Αγορά νέας TV 47+

Bloodimir

New member
30 January 2009
38
Βασικά καλησπέρα σε όλους.

Έχω ψάξει στο forum και θα ήθελα την βοήθεια σας για την αγορά TV.

Ενδιαφέρομαι για 47+ ίντσες (μάλλον για 55 το βλέπω, αλλά ξεκινάμε από 47).

Η τηλεόραση θα είναι για σαλόνι και κυρίως για ταινίες (και 3d) και ελαφρό gaming. Με βασικό Media Player το PS3 και ένα HOL MyTV (μέχρι να αξιωθούμε να δούμε digea και εδώ). Δεν ασχολούμαι πολύ ώρα με games στο PS3 οπότε δεν είναι το πρώτο μου μέλημα, αλλά κυρίως BR ταινίες και stream από το PC. To design δεν είναι το πρώτο που με ενδιαφέρει αλλά κυρίως η ποιότητα τις εικόνας και η απόδοση της σε 2D / 3D. Η απόσταση από τον καναπέ στο σαλόνι θα είναι περίπου 4.5 μέτρα.

Από όσα είδα εδώ προτείνετε Panasonic TX-L447ET5E, LG 640S και Sony KDL 46HX750, πάντα στα ίδια επίπεδα τιμής. Σε 55 έχετε να προτείνετε κάτι; Θα άξιζε περισσότερο 55;

Σε τι νομίζετε ότι πρέπει να πάω περισσότερο; Κοιτούσα και για τις Samsung ES7000/8000 που εκθειάζουν όλοι σε παρουσιάσεις αλλά εκτός του ότι είναι ιδιαίτερα ακριβές, πιστεύετε ότι αξίζουν την τόση χρηματική διαφορά;

ΥΓ.

Ευχαριστώ πολύ τον Yperion για την βοήθεια του.

H LG φαίνεται χορταστική στις 60, αλλά δεν έχει 3D, όχι οτι είναι η super τεχνολογία, αλλά θα ήθελα να έβλεπα και κανα 3D.

Για την LG 60PZ250 τι θα λέγατε;

Η να κοιτάξω καλύτερα στη Sony που λέει και ο yperion?

Να πάρεις προβολέα .

Η δικη μου ιστορία έχει ως εξής
... Η απόσταση στο δωμάτιο παίζει από τα 3 έως τα 5 μέτρα ανάλογα που κάθεται κάποιος στο Γ που σχηματίζουν οι 2 καναπέδες . Ο 3θέσιος που είναι απέναντι από την τηλεόραση είναι στα 4,80 μέτρα.

Ξεκίνησα με LCD στις 47'' ... με μέτρια ποιότητα εικόνας ...
( είτε μακρυά είτε κοντά ... απογοήτευση :-( ... ( , άστα να πάνε ) ...
Μετά άρχισα το ψάξιμο της αντικατάστασης της ... με καλύτερης ποιότητας τηλεόραση και πήγα σε PLASMA PANY 50'' V20 . Όπερ και εγένετο.
Υπέροχη !!! Μαύρο , χρώματα , ... τα πάντα όλα, SUPER ... αλλά δυστυχώς, όλα έμοιαζαν ... μικρά :-( στις ταινίες .
Μόνη λύση ... μετακόμιση ... όταν έβλεπα μόνος ταινία έπαιρνα την πολυθρόνα και την παλούκωνα στα 2,5 μέτρα ... ( μου έφυγε η μέση .. lol )

Για να μου φύγει ο καημός, ζήτησα από ένα φίλο μου και έφερε να δούμε πως θα δείχνει η δική του 60'' LG .
Από κοντά μέτρια ... ( χαμογελούσα, από μέσα μου βέβαια, για την εικόνα που αντίκριζα ) ... αλλά και από μακρυά επίσης μικρή. Θυμάσαι το τραγούδι που έλεγε κρίμα το μπόι σου καλέ .... lol lol :-)

Αφού επιβεβαίωσα την θεωρία μου για τις 60άρες, δοκίμασα ένα προβολέα Epson ... ε! πως να σου το πω ... άλλο πράγμα , έπαθα ...
Μπορεί να μην ήταν ο τέλειος προβολέας σε λεπτομέρεια και χρώματα, αλλά η διάσταση των 90 - 110 ιντσών εξαφάνιζε σχεδόν κάθε αμφιβολία για την αγορά .

Γνώμη .
Αγόρασε μία 46-47 LCD ή μία καλή 50 PLASMA π.χ. ST50 για να βλέπεις TV και ματσάκια ... και μάζεψε λεφτά για Προβολέα.

Κακά τα ψέματα το να πρέπει να συνδυάσεις και μέγεθος και ποιότητα δεν είναι εύκολο.​

Δεν είναι και άσχημη ιδέα , με 499 ευρώ αγοράζει μια Panasonic 50X50...

http://www.skroutz.gr/s/1688091/Panasonic-TX-P50X50E.html

Και σου μένουν λεφτά και για ένα προβόλι...

http://www.skroutz.gr/s/383525/BenQ-W1060.html

(Ενδεικτικά αναφέρω τον παραπάνω ίσως υπάρχουν και καλύτεροι γιατι δεν έχω ασχοληθεί πολύ με το θέμα προβολέας).

Δεν το είχα σκεφτεί για projector να πω την αλήθεια μου, και ενώ σίγουρα είναι σε άλλο επίπεδο, χρειάζεται και το πανό προβολής, συγκεκριμένη απόσταση και κάνει και ένα Α θόρυβο (ο θόρυβος είναι το τελευταίο που με απασχολεί) αλλά μιας και όλα προορίζονται για το σαλόνι, δεν είναι και ότι πιο εύκολο να υπάρχουν όλα στο χώρο. Και φυσικά χάνουμε τη δυνατότητα του 3D (αν και είδα κάποιους φτηνούς Acer που δίνουν 720p 3D).

Βέβαια από την άλλη αν νομίζετε ότι η απόσταση αυτή ακόμα και με 55/60" δεν θα αποδίδει στο 3D καθόλου, τότε πρέπει να αναθεωρήσω γενικά.

Κάτι σε LG 60PZ250 ή Samsung PS60E550 θα έλεγε ;

Απάντηση: Re: Αγορά νέας TV 47+

...Βέβαια από την άλλη αν νομίζετε ότι η απόσταση αυτή ακόμα και με 55/60" δεν θα αποδίδει στο 3D καθόλου, τότε πρέπει να αναθεωρήσω γενικά...

Νομίζω πως ήμουν ξεκάθαρος... ;)

Για 3D στα 4,5 μέτρα ούτε οι 60" δεν αρκούν...

H 60E550 είναι καλή λύση αλλά μάλλον παραεισαγωγή (δεν έχει εγγύηση Ελληνικής αντιπροσωπίας) γιατί νομίζω ότι δεν είχε εισαχθεί επίσημα.

Σε καλή τιμή υπάρχει και αυτή από LED LCD αλλά δεν είναι 3D...

http://www.skroutz.gr/s/386744/Sharp-LC-60LE635E.html

Βέβαια λόγω μεγάλης απόστασης πρακτικά το 3D δεν θα σου είναι χρήσιμο. Σε 55-60" για θέαση 3D η απόσταση πρέπει να είναι 2-2.5 μέτρα μέγιστο.

Δηλαδή αν οι 55-60 είναι στα 2.5 μέτρα ή 47 που έλεγα πρέπει να πάρω καρέκλα με βάση για τηλεόραση για να δω 3D.

Αν πάω σε μια 50-60 "απλη" και έναν 3D προβολέα όπωςAcer H5360bd για να μην ξεφύγουμε και στα χρήματα θα ήταν καλύτερα; θα άξιζε ένας τέτοιος προβολέας η να μην το σκέφτομαι καν;

Δεν το είχα σκεφτεί για projector να πω την αλήθεια μου, και ενώ σίγουρα είναι σε άλλο επίπεδο, χρειάζεται και το πανό προβολής, συγκεκριμένη απόσταση και κάνει και ένα Α θόρυβο (ο θόρυβος είναι το τελευταίο που με απασχολεί) αλλά μιας και όλα προορίζονται για το σαλόνι, δεν είναι και ότι πιο εύκολο να υπάρχουν όλα στο χώρο. Και φυσικά χάνουμε τη δυνατότητα του 3D (αν και είδα κάποιους φτηνούς Acer που δίνουν 720p 3D).

Βέβαια από την άλλη αν νομίζετε ότι η απόσταση αυτή ακόμα και με 55/60" δεν θα αποδίδει στο 3D καθόλου, τότε πρέπει να αναθεωρήσω γενικά.

Κάποια είναι σωστά κάποια όχι .
Θόρυβο δεν έχει . O TW3600 που έχω εγώ αν κάτσεις στα 30cm κάνει λιγότερο θόρυβο από την TV ... lol
Πανί θέλεις .. αλλά , εγώ που δεν ήθελα να χαλάσω το σαλόνι (έτσι μου είπε η γυναίκα μου να λέω :bigcry: , και δεν με άφησε ούτε μέσα στο γύψινο που υπήρχε να κρύψω πανί που να κατεβαίνει αυτόματα ) πήγα σε λύση με ειδική μπογιά για τον τοίχο προβολής και πίστεψε με είμαι υπέρ ικανοποιημένος.
Απόσταση δεν απαιτείται ιδιαίτερη, μίας και είναι πολλοί αυτοί που μπορούν να σου δώσουν τεράστιες διαστάσεις από 2+ μέτρα. Το ίδιο ισχύει και με την προβολή υπό γωνία (όπως ο δικός μου) .
Το 3D προσωπικά δεν μου αρέσει ( ακόμα ) αλλά αυτά είναι γούστα. Βέβαια υπάρχουν επιλογές γύρο από το 1000άρικο που παίζουν καλύτερα στα 720p από πολλές TV στα 1080p.

Γούστα είναι αυτά , όσα πιο πολλά δοκιμάσεις τόσο πιο παρανοϊκός γίνεσαι ... :drummer:

Κάποια είναι σωστά κάποια όχι .
Θόρυβο δεν έχει . O TW3600 που έχω εγώ αν κάτσεις στα 30cm κάνει λιγότερο θόρυβο από την TV ... lol
Πανί θέλεις .. αλλά , εγώ που δεν ήθελα να χαλάσω το σαλόνι (έτσι μου είπε η γυναίκα μου να λέω :bigcry: , και δεν με άφησε ούτε μέσα στο γύψινο που υπήρχε να κρύψω πανί που να κατεβαίνει αυτόματα ) πήγα σε λύση με ειδική μπογιά για τον τοίχο προβολής και πίστεψε με είμαι υπέρ ικανοποιημένος.
Απόσταση δεν απαιτείται ιδιαίτερη, μίας και είναι πολλοί αυτοί που μπορούν να σου δώσουν τεράστιες διαστάσεις από 2+ μέτρα. Το ίδιο ισχύει και με την προβολή υπό γωνία (όπως ο δικός μου) .
Το 3D προσωπικά δεν μου αρέσει ( ακόμα ) αλλά αυτά είναι γούστα. Βέβαια υπάρχουν επιλογές γύρο από το 1000άρικο που παίζουν καλύτερα στα 720p από πολλές TV στα 1080p.

Γούστα είναι αυτά , όσα πιο πολλά δοκιμάσεις τόσο πιο παρανοϊκός γίνεσαι ... :drummer:

Για τον Acer H5360bd έχεις άποψη; Γιατί όσο πάει ο προϋπολογισμός φεύγει από το παράθυρο :P

Δεν τον έχω δει ...
Τίμιο για αυτά που αναφέρει το test Acer H5360BD review αλλά θα πρέπει να τον δεις μήπως σε ενοχλεί το Rainbow effect
Προσωπικά δεν θα τον αγόραζα λόγω HDready . Μόνο FullHD .

Π.χ. Benq W1060 όπως έγραψαν πριν Βenq W1060 review

- Κοίτα μεθοδικά τις αγγελίες ( Υπάρχουν εξαιρετικά μοντέλα στα 1200 - 1500 euro ) και θα βρεις μηχάνημα με 150 - 200 ώρες στα μισά λεφτά .
Ακόμα Epson 6100 , Optoma HD33 ... κλπ​
- Πριν αγοράσεις μάθε την διάρκεια της λάμπας και το κόστος της .
- Πριν αγοράσεις ... ΔΕΣ !!! .. βάλε το μηχάνημα να παίξει και παρακολούθησε το .

Εμένα που δεν με ενδιαφέρει το 3D έχω πάρει αυτό http://www.whathifi.com/Review/Epson-EH-TW3600/

Last edited:
Το κακό είναι ότι εδώ λόγο επαρχίας λίγο δύσκολο να το δω... καλό θα ήταν όμως όντως.

Το rainbow effect τί είναι ακριβώς;

Και ένα τελευταίο αλλά οι ταινίες cinema σε τι ανάλυση είναι; Για να έχω ένα μέτρο σύγκρισης όσο γίνεται

Υπάρχει μεγάλη διαφορά και είναι εμφανή όσο μεγαλώνει η οθόνη .
εδώ τα έχει όλα http://wikipedia HD_ready
Ουσιαστικά έχουμε υλικό με HDeady 720p vs FULLHD 1080p . Απλούστευση ( το 1080 είναι 50% καλύτερο από το 720p )

Ξέρω την διαφορά στις αναλύσεις, απλά δέν είχα ιδέα τι είναι το rainbow effect αλλά μετά απο googling είδα.

Οι μόνοι projectors που έχω δει από κοντά είναι αρκετά παλιοί για παρουσιάσεις απο laptop, και η απεικόνιση σίγουρα είναι πολυ διαφορετική απο μια TV σε ανάλογες ίντσες.
Για Full HD πάει αρκετά υψηλά (ειδικά 3D), οπότε πιστεύω οτι πρέπει να "περιοριστώ" σε μια "normal" 50-60 και τον Acer (είδα και πολύ καλά σχόλια στο forum).

Αλλιώς για καμία Sony 55KX750 Που προτείνετε στις 55 (σε σχετικά χαμηλή τιμή) και να πάρω πολυθρονοκαρέκλες να τις φέρνω κοντά (lol)

Επειδή βλέπω ότι σε ενδιαφέρει πολύ το 3D στις προτάσεις για τηλεόραση βάλε και την Panasonic 55ET5 , έχει παθητικό 3D που θα πει μισή ανάλυση αλλά και πολύ πιο ξεκούραστο για τα μάτια (δεν έχει flicker όπως το ενεργητικό) , και τα γυαλιά είναι πιο βολικά και πιο φτηνά.