Αγορά νέας TV 40-42 μέχρι 400 euro

sprsk

Senior Member
10 November 2007
673
Καλησπέρα ,

Φίλη αποφάσισε να αγοράσει τηλεόραση διάστασης -40+ για ταινιούλες και τηλεοπτικό ...
Θέλει τιμή κάτω από 400 . Ti προτείνετε ώστε να βλέπει χωρίς πολλές απαιτήσεις μία όμορφη εικόνα χωρίς τέρατα
υπάρχει πραγματικό 100hz σε αυτά τα λεφτά που να συνδυάζεται με καλή εικόνα ?

Ευχαριστώ

Καλησπέρα ,

Φίλη αποφάσισε να αγοράσει τηλεόραση διάστασης -40+ για ταινιούλες και τηλεοπτικό ...
Θέλει τιμή κάτω από 400 . Ti προτείνετε ώστε να βλέπει χωρίς πολλές απαιτήσεις μία όμορφη εικόνα χωρίς τέρατα
υπάρχει πραγματικό 100hz σε αυτά τα λεφτά που να συνδυάζεται με καλή εικόνα ?

Ευχαριστώ

Υποθέτοντας ότι η φίλη σου δεν βλέπει αθλητικά και ότι κάθεται σε απόσταση 2μ και πάνω απο την τηλεόραση, καλό είναι να ανέβει λίγο σε budget και να εκμεταλευτεί την προσφορά του you.gr που ανέφερε συμφορουμίτης στο σχετικό νήμα.
θα κάνει μια υπέρβαση 12% στα χρήματα για να πάρει μιά οθόνη μεγαλύτερη κατά 44%
Αυτό θα κάνει μεγαλύτερη διαφορά απο απο οποιαδήποτε 40ρα και να επιλέξει.

Υποθέτοντας ότι η φίλη σου δεν βλέπει αθλητικά και ότι κάθεται σε απόσταση 2μ και πάνω απο την τηλεόραση, καλό είναι να ανέβει λίγο σε budget και να εκμεταλευτεί την προσφορά του you.gr που ανέφερε συμφορουμίτης στο σχετικό νήμα.

'Εχεις υπόψιν σου μέχρι πότε θα είναι η προσφορά στο you?

Δηλαδή 100hz που να είναι και αξιοπρεπής σε εικόνα δεν βρίσκει κάτω από 400 ?

Με τον όρο αξιοπρεπής τι εννοείς? Μια τηλεόραση 40" με 200Ηz και της παναγιάς τα μάτια αξίας 1.000 ευρώ δεν θα έχει αξιοπρεπή εικόνα στα 2,5 μέτρα γιατί είναι πολύ μικρή. Τα Hz θα χρειαστούν μόνο αν βλέπει ποδόσφαιρο, ακόμα και στους αγώνες μπάσκετ είναι δύσκολο να διακρίνεις τη διαφορά.

Επειδή έχω μία 50Hz η διαφορά για εμένα είναι "εμφανής" . αξιοπρεπή εννοώ να έχει καλή εικόνα.
Προσωπικά έχω μία Panasonic V20 και που πιστεύω ότι έχει καλή εικόνα.
Αυτό δεν το βλέπω σε πολλές LCD που μοιάζουν ψεύτικες. Πέρασα μια βόλτα από MMarkt και μου βγήκαν τα ματάκια.
Γιαυτό ρωτώ εδώ μέσα όπου λίγο πολύ υπάρχει μία σχετικά κοινή γλώσσα.
Δεν θέλω να εντυπωσιαστώ για 1 ώρα και μετά να με πιάσει πονοκέφαλος. Θέλω μία TV που να βλέπω ταινιούλες και να χαίρομαι είτε βλέπω κωμωδία είτε σκοτεινό θρίλερ.
Να μπορεί να παίξει ικανοποιητικά τηλεοπτικό σήμα. Και να αναπαράγει από USB. Τα υπόλοιπα καλούδια μου είναι αδιάφορα.
Επίσης για εμένα το μέγεθος δεν μετράει στην ποιότητα της εικόνας.

Στα μαγαζιά βλέπεις τηλεοράσεις ρυθμισμένες να ξεχωρίσουν δίπλα σε άλλες και υπό έντονο φως.
Δεν έχω κακή εικόνα απο τηλεοράσεις 50hz που παίζουν ταινίες και σειρές, άμα είσαι πιουρίστας όμως και σε ενοχλεί εύκολα η κάθε ατέλεια, με 400 αγοράζεις monitor για το pc και για τηλεόραση ξεκινάς απο τα διπλά..
Δεν μπορείς να βρείς 100hz τηλεόραση φθηνά γιατί οι αλγόριθμοι που βελτιώνουν την κίνηση έχουν εξελιχθεί τόσο που ο μέσος καταναλωτής δεν παρατηρεί τη διαφορά ανάμεσα σε πραγματικά και μαιμού Hz.
Η τηλεόραση που σου πρότεινα κάνει αυτά που ζητάς. Υπάρχει και στις 40" αλλά σου προτείνω να μην μπερδεύεις το τι μπορεί να συνηθίσει κανείς με το τι είναι το σωστό

Δυστυχώς όπως έγραψα και στον τίτλο max 400
Άρα πάμε στο ερώτημα
Καλή εικόνα ταινίες + Καλή εικόνα σε τηλεοπτικό + USB για ταινίες

Αν και εγώ θα έκανα την υπέρβαση για περισσότερες ίντσες, θεωρώ ότι είσαι ξεκάθαρος ως προς το τι ζητάς για αυτό θα σου προτείνω 2 μοντέλα ένα περσινό(299) και ένα φετινό(359 και αυτό λόγω design) που θα καλύψουν απόλυτα τις ανάγκες τις φίλης σου.
Η διαφορά στην εικόνα είναι ίδια κατά 95%, παίζουν τα πάντα από USB και με το γεγονός ότι είναι 40 ίντσες θα κάνει το τηλεοπτικό να φαίνεται όαση(λέμε τώρα).
Διαφορά δεν υπάρχει περίπτωση να δει σε σχέση με μία 100hz για την χρήση που θα κάνει οπότε μην σκάς.
Επίσης θα συμφωνήσω με τον φίλο Ducksong ως προς αυτό που είπε για την αποτελεσματικότητα των αλγόριθμων πρόσθετης κίνησης στις καινούργιες τηλεοράσεις αλλά αυτό έχει να κάνει και με το πώς αντιλαμβάνεται κάποιος την σωστή εικόνα.
Για παράδειγμα γνωρίζω άτομα που δεν μπορούν να δουν χωρίς soap opera effect με ότι artifacts έχει και μάλιστα αν τους το βγάλεις τους κακοφαίνεται κίολας.

Ενδιαφερόμενος και εγώ να αγοράσω μια 40άρα το πολύ (βλέπω και ποδόσφαιρο), πρόσεξα τη χθεσινή προσφορά του you (299 ) αλλά πρoσγειώθηκα διαβάζοντας ότι είναι 50Hz (αν και είναι φοβερά δύσκολο να καταλάβει κανείς τα πραγματικά).

Στη 2η πρότασή σου, βλέπω ότι εμφανίζεται στο skroutz με 200Hz (έναντι 100 της άλλης). Είναι και αυτή με 50Hz ;

Τα hertz που συζητάμε είναι του panel και όχι με αλγόριθμο που αναφέρουν οι εταιρείες

Last edited:
Εδώ βλέπω να καταλήγουμε https://www.skroutz.gr/s/6724354/Samsung-UE40J5100.html εκτός αν έχετε καλύτερη πρόταση το YOU την έχει στα 359

η εναλλακτική

α) https://www.skroutz.gr/s/6667890/LG-43LF5400.html LG 43LF5400 στα 368 ( παίζει να είναι 100hz γράφει 300 ??? )

β) http://Sharp LC-40CFE5100E Sharp LC-40CFE5100E στα 365 ( αυτή γράφει 100hz )

Αυτή τη στιγμή (που τελείωσε και η προσφορά της 40Η5003 στα 299), μάλλον είναι η πιο συμφέρουσα λύση, και καλύτερη από τις άλλες 2 που γράφεις.

Η LF5400 είναι στα 50Hz.

Για την ιστορία, αγόρασα την ΚΥ 22/11 την προσφορά του you (στα 299 με 12 άτοκες δόσεις), την παρέλαβα χθες (ΤΡ 24/11) και, μετά τη σάρωση, διαπίστωσα ότι ταξινομεί τα κανάλια κατ' απόλυτο αλφαβητική σειρά. Προσπάθησα να αλλάξω τη σειρά αλλά η επιλογή "Αλλαγή αριθμού" είναι ανενεργή (!!!).
Κάτι ψυλιάστηκα, επειδή στο e-manual έλεγε ότι αυτό δεν είναι ενεργό για ορισμένες χώρες, αλλά άφησα να ξημερώσει η μέρα και να επικοινωνήσω με τη Samsung.
Σήμερα ΤΕ 25/11, και με βάση τον κωδικό μοντέλου, η υποστήριξη της Samsung με πληροφόρησε ότι η τηλεόραση προορίζεται για Ιταλία και γι' αυτό είναι ανενεργή η επιλογή (!!!).
Επικοινώνησα, αγανακτισμένος, με το you και ο υπάλληλος είπε ότι εισάγουν από χώρες της ΕΕ αλλά δεν γνωρίζει ειδικά το συγκεκριμένο θέμα και, σε κάθε περίπτωση, θα αντιμετωπιστεί με ένα από τους διαθέσιμους τρόπους (επιστροφή με πιστωτικό ή επιστροφή χρημάτων, αγορά άλλης κλπ).
Το απόγευμα τηλεφώνησε πάλι περιγράφοντας τη διαδικασία επιστροφής της τηλεόρασης (ανέξοδα, μέσω της ACS) και προτείνοντας άλλη, σε πολύ υψηλότερη αλλά συζητήσιμη τιμή.

