Αγορά νέας tv 40''-43'' 4K UHD ;

Afrika2121

New member
27 November 2015
7
Καλησπέρα και από εμένα παιδιά,
λέγομαι Θανάσης και εδώ και μερικές μέρες κάνω έρευνα για καινούρια τηλεόραση αλλά έχω μπερδευτεί τελείως. Γι αυτό το λόγο αποφάσισα να ζητήσω τη γνώμη σας.

Τα δεδομένα έχουν ως εξής :
1.Η τηλεόραση προορίζεται κυρίως για gaming με PC live streaming από διαδίκτυο και ταινίες.
2.H απόσταση τηλεόρασης καναπέ είναι 3 μέτρα
3. Ιντσες μέχρι 43'', παραπάνω δεν υπάρχει χώρος.

Ερώτηση : Αυτή εδώ πώς σας φαίνεται http://www.e-shop.gr/tv-panasonic-tx-43cx740-43-3d-led-smart-4k-ultra-hd-p-PER.155690 Η' http://www.skroutz.gr/s/7070790/Panasonic-TX-40CXM710.html ?

Παιδιά παρακαλώ διαφωτίστε με, SOS !!!

Για τρία μέτρα πας σε 50" τουλάχιστον. Αν είναι αδύνατο να τοποθετηθεί στο χώρο σου μεγαλύτερη, δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά χρήματα. Η 4K ανάλυση δεν θα σου είναι χρήσιμη...

optimal-viewing-distance-television-graph-size.png

Δεν εχω τοσο χωρο για τοσο μεγαλη Tv μεχρι 43" το πολυ.Και για ποιον λογο να μην 4K ηδη εχω 2 οθονες asus 2Κ aλλα 28" και θελω να βαλω απο πανω στο τοιχο αλλη μια αλλα μεγαλη να βλεπω με ανεση μια ταινια λιγο τα καναλια και να παιζω και ps4.

Στο τηλεοπτικό σήμα με upscaling μια 4Κ δεν "φτιάχνει" λίγο το σήμα? Εγώ είδα την Samsung UE40JU6400 σε κατάστημα που με ενδιέφερε το τηλεοπτικό σήμα ήταν μια χαρά. Νομίζω το 4Κ δεν θα πάει χαμένο.

Τις 2 Asus τις βλέπεις απο τα 3μ ή απ το 1? Αν δεις το πινακάκι η απόσταση για να μπορείς να βλέπεις την καλύτερη ποιότητα εικόνας τους είναι το 1μ απο κει και πάνω δεν έχει διαφορά με μια 1080.
Στα 3 μετρα, το ματι σου δεν θα διακρίνει την παραπάνω πληροφορία που προβάλει μια 4Κ 43 ιντσών. Για την ακρίβεια ούτε την πληροφορία που προβάλει μια fullhd δεν μπορεί :captain:
Αυτό φυσικά επηρεάζει μόνο την θέαση ταινιών γιατί για τα digea επαρκεί η 43"
Το συμπέρασμα είναι ότι το 4Κ στην περίπτωση σου είναι "πεταμένα λεφτά" όχι με την έννοια ότι θα πληρώσεις για να πάρεις κάτι που δεν χρειάζεσαι, αλλά ότι θα πάρεις κατι χειρότερο σε αντιληπτή ποιότητα εικόνας, ταχύτητα panel και πιθανώς input lag.

Τις asus τις κοιταω απο αποσταση περιπου στα 1.5 μετρο.Τωρα για την μεγαλη περιπου στα 2.5 με 3 μετρα αμα βαλω αλλα θελω να μου πειτε ποια αυτες τις 2 που εχω επανω ειναι καλες αξιζουν η' πειτε και εσεις κανενα μοντελο .

Καμιά από τις δύο δεν αξίζει με βάση το περιεχόμενο στο πρώτο post. Αν έχεις όντως διαθέσιμο χώρο, πήγαινε σε μεγαλύτερη.

Απάντηση: Re: Αγορά νέας tv 40''-43'' 4K UHD ;

Στο τηλεοπτικό σήμα με upscaling μια 4Κ δεν "φτιάχνει" λίγο το σήμα? Εγώ είδα την Samsung UE40JU6400 σε κατάστημα που με ενδιέφερε το τηλεοπτικό σήμα ήταν μια χαρά. Νομίζω το 4Κ δεν θα πάει χαμένο.
To αντίθετο συμβαίνει. Χαλάει η εικόνα γιατι πρέπει να μεγενθυθεί σε ανάλυση 4Κ απο SD 576 που είναι. Οπότε όσο καλό scaler και να έχει μια τηλεόραση το αποτέλεσμα δέν είναι το βέλτιστο.

Θα ξαναπάω να τις δω πάλι. Απλά δεν ξέρω ποια να διαλέξω. Ευχαριστώ

Η panasonic ειναι τέλεια εγω αγόρασα περσινό μοντέλο και είμαι υπέρ ευχαριστημένος με την ποιότητα κατασκευής και της εικόνας. Πάρε την και θα με θυμηθείς .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

To αντίθετο συμβαίνει. Χαλάει η εικόνα γιατι πρέπει να μεγενθυθεί σε ανάλυση 4Κ απο SD 576 που είναι. Οπότε όσο καλό scaler και να έχει μια τηλεόραση το αποτέλεσμα δέν είναι το βέλτιστο.

Κάτσε γιατι θα τρελαθούμε εδώ μέσα δλδ η 55" σε hd θα εχει καλύτερο αποτέλεσμα απο 55" σε 4k; Ναι μεγαλώνει η ανάλυση και το πιο σημαντικό η φυσική διάσταση της οθόνης αλλα διπλασιάσει και ο αριθμός των pixel. Αν ο scaler ειναι καλής ποιότητας ΔΕΝ θα ειναι τόσο εμφανή τη τετράγωνα της μεγέθυνσης της εικόνας sd. Σκέψου τώρα μια 50αρα σε full hd δηλαδή με τα μισά pixel πόσο μεγαλύτερο θα ειναι το πραγματικό μέγεθος των pixel για να καλύψει 50 inches.

Αυτο ήταν το πραγματικό προβλημα του σήματος standard def διότι σχεδιάστηκε και φυσικό μέγεθος οθόνης 14 inches. Όσο μεγαλώνεις το φυσικό μέγεθος της οθόνης και κρατάς τον ίδιο αριθμό εικονοστοιχειων τόσο χειρότερο αποτέλεσμα έχεις.

Προσωπικά όσες 50αρες και άνω έχω δει με σήμα tv ειναι απλά άθλιες. Το full hd ειναι για max 42-42 inches.

Στις πλείστες περιπτώσεις, η ποιότητα της εικόνας κατά την προβολή τηλεοπτικού σήματος (576i) είναι καλύτερη σε μια 55" full HD, παρά σε μια 55" με 4K ανάλυση. Δεν σχετίζεται το μέγεθος του κάθε pixel, αλλά με το υλικό το οποίο στη συνέχεια γίνεται upscale στην native ανάλυση της κάθε τηλεόρασης.

Στις πλείστες περιπτώσεις, η ποιότητα της εικόνας κατά την προβολή τηλεοπτικού σήματος (576i) είναι καλύτερη σε μια 55" full HD, παρά σε μια 55" με 4K ανάλυση. Δεν σχετίζεται το μέγεθος του κάθε pixel, αλλά με το υλικό το οποίο στη συνέχεια γίνεται upscale στην native ανάλυση της κάθε τηλεόρασης.

Τότε γιατι οι κατασκευαστές και εσύ ο ίδιος δεν αγοράζεις μια TV 150" με ανάλυση 576i?

Θα ευχαριστηθεις να βλέπεις...... Μύγες.

Οι upscalers έχουν όρια δεν κάνουν θαύματα.

Μπερδεύεις το pixel density σε ένα προβολικό μέσο, με την ποιότητα της εικόνας την οποία λαμβάνει ο καθένας, χρησιμοποιώντας υλικό χαμηλής ανάλυσης. Σε μια 55" με 4K ανάλυση, οι ατέλειες του τηλεοπτικού σήματος θα είναι περισσότερο εμφανείς παρά σε μια full HD του ιδίου μεγέθους, στην οποία γίνεται upscale στο ένα τέταρτο της ανάλυσης μιας 4K.

.

Κάτσε γιατι θα τρελαθούμε εδώ μέσα δλδ η 55" σε hd θα εχει καλύτερο αποτέλεσμα απο 55" σε 4k; Ναι μεγαλώνει η ανάλυση και το πιο σημαντικό η φυσική διάσταση της οθόνης αλλα διπλασιάσει και ο αριθμός των pixel. Αν ο scaler ειναι καλής ποιότητας ΔΕΝ θα ειναι τόσο εμφανή τη τετράγωνα της μεγέθυνσης της εικόνας sd. Σκέψου τώρα μια 50αρα σε full hd δηλαδή με τα μισά pixel πόσο μεγαλύτερο θα ειναι το πραγματικό μέγεθος των pixel για να καλύψει 50 inches.

Αυτο ήταν το πραγματικό προβλημα του σήματος standard def διότι σχεδιάστηκε και φυσικό μέγεθος οθόνης 14 inches. Όσο μεγαλώνεις το φυσικό μέγεθος της οθόνης και κρατάς τον ίδιο αριθμό εικονοστοιχειων τόσο χειρότερο αποτέλεσμα έχεις.

Προσωπικά όσες 50αρες και άνω έχω δει με σήμα tv ειναι απλά άθλιες. Το full hd ειναι για max 42-42 inches.

Καλό είναι, πρώτα να εντρυφούμε σε ένα θέμα και μετα να εκφραζουμε εύκολα χαρακτηρισμούς.
Εχουμε το προβολικο μέσο και εχουμε και το υλικό.
Σε παραλληλισμό με τις εκτυπώσεις δίνω ένα παράδειγμα.
Έαν εχουμε σαν υλικο κατι με μέγεθος γραμματόσημου, και το εκτυπώσουμε σε μεγεθος Α3 θα φανει χάλια οσο και διόρθωση να του κανουμε σε κάποια εφαρμογη επεξεργασίας.
Εαν το υλικό έχει φυςικό μεγεθος Α4 και το εκτυπωσουμε σε Α3 οι πιθανότητες να βγει μια χαρά.
Στην οθονη τώρα, με πηγή Sd σημα προβαλομενο σε μεγάλη 4κ τηλεόραση θα δώσει χειρότερο αποτέλεσμα απο οτι σε hd τηλεόραση ιδίων ιντσών.

Μιχάλη δεν καταλαβαίνεις ένα πράγμα. Τι οριζεις κατ'αρχην ποιότητα; Όσο μεγαλώνει η φυσική διάσταση του μέσου προβολής είσαι υποχρεωμένος να μεγαλώσεις και την ανάλυση. Αν το σήμα ειναι χαμηλής ποιότητας τότε σε μεγάλη οθόνη με μικρη ανάλυση τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα. Σε παρακαλώ μην παραπληροφορεις τον κόσμο με την προσεγγιστική εκτίμηση του ματιού σου όσον αφορά την ποιότητα που εσύ αντιλαμβάνεσαι και με το δικό σου απλοϊκο τροπο. Η αύξηση της ανάλυσης σε μεγάλες οθόνες ειναι μονόδρομος.

Μάλλον εσύ παραπληροφορείς τον κόσμο και μάλιστα κατ' επανάληψη...

Καλό είναι, πρώτα να εντρυφούμε σε ένα θέμα και μετα να εκφραζουμε εύκολα χαρακτηρισμούς.
Εχουμε το προβολικο μέσο και εχουμε και το υλικό.
Σε παραλληλισμό με τις εκτυπώσεις δίνω ένα παράδειγμα.
Έαν εχουμε σαν υλικο κατι με μέγεθος γραμματόσημου, και το εκτυπώσουμε σε μεγεθος Α3 θα φανει χάλια οσο και διόρθωση να του κανουμε σε κάποια εφαρμογη επεξεργασίας.
Εαν το υλικό έχει φυςικό μεγεθος Α4 και το εκτυπωσουμε σε Α3 οι πιθανότητες να βγει μια χαρά.
Στην οθονη τώρα, με πηγή Sd σημα προβαλομενο σε μεγάλη 4κ τηλεόραση θα δώσει χειρότερο αποτέλεσμα απο οτι σε hd τηλεόραση ιδίων ιντσών.

Προσωπική εκτίμηση ; Γιατι εδώ μας ενδιαφέρει η επιστημονική πλευρά του θέματος.....

Και αφού αναφέρεσαι σε φωτογραφια να πω ένα παράδειγμα για να καταλάβεις .

Για την εκτύπωση μεγαλύτερων διάστασεων σελίδες χρειάζεσαι περισσότερα pixel διαφορετικά το αποτέλεσμα θα ειναι σαν τα παιδικά παζλ του jumbo. Ακόμη και σε χαμηλής ποιότητας σήμα οι τεχνικές του interpolation θα δοσουν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Να στο πω και διαφορετικά . Έχεις μια οθόνη 4χ4 pixel με σήμα 4χ4 pixel . Αν κρατήσεις το σήμα το ίδιο και αλλάξεις το φυσικό μέγεθος της οθόνης στο τετραπλάσιο που θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα; Στην οθόνη που διατηρεί την ανάλυση στο 4χ4 η στην οθόνη 16χ16 με τεχνική interpolation?

Παιδιά αυτο το θέμα εχει λυθεί εδώ και χρονια δεν χρειάζεται να αναλύσουμε τι πιστεύει κανεις απο μόνος του. Σας παρακαλώ άλλο το μάτι και άλλο το μηχάνημα. Οι ερασιτεχνισμοι και η ημιμαθεία μας έφτασαν εδώ που είμαστε.

Δικά σου λόγια...

...δλδ η 55" σε hd θα εχει καλύτερο αποτέλεσμα απο 55" σε 4k; Ναι μεγαλώνει η ανάλυση και το πιο σημαντικό η φυσική διάσταση της οθόνης αλλα διπλασιάσει και ο αριθμός των pixel. Αν ο scaler ειναι καλής ποιότητας ΔΕΝ θα ειναι τόσο εμφανή τη τετράγωνα της μεγέθυνσης της εικόνας sd...

...Οι upscalers έχουν όρια δεν κάνουν θαύματα...

Αλίμονο, αν προτείνεται τηλεόραση με 4K ανάλυση σε κάποιο άτομο το οποίο θα παρακολουθεί κυρίως τηλεοπτικό σήμα, με "προτέρημα" την μεγαλύτερη native ανάλυση του panel σε σύγκριση με κάποια full HD τηλεόραση.

Ο προβληματισμός σου λύθηκε εδώ και χρονια απο τους μηχανικούς. Η εκτίμηση σου παραμένει προσωπικό θέμα.

Δεν πρόκειται για εκτίμηση, αλλά για δεδομένο. Ίσως για κάποιους δικούς σου λόγους προσπαθείς να επιβάλεις την άποψη σου, δεν σημαίνει απαραίτητα όμως πως είναι η σωστή. Κατά τα άλλα, γίνεται αναφορά σε ημιμάθεια προηγουμένως...