Αγορά νέας TV 55"

zaratoustra

New member
18 September 2008
19
Καλησπέρα σας,

Ενδιαφέρομαι για αγορά νέας τηλεόρασης 55" και διαθέτω μέχρι και 1200 .

Εχω δει ολα τα σχετικά posts και όπως φαίνεται καταλήγυον τα περισσότερα στην samsung UE55H6400 και στην sony KDL 55w805c.
Την πρώτη την βρίσκω στο skroutz στα 899 ενώ η δεύτερη δεν βλέπω να υπάρχει κάπου ετοιμοπαράδοτη.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν αξίζει να προχωρήσω αυτή την περίοδο στην αγορά ή πρόκειται να βγουν νέα μοντέλα σύντομα?
Επίσης εκτός από τις παραπάνω υπάρχει κάποια άλλη με καλύτερα χαρακτηριστικά για να επιλέξω?

Η χρήση της θα είναι περισσότερο για OTE TV, τηλεοπτικό και ταινίες μέσω υπολογιστή ή USB. Επίσης μελλντικά θα αγοραστεί και media player.

Ευχαριστώ

Για το αν θα βγουν και αλλα μοντελα δεν γνωριζω να σου απαντησω παντως οι τιμες των SONY σιγα σιγα θα αρχισουν να πεφτουν οπως και των νεων μοντελων Samsung.Σε FullHD τα χαρακτηριστικα πανε αναλογα με τη χρηση μας.

Π.χ για την χρηση που την θες και με την προυποθεση οτι θα βλεπεις τηλεοπτικο απο ΟΤΕ TV βολεβεσαι με μια SAMSUNG UE55H6400 UE55J6200 και γλιτωνεις τα λεφτα για media player μιας και παιζει ολα τα φορματ χωρις κανενα προβλημα αλλα με 3:2 pulldown οπως και σε ολες τις τηλεορασεις.Επισεις εχεις και καλυτερο smart platform προς το παρων.

Στις Sony KDL-55W805C και Sony KDL-55W755C παλι αν βλεπεις τηλεοπτικο πλην ΟΤΕ TV τοτε το upscaling της SONY σε χαμηλης αναλυσης σηματα ισως σε βοθησει περισοτερο αλλα μην περιμενεις θαυματα.Σε smart εχουν Android Platform και οι 2 Sony κατι που προς το παρον εχει διαφορα θεματακια αλλα με τα update συνεχως βελτιωνονται.3D εχουν ολες πλην της W755C.Γυαλια μαζι με την τηλεοραση δωρο εχει μονο η Η6400.

Σαν αποκλειστικο κριτιριο την ποιοτητα εικονας και μονο θεωρω τις Sony ελαχιστα καλυτερες αλλα αυτη ειναι απλα η γνωμη μου.Για την χρηση σου σαν All around επιλογη ισως αγοραζα μια εκ των Samsung που ανεφερα.

Last edited:
Η διαφορά των δύο samsung ειναι μονο οτι η UE55J6200 ειναι πιο καινούργιο μοντέλο?

Ουσιαστικά ναί αλλά με νέο platform os.Tizen λέγεται φέτος.Επίσης πρόσθεσαν και την δυνατότητα micro dimming pro που μπορεί να ελέγξει την φωτεινότητα σημειακά με τα συν και τα πλην του μιας και δεν κάνει ακριβώς αυτό που διαφημίζει.Έχω διαβάσει διάφορα για το κατά πόσο είναι λειτουργική μιας και δεν σου δίνει την δυνατότητα να την απενεργοποιήσεις παρά μόνο αν αλλάξεις την λειτουργία εικόνας σε Movie Mode.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Παρήγγειλα ήδη την UE55J6200.
Ελπίζω να είναι καλή η επιλογή.

Να ρωτήσω κάτι και εγώ...Ποιά είναι η ελάχιστη απόσταση για μια 55'';; Θέλω να ρωτήσω επίσης και εγώ που θέλω να βλέπω από ΟΤΕ, ΝΟΒΑ και KODI να πάρω την SAMSUNG;;; Ευχαριστώ πολύ.

2.5 μέτρα.Τις διαφορές τις αναφέρω πιο πάνω.Διάλεξε όποια σου ταιριάζει περισότερο.

Να ρωτήσω κάτι και εγώ...Ποιά είναι η ελάχιστη απόσταση για μια 55'';; Θέλω να ρωτήσω επίσης και εγώ που θέλω να βλέπω από ΟΤΕ, ΝΟΒΑ και KODI να πάρω την SAMSUNG;;; Ευχαριστώ πολύ.

H ελάχιστη απόσταση για 55" FHD ανάλυσης είναι 2,2m.

Αν θέλεις να έχει KODI ,λόγω android tv, τότε Sony KDL-55W755/6C.

Η Samsung UE55J6200 με την UE48J6200 που είναι τώρα σε προσφορά φοράνε το ίδιο ακριβώς πάνελ ή εχουν διαφορές;;;