Δεν είμαι διατεθειμένος να παίξω αυτό το παιχνίδι και θα ζητήσω την επιστροφή των χρημάτων (δηλαδή της Α´δόσης ου έχει ήδη καταβληθεί και ακύρωση των υπόλοιπων) και, στη συνέχεια, ανάλογη κριτική στο skroutz και αλλού.

Διερωτώμαι, όμως, είναι δυνατόν να πουλάει αυτό το μαγαζί μια τηλεόραση που δεν λειτουργεί σωστά στην Ελλάδα;
Με λίγα λόγια, απαράδεκτη πολιτική.

Αντιγράφω απο το site τους

" Δικαίωμα Υπαναχώρησης
Εάν είστε φυσικό πρόσωπο (καταναλωτής) και η αγορά σας προορίζεται για προσωπική χρήση κι όχι για την εξυπηρέτηση της ατομικής σας δραστηριότητας, τότε δικαιούστε να υπαναχωρήσετε εντός 14 ημερολογιακών ημερών, επιστρέφοντάς μας το προϊόν. Το δικαίωμα υπαναχώρησης ισχύει εφόσον το προϊόν βρίσκεται στην αρχική του κατάσταση και η επιστροφή γίνεται με δικό σας μέσο και κόστος εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα της υπαναχώρησης (είτε το επιστρέφετε εσείς, είτε το αποστέλλετε με κάποιο μεταφορέα). Εφόσον εγκριθεί η επιστροφή, θα σας επιστρέψουμε στο σύνολό του το τίμημα που έχετε καταβάλει για τη συγκεκριμένη αγορά, με τον ίδιο τρόπο που το έχετε εξοφλήσει."

Προφανώς και έχεις αγχωθεί αλλά με δεδομένο το παραπάνω και την μέχρι τώρα πρόθεση της εταιρίας να στην πάρει πίσω δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Θα κάνουν μια προσπάθεια να κρατήσουν την πώληση αλλά θα ενδώσουν. Εσύ μπορείς να ισχυριστείς ότι λόγω ειδικής προσφοράς και χαμηλού τιμήματος έκανες την αγορά, άρα αφού δεν έχουν άλλη Samsung 40" στα 299 ούτε να πληρώσεις παραπάνω, ούτε να πάρεις μια μικρότερη tv έχει λογική.

Δεν είναι σπάνιο να εισάγονται προιόντα απο άλλες χώρες (παραεισαγωγή), πολλές φορές το "κράζουμε" στα νήματα των τηλεοράσεων αλλά οι πτώσεις των τιμών και οι μεγάλες προσφορές των εταιρειών δεν θα ήταν τόσο συχνές χωρίς την "απειλή" της παραεισαγωγής.
Αλλωστε το πρόβλημα δεν είναι με τις συσκευές γιατί όταν εισάγονται απο χώρα της ΕΕ έχουν τις ίδιες προδιαγραφές (αν και η δικιά σου περίπτωση είναι εξαίρεση) αλλά με την σωστή εκπλήρωση των όρων της εγγύησης.

Κατ' αρχάς, ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου στον προβληματισμό μου.

Όντως η εταιρεία, μέσω του εκπροσώπου της, έδειξε διάθεση επιστροφής της τηλεόρασης, χωρίς, όμως, να μου δώσει εξηγήσεις για το συγκεκριμένο πρόβλημα της απενεργοποίησης, στην ουσία, της ταξινόμησης των καναλιών, στην Ελλάδα και, προφανώς, και σε άλλες ευρωπαικές χώρες, αφού η τηλεόραση προορίζεται για την Ιταλία.

Αυτό που με προβληματίζει, όμως, είναι ότι ενώ έδωσα δύο επιλογές α) της αντικατάστασής της με ίδια που δεν έχει το συγκεκριμένο πρόβλημα, δηλαδή να λειτουργεί η ταξινόμηση και β) της επιστροφής των χρημάτων, με ότι αυτό σημαίνει λογιστικά, το απόγευμα πρότεινε την αγορά άλλης, κατά πολύ ακριβότερης.

Ήδη την πακετάρισα και περιμένω αύριο το μήνυμά του, για να καλέσω την ACS και να μιλήσω μαζί του για τα περαιτέρω.