Αγορά νέας tv 55 ιντσών γύρω στα 500 ευρώ.

anmark88

Senior Member
1 October 2013
340
GREECE / ΕΛΛΑΔΑ
Καλησπέρα σας!
Θέλω να αγοράσω για το σαλόνι μια 55άρα τηλεόραση.
Δεν έχω πολλές απαιτήσεις. Να παίζει καλά το 4Κ θέλω για καμμιά ταινία.
Δεν θέλω να διαθέσω και πάνω από 550 ευρώ το ανώτερο.
Ο χώρος φωτεινός, απέναντι είναι παράθυρο.
Είχα plasma 10 χρόνια και κάηκε.
Για 4Κ Netflix, ταινίες, τηλεοπτικό σήμα, αθλητικά, kodi, λίγο απ΄ όλα.
Συνδεδεμένο και tv box πάνω.
Δεν χωράει πάνω από 55 ίντσες ο χώρος που ήταν και η προηγούμενη 50άρα.
Έχω βρει δύο αλλά κλείνω, ίσως και λόγω ανανεωμένου voice remote control, προς την LG 55UP75006LF, 500 ευρώ από Κωτσ.
Η άλλη είναι μιά Samsung UE55AU7172, στην ίδια τιμή, του 2021 κι αυτή.
Τί θα προτείνατε?
Ευχαριστώ πολύ!

Είναι τουλάχιστον μπερδεμένη η αναζήτηση...

Να παίζει καλά το 4Κ θέλω
Για θέαση 4K υλικού, η απόσταση θέασης με μια 55" θα πρέπει να είναι κάτω από 2.5 μέτρα.

Δεν χωράει πάνω από 55 ίντσες ο χώρος που ήταν και η προηγούμενη 50άρα.
Με τις διαστάσεις plasma τηλεόρασης δεκαετίας, ίσως και να χωράει μεγαλύτερη από 55".

...λόγω ανανεωμένου voice remote control, προς την LG 55UP75006LF
Το Magic Remote υποστηρίζεται μεν, δεν περιλαμβάνεται δε, με την UP7500, αν δεν κάνω λάθος.

Έχω βρει δύο αλλά κλείνω, ίσως και λόγω ανανεωμένου voice remote control, προς την LG 55UP75006LF, 500 ευρώ από Κωτσ.
Η άλλη είναι μιά Samsung UE55AU7172, στην ίδια τιμή, του 2021 κι αυτή.
Η μια διαθέτει IPS panel και η άλλη (μάλλον) VA, ενώ η καινούργια τηλεόραση προορίζεται (και) για θέαση ταινιών. Δηλαδή, η πρώτη δεν είναι ιδανική λύση.

Sony KD55XG 7096 549€ άπό κοτσό μού φάνηκε καλή στό μαγαζί σάν πρώτη έντύπωση.
Αλλά είναι μοντέλο 2019 καί καλύτερα νά μάς διαφωτίσουν τά παιδιά έάν θά έχει κάποιο πρόβλημα μέ τό λογισμικο καί τό WI FI.

Οι διαστάσεις του χώρου μου είναι: Υ=0,86cm και Π=1,26cm.
Η απόσταση απέναντι είναι 3 μέτρα και από τους δύο πλαϊνούς καναπέδες 2 μέτρα.
Ευχαριστώ

Οι διαστάσεις του χώρου μου είναι: Υ=0,86cm και Π=1,26cm.
Η απόσταση απέναντι είναι 3 μέτρα και από τους δύο πλαϊνούς καναπέδες 2 μέτρα.
Ευχαριστώ

Αν χρειάζονται σχετικά μεγάλες γωνίες θέασης, δηλαδή θα παρακολουθούν (συχνά) άτομα και από τους πλάγιους καναπέδες, πας αναγκαστικά σε IPS. Οι 58" (και 60") έχουν VA panels. Εναλλακτικά, αυξάνεις το budget ή/και περιμένεις μια πολύ καλή προσφορά για OLED.

Last edited:
Καλημέρα, είναι καλή τηλεόραση και σε καλή τιμή αυτή ή να περιμένω μέχρι το τέλος Αυγούστου που τελειώνουν οι εκπτώσεις?

Αν δεν είχες προβλήματα με την plasma (χαμηλή φωτεινότητα, ανακλάσεις) στον χώρο σου, πάρε την. Μην την πάρεις, αν θες να περιμένεις για περαιτέρω μείωση τιμής για τη CX ή για κάποιο OLED μοντέλο 2021 από την LG (ή άλλην εταιρεία).

Ευχαριστώ πολύ @Michalis3
Την ημέρα είχα πρόβλημα και με το απέναντι παράθυρο όπως λέω και πιό πάνω και πού δεν θα το γλυτώσω πιστεύω όποια και να πάρω. Μόλις είδα μια LG OLED CX σειρά, σε γνωστό πολυκατάστημα, μου άρεσε πολύ. Βέβαια έχει πιο νέο επεξεργαστή αυτή που είδα. Ότι πληρώσω θα πάρω που λέει και ο σοφός λαός.

Η CX είναι η επόμενη σειρά, από την ίδια χρονιά (X/10=2020). Τα chipsets στις OLED χωρίζονται σε A7 και A9, ενώ σε BX και CX είναι και τα δύο τρίτης γενιάς.