίες MKV σε 720p και 1080p από laptop
γιατι δίνεις έμφαση στις multimedia δυνατότητες αφού θα παίζει απο υπολογιστή;

για να ενσωματώσεις υποτίτλους χρησιμοποιείς το mkvtoolnix
και τρέχεις το mkvmerge UI. Δέ παίρνει πολλή ώρα (ανάλογα με το μηχάνημα)

Re: Απάντηση: Αγορά νέας τηλεόρασης

Δεν είναι ότι δίνω έμφαση στις multimedia δυνατότητες, απλά είπα αν είναι δύο επιλογές με μικρή διαφορά στην τιμή και μόνη διαφορά στον media player, να επιλέξω τη δεύτερη μήπως και αποδεσμεύσω το λάπτοπ.

Αλλά η έμφαση είναι 1ον)στην ποιότητα της εικόνας και 2ον) στην ποιότητα της κίνησης.

Μάλλον καταλήγουμε στην 50G30E λοιπόν.
Τι διαφορές έχουν οι G30E με την ST30E εκτός από το 3D? Στα 2D έχουν την ίδια απόδοση?