Αγορά νέας TV, 40'' μέχρι 800 ευρώ

ahelmis

New member
9 June 2010
29
Καλημέρα σε όλους (τους εραστές της καλής εικόνας και ήχου !!)
Θα ήθελα την συμβουλή σας στα παρακάτω, σκέφτομαι να προχωρήσω σε αγορά νέας τηλεόρασης με απόσταση θέασης 2,5-3 μέτρα (2,8 για την ακρίβεια) και με περισσότερη έμφαση σε τηλεοπτικά κανάλια και HD movies μέσω BP player.
Κάνοντας λίγο διάβασμα μέσα στο φόρουμ κατέληξα στα παρακάτω μοντέλα :

• Samsung le40c650
  • Sony 40ex500
  • Sony 40hx700
Βέβαια η τελευταία ξεφεύγει αρκετά από τον προϋπολογισμό και θα ήθελα την γνώμη σας αν αξίζει να το ξανασκεφτώ να φτάσω τόσο ψηλά ! Μάλλον όμως θα καταλήξω σε μια από τις πρώτες δύο.
Όλες οι γνώμες καλοδεχούμενες !!

Αν μια LED LCD εχει την ιδια τιμη με μια κλασσικη LCD αγοραζουμε την LED.

Aλλιως επειδη δεν κερδιζουμε τιποτα ουσιαστικο (εκτος απο τον σχεδιασμο και την ελαχιστα μικροτερη καταναλωση ρευματος) παιρνουμε την LCD.

Στην αποσταση σου θα σου προτεινα να πας στις 46". Η 4C650 εχει γυρω στο χιλιαρικο αλλα με προσφορες κτλ. τους επομενους μηνες μπορει να την βρεις γυρω στα 800-900.

Yperion σ' ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Λόγω μεγέθους επίπλου και γενικότερα χώρου δεν θέλω να πάω σε παραπάνω από 42'' και επειδή στις 42 παίζει κυρίως η LG (αν δεν κάνω λάθος) προτίμησα να μείνω στις 40 (και λόγω χαμηλού budjet) με επικρατέστερες τις δύο πρώτες τηλεοράσεις.

Αν λοιπόν ήταν να διαλέξεις, μεταξύ εχ500 και c650 ποιά θα προτιμούσες ? μ' ενδιαφέρει επίσης και το θέμα DLNA και να μπορώ να παίζω ταινίες από usd stick.

και πάλι ευχαριστώ για τις προτάσεις σας.

...ένα περίεργο πράγμα : ψάχνοντας για c650 βρήκα στο perfect shop με 759 ευρώ αλλά όταν έβαλα το μοντέλο αυτό στην ιστοσελίδα της Samsung (ελληνική) για να δω περισσότερες λεπτομέρεις... δεν υπήρχε !!

Μου έβγαλε όμως μια le40c652... μήπως ξέρει κανείς αν είναι το ίδιο μοντέλο ?

συγνώμη... λάθος, μετά από πιο προσεχτικό ψάξιμο (ένα-ένα τα μοντέλα στις τηλεοράσεις) την είδα ως le40c650L1W !!

το ιδιο ειναι με αλλο χρωμα.
οι 40'' ειναι πολυ λιγες εγω πηρα 46'' στα 2,5 μετρα και τωρα το μετανιωνω
που δεν πειρα 50''.
κοιτα αποκλειστικα 46'' και 50'' μην παρεις με τιποτα 40''

δυστηχώς δεν μπορώ ν' ανέβω τόσο ψηλά σε χρήματα... η 46'' c650 έχει τουλάχιστον 180 ευρώ πάνω από τα χρήματα που διαθέτω... γι' αυτό έχω βάλει τον πύχη στα 800 ευρώ.

Μήπως υπάρχει ενδιάμεση λύση στις 42'' ?

Η 4C650 εχει γυρω στο χιλιαρικο αλλα με προσφορες κτλ. τους επομενους μηνες μπορει να την βρεις γυρω στα 800-900.

Δεν κερδιζεις τιποτα με 42" η διαφορα ειναι 106 cm διαγωνιος εναντι 102. Δηλαδη 4 cm.

η οθονη θα σου φαινεται αρκετα μικρη(για αυτη την αποσταση), οταν θα την συνηθισεις.
μηπως να κοιταγες και καμια πλασμα?

στα επίπεδα μέχρι 800 ευρώ και σε ποιότητα/χαρακτηριστικά εφάμιλα της c650 υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε πλάσμα να κοιτάξω ?

βρήκα αυτή : Panasonic - TX-P42G20E

στα 870ευρώ (Καλογερόπουλος), είναι ισάξια (ή καλύτερη από c650??)

Οι πλασμα εχουν πιο "κινηματογραφικη" εικονα. Μεγαλυτερη αντιθεση , καλυτερο μαυρο. Γενικα πιο κοντα σε οτι ειχαμε συνηθισει στις CRT.

Οι LCD εχουν πιο εντονα χρωματα και μεγαλη φωτεινοτητα που εν τελει ομως μπορει να κουρασει.

ευχαριστώ και πάλι για όλες τις συμβουλές σας !

επειδή ξανασκέφτηκα το θέμα των χρημάτων, δεν μπορώ με τίποτα να υπερβώ τα 800 ευρώ (και σ' αυτό το ύψος έφτασα μετά κόπων και βασάνων έτσι κι αλλιώς !!), οπότε να κοιτάξω από κοντά μεταξύ:

1. Samsung 40c650
  2. Sony 40ex500
ή μεταξύ της πρώτης και lg 50" plasma που πρότεινε ο φίλος παραπάνω ? σίγουρα είναι ανόμοια τα προϊόντα λόγω "μεγέθους" αλλά :

• δεν θέλω να πάω παραπάνω από 800 γιούρο
  • θέλω όσο το δυνατό καλή εικόνα για tv και hd video
  • καλό media player για ταινίες μέσω usb
(πολλά ζητάω ε?)

το καλυτερο media player που τα παιζει ολα εχει η samsung
της lg τα παιζει ολα εκτος ηχο DTS(ολα σχεδον τα mkv εχουνε DTS ηχο/
μπορεις ομως να μετατρεπεις τον ηχο απο DTS σε ac3)

και η sony εχει εντελως αχρηστο player που δεν παιζει ουτε υποτιλους..

ποιο λογικη αγορα ειναι η lg 10 επιπλεον ιντσες ειναι αυτες που μετρανε στις
ταινιες...

ευχαριστώ και πάλι για όλες τις συμβουλές σας !

επειδή ξανασκέφτηκα το θέμα των χρημάτων, δεν μπορώ με τίποτα να υπερβώ τα 800 ευρώ (και σ' αυτό το ύψος έφτασα μετά κόπων και βασάνων έτσι κι αλλιώς !!), οπότε να κοιτάξω από κοντά μεταξύ:

1. Samsung 40c650
  2. Sony 40ex500
ή μεταξύ της πρώτης και lg 50" plasma που πρότεινε ο φίλος παραπάνω ? σίγουρα είναι ανόμοια τα προϊόντα λόγω "μεγέθους" αλλά :

• δεν θέλω να πάω παραπάνω από 800 γιούρο
  • θέλω όσο το δυνατό καλή εικόνα για tv και hd video
  • καλό media player για ταινίες μέσω usb
(πολλά ζητάω ε?)

Αν βλέπεις μέσω USB κυρίως mkv προτίμησε την C650. Και αυτό επειδή κάποιες (οι περισσότερες δηλαδή) έχουν DTS Audio και άλλες tv δεν το αναγνωρίζουν. Θα σου σπάσει τα νέυρα να μετατρέπεις τον ήχο σε άλλη μορφή για κάθε ταινία. Περισσότερο από τις ίντσες!

1) Panasonic TX-P50U20E στα 785-800 Με διαφορά η καλύτερη επιλογή επειδή το μέγεθος μετράει. :2thumb22sup:

2) Panasonic TX-P42S20 στα 680-700 και σου μένει ένα κατοστάρικο :D για media player σαφώς και θα είναι καλύτερο από αυτά των TV και προφανώς θα έχει PVR
Θα είσαι και +2 inches . Είπαμε size matters

3) Samsung 40c650 περίπου στα 740-770 με περισσότερα αξεσουάρ αλλά 40 inches ( μεγάλο - το input lag αν παίζεις games )

PS. όπως τα λες μέχρι τώρα , καταλαβαίνω ότι η S20 με έναν καλό media player είναι για εσένα ιδανική επιλογή.

Last edited